Cok guzel haberler canim bizde 37+3 olduk ayniymisizKizlar naslsnz? Bugun kontrolumuz vardi. 37+3 uz bugun. 50 cm 3200 gram olmus oglumuz. Suyumuz iyiymis. Cati muayenesi oldum normal doguma uygunmuşum ( hicte kolay degilmis cati soylendigi gbi)
Doktor bundan sonraki surec icin gunde 6 tane hurma ye dedi. Sabah aksam 1 er bardak ahududu yapragi cayi ic dedi.
Biran once dogsun istiyorum dedim ozaman bol bol hareket et çömelip kalk yuru merdiven ck dedi.
Artk vaktinin gelmesini bekliyoruz bebegimizin. Kontroller haftada bire düştü. Nasip bakalm nezaman gelecek
Ben sterilizatör almadım, gerek yok bence. Süt pompasını parçalara ayırdım, önce biberon temizleyici ile yıkadım, sonra hassas parçaları hariç parçaları 5 dk kaynattım, duruladım. Lansinoh marka benimki, mor kaucukları ve içinde beyaz bir tıpa gibi bir parça var onu, bir de biberon emziğini biraz sıcak suda tuttum, direkt kaynatmadım. Sonra yine duruladım, iyice kuruyunca çantasına koydum, hastaneye götüreceğim.Hayirli olsun. Sling aldim ama kanguru daha almadim. Dogduktan sonra gerek olursa alayim diyordum.
Bir de sterilizator gerekli mi arkadaslar? Bu gogus pompasi alanlar nasil sterilize ettiniz?
Bebeğine kim bakicak çok zor yaa insan ayrı kalmaya nasıl dayanır kendi işin galiba Allah kolaylık versin canmTadını çıkart ben malesef 40 gün bile olmadan işe dönmek zorundayım
Ben sterilizatör almadım, gerek yok bence. Süt pompasını parçalara ayırdım, önce biberon temizleyici ile yıkadım, sonra hassas parçaları hariç parçaları 5 dk kaynattım, duruladım. Lansinoh marka benimki, mor kaucukları ve içinde beyaz bir tıpa gibi bir parça var onu, bir de biberon emziğini biraz sıcak suda tuttum, direkt kaynatmadım. Sonra yine duruladım, iyice kuruyunca çantasına koydum, hastaneye götüreceğim.
Ne aldın canım bebek arabası ?Az once bebek arabasini ve kanguruyu aldik sonundakizlar aklinizda olsun. Jokerde 200 tl ye 50 tl puan var. 1000 tl icin 250 tl kazaniyorsunuz oyle olunca da baska bir ihtiycinizi 250 tl daha az odeyerek aliyirsunuz.
Aylardir gunlerdir suren arastirmalarimiz sonucu cbx woya travel aldik. Baston istiyorduk aslinda ama fiyat performans olarak degerlendirince ve de agirlik olarak cok islevsel geldi. Surusu cok rahat, cok hafif. Umarim bebekle kullanimi da oyle olurNe aldın canım bebek arabası ?
Ben hepsini bir kabin boyu bavula koydum ayirsam mi acabaBilmiyorum niye hazırlamadığımı, bebeğin ki hazır kendi eşyalarımdan unatacaklarım olacak kesin
Korkutmak istemem ama ben hissettim valla aci agri ya ilk defa başıma geldiği icin bilmiyorum ama biraz daha iceri girse bebege dokuncak sandm yani. Beni lafa tutmaya çalıştı konusturmaya calisti doktor ama ne konustuk hatirlamiyorm bile inan. Kanamam da oldu bikac gun lekelenme olur korkma dedi. Ama gecti gitti şükür. Seninde mi ilk bebek canm? Cati muayenesi olacak msn sen?Cok guzel haberler canim bizde 37+3 olduk ayniymisizcati muayenesinde aci oldumu
Ben ayrı ayrı hazırlamıştım ilk doğumum da da daha pratik geliyor bana. Annelerin bulması açısından, geri eşyaları toplama açısından. Kendi eşyalarımı da el valizim var ona koyucam.Ben hepsini bir kabin boyu bavula koydum ayirsam mi acabagerci her şeyi almadım çünkü burda normal doğum bile olsa 3 gün hastanede kalıyorsun. Eşim temizi getirir kirliyi götürür diye düşündüm
Meryem ana otunu suya koyup meryem,felak,nas surelerini ve ayetel kursiyu okuyup icmek gerekiyormus biraz acilma kolay olsun diye. Ot açıldıkça rahimde aciliyormus insallahKizlar dogumun kolay gecmesi icin meryem suresi ve tarik suresini doguma gireceginizde elemnesrahlekeyi okuyun.
Tarık süresi yollari açmak için okunur. Beklediğiniz birisi için trafik açılsın diye elektirik kesildiginde bile ve tabiki doğum icin yedi kere inanarak okuyunca gerçekten çok tesirli bu süre. Tarık zaten kelime anlamı yok demek. Kısa bı sure zaten. Allah yollarımız i açık etsinKizlar dogumun kolay gecmesi icin meryem suresi ve tarik suresini doguma gireceginizde elemnesrahlekeyi okuyun.
Prospectüsünde epidural ya da sezaryan öncesi bırakılması gerekir aksı halde omurilik etrafına anestezi verılecegı ıcın felç yapabılır yazıyor. Korktum bana dogu A kadar kullanacaksın dedi. Karından yaparsam bebege zararı olur mu... Plesanta delınmez mi.. Bır de domuzun bırseyinden yapılmış. Aklıma takıldı kullanmadım.
Domuzdan elde edildiği doğru canım, ama gerekli bir tedavi sonuçta ve başka yoldan elde edilen muadili yok diye biliyorum. Plasentaya zararı olmuyor, küçük iğneler, 20’li haftalardan beri karından yapıyorum ben de. Doğuma kadar kullanacağım, sezaryenden 24 saat önce kesilir dedi bana da, tam zamanını söyleyecek yine yarın kontrolümüz var.
Bende hergun vuruluyorum. 8 aydir karnimdan vuruyorum. Kolum cok morardigi icin karnimdan yapiyorum. Bebeginin sağlığı onemli baska alternatifi yok o yuzden mecbur vuruluyorsun. Bu yuzden gunahi yoktur bence. Aksatma iğneni allah korusum birsey olursa cok pisman olursun
Canım bende oksapar 0,6 iğneyi hamileliğin başından beri kullanıyorum.
Henüz bıraktırmadı doktorum.
Doğum sonrası da emboli riskine karşı 1 hafta kullanılıyor sanırım.
Göbekten eskiden yapıyordum ama son aylarda karın gergin diye genelde koldan yapıyorum.
Ama göbekten yapmanın plesanta ya da bebeğe bir zararı yok.
Endişe etme lütfen
Ben az önce kan sukandırıcı iğneyi yaptım.. Aslında ilk oğlum tüp bebek iğne vurmayı biliyorum ama bunda korktum sanırım tam ıcıne sokamadım. Deri altına enjekte ettim. Orası da hafif şişti birşey olur mu.. Elimle ovuyorum ama dağılmıyor da... Yarın koldan yapacagım karnımdan korkuyorum karnım çok gergin
Trikolar eskisi gibi degilki. %100 pamuk. Kizimda almıştım hala yepyeni tüylenmedi bile.Aslında eğer alerjik bi yapısı olmazsa sorun olmaz ama ne biliyim benim çocukluğumda hep alerjim vardı ,peluş oyuncaklarla bile oynayamadım .
Bende tek valiz hazırladım. Kizimda da tek hazirlamistim. Sadece bebegin kıyafetlerini hurca benzer bir seye koyup oyle valize koymustum. Bulması ve kullanılması kolay oldu.tuhaf geldi 1 gun icin birden fazla cantaBen hepsini bir kabin boyu bavula koydum ayirsam mi acabagerci her şeyi almadım çünkü burda normal doğum bile olsa 3 gün hastanede kalıyorsun. Eşim temizi getirir kirliyi götürür diye düşündüm
Kızlar ben de kullanıyorum oksapar ı 0.4 ama bu iğne beni de geriyor Doğum öncesi ne zaman denk gelecek normal Doğum olursa özellikleKizlar ben 38+3 de sezeryan olucam, dr 10 gun oncesinde aspirini 1 gun oncesinde igneyi birakacaksin dedi, 0.4 luk kullaniyorum gunde 2 kere etki suresi 12 saat, prespektfde yaziyor,
Gobekden yaptiginizda biraz daha yanlara dogru yapin eti tutamiyorsaniz ben amniyosentez oldum 1 karis igne soktular anca bebegin zarindan girdi korkmayin,
Dizin 4 parmak ustu, gobek deliginin 4 parmak sagi ve solu, kol arkasindan yapiliyor saglik ocagindaki hemsire cok guzel anlatiyor etinizi 2 parmakla katlayip dik bir sekilde yapmaniz gerekiyor 9 aydir yapiyorum hala sisiyor hala morariyor hala kan toplaniyor, ama sakin ovusturmayin sisti diye
Hepimiz saglicakla kavusalim bebislere
Ben doguma giderken basladim bebegimin sesini duyana kadar cevremde aklima kim geldiyse dua ettim.Birde doğuma girerken ettiğiniz dualar kabul olur derler. Ben doğuma giderken yan odanın refakatçileri dua et diye tembihlediler beni ben sedyede giderken. O an aklıma sadece oğlum sağlıkla doğsun diye etmek gelmişti
24.haftada aspirini biraktirdi doktorum. Bugun kontrolde sordum igneyide dogumdan 24 saat once biraktiracakmis.Kizlar ben 38+3 de sezeryan olucam, dr 10 gun oncesinde aspirini 1 gun oncesinde igneyi birakacaksin dedi, 0.4 luk kullaniyorum gunde 2 kere etki suresi 12 saat, prespektfde yaziyor,
Gobekden yaptiginizda biraz daha yanlara dogru yapin eti tutamiyorsaniz ben amniyosentez oldum 1 karis igne soktular anca bebegin zarindan girdi korkmayin,
Dizin 4 parmak ustu, gobek deliginin 4 parmak sagi ve solu, kol arkasindan yapiliyor saglik ocagindaki hemsire cok guzel anlatiyor etinizi 2 parmakla katlayip dik bir sekilde yapmaniz gerekiyor 9 aydir yapiyorum hala sisiyor hala morariyor hala kan toplaniyor, ama sakin ovusturmayin sisti diye
Hepimiz saglicakla kavusalim bebislere
Bugun bana dogumdan 24 saat once bıraktiracagini söyledi. Normal dogumda ne olur bilmiyorumKızlar ben de kullanıyorum oksapar ı 0.4 ama bu iğne beni de geriyor Doğum öncesi ne zaman denk gelecek normal Doğum olursa özellikle
Doğum yaptım çok şükür tatlı mı tatlı bi oğlum oldu. Allahım herkesin bebeklerine sağsalim kavusmasını nasip etsin. Çok güzel bir duygu.H happiness87 bugün doğum yapacakti nasil gecti acaba
Gözünüz aydın. Rabbim anali babali buyumeyi nasip etsin.Doğum yaptım çok şükür tatlı mı tatlı bi oğlum oldu. Allahım herkesin bebeklerine sağsalim kavusmasını nasip etsin. Çok güzel bir duygu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?