2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Bugün sağlık ocağında hemşire bana bu dönem meme reddi dönemi aç olduğunu düşünüyorsan 3 saati geçmiş hala almamakta ısrar ediyorsa ısrar et dedi canım
Biz de 3 gündür meme reddi yaşıyoruz normalde süt içmeyi çok severdi kilo alımı da iyiydi ama artık zorla veriyorum umarım geçicidir
Ben menenjit aşısına karar veremiyorum çok yeni bir aşıymış çünkü. Napsam ki ya
Menenjit konusunda çok kararsızım düşünmek için hep erteliyorum. En son ne zaman yapılıyor acaba artık karar vermeliyim

Birer kilo mu yoksa toplam 1 kilomu siz bilirsiniz tabi ama doktorun yaklaşımı pek mantıklı gelmedi sonuçta mama yine vermeyebilirsin sağdıkça göğüs alışıp bol süt geliyor. Benim doktorlarım hem çocuk doktorumuz hem 2 çocuk alerji profesörü 300 gram aldığında pirinç unu başlatmışlardı çünkü emme reddi artı alerjik mamaları bile kusma vardı bir bebeğe açlık çektirmek eziyettir. Unutmamak gerek yetersiz beslenme çocuğun Beyin gelişiminide etkiliyor beyin gelişimi en çok bebeklik döneminde hızla gelişiyor . Birde hem memeyi hem biberonu reddetmez illaki acıkınca birini alır benim oğlum memeyi alıyor acıkınca ama genzine kaçınca İstemiyor o yüzden uykuluyken emiyor sadece

3. Ayda normal inatlaşmadan aşarsınız inş. biz geldiği günden beri red yaşıyoruz sonraları iyice istemedi. Büyükte 3 Aydan sonra istemedi konuşarak ayakta gezerek kurutma süpürge açarak emzirdim 9,10 aylıkken aşırı bağlandı memeye emmeyi seven çocuk bırakmaz

Daha mı güvenilirmiş bi de Benimki koltuk altında durmasına izin vermiyor ki
Ben koltuk altına koyuyorum elimle tutuyorum kolunu bu arada göz teması kurup sürekli konuşuyorum ölçene kadar beni dinlicem derken duruyor

Meme reddi niye yaşıyoruz çünkü dikkati artık hemen dağılıyor etrafına bakıyor sesler çıkarıyor geri dönüp bir yudum çekiyor sonra yine öyle birimiz cevap versek artık tam kopuyor. Ben tepkisiz kalıyorum bir süre sonra ağlıyoro zamanda içmek istemiyor ne yapacağımı şaşırdım. Gece uyumadan öncede öyle kendi kendine gülüyor konuşuyor ben de öyle sallıyorum

Pislikler ya geçen maskenin yorumuna baktım haziranda 61 liraya satıyomuş şimdi 1750 liraymış nasıl sinir odum yaparlar
Sorma. Geçen gün eşim ben hastalanınca bebeğe geçmesin diye maske almaya gitti hiçbir yerde bulamamış en son bi yerden bulup almış 5 tl ilk maskeyi 40 tl ye almış

Ayy aynı oğlum da bu şekilde bazen üstümdekine bakıp bakıp bir şeyler mırıldanıyor bazen 2 emip kafayı arkaya çeviriyor sonra yine dönüp iki emiyor sonra yine çevir bir de en son ağlıyor kendini ileri ileri itiyor nasıl olacak böyle bilmiyorum

Benim oğlan 40 günlükten beri öyle işte of

Uyku eğitimi hakkında ne düşünüyorsunuz kızlar. Bazı uzmanlar faydalı olduğunu söylüyor bazıları zararlı kafam karıştı. Sizler ne yapmayı düşünüyorsunuz bu konuda

Uyku eğitimi hakkında ne düşünüyorsunuz kızlar. Bazı uzmanlar faydalı olduğunu söylüyor bazıları zararlı kafam karıştı. Sizler ne yapmayı düşünüyorsunuz bu konuda
Ben bu kadar düşünmüyorum açıkçası onu düşün bunu düşün yoruldum zaten çocukları bir rutine bağlıcaz yavaş yavaş yolunda giriyor uyku eğitimi değilde kendi kendimize uyku rutinleri oluşturuucaz ben başta çok sallardım sonra yarı sallamaya geçtim iyice azalttım birde uyku sinyallerini takip ediyorum esneme gözlerinin küçülmesi yorgunluk huysuzluk noktasına varmadan yatırmaya çalışıyorum

Açıkçası kızim henüz 3 ay 6 günlük

Ve ben onu egitmek yerine hayatimi onun uykusuna göre düzenledim .
Bu cok daha kolay oldu
Böylece ne o yeni bir düzene alişmak zorunda ne de ben zamanimi uyku egitini vermeye calisarak tüketmek zorundayım

Ana kız auralarımız baya tuttu yaşayıp gidiyoruz.

Bizde de bir rutin oluştu sayılır uyanık kalma süresi belli zaten ona göre yatırıyorum ama hamakta sallanarak uyuyor oğlum derdim onu ortadan kaldırmak desteksiz uyutabilmek onun için düşünüyorum.
Şu an için ben de öyle yapıyorum işlerimi vs. Oğlum uyudukça hallediyorum zaten şu an erken uyku eğitimi için olursa 4. 5. Ayda yapmak niyetim aklıma geldi bir sizlere sormak istedim

Uyku eğitiminin zararlı olduğunu düşünmüyorum neden zararlı olsun ki . Ne zaman yorulup uyumak isterse o zaman uyutuyorum diğer zamanlarda zaten uğraşsam da uyumuyor gezmek istiyor oyun istiyor . Tabi ki gece geç saatlere kadar durmasını da istemem büyüme hormonu salgılanacağı vakitlerde uyusun biraz da öğlen uyusun ona yetiyorsa bana da yeter

Emme reddi 5,6 saat istememeler kuru bezler vs yinede 750 gr almış oğlum bu ay boydan hala haberimiz yok doktor kalça çıkıklığı yapıyor ölçmüyoruz dedi zaten sağlıkocağına hiç götürmedim motor gelişimi iyi MaşaAllah. Bakalım nezaman bitecek emme reddimiz büyük olan perişan oldu küçük yüzünden resmen şakın bu yaşlarda yapmayın en ilgiye ihtiyaç duyduğu zaman sabır ilgi oda bende ikiside yok malasef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…