• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Kizlar bbn bizde bes aylik olduk doktoru herseyi tattirabilecegimi soyledi bende sadece evde yaptigini yogurt ve arada elma suyu veriyorum 1 cay kasigi baska neler vermeliyim
Ben ilk 3 gün kuralıyla iki hafta sebzelerden başlayıp meyveleri tattırdım cnm bugünde yumurta sarısı tattı havuç kabak patates pancar bezelye enginar meyve olarak elma muz armut şeftali ama ilk gün hep çok az denettirdim sonra arttırdım bide bugün kuzu kıyma ekledim öğlen sebzesine

Aylara göre oyuncaklar

Eklentiler

• IMG_20200514_184354.webp
    IMG_20200514_184354.webp
    56,9 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG_20200514_184414.webp
    IMG_20200514_184414.webp
    52,2 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_20200514_184341.webp
    IMG_20200514_184341.webp
    51,5 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_20200514_184430.webp
    IMG_20200514_184430.webp
    51,4 KB · Görüntüleme: 28
Ben ilk 3 gün kuralıyla iki hafta sebzelerden başlayıp meyveleri tattırdım cnm bugünde yumurta sarısı tattı havuç kabak patates pancar bezelye enginar meyve olarak elma muz armut şeftali ama ilk gün hep çok az denettirdim sonra arttırdım bide bugün kuzu kıyma ekledim öğlen sebzesine
Elinde hepsi var havuc patates bezelyeyi nasil vermeliyim ?

Elinde hepsi var havuc patates bezelyeyi nasil vermeliyim ?
İlk 3 gün havuç verin ilk gün bir çay kş sonra tatlı kş ertesi gün çorba kş diğer 3 gün patatesi aynı şekilde sonra bezelyeyyi alerji durumu olursa ztn kesersiniz
Ben ilk başladığımızda buhar aparatında yarım havucu haşladım yumuşayınca blenderdan geçirdim bir çay kş zeytinyağı ekledim verdim ertesi gün pütürlü yaptım çatalla ezerek karışık gittim kabız gibi olursa kabak yedirdim hemen patates denemesinden sonra mesela kakaya zorlama olmasın diye ama hep zeytinyağı kullandım bide su içirdim yedirditen sonra

Ben zaten çok çok az arada tattırıyorum bi şeyler ama daha yalama boyutunda 😄 sadece yoğurt yedirdim diğerlerini yalatıyorum sadece
Ben daha su dışında bir şey vermedim çok merak ediyorum nasıl olacak

Hıı evett bana arkadaşım öyle dedi tecrübeli annelerimiz yazsın 9 aylıkken sofradan yiyolarmış nerdeyse😊
BEn unuttum bile valla tecrübeye bakmıyo hatta oğlumda almamıştım ondan nasıl ek gıdaya başladık onuda bilmiyorum arada derede büyümüş yavrucuğum 😂

BEn unuttum bile valla tecrübeye bakmıyo hatta oğlumda almamıştım ondan nasıl ek gıdaya başladık onuda bilmiyorum arada derede büyümüş yavrucuğum 😂
Ciddimisin cnm ya demek bizde hatırlamıcaz bugün eltime gıcık olmuştm günahını aldım kızın oğlu 8 yaşında kaçıncı ayda mama verdin diye sordum oda walla hatırlamıyorum mama mı aldı emziriyomuydum dedi bende bak geçiştiriyo beni dedim içimden demek unutmuş oda😂

Ben hiçbir şeyini doğru düzgün giydiremeden küçüldü hepsi nerdeyse🤷‍♀️ Anneannesi mevlid yapınca giysin diye de bi takım getirmişti. Bayramda onu giydiririm sanırım hala olabiliyorsa tabi bakmadım. Mevlid de olmadı dışarı da giyilmedi😁
Ben çoğunu giydirebildim hep foto da çektim içimde kalmasın diye yeni bitti benim aldıklarım şimdi hediye gelenleri giydirmiyorum ama hava da ısındı yavaştan o sebeple artık kısa kol şort kismima geçmeye başlıcam mevlidi hiç deme🤦‍♀️ne hazırlık süsleme hayalleri vardi😒

Arkadaşlar merhaba..
benim kız 5 ayını doldur su bu ay .. yürüteç hakkında ne düşünüyorsunuz
Çok hareketli ayakta gezdirdiğim Zaman yürüyormuş gibi bacaklarını hareket ettiriyor..
Oturmayı seviyor. Sizce yürüteç almalıymışım?
Birde aşırı derece salyası akıyor son 2 gündür alttaki Kıyafete kadar ıslanıyor sık sık değişme me rağmen
Damaklarımız çok sıkıntı da çok sancılı süreçteyiz bazen kendimi çok yalnız hissediyorum ve ne yapacağımı şaşırıyorum
Yani yazdıklarınıza çok ihtiyacım var ..
korona virüs sebebi ile annem Ankara’ya gelemiyor ben gidemiyorum yani anlat anlat bitmez 😞

Kaç aylık kaç kilo?
4 ay 10 günlük. 6.600gr. Doğum kilosu 3.570. Daha önce de bahsetmiştim, doktor zayıf olduğunu, mama ile desteklemem gerektiğini söylemişti. Ama hiçbir şekilde mama almıyor. Muayene aceleye geldi, kakasından da bahsedemedim o an

Kızlar biz ek gıdaya geçeli 15 gün oldu ama tadımlıktı bişeye alerjisi çıkmadı yumurta sarıısı flnda yedi artık biraz çorba pürelere başladım bugün 6. Ay dolunca bakliyatlara geçicem kahvaltıya fln başlıcam
Bugün bim den kiwi marka buharlı pişirici aldım denedim armut elma bebek irmikli ara öğün yaptım makina aşırı güzel blend yapıyo ztn 250 tl aklınızda olsun
Bebe bisküvisi yaptım yarın deneticem çok heycanlıyım🥰 ama ek gıda işi de zormuş walla 2 günde bir yoğurt yap dün lor peyniri yaptım ilikli kemik suyu hazırladım şifa olsun inşallah tüm gün mutfakta geçiyo şimdide pide yapıcam iftara belim tutmuyo ama yapmadanda olmuyo işte
Bu arada soranlar olmul kızlar ben anne sütü alsaydı 6. Ayı doldurmasını beklerdim bizim 3. Aydan beri mama içiyo o yüzden başladım ama araştırmama göre doktora sormadım bile
Ay maşaallah size ya ben kendime kahvaltı hazırlayacak zamanı bile bulamıyorum. Ek gıdaya geçince ne yapacağız bilmiyorum

Arkadaşlar merhaba..
Çok hareketli ayakta gezdirdiğim Zaman yürüyormuş gibi bacaklarını hareket ettiriyor..
Birde aşırı derece salyası akıyor son 2 gündür alttaki Kıyafete kadar ıslanıyor sık sık değişme me rağmen
Damaklarımız çok sıkıntı da çok sancılı süreçteyiz bazen kendimi çok yalnız hissediyorum ve ne yapacağımı şaşırıyorum
korona virüs sebebi ile annem Ankara’ya gelemiyor ben gidemiyorum yani anlat anlat bitmez 😞
Yürüteç, örümcek doktorlar hiç önermiyor ben araştırdım biraz ben almıcam

Eklentiler

• Screenshot_20200514_222251_com.instagram.android.webp
    Screenshot_20200514_222251_com.instagram.android.webp
    52,3 KB · Görüntüleme: 37
  • Screenshot_20200514_222258_com.instagram.android.webp
    Screenshot_20200514_222258_com.instagram.android.webp
    43,8 KB · Görüntüleme: 31
Arkadaşlar merhaba..
Ben günde 2 tane önlük değişiyorum 😁

Olsun canım resimlerde hatıra olur bende giydiricem o gün🥰 gitmeme şansımız var ama biraz daha kalırsak aile katliamı çıkabilri😂 hem kendi düzenimizi kuralım hem ailemde biraz rahatlasın diye bayramdan sonra dönücem ama hayırlısı tabi durumlar ne gösterir bilmiyorum diş sorununuda burda atlatsam iyiydi😂
Ailenin yanındasın sanırım öyle de zor ama şu an imkanım olsa ben kendimi atacam annemlere bi 15 gün temiz geçiririz aile yanında sonrasını da bilemem şu dönemde bahçeli evden iyisi yok 😒bebekleri gecrim bizim de kafa yanmaya başlıcak artik

Back
X