2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Cnm tek doz yaptırsam kaç yaşında olur sence bu aylarda 3doz oluyorlarmis birde 11ve9yasinda çocuklarım var onlarda oluyormu bu aşı rota yaptirmisdim
Ben 3 ve 5. aylarda olacak diye biliyorum yani iki doz. MenB bu. Daha önceden yoktu. Avrupa'da ve Amerika'da görülen bir menenjit türü Türkiye'de de yayılmaya başlamış. Aşının adı Bexsero.
Nimenrix 1 yaş öncesi ise iki doz, 1 yaştan büyükse 1 doz. Büyük oğlumda doktor 15. ayda tek doz yaptırdı.
Men B için ise ikinci yokken sordum doktora. Aşı konusunda çok hassastır.
Risk grubu 1 yaş altı bebekler olduğu 1 yaş altını kesinlikle aşılatıyorum. Ama 3 yaşta size bırakıyorum devletin karşılamadığı ve pahalı bir aşı olduğu için risk grubu dışındaki çocuklarda tercihi aileye bırakıyorum. dedi.
Bu aşı her yaşta olabiliyordu. Ama temel risk grubblu için 1 yaş altı ile 13-18 yaş diye kalmis aklımda. Hatta Avrupa'da bu aşı devlet tarafından yapılıyor. Amerkada da devlet tarafından 13 ya da 15 yaşında yapılıyor. Çünkü ABD'de en çok 15 yaşında Menejitten kayıp yaşanıyormus

aa

Allahım korusun cnm büyük oğlum 2sene önce zatürre oldu ve bir anda on gün yattık hastanede o yüzden bu hastalıklar birden geliyor anlamıyorsun bile önce 2sini asilatayim sonra bebek yaşına gelince asi yaptirayim dedim çünkü bu ay rota var 2cocukda asilancak bebeğe 3doz yaptiramam

Evet ama fark koymuyor. Rota aşısını yaptırdım ayni parayi verdim. Menenjit asisi iki tane. Yeni çıkanin fiyati bu. Senin dedigin eski olan bende kizima ondan yaptirdim.
Cnm tek doz yaptırsam kaç yaşında olur sence bu aylarda 3doz oluyorlarmis birde 11ve9yasinda çocuklarım var onlarda oluyormu bu aşı rota yaptirmisdim
Canim bu asiyi 60 yasinda ki adamda yaptırabiliyor. Doktorun dedigine göre 13.aydan once yapilirsa 2 doz oluyor. 9.ay ve 13 ay. Ama13.aydan sonra olursa 1 doz oluyor. Bem kizima 15.ayda yaptirdim

Yaaa bende bebek spasina gittigimiz yerde tavandan hamak vardi orda sallanirken hep uyudu ama spadan bayilip uyudu bende eve alaym dedim
Herkes bisey soyledi yok doner duser yatiramazsin sudur budur. En iyisi bende yapayim ya valla yavrum uykuya gecemiyor ne besik ne kucak bi memede uyuyo oda buara red yasiyoruz benide emmiyo uyuyamiyo

Beşikte pis pise ben ne zaman gecicem acaba vucudumda derman kalmadi ya sen bebeksin karnın tok altın temiz gözlerin kapanıyor zaten kapa gözünü uyu çocuğum yok ama annem bi canından bezsin

Bizdede vardı cnm emerken masaj yaptım hep birde sütüm ile gözünü sildim devamlı şimdi çok şükür geçti
Sütümü bende deneyim. Bende çay ve ılık su ile temizledim hep. Masaji bende yaptım. Ama çok kızıyor ağlıyor. Hiç sevmiyor. Doktor damla verdi düzenli kullanamadım. Damlayı görünce gözlerini kapatıp sıkıyor. El kadar bebeğin gozunu açıp damla damlatamadim. Bir kac kez emzirirken damlattim.

Ilk zamanlar bizde de capaklanma olmustu. Doktor kesinlikle sutunu vs surme demisti.

Eski olan Nimenrix
Yeni çıkan menB Bexsero

Eklentiler

• IMG_20200124_084207.webp
    36,8 KB · Görüntüleme: 31
  • IMG_20200124_084242.webp
    31,1 KB · Görüntüleme: 33
Sağol cnm bende öyle yaptircam inşallah

Ay super 5 kilo bir ayda.Ara ogun yok mu ? KHvaltida da mi ekmek yok? Kararliyim baslicam bende yoksa yuvarlanicam

Ilk 4 5 gun ara ogun yaptim. Sonra alisinca biraktim. Surekli ne yiyecegini düşünmek yorucu.

Kahvaltida da yemiyorum ekmek. Marulu ekmek niyetine kullaniyorum. Arasina peynir koyup yiyorum

Kilo verdigini gordukce insan kendini tutuyor. Hem de emzirince daha kolay veriliyor

Valla bütün gece uyumadı yine normalde beşikte yatırıyorum ama bizim brsigimiz sallanmiyo emziriyorum piş piş uyuyodu bu gece yine hep salladım . Salıncağa eşarp bağladım onu da bileğime çocuk ıkladıkça salladım gözümü açmadan. Kesinlikle kimseyi dinleme . Dört kenarına da ağaç taktık. Yazın yürüyüşlerde baston gibi kullaniyoduk kırdık yaptık süper oldu.
Beşikte pis pise ben ne zaman gecicem acaba vucudumda derman kalmadi ya sen bebeksin karnın tok altın temiz gözlerin kapanıyor zaten kapa gözünü uyu çocuğum yok ama annem bi canından bezsin
Valla ben de aynısını söylüyorum yorulup kendi sızıp kalsa nasıl mutlu olucam. Beşikte de uyumak için desteğe ihtiyaç duyuyo. Yeni yeni geçtik iyi oluyo ama ara ara sallanmaya da devam . Siz de salıncağı deneyin bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…