Bizde 7 aylik olduk bugun basarili oldum yan taraflarina verdim agzinda biraz cevirdiBelki çok hazır değil ek gıda için. Kaç aylık oldu. Bizimki yedi buçuk aylık. Altı aylıkken başladık ek gıdaya hala çok istekli değil. Ağzını açmak istemezse kitliyor mümkün değil açmıyor. Her mama sandalyesi ne oturunca ilk kaşığa ağzını açıyor. Beğenirse yiyo. Begenmezse ikinci kasıkta kitliyor
Bizde oyle kizimla ikimiz kaliyoruz bayrama gelecek eşim zaten 31 mayisda tamamen yatili kalma bitiyormus arada annem gelip kaliyor market alisverisimizi ben cikip yapiyorum ama kocami cok ozledimSadece babaannesi ve dedesi ile görüşüyoruz. Onlar da 65 yaş üstü evden çıkmıyorlar hiç bir şekilde. Eşim izalasyonda bizim de işe giden gelen kimse yok. Ara da bize uğruyorlar. Market ihtiyacımızı bir akrabamız kapıdan bırakıp gidiyor.
Ama ciddiye almayan o kadar çok ki. Sitenin bahçesinde çocuklar hep birlikte oynuyor. Büyük oğlum dün sende önemsemeyen anne olsaydın da bahçe de oynasaydım arkadaşlarımla dedi...
Bulgur ve pirinç de koyuyorum ben. Ev yapımı domates salçam var az birşey koyuyorum bazen. Büyük oğlumda salçasız yaptım hep şimdi bile salçayı zorlanarak yiyor. Damak tadı olsun diye az az koyuyorum.Ezogelin corbasini nasil yapalim kizlar?sogan havuc patates mercimek .Azcik bi salca koysam mi ki?
Aynen, epey zor oluyor. Erken bitse de bayramda evlerinde olsalar. 31 mayıs dönüşü bizim deBizde oyle kizimla ikimiz kaliyoruz bayrama gelecek eşim zaten 31 mayisda tamamen yatili kalma bitiyormus arada annem gelip kaliyor market alisverisimizi ben cikip yapiyorum ama kocami cok ozledim
Bulgur ve pirinç de koyuyorum ben. Ev yapımı domates salçam var az birşey koyuyorum bazen. Büyük oğlumda salçasız yaptım hep şimdi bile salçayı zorlanarak yiyor. Damak tadı olsun diye az az koyuyorum.
Düdüklü de pişiriyorum ben. Hepsi özdeşleşiyor. Benim bebeğim 7 buçuk aylık , Kimyon da koyuyorum içine bu ara da. Şükür gaz olmadı hiç.Bulgur tam ezilmiyor yiyemiyolar.Pirincle yapayim bi.Gaz yapmaz insallahh
Kimyon cok iyi fikir.Ya bendeki bulgur köy bulguru.Kendimize bilgur pilavi yapinca bile sert sert oluyo.Ince.bulgur koyayim olmadi.Düdüklü de pişiriyorum ben. Hepsi özdeşleşiyor. Benim bebeğim 7 buçuk aylık , Kimyon da koyuyorum içine bu ara da. Şükür gaz olmadı hiç.
Evet ben ince bulgur koyuyorum. Belirtmeyi unutmuşumKimyon cok iyi fikir.Ya bendeki bulgur köy bulguru.Kendimize bilgur pilavi yapinca bile sert sert oluyo.Ince.bulgur koyayim olmadi.
Evet ben ince bulgur koyuyorum. Belirtmeyi unutmuşum
Biz görüşüyoruz söyleki annemler yan binamda oturuyor dayı da dahil dışarı çıkmıyor market alışverişi eşim yada ben yapıyoruz.zaten onlara bulaşsa şu dönem sadece bizden bulaşır, başka görüştükleri yok.Kızlar koronadan hiç korkmuyor musunuz? Herkes dayıdan, haladan, teyzeden bahsetmiş. Biz 2 aydır kimse ile görüşmüyoruz, her gün görüntülü konuşuyoruz.
Kızlar koronadan hiç korkmuyor musunuz? Herkes dayıdan, haladan, teyzeden bahsetmiş. Biz 2 aydır kimse ile görüşmüyoruz, her gün görüntülü konuşuyoruz.
Teşekkürler bakayım bi hemenİpek hanimin ciftliginden aliyorum ben.
Benim paşa da öyle. Ayrıca yumurta sarısını büyükler bile zor yiyo. Ağzı saran bişey olduğu için. Ben sulandiriyorum öyle yiyo. Ben zar zor da olsa sadece her şeyi çatalla ezerek veriyorum. Bazen kesinlikle istemiyo o zaman çok az hurma eziyorum yemeğin tadı daha güzelleşiyor ama puturluye alışsın istiyorum. Çok tatlı alismamasina dikkat ediyorum. Yemek yendiğinde üzülüyorum ama daha çok emzirmeye çalışıyorum. Zamanla alışacak. Blendir kullanan arkadaşlarım çok pişman oldu şuanda kocaman oldular yemek seçiyorlar çok fazla ve normal yemeğe alışmaları çok zor olmuşŞuan sadece sabah kahvaltilarinda çok az yumurta sarısı ve lor yiyor.Yumurta sarisiyla arası bozuk.Öğlen meyve yediriyorum akşam da çorba.Corba katı kivamli oluyor ama örneğin balkabağı, bunu blendersiz yapabilir miyim ya da tarhana çorbası filan.corba olduğu için kıvamı güzel oluyor.puturlu olacak şekilde neler verebilirim? Muzlu muhallebi tarzı şeyleri robota vurmuyorum yumuşak olduğu için sorun yok ama sebzeler özellikle havucu kabul ettiremiyorum.
Bayılarak yediği tek şey yoğurt..
Bende bugün yoğurt çorbası verdim. Arpa şehriye ile yapmıştım. Dün ezip verdim zorla yedi. Bugün ezmeden verdim yedi çok şükür. Galiba tam açlık zamanini bulmakta zorlanıyorum ben. Her emmek istediginde emziriyorum. Tam acikmiyor galiba. Bugün biraz aç bıraktım. Yedi çorbayıBizde 7 aylik olduk bugun basarili oldum yan taraflarina verdim agzinda biraz cevirdi
MakarnalutfenTeşekkürler bakayım bi hemen
Aynı fikirdeyim. Az miktarda salça koymak lazım. Her çorbaya değil ama ara sıra salça olan çorbada veriyorum.Bulgur ve pirinç de koyuyorum ben. Ev yapımı domates salçam var az birşey koyuyorum bazen. Büyük oğlumda salçasız yaptım hep şimdi bile salçayı zorlanarak yiyor. Damak tadı olsun diye az az koyuyorum.
Mercimek nişasta içeren bı ürün olduğu iicn susatir. Ezogelin benimkide çok sevmişti
Çocuklar annelerine benzettiler kişilere daha sevgi dolu oluyor, yabancılamıyor.teyzeleri varsa onlara da öyle olur büyük ihtimal
Ten kokusu ile alakalı bir durum olduğuna dair bir şeyler okumuştum. Herkesin kokusu kendi annesinin kokusuna benzermis. O yüzden bebekler anneanne dayı ve teyzeye daha sıcak davranisrmis. Mesela küçük yaşta babasını kaybeden çocuğun bol bol hala amca ve babanne ile vakit geçirmesi o baba kokusunu onlardan aldığı... Çalışmalar vardı. Epey okumuştum.
Bulgur tam ezilmiyor yiyemiyolar.Pirincle yapayim bi.Gaz yapmaz insallahh
Bezelyenin zararı olmaz diye biliyorum. Ben bezelye yemeği yaptigimda bezelyenin içini elime ezip çıkardım. Öyle verdim . Patates ve havuç vardı yemeğin içinde onu da yemeğin suyuyla ezip verdim. Kabuğuyla verme boğulur.Nisasta deyince aklima geldi acaba bezelye verilir mi 7 aylik bebege. Simdi cikmis da bezelye mevsimi
Annemle gözlüklerimizin modeli bile ayni
yaa duymamistim bunu
Bulguru tabaga koyduktan sonra ezdim kasikla
Pisirirken kimyon attim azicik. Gaz yapmasin diye
Artik gaz sorunu yaşamiyor benimki ya. Bazen acaba yapar mi diyorum sonra amaann yaparsa masaj yaparız pırtlar diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?