Hepsini deniycem teşekkür ederim bize kızımın kalça ultrasonunda gevşeklik çıktı çift bez bagliyorum o yüzden de daha mı cok halamız kaldı acaba hic pişik olmamıştı yeni olduTravazol kortizonlu.
Onun yerine trosyd ile hametan karıştır onu sür en azından kortizonlu değil.
Anne yöntemi: her alt acista beyaz sabun ile yıka popoyu, iyice kurula. Havalandir. Sonra kremini sür. Yalnız burada şu var ki ben beyaz sabunu bir defa kullanmak üzere minik minik parçaladım. Her parçayı bir defa kullanıp attım çünkü sabun bakteri taşıyor üzerinde. İslandiktan sonra bekteri üzerinde yaşayabiliyormuş.
Rint yöntemi :)) kare pamuğu gazlı beze sar. Poposunun altına koy bezini kaparirken, popo beze temas etmesin.
Bu karın hepsini bir arada yaparsan hemen toparlar.
Bübchen nasıl acaba ondan kullanmaya baslamıstım o mu yaptı diye de düşünüyorum yada cift bezBen kullandim ogluma. Gecti pisigi ama uzun surede iyilesti
Şimdi her alt acmada pamukla silip kuruluyorum mutlaka pisik kremi sürüyorum
Azcik kızarsa da hic ilk pisigi kadar coook yanmadi
Bir de bu aralar favorim naturalive markasinin pisik kremi. Bence gayet basarili
Benim oglaninki antibiyotik pisigiydi. En inatçı pisiktir. O bile durulmuştu. Şu an ben de çift bez bağlıyorum. Ama püf noktası şu: asla ıslak nemli bırakma.Hepsini deniycem teşekkür ederim bize kızımın kalça ultrasonunda gevşeklik çıktı çift bez bagliyorum o yüzden de daha mı cok halamız kaldı acaba hic pişik olmamıştı yeni oldu
Çok dikkat edicem bundan sonra nemli olmasına çok dikkat etmiyodum ama günde 6 7 kere bile kaka yaparken pişik olmadı şimdi düzene girdi pişik oldu anlamadmBenim oglaninki antibiyotik pisigiydi. En inatçı pisiktir. O bile durulmuştu. Şu an ben de çift bez bağlıyorum. Ama püf noktası şu: asla ıslak nemli bırakma.
Tortikoli olabilir Bizim mi saga yatırıyorArkadaşlar oğlum başını tam dik tutmuyor sizinkiler tutuyor mu. 3.5 aylık olduk başını bir tarafa eğri tutuyor genelde. Acaba neden böyle yaa kafama taktım
Inotyolkrem çok güzel tavsiye ederimÇok dikkat edicem bundan sonra nemli olmasına çok dikkat etmiyodum ama günde 6 7 kere bile kaka yaparken pişik olmadı şimdi düzene girdi pişik oldu anlamadm
Ben aglatmadan yapmaya calisacagim. Ayakta sallamada icim rahat etmiyor. Annem alistirdi. 1 haftalikken aldi ayagina. Yavas salliyoruz ama cocugumun beyni zarar gormesin diye cok korkuyorum.1) Uyku eğitimi 4. ay çok erken.
2) şimdi emziği alıştır iki ay sonra bıraktır. Bir yandan desteksiz uyku... Bunlar bebeği yorar psikolojisini etkiler.
3) Uyku eğitimi istediğin kadar ver en ufak bir hastalıkta dişte hemen bozulacak.
4)Uyku eğitiminde çocuk kendi kendine uyumayı değil mizirdansam da ağlasam da ihtiyacım olsa da annem benimle ilgilenmiyor, mantığını öğreniyor. Ya i öğrenilmiş çaresizlik denen durum bu.
Bu aylarda bebeğe yapabileceğiniz en güzel şey yatırıp elini tutup ya da sırtına pat pat ile uyuması. Bunu basarabilirseniz ne mutlu. Ama ciddi uyku eğitimi için kasmayın. Bebeğe zarar. Hayatının üç yılını uykusuz bir bebekle geçiren bir anne ve eğitimci olarak olarak söylüyorum bunu. İki yıl boyunca vidyolar kitaplar makaleler... Aklınıza gelebilecek her şeyi okudum.
Hematenle karıştır ben kullandım çok kotu pisikdi doktor yazmisdiArkadaslar kızım pişik oldu üç gündür almadığım sürmediğim krem kalmadı hiç faydası olmuyo hatta ilerliyo bi akadasım travazol krem sür dedi hiç kullanan var mı travazol bebeklere kullanılır mı
Ben aglatmadan yapmaya calisacagim. Ayakta sallamada icim rahat etmiyor. Annem alistirdi. 1 haftalikken aldi ayagina. Yavas salliyoruz ama cocugumun beyni zarar gormesin diye cok korkuyorum.
Fakat şöyle Bi durum var. 10 gün öncesine kadar tam dik tutuyordu. Siz dr a götürdünüz mü ne dedi tam olarakTortikoli olabilir Bizim mi saga yatırıyor
Kendi kendimi alintilayarak bildiriyorum bu da ise yaramıyo. Ağlaya ağlaya zorla sırf ağzına az az sıkıyorum diye yutmak zorunda kaliyo am bir süre sonra kıyameti kopariyo.Kızlar ilk aylar sagsdigim sütlerden bi paket çıkardım .o biberonu cof cof emen çocuk gitmiş kesinlikle bi fırt çekmedi hayret ettim. Gaz damlasının enjektörü vardı onunla verdim ancak yedi. Yalnız bulduğu her şeyi ağzına sokup emen çocuk biberonu emmedi.
İşe baslicam biberon tutmuyo bebeğim diyen anneler aklıma geldi belki işinize yarayabilir. Ağzı yumuşak ve küt bi enjektör. Çok da yumuşak değil ama zarar vermeyecek kadar diyim. Öyle bi en jektorle bebeklerinizi besleyebilirsiniz. Ben öyle verdim
Çok geçmiş olsun, bizim de öksürük başta hafifti, sadece serum fizyolojik ile temizleyin demişti doktor. 3 gün içinde ilerledi maalesef ciğerlere inmiş, bebek küçük olduğu için tehlikeli olabilir diye 1 gece hastanede yatış verdiler, antibiyotik ve buharla ventolin verildi. Sonra hızlı toparladı çok şükür, bronşiolit çok arkadaşta var sanırım bu ara.Günaydın kızlar dün gece acile götürdüm oğlumu geniz akıntısı arttı.temizlememe müsade etmeyince de ilerledi . Ben bronşite cevirmesin diye götürdüm Dr hafif dedi bunda bişey yok dedi bitkisel şurup verdi ama ben tahmin ettim olacakları. Gece tıkandı çocuğum ememiyo da öyle olunca.bugun randevu aldım iyi bi doktora gidicem ama gurupta bu ara hastalanan bebek çoktu merak ediyorum doktorlar sizlere nasıl müdahale etti.
Bebeğimde bugün hırıltılı öksürük başladı dün yoktu
Geçmiş olsun canm ıns ilerlemeden iyilesir rahatlar bebisinGünaydın kızlar dün gece acile götürdüm oğlumu geniz akıntısı arttı.temizlememe müsade etmeyince de ilerledi . Ben bronşite cevirmesin diye götürdüm Dr hafif dedi bunda bişey yok dedi bitkisel şurup verdi ama ben tahmin ettim olacakları. Gece tıkandı çocuğum ememiyo da öyle olunca.bugun randevu aldım iyi bi doktora gidicem ama gurupta bu ara hastalanan bebek çoktu merak ediyorum doktorlar sizlere nasıl müdahale etti.
Bende hiç bir şekilde sagdigim sütleri içeremiyorum biberon almıyor kaşıkla ve enjektörlerde verilince yutmuyor öyle akiyor ağızından geriKendi kendimi alintilayarak bildiriyorum bu da ise yaramıyo. Ağlaya ağlaya zorla sırf ağzına az az sıkıyorum diye yutmak zorunda kaliyo am bir süre sonra kıyameti kopariyo.
Geçmiş olsun, Benimki ne antibiyotik ve ventolin başlamıştı. Hastane de de hava vermişlerdi. Seninkinden yoğundu, bronşite çevirmeden müdahale edelim demişti. Bir hafta da düzelmiştiGünaydın kızlar dün gece acile götürdüm oğlumu geniz akıntısı arttı.temizlememe müsade etmeyince de ilerledi . Ben bronşite cevirmesin diye götürdüm Dr hafif dedi bunda bişey yok dedi bitkisel şurup verdi ama ben tahmin ettim olacakları. Gece tıkandı çocuğum ememiyo da öyle olunca.bugun randevu aldım iyi bi doktora gidicem ama gurupta bu ara hastalanan bebek çoktu merak ediyorum doktorlar sizlere nasıl müdahale etti.
Uyku eğitiminin zararları ile ilgili bir çok makale var. Ama yararıni anlatan hiçbir kaynak yok. Kaldı ki uyku eğitimi denen şey çok yeni bi olgu en fazla 10yıl diyelim. Uyku eğitimi alan çocuklar henüz büyümedi ve nasıl bir kişilik oluşturacaklar benim açımdan büyük merak konusu. Kesinlikle ben de desteklemiyorum. Bununla ilgili de bi yazı paylaşmak istiyorum.1) Uyku eğitimi 4. ay çok erken.
2) şimdi emziği alıştır iki ay sonra bıraktır. Bir yandan desteksiz uyku... Bunlar bebeği yorar psikolojisini etkiler.
3) Uyku eğitimi istediğin kadar ver en ufak bir hastalıkta dişte hemen bozulacak.
4)Uyku eğitiminde çocuk kendi kendine uyumayı değil mizirdansam da ağlasam da ihtiyacım olsa da annem benimle ilgilenmiyor, mantığını öğreniyor. Ya i öğrenilmiş çaresizlik denen durum bu.
Bu aylarda bebeğe yapabileceğiniz en güzel şey yatırıp elini tutup ya da sırtına pat pat ile uyuması. Bunu basarabilirseniz ne mutlu. Ama ciddi uyku eğitimi için kasmayın. Bebeğe zarar. Hayatının üç yılını uykusuz bir bebekle geçiren bir anne ve eğitimci olarak olarak söylüyorum bunu. İki yıl boyunca vidyolar kitaplar makaleler... Aklınıza gelebilecek her şeyi okudum.
Bebek duyduğunu anlar canim ta artık yenidoğan degiller tok bebek 140 cc içemez tok olduğuna emin misin.Mama veren anneler günde kaç cc veriyorsunuz. Ben geceleri emzirip gündüzleri mama süt veriyorum ama kayınvalidem CC ayarı yapamıyor bugün gördüm ben yokken 140 yapmış bizimki dr hapur hupur yemiş versen daha yer. Çok canm sıkıldı ben bide bırakıp ise başlayacağım.. ağlayınca yedirmeyi marifet sanıyor. Belki oyun istiyor dedim belki başka derdi var. Biberonu dayarsan yer yani anlamıyor ki doyduğunu hofff
Valla benim biberon alan oğlum bile bazen bezdiriyor almıyor.emzik ile kucağımda sakinlestirip yavaşça emziği alip biberonu veriyorum.bunu bazen meme içinde yapıyoruz.tok herhalde diyorum ama memeyi sakinleşir tutunca emiyor.biberonuda tutturabilirsem 90 cc içiyor.Kendi kendimi alintilayarak bildiriyorum bu da ise yaramıyo. Ağlaya ağlaya zorla sırf ağzına az az sıkıyorum diye yutmak zorunda kaliyo am bir süre sonra kıyameti kopariyo.
Ventolin hava verdiler her emme öncesinde burun açık olmalı yoksa tıkanıp bırakıyor emmeyi.Günaydın kızlar dün gece acile götürdüm oğlumu geniz akıntısı arttı.temizlememe müsade etmeyince de ilerledi . Ben bronşite cevirmesin diye götürdüm Dr hafif dedi bunda bişey yok dedi bitkisel şurup verdi ama ben tahmin ettim olacakları. Gece tıkandı çocuğum ememiyo da öyle olunca.bugun randevu aldım iyi bi doktora gidicem ama gurupta bu ara hastalanan bebek çoktu merak ediyorum doktorlar sizlere nasıl müdahale etti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?