stres gercekten cok etkiliyor benm kafamda milyon tane sorular vardi . orda kadının biri dogum yaptı ve cok kotu geçti faln cok etkilemişti bni hastaneden çıkıp eve gittim yemek yedim sıcak dus aldim faln derken kendime geldim ve 4 5 saat sonra doğurdum ve süreç guzel ilerledi daha sonrasında bence yemek yenmeli rahat edilmeli yanındaki seni sakinlestirebilmeli . devlet hastaneleri yemek yedirmiyor bazı durumlarda ozeldede yedirmiyorlar burda bana surekli sezaryene alabiliriz yiyemezsin dediler . Su olayına gelince bn özel hastaneye muayene oluyordum gittim oraya ve ebe bebek kakasini yapmis dedi cok korktum yemek yemissin bekliycez bu sürede bütün risk senin üzerinde faln diye korkuttu. peki asli varmıydı hayır ordan çıkıp devlete gittim kaka yaptığı faln yoktu. velhasıl kelam dogum isi tecrübe ve bilgi istiyormuş bolca hazırlık gerekmis. Bu kez fakülte hastanesine gidiyorm umarim sorun yasamam en önemlisi ac kalmam insallah
bayıldım çok güzel olmuş
Bende aldım çalışabilr raporu canm 26 eylül izin tarihi. İşimin bir zorluğu yok ama aralarda uzanma isteği duyuyorum sağ tarafım ağrıyor ara ara. Umarım dayanabiliriz çünkü bu dayanmalarımız hep bebişimiz için daha cok vakit geçirmek adına.ç
kızlar gece göbeğimde acı ile uyandım ağlayacaktım. Diken diken oluyor mide kısmım acıyordu batıyordu derimin üstü iğne gibi. Dokunamadım. Soğuk suyla yıkadım biraz rahatladı. Kuruluktan mı oldu ne oldu anlamadım yoksa bebek tırnaklıyor mu hiç bilemiyorum ama berbat bi his. Sizlerde de bu hassasiyet var mı ?
Günaydın hayırlı haftalar güzel anneler İstanbul yanıyor ne gündüz durabiliyorum ne gece uyuyabiliyorum dün gece 4 kere kalktım terden herhalde vantilatör kesmiyorCumartesi tatlı tuzlu kurabiyelerimi yaptım evi süpürdüm mutfağı toparladım falan pazar günü annemle kız kardeşim geldi 2 çeşit börek + köfte yaptık geçen haftadan menemenlik ve domatesleri de hazırlamıştık her şey bitti bizde bittik annem sağolsun yatak odasının camı sildi beşiği yerleştirdik kıyafetleri ütüledi yerleştirildi dolabını sildi falan çok şükür bugünlere yap yap bitmedi İçim rahatladı ama üstümden yük kalktı böyle bile zorlandım annem yaptığı halde gerçekten son ana bırakmamak gerekiyormuş
hep haftasında gidiyor bizimkisi hatta bacaklar kısa bile 29+0 uyumluydu . yani bnde cok iri olsun istemem acikcasi hem dogum icin hemde milletin agzi durmuyor ki 4 kilo bebek gorunce ooo faln yapılıyo hemen yazik yani bebelere :) ama seninki normal olan bence kizimda 30.haftada 1500 kiloydu 3300 doğdu seninki de hızlı almazsa kiloyu 3500 faln dogar ki bence çok ideal :)Maşallaholsun herşey yolunda dediyse takma kafana canım..
Bende pazartesi gittim 29+4dü 1700 dedi ben hayır olamaz bi daha ölçün çok şişko dedimnbi daha ölçtü hadi olsa olsa 1600 dedi göbeğimiz 2 hafta önde kaç aydır göbekli olacak Bende minnak bebek severim
Benim persembe kontrolum var. 1700 olmustur diyorum. Bakalim ne kadar gelecek.Maşallaholsun herşey yolunda dediyse takma kafana canım..
Bende pazartesi gittim 29+4dü 1700 dedi ben hayır olamaz bi daha ölçün çok şişko dedimnbi daha ölçtü hadi olsa olsa 1600 dedi göbeğimiz 2 hafta önde kaç aydır göbekli olacak Bende minnak bebek severim
Hayır canm kırmızılık yok . Belkide bebek ağırlaştıkça deri aşağı doğru çekilip geriliyor , işten sonra eve gidip hindistan cevizi yağıyla masaj yapacağım biraz ..Derimiz cok inceldi hassaslasti kiyafetin dar veya yakacak naylon gibi birseyse oda yapmis olabilir kirmizilim varmi yuzeyde
umarim kendiliğinden gelir sancinizbu kez . yürüyüş yapiyormusunuz ? bn bi hafta yaptm geçenlerde sonra biraktm yani su ara gerçekten çok is var anca baş ediyorum kizla ugras kislik hazırlıkları misafir faln bi rahatlasam tekrar baslardmBende haftam dolduğu icin planlı normal Doğum oldu. Doğumdan bi gün önce beslenmeyi kestim belki sezeryan olur diye gittim lavma yapacağız dedi bende gerek yok yemek yemedim dedim inanmadı yaptı birsey çıkmayınca bu kez aç aç doğuramazsın dedi kahvaltı söyledi yedirdi ama bidaha su bile vermedi akşam 6:30 da Doğum oldu tamamen suni sancı ile
Teşekkür ederim
Valla ne kadar rahat olsak ta ayaklarımız bile isyan ediyor benim bacaklar kütük gibi sisiyor maalesef ☹
Canım tırnaklaması imkansız öyle bir plesanta içinde ki tırnaklasa patlar belki kuruluktan oluyordur yada büyüyen göbek gerildikçe batıyordur
Ohh ellerinize sağlık sizde ne çok iş halletmişsiniz insanın kafası rahatlıyor valla
Benimki 26. Haftadan beri doğum pozisyonunda ama her zaman ters de dönebilir . Bebekler gebeliğin her evresinde doğum pozisyonuna geçebilir. Bazı bebekler doğum sancilariyla birlikte baş aşağı dönüyor. Çok stres yapmamak lazım 35 i tamamladıktan sonra bebeğin dönmesini kolaylaştıracak bazı hareketler ve oturma pozisyonları var onları deneyebilirsiniz. İnşallah saglikla sıhhatle gelirlerbu kezde normal doğum nasp olursa bnde ayni seyi düşünüyorum. hastane eve 5 dk mesafede trafik olma ihtimali de yok . evde rahat rahat gecirmek istiyorm o sureyi. suan makat geliş pozisyonunda bebis bebekler son pozisyonu genelde 35. 36.haftada aliyormus . ama bi doktor ablama 30. yada 32. haftadan sonra dönme ihtimali cok düşük demisti . onun bebegi döndü tabi 32 yda 33 de bakalm bizimki donecekmi
Teşekkür ederim cnmÇok şeker canım
Maşallah kızınahep haftasında gidiyor bizimkisi hatta bacaklar kısa bile 29+0 uyumluydu . yani bnde cok iri olsun istemem acikcasi hem dogum icin hemde milletin agzi durmuyor ki 4 kilo bebek gorunce ooo faln yapılıyo hemen yazik yani bebelere :) ama seninki normal olan bence kizimda 30.haftada 1500 kiloydu 3300 doğdu seninki de hızlı almazsa kiloyu 3500 faln dogar ki bence çok ideal :)
Evet artık olmuştur o kadarBenim persembe kontrolum var. 1700 olmustur diyorum. Bakalim ne kadar gelecek.
umarim kendiliğinden gelir sancinizbu kez . yürüyüş yapiyormusunuz ? bn bi hafta yaptm geçenlerde sonra biraktm yani su ara gerçekten çok is var anca baş ediyorum kizla ugras kislik hazırlıkları misafir faln bi rahatlasam tekrar baslardm
Canım büyük ihtimal baş aşağı döndü bende sağ tarafta bazen öyle yumruklar hissediyorum ayakları sanırım minnaklar kardeşim bildiğinden abla dönmüş bence doğru pozisyon doktor söyleyecektir dedi bu perşembe benimde nasipse randevumKızlar bebegimi eskiden çogunlukla sagda olsada solada gecerken hem hissediyor hemde görüyordum karnım sola yamuluyordu. 3 gündür hep sağda ve en sağ tarafta küçük bi yumruk çıkarıyor devamlı dışarı göbek deliğimin üzerİnde bi tarafı var (başı yada poposu anlayamıyorum) arada kasık tarafımdada hareket hissediyorum. Bu sekilde olan varmı acaba iyice aşağı mı indi anlayamadım. Kontrolümde perşembe günü gecede sağ kaburgama dayandı yinee uyutmadı ağrıdan.
Vallahi rahatladım ne çok iş varmış yap yap bitmiyor pislik içindeymişim gibiOhh ellerinize sağlık sizde ne çok iş halletmişsiniz insanın kafası rahatlıyor valla
Vallahi bende hiç yapmazdım canım her şey ilk zamanlar rahat olmak içinSizin hazirliklari gordukce bana bir daral geliyorhicbir hazirlik yapmadim. Gerci hayatimda hic konserve menemen yapmisligim da yok kayinvalide biraz yapip verdi. Ben sadece 3-4 poset bezelye barbunya falan attim dolaba. Biraz da visne. Sadece gucumu bulabilirsem biraz sarma sarip dolaba atmak istiyorum. Bakalim
Inşallah:) hakkımızda hayırlısı olsun kendimi sartlamiyorum dogum icin . aynen dediginiz gbi dogum sancisi başlayınca bile dönenler var bebek nasil doğmak isterse öyle doğuyor o yüzden hayirlisi diyelm :)Benimki 26. Haftadan beri doğum pozisyonunda ama her zaman ters de dönebilir . Bebekler gebeliğin her evresinde doğum pozisyonuna geçebilir. Bazı bebekler doğum sancilariyla birlikte baş aşağı dönüyor. Çok stres yapmamak lazım 35 i tamamladıktan sonra bebeğin dönmesini kolaylaştıracak bazı hareketler ve oturma pozisyonları var onları deneyebilirsiniz. İnşallah saglikla sıhhatle gelirler
Ben yorulunca kasiklarimda acayip bi ağrı oluyor.. Bir de geceleri.. Ama adet ağrısı pek yasamadgm için bu ağrı zor geliyor bana.. Kasilma sanrm bi kere yaşadım.. Gebe okulundaki ebenin tarifine uyan bi kasilmaydi
aslinda dogumda kilodan daha önemlisi bas çevresi sanirm koca kafa olursa sıkıntıMaşallah kızına
Ya bende öyke doğum kolay olsun minik olsun istiyorum ama neyse bakalım sağlıkla gelsinler de dünyaya bi şekilde doğacaklar4kiloya çıkmaz umarım
anlıyorum gecmis olsun . hava sıcak gerçekten birz serinlese havalar .Ben basından itibaren haftada en az 2 3 gün 40 45 dk yürüdüm ama son 2 haftadır maalesef bitti denecek kadar az. Hem son hazırlıkları tamamlama telaşına girdim bende vajinal varis sebebiyle çok ayakta kalınca sisiyor zaten şişken bide yürüyüş yapmak çok zorlaşıyor. Balon gibi oluyor değdikçe çok sızlıyorama fırsat buldukça hareketi artıyorum mesela 8. Katta oturuyorum otopark katına kadar 10 kat var yürüyerek iniyorum. İş yerinde 4 kat yürüyerek iniyorum. Ama günlük 3000 adımı geçmiyor yürüyüş yaparken 10000 adımlar oluyordu hep. Çok da sıcak hava dayanılmıyor ki. İnsallah kendi sancın gelir normal olur ama varis sebebiyle tedirginiz
Kafa normalaslinda dogumda kilodan daha önemlisi bas çevresi sanirm koca kafa olursa sıkıntıtabi gene annenin çatısına gore hareket ediliyor :)
normalde 34+6 üm bebegim geriden geliyormuş 33 haftalık görünüyo acılmam var 2 santim hastaneye aldılar ciğer geliştirici yaptılar ve nts de sancı cıkıyo bebek de dönmemiş daha poposu rahim tarafındaymiş sızce ne olur basına boyle bi şey gelen var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?