2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Kizlar bebegiyle tek basina araba kullanan var mi? Artik yavastan arabami kullanip bir yerlere gitmek istiyorum bebeyle. Ama cesaret etmem lazim.
Ben puseti ön koltuğa bağlayıp sürdüm canım. Yasal olarak ön koltuk uygun mu diye araştırdım, airwayi iptal edersen ön koltuk uygunmuş, öyle yaptık biz de.

Ağlar dikkatim dağılacak gibi olursa hemen dururum dedim çıktım valla. Bu arada telefona elektrik süpürgesi ve pışş pışş sesi yükledik, onu duyunca ağlamayı kesiyor, ağlayınca da onu açtım devam ettim.

Kizlar bebegiyle tek basina araba kullanan var mi? Artik yavastan arabami kullanip bir yerlere gitmek istiyorum bebeyle. Ama cesaret etmem lazim.
Ben ilk ay bile çıktım cankm. Ön koltuğa bağladım -Pandora- gibi. Ağlarsa dururum dedim aynen.
Çoğunluk arabada emzirdim ya da uyuttum gittim. Uyudu o da yolda.ağlasa durabilirsin bir şey olmaz

Ben ilk ay bile çıktım cankm. Ön koltuğa bağladım -Pandora- gibi. Ağlarsa dururum dedim aynen.
Çoğunluk arabada emzirdim ya da uyuttum gittim. Uyudu o da yolda.ağlasa durabilirsin bir şey olmaz

Yarin ilk denemeyi yapacagim. Ben de cok dusundum on koltuk mu arka koltuk mu ama airbaglari kapatip one alacagim sanirim arkada aklim cok kalir. Allah kazasiz belasiz surmeyi nasip etsin hepimize. Peki bu pusetler yuzu koltuga donuk olarak baglaniyor oyle mi yaptiniz?

Rint aradaki farkı anlamadım ben şimdi hangisini yaptırmam gerekiyor ? Bir de bu tip seyler den hemen şüpheleniyorum ben neden değiştirdiler ne eklediler içine falan diye kandiriliyormusuz gibi geliyor
Bunların ikisi de yapılacak canım. Ama özel aşı. Bexsero 3 aylıkken başlıyor doktorlar. Bu menenjit B aşısı. Bu hastalık yakın zamana kadar Türkiye'de çok görülmeyen Avrupa ve ABD'de görülen bir menenjit türü. Bu özellikle yurtdışı çıkışlarının yoğun olduğu ya da Hac dönemi Türkiye'de görülmeye başlanmış. Türkiye'de vakalar artınca bu aşı da yurtdışından getirilmiş. Sağlık Bakanlığı onaylamış. Bu olaylar 2019'da oluyor.
Nimenrix Menenjitin baska turu için yine özel bir asi. 9. ayda başlanıp iki doz ya da 15. ayda tek doz yapılıyor. Bu aşı uzun süredir var. Ben büyük oğluma yaptirmistim.
Bir de Türkiye'de en yaygın görülen türleri için karma aşıların içinde de menenjit aşısı oluyor.
Yani biz mecbur hepsini yaptıyoruz.
Eğer bu iki ozel aşı yapilirsa, devletin yaptığını da yaptirirsak tüm menenjit türleri için çocuklar korumaya alınmış oluyor.

Evet koltuğa dönük taktım. Arkaya da takabilirsin, bebek dikiz aynası satılıyor, ordan kontrol edebilirsin. Ama ben yanımda daha rahat ederim diye arkaya koymadım.

Ben de istiyorum ama henüz Cesaret edemedim
Araç içi aynalardan alin muhakkak. Gayet güzel gider gelirsiniz. Emzik alıyorsa daha rahat olur.
Uyku vakti, karnının tok olduğu anlar ideal. Bir de pusetin üstüne ilgisini çeken bir şeyler takabilirsin. Oyalanir. Mesela bizim dönence minik, pusete de takiliyorum. İlk oğlumda çok zordu tek araba kullanmak sürekli ağlardı resmen 5 km'de bir dururdum. Ama alisiyorlar zamanla.
autumnn
Aynalarla çocuğu görebileceğin şekilde ayarlarsanız rahat olur. Ama bebek puseti için ve cocuk koltuğu için aynalar farklı. Biri öne bir arkaya bakıyor ya, o yüzden.

BDV basliginda aşı konusu acilmis. Aşı yaptirmamayi savunan ebevyenler icimizde bile varlar. O basliga yazmis biri. Sinirim bozuldu sabah sabah. Vallahi nefret ediyorum bunlardan. Kendi cocuklarimizi disari cikaramaz olduk.
Aşılar masum değil. Benim içime sinmiyor. Ama mecvuren özel aşılar da dahil hepsini yaptırıyorum. Özellikle doğal bealenmeci ya da yaşama amacinda olan annelerin gruplarında aşı karşıtları çok vardır.
Alerjisi olan çocuk anneleri de zamanla aşıya tepkili oluyor.
Ben dediğim gibi mecburen yaptırıyorum. Ama yerli aşı istiyoruz her platformda dile getirmek gerek. Biz yerli aşı istiyoruz. Ülkenin en önemli eksiği budur bence

Evet koltuğa dönük taktım. Arkaya da takabilirsin, bebek dikiz aynası satılıyor, ordan kontrol edebilirsin. Ama ben yanımda daha rahat ederim diye arkaya koymadım.

Ben de ilk yanimda deneyecegim daha rahat ederim. Artik durmazsa kenara cekip ilgilenecegim.

Evet ilgi cekici oyuncaklarindan asacagim. Bakayim bu aynalara bir.

Haklisiniz ama yaptirmakla yaptirmamak arasindaki terazide yaptirmak daha lehte bir tercih gozukuyor bana gore.

Kizlar oto koltuguyla ilgili ne düşünüyosunuz. Her fiyata oto koltugu var masallah. Kararsiz kaldim ben. Cok para vermek gerekli mi acaba.

Selam kızlar..
Çarşamba günü taburcu olduk biz.. Doktorlar emin olmadan birakmadilar bi de pzt cikcamiz zaman eymen biraz kötüleşti.. Carsamba emin olduktan snra biraktilar.. Eymen su an gayet mutlu.. Kilosu düşük gelisimi yavaşladı.. Hastanede de kilo verdi.. 3 gun beslemem yasakti.. Akcigerine kacar diye.. Sonra sonra sut icebildi mama yiyebildi.. Eli ayagi hareketlendi.. Mama kasigini elimden alacak nerdeyse tadluşum benim

Ve geleyim hastaliklarina.. Ve sizlerde bilin ki benim gibi tecrubesizliginize denk gelmesin.. Bugun sabah eymeni docente götürdük.. Doçent ne dese "goztepede niye yatis vermisler ki? Tam bi idrar yolu enfeksiyonu bile değil bu." bosu bosuna antibiyotik yedi yavrum yetmezmis gibi odadaki enfeksiyonlu cocuktan hastalik kapti.. Goztepe bizi batirdi.. Kulturde ureme olmamış lokosit de tam bisey ifade etmez gibi bisey dedi.. Artik hangi hastaneye gitseniz mutlaka idrar istiycekler sizden yandiniz dedi.. goztepede biseylerin ters gittgni hissetmistim boşa değilmiş.. Doktora da eymen gayet iyiydi gulucuk saciyordu yatis yaparken dedim.. Bu halde çıktık dedim.. Keske sikayetimi geri cekmeseymisim goztepeden o kadar pisman oldum ki depresyona girmesem ugrasrdm orayla.. Şimdi son bi tahlil istedi doktor bunlar bi iş yapmış bi de ben bakaym diye sanrm.. Umraniyede idrar yapmislardi bisey cikmamis demislerdi.. Vee ben bu durumun neyden kaynaklandigini da buldum.. Doktora da dedim.. Ben anne sutune agirlik vermek istedim cocuk beslenemedi dedim.. Doktor bisey demedi ama bu doktor mamaya paketli herseye karşı bi doktor.. Eymen geri kalinca bana mamaya devam dedi mecburen meme de veriyorum olabildigince ama mama da veriyorum bayağı.. Bronsiolit de geçmiş.. Ama artik tekrar edebilir dedi.. Onleyemezsn istesen de dedi.. Olcagi varsa olur dedi.. Sansa artık insallah bi daha olmadan atlatrz bu kışı..

Hanimlar ve bu yaziyi okuyan herkes.. Eymeni simdi bi urologa goturmek istiyorum.. Anadolu yakasında özel devlet farketmez bi urolog tavsiyesi var mi? Peygamber sunnetli oldugu için herkes beceremio dedi bizim doktor.. En iyisine birini gonderdim 3 kere ameliyat oldu dedi.. Şans biraz tabi ama en azndn ehil biri olsun istiyorum.. Hem sünnet meselesi hemde bu idrar yolu enfeksiyonu konusunda muayene olup gerektgi takdirse sunnet ettrmek istiyoruz.. Tavsiyelerinizi bekliyorum☺

Bu arada hepinizi özledim yakinda doncem araniza

Şimdilik ilk kez yürüyüşe çıktık hava soğuktu ama kat kat giydirdim inşallah bişey olmaz. Arabayla da en kısa zamanda denicem , aynayı alıp.
Kizlar oto koltuguyla ilgili ne düşünüyosunuz. Her fiyata oto koltugu var masallah. Kararsiz kaldim ben. Cok para vermek gerekli mi acaba.
Kaliteli ve koruyuculuğu yüksek olanlar gerçekten çok pahalı ben ikinci el alıcam ki puseti öyle yaptık yaklaşık 2-3 ay sonra da daha büyük bi oto koltuğu alırım. Çünkü ilk aylar zaten alanlar çok az kullanıyo yıpranmiyo ve zaten tüm malzemeleri de yikanabiliyo. Ben aldım yıkadım kullandık. Gelecek aylarda da daha büyük ve güvenli bi tane bakicam. Letgo ve tutumlu anne sitelerinden bakıyorum. Avrupa'da vs ikinci el kullanımı çok yaygın ama bizim ülkemizde niyeyse öcü gibi bakılıyo. Valla ben şimdi keşke beşiği vs de ikinci el alsaydim diyorum

Nimenrix ve bexeroyu pazartesi ayni zamanda yapacak dr. Bir de rotanin 2. Dozunu olacak.

ben farkli zamanlarda yapilacak diye dusunmustum ama 3. Ayda yapiliyormus ikisi de.

Ahhh Beriko'cum bizim anlam veremediği kız de oydu ama doktor yatış deyince bize bir şey düşmüyor işte... Kültürde üreme olmadan idrar yolu enfeksiyonu bile denmez. Hatta şöyle diyeyim
Poşet ile idrar alındı. Kültürde 50.000 koloni üreme oldu. Ve bizim doktor garantiye almak için sonda ile tekrar tahlil istedi. O şekilde tekrar idrar kültürü bakıldı. 80.000 koloni üreme oldu. Orada çıkan bakteri türüne göre ilaç veriliyor...
Bunu la geçmiş olsun.

Yalnız bunda şöyle bir durum var. Üretimden itibaren 7 yıl kullanilabiliyor. Sonrasında ömrünü tamamlamış oluyor.

Maalesef pahalı olmak zorunda. Uygun fiyatlı olanlar güvenlik testlerinden gecemeyenler ya da hiç girmeyenler. ECE RR idi sabieim AB uyeulkelerde kullanılan ürünlerin testi. Bu çok önemli. Adac testi de önemli bir test. Adac'tan geçer not alamamış ürün almayın bence.
Bu pusetler 1 yaşa kadar idare eder yalnız. Merak etmeyin. E bebek Şubat indirimi güzel oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…