2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Ben bir kac kez irmikli muhallebi yaptim yedi ama icime sinmedi. Yani boyle unlu şeyleri yedirmek istemiyorum pek. Yetiskin insana bile pek faydasi yok bunlarin bebege niye vereyim diyorum yanlis mi yapiyorum acaba

Meyve sebze bakliyat yemesi daha saglikliymis gibi geliyor

Bebe biskuvisi yapayim dedim sonra vazgectim. Ne bileyim saglikli gelmiyor. Umarim bunlari yedirmedim dye ilerde sıkıntı olmaz

Bezelye 6. Ay da verilebilir sebzelerden

İrmik, bulgurun küçüğü faydalı bence

Haşlarim yanına patates ve havuc da haşlar veririm o zaman. Seçenek olsun o da

1 yaşa kadar sadece ense bile çok sıkıntı olmaz bebeğin Kilosu iyiyse. Elbette bakliyat meyve sebze çok iyi ama İrmigi un gibi düşünme. O daha farklı, bulgur gibi gibi... Aslında gluten kazein ne kadar uzak o kadar iyi... Ben 3 yaşına kadar epey temiz besledim büyük oglumu. Şimdi de paketli ve işlenmiş gıda yok.

Geçen aydan beri kızım sadece 100 gram almış anneler. Ever çok hareketlendi kilo alımı da yavaşlaması normal biliyorum ama bu sefer de çok çok az almamış mı sizce?? Acaba sütüm doyurmuyor mu yetmiyor olabilir mi? Sabah kahvaltı ve öğlen çorba veriyorum ek gıda olarak. Artırmalı mıyım sizce?
Yatarken tok tutması açısından bişeyler veren var mı acaba

kızlar benım oglan sebze sevmıyor havuc patates tazefasulye hasladım ezdım zeytın yag attım begenmedı bana corba tarıfı yazın yogurtuz olsun alerjımız var
Yogurt yoksa tereyagi da yok saniyorum.Benim sebze corbalari hep ayni.Z.yaginda sogani cevirip elime hangi sebze &sebzeler geliyosa atip icine pirinc veya tel sehriyeyi de ekliyorum.Bazen bir ceviz buyuklugunde kiyma bazen ilik suyu koyup kisik ateste pirincler yumusayincaya kadar pisiriyorum.Az su ilave ediyorum.Icine ceyrek sarimsak ta koyuyorum..

Valla ek gidadan once daha fazla aliyolardi sanki kilo.Benimkilerde de pek degisiklik yok.

P Platinus ben biraz bal kabağı koymuştum buzluğa onunla şimdi tazecik bezelye ve biraz soğanı buharda haşlıyorum içine de henüz kemik suyuna geçmediğim için peynir altı suyu ekliyorum. Ezdikten sonra az bişey zeytinyağı koyuyorum, senin yaptığından farksız aslında, bizimki yiyor bunu.. yulaf ezmesini de elma ve kayısıyla haşladım ezdim onu da çok beğendi

Ek gida alınca kilo alir dedim benimki de fos çıktı çünkü bu seferde çok hareketlendi.2 gündür döne döne odadan antreye çıkmaya başladı.tekmeler havada uçuyor park beşiğin yanlari file yakında yirtar onlarida.
3-4 kere Gece uykusundan 1 saat önce muhallebi verdim çok huzursuz oldu.mamanin içine muz ve armut püresi koyup veriyorum arada.bazen gece kaşık mamasıdan koyuyorum.bugun düzeni şaştı biraz bugünde uydurmasyon anne corbasi yedi (kiyma-kabak-havuc-az mercimek ve bulgur ile yaptim)

kızlar benım oglan sebze sevmıyor havuc patates tazefasulye hasladım ezdım zeytın yag attım begenmedı bana corba tarıfı yazın yogurtuz olsun alerjımız var
İçine tavuk yada et suyu koyup denesene birde.ben bile tadina baktığimda aralarinda cok fark var.az kiyma koyup yapmaya basladim ama onun bile tadi çıkmıyor et suyu çok lezzetli yapıyor ve bebeğin yediği kasik sayisi bile artiyor.
Et yada tavuk suyuna tarhana çorbası.
Yagda az bi un kavurup üzerine su ekledikten sonra şehriye atabilirsin.bunu severse sonrasi arada havuc ve kabak eklenebilir.hatta ben sarımsakta rendeliyorum.

Peynir alti suyunu nasil sakliyorsun.ben 2 bardak buzluğa atmıştım onlarda sorun yok ama alt kisma koyduğum litrekik sisedeki 3 gün sonra pis koktu döktüm.

Kızlar ya ben lor yaptım 6 aylık yedirebiliyomuyduk bide benim lorum suyu yeşil degil beceremedim mi ya of
İlk lor peynir yediriliyor zaten yedirebilirsin.
Yeşil değilde sarı yeşil arasi bir renk oluyor.limonla da kesip yaptim sirke ilede kesip yaptım ikisindede yeşil olmadi.ustelik çiftlik süt ile yaptim yeşil olmasi gerektiğini mi söylediler sana.

Ay bende salak gibi yeşil şu çıkmadı diye dökecektim nerdeyse tarifler öyleydi canmyeşil suolacak diye bide kaynamadan sıktım limonu yanlış mk

Yemeğin altını kapatınca Z yağı koysan yerler mı ki?
Zeytinyağının çok isinmamasi gerekiyor ya. Hayya piamemesi gerek

Kizlar benim bebegimde sebze yemiyor. Patates havuc yaptim yemiyor oguruyor. İcine biraz salca mi koysam. Domates yasak diye koymuyodum.
Muz ve armur puresine bayiliyor. Sebzelere gelince yok asla agzini acmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…