2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Bebeğin cinsiyeti neydi sizin erkekler ilkin pıt pıt yapıyo der bizimkiler benim oğlum da öyleydi

Merhaba kızlar bende ekibe yeni katıldım ben cinsiyetini 12 haftalıkken ogrendim insallah bir kızımız olacak.ben hissetmeye de basladim zaten usg de durmuyor yerinde hareketli bir bebis olacağa benziyor.simdi sizlere sormak istediğim şeyler var tecrübeli anneler varsa özellikle yardımcı olurlarsa sevinirim.bebek için ihtiyaçlara hangilerini alarak başlamalıyız?

Hayırlı olsun Sağlıkla kucağına al inşallah hepimiz de tabi:) kızlar için öyle güzel şeyler var ki çok şey lazım çok şimdiden bez alan arkadaşlar bile var internetten uyguna.. Yenidoğan takımları zıbınlar ağız silme bezleri yaza denk geleceği için ince kumaştan battaniye neleerr neler Lazım doğum çantası için liste yapmak lazım zaten

File hariç diğerlerinin hepsine katılıyorum canım. Ben fileyi baya kullandım boğazına kaçma derdi felan olmadan ıyi oluyo bence yeni ek gıdaya geçişte.

Bende yatak odamdaki pufu koymuştum oğlumun odasına ağladıkça onda emziriyodum. Hâlâ da orda duruyo uyuturken ona oturup sallıyorum. bana ayrıca koltuk almak gereksiz geliyo.

Ben şimdiden ağız bezi ter bezi üç beş zıbın alt pijama mama önlügu aldımilk cocuk heyecanı tabi acele ediyoruz iste
Ne güzel şeyler almışsın işte lazım olcak hepsi ama ilk aylar çok kirletiyorlar altlarını ya ve sıvı olduğu için hep taşıyor yedek pijamalar zıbınlar bulundurun

Bende yatak odamdaki pufu koymuştum oğlumun odasına ağladıkça onda emziriyodum. Hâlâ da orda duruyo uyuturken ona oturup sallıyorum. bana ayrıca koltuk almak gereksiz geliyo.
Oturarak emzirmek çok önemli ilk aylar çok sık uyanıyor bebekler anneler uykusuz kalıyor haliyle uzanarak emzirince uykuya dalma ihtimali çok yüksek bu da riskli yani koltuğu olan koltukta olmayan pufta sandalye uygun bir emzirme alanı olsun yeterki

Kızlar göbüşleriniz çok belli mi? Yani gören diyo mu sen hamile misin diye soruyo mu
Vala benim üçüncü gebelik göbüş hafiften vardı zaten belli değil daha ama yemek yedikten sonra beş aylık gibi duruyor şişkinlik çok fenaa ama beşinci ayda belli oluyor gerçi vucut yapısı farklı tabi herkesin

İşte ben o uykusuzluktan çok korkuyorum. Hatırladıkça.

Benim göbek belli oluyor kızlar 17 haftaya giriyoruz yarın insallah.alinacak şey cok fazla gerçekten Ama ben acele etmek de istemiyorum şimdilik araştırıyorum hep internetten neler alacağıma karar vermek için 28 hafta olunca almaya başlıycam

yazilanlari okudum tabiki

Cam rende ben de cok kullanmistim. cok işine yaramisti. meyve filesi denen sey bosa para gibi geldi bana. hic işe yaramadi.

benim karnim ilk regl gecikmesinden beri var. gittikce de artiyor.

bebegimi ben cok erken hissettim. suan artik balik kaymalarindan karnima vurma asamasina gecti.

her bebek nasil ki ayni olmuyorsa, dogum sonrasinda her anne ayni olmuyor. anne bebek arasinda farkli bir dil, bi iletisim olusuyor. ikisi birbirinjn ihtiyacina gore yasamini yonlendiriyor. O nedenle bazi yazin dilleri bana agir geliyor... her anne bebegini istedigi gibi buyutur. ben oglumla 2 yasina kadar ayni yatakta uyudum. her agladiginda kucagima aldim. optum kokladim. yapilan arastirmalar bunun dogru oldugunu yaziyor. ama benim icin onemli olan, bu durumun benim icin dogru olmasi. baska anne yan odada yatirir, baska anne uzak odada...kimse kimseye karisamaz, yipratici kelimeler kullanamaz bence. Ayrica yine yapilan arastirmalarda bebek anne ile 2 yasina ayni yatakta yada anneeye temas edebilecegi uzaklikta; 4 yasina kadar da ayni oda da ama farkli yatakta yatmali diyor. zaten anneden saglikli ayrilma yasi da 4tur...
Yine gecen bir pedagoga sorulan soru bu yatma mevzusuydu. Dr.un dedigi benim son yazdigim sekilde. ama diyordu ki her kultur farklidir, anne bebek mutluysa her yontem dogrudur.
En iyi yontem Annelik Icgusudur. dogduklari zaman cok iyi anlayacaksinjz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…