Yok ilaç başlamadı zaten bu hafta yine tansiyon takibi istedi ve yüksek protein diyeti, sıfır tuz. Daha olmadı tansiyon ilacı başlarız dedi ama neye göre karar verecek anlamadım
Hmm yaptiklarin ise yaramaz ve yine yuksek cikarsa baslicak. Insallah duser canim normale doner de gerek kalmaz

Kızlar az önce kahverengi lekelenmeler olmaya başladı Dr aradım normal olabilir çoğalırsa ara beni tekrar dedi çok korkuyorum yaşayanınız oldumu bugün 7+1 deyim sabah progestan iğnemide vuruldum
Canım bende yaşadım o haftalarda çok şükür atlattım dinlenme ve ilaçlarımı düzenli kullanmakla.
Bende 23 den beri yatıyorum rahim ağzından dolayı. Dinlen yorma kendini ilaçlarını kullan. Yolculuk konusunu mutlaka druna danış onun söylediğine göre hareket et

Benim 30.haftada başlamıştı 10günde 6 kilo almıştım şişlik vardı ödem toplamıştı vücut idrarda protein kaçağı vardı tansiyonum normaldi ama doğum olmadın diye Dr ilaç vermişti de ismini hatırlamıyorum

İnşallah bende atlatırım canım

Benim de ayaklarımda şişlik var doktora dedim olmaya başlar dedi ama şimdi senin durumunu görünce endişelendim ben de canım.ayaklarımda sağlı sollu yandaki kemiklerin orası şişiyor.tansiyonum düşük bile sayılır.idrarda protein nasıl oluyor bilmiyorum da,geçen gün idrar tahlili yaptırdım öyle 24 saat beklemeli fln değil normal işte.orda protein kısmında birşey de yazmıyor.nasıl olacak bu iş bilmiyorum.çok erken başladı

bilgi için teşekkür ederim kuşum
çok güzel olmuş ellerine sağlık bayılmıştır oğlun

Ya benim işte doktorumdaki cihazda tansiyon da yüksek çıkınca doktor şüphelendi. Hatta dahiliyeye gittim tahlil için bu kadarcık şişlikten bişey olmaz, idrarda protein kaçağı olsa balon gibi olursun dedi ama çıktı işte gerçi referans aralığını da bilmiyorum ciddi derecede mi kaçak var hafif mi... Bu tahlil normal idrar testinden farklı canım 24 saat idrarını biriktiriyorsun ondaki toplam proteine bakıyorlar.

Peki bebeği 35.haftada neden aldılar? Gelişim geriliği vs mi başlamıştı?

İlginç olan doktoruma gittiğimde sadece kiloya bakıyorlar,tansiyon ölçen yok.bu defa ben diyeceğim bakın diye.evdeki dijital aletle ölçtüğümde normal yani,bazen düşük bile çıkıyor canım tansiyonum.netten okudum şimdi normal idrar tahlili gibi değilmiş evet.doktor kiminde erken başlar şişlik,doğal bir durum dedi ama lastiği sıkmayan kısa bir çorap bile giysem kısa sürede bileğimi sıkıyor,bileğim incecik ayağım şiş oluyor.üzülüyorum birşey olur mu diye.yüzümde gözümde şişlik yok ama daha önümüzde baya zaman var.sorunsuzca atlabilir miyiz ,bilemiyorum.Allah korusun yavrularımızı ve bizi.

Peki bebeği 35.haftada neden aldılar? Gelişim geriliği vs mi başlamıştı?
Yok canım benim bu rahatsızlık doğumu tetikledi vücut bebeği istemedi ilaçlarla anca okadar durdurabildiler ara ara hastanede yatırdılar ciğer geliştirici yapıldı ama benimki çok şiddetli idi sen korkma ben çok şişmiştim ayaklarıma giyecek bişey bulamadım yalın ayak gittim doğuma o derece en son açılma olunca almak zorunda kaldılar çok şükür bir sorun yaşamadım 35 haftada 2960gr 48 cm doğdu kızım

Kızlar nabız yüksekligi yaşayan varmı bu haftalarda özellikle sarsıyor beni normal mi acaba neden böyle oluyor ? Demin ölçtm 114 nabız
gecmis olsun canimm
Benim daha fena arada bir carpinti geliyo tansiyon normal ama nabiz 193 falan cikiyo henuz kontrole de gitmedim. Sormadim da. Biraz surup geciyo onemsemedim daha dogrusu okuyunca korktum ama

gecmis olsun canimm
Benim daha fena arada bir carpinti geliyo tansiyon normal ama nabiz 193 falan cikiyo henuz kontrole de gitmedim. Sormadim da. Biraz surup geciyo onemsemedim daha dogrusu okuyunca korktum ama
Çok yüksekte zararlı canım bende ondan telaş ettim sende dikkat et takip et kendini

Sen mutlaka görün canım ikizdi yanlis hatırlamıyorsam bide erken şişlik olmuş çokmu kilo aldn ki son haftalarda evet normal tansiyonun yüksekse şişlik varsa git doktoruna ben korkumda eve tansiyon aleti aldm sürekli ölçtm ilk haftalarda yüksek çıkmıştı

Tansiyon bakmaması garipmiş, ben devlet hastanesine de gidiyorum orda bile 18.haftadan itibaren tansiyon bakıyorlar. Tansiyon yüksekliği çok tehlikeli hamilelikte. Sen arada sağlıklık ocağına vs gittikçe baktır kendin. Ve de tavsiyem tuzu tamamen kes, benim ilk şişlik olduğunda bayağa kötüydü tuzu kestim şimdi çok şükür hafif belli belirsiz bir şişlik var

Yok benim tek bebek canım.şuan evdeyken öyle pek birşey yok ama yürüdükçe,dışarda olunca işte baya belli ediyor şişlik.tansiyonum hiç yükselmiyor.6 kilo kadar aldım zaten zayıftım da.ama cidden bu şişlik konusu erken başladı.umarım sorunsuzca sonlara doğru ilerlerim.

Maşallah ne güzel sağlıkla doğmuş bari. Darısı başıma benimde belki bu durumun erken fark edilmesi lehime olur. İnşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız yavrularımızı

Geçen gün sağlık ocağında bakıldı,normaldi.ben de takip ediyorum.doktorum da tüp bebek doktorum hala,şehir dışında.aynı yerde olsam habire darlarım insanları.herşeye takar oldum çünkü:) evet tuzu kesicem dediğin gibi canım.su içmeyi de arttırırsam belki böyle hafif olur şişlik uzun süre.benim de aşırı değil ama dediğim gibi dışarda olunca,yürüdükçe şişiyor.evdeyken de hafif bir şişlik var işte.umarım sorun olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…