2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Sanmıyorum. Denk gelmiştir bence. Ben gecede en az 5 6 defa emziriyorum ama gene uyanıyor. Bence uykuları 2 3 yasa kadar tam oturmayacak

Benimki de oyle 11 aydir duzgun uyku uyudugum yok. Şimdi ust disini cikariyor bir de onun acisina feryat figan agliyor uykusuzluk stres... zombi gibi geziyorum. Cok seviyorum oğlumu ama bir cocuk daha istemiyorum. Hep kardesi olsun istiyordjum ama yok ya benim harcım degilmis bebek cocuk

Canım ben de bol bol yediriyorum yoksa ya sabah erken kalkiyo ya da gece uyanıyo. Anne sütü öyle tok tutan bişey değil. Bizde kahvaltı bir saat sürüyor diğerlerinde niyeyse saate bakmamisim ama üç aşağı beş yukarı aynı vakitlerdir. Açlık gece uyanmasinin temel sebeplerinden biri elbette ama tek sebebi değil. Ancak sizde belli ki açlıktan uyaniyomus doğduğunda uyuduguna göre

Kızlar diş bakımını nasıl yapacağız macun yok biliyorum. Parmak fırça gbi şeyler var ondan mı almak lazm. Bizim 8 tane oldu dişler gerekli dimi yoksa erken mı
İlk diş çıkmasıyla diş bakımı şart diyo uzmanlar. Bizde 6 tane ama şimdilik sadece yemeklerden sonra su iciriyorum tabiki yeterli değil

Uyku konusu çok zor ya aynen

Gece tam dalıyorum biri uyanıyor. Toplam kaç saat uyuyorum bilemiyorum. Bu günümüze şükür
Aynen. Birde biz bu ara sıcaktan salonda yatıyoruz. Büyük oğlum kendi odasında yatıyor. Onun odası büyük ve serin. Ama biz salondayiz ya gece ilk uyandığı an salona koşuyor. Boş bulduğu koltuğa yatıyor. Bu sefer babası büyük oğlanın odasina gidiyor yatmaya kaç defa uyandığimi saymıyorum. Saç saat uyuyorm hiç bilmiyorum.

Bebeklerine mama veren arkadaşlar 10 aylik bebeğinize kac cc günde kaç kere mama veriyorsunuz? Yani kac ogun ek gida kac ogun mama yiyorlar
Sabah ve gece beş ölçek mama, 3 ana öğün, aralarda emmek isterse meme tadımlık, oyalamak için meyve aralarda.. eğer sizi emmiyosa gün içine bi mama daha sokuşturursunuz.. ek gıdayla aramız şimdilik iyi ama o yüzden benim ölçü sayıları az biraz

Sabah 7 de 120 cc
Sabah 10 da 120 cc
Gece 12 de 120 cc
Gece çok sık uyanıyor ama açlıktan değil kendi başına uyuyamadigindan ve dış sıkıntısı çünkü çığlıkla ağlıyor o yüzden gece 3 yada 4 gibi olan uyanmasindada 120 cc yapıyorum .
Her seferinde bitmiyor ama genelde bu şekilde.
Gündüz 12 de kahvaltı
3 saat sonra çorba
3 saat sonra meyve ve meyveden 2 saat sonra yoğurt , yogurttan 2 saat sonra muhallebi yiyor.
Saatler bazen 1 saat öne geliyor .mama yesin diye kahvaltiyi 8-9 gibi erken yaptirmiyorum.aksam 10 da önce de çok nadir uyuyor.adam uyumayi sevmiyor

Bizimkinin sabah erken toplantıları falan oluyo haftasonu da arkadaşları sürekli halisahaya erkenden çağırıyo . Çok yoğun bi adam olduğu için sabah kahvaltımız 6.30 -7.00
Bizimki büyük adam olarak doğdu da

1 yaş sendromu diye birşey var mı kızlar Hani varsa hee varmış deyip çok takmıcam ama benim kız bi havalarda ya ... yemek yemiyor katiyen. Ağzını kitliyor ama nasıl bir kitleme. İlgisini de çeksem asla yediremiyorum artık.Kendi yemeyi severdi önüne koyuyorum yerlere atıyor. Bazen zor bela ağzına bşyler koyuyorum anında diliyle itip çıkarıyor. Yeni öğrendi bunu da.

Kıyafet giydirmeye çalıştığım an kendini atıyor boşluklara.
Yerdeysa kucağıma almaya çalışırsam arkaya doğru atıyor kendini
Kucaktaysa da yere bırakmaya çalışırsam atıyo kendini arkaya.
Bi aykırı, bi müdahale sevmez oldu sanki bana 5-6 yaş çocuğu

Dur kader arkadaşım sakin ol beş yaş çocuğunu hiç anlatmayim şimdiden urkmesin kimse. Bizim bebe iki aydır böyle . Her bez degismede her üst degismede çığlık kıyamet dönüyor atlamaya calisio. İtiyo bağırıyo. Ve günde üç kere kıyafet degisio mutlaka. Teriydi mama lekesi vs. Yemek konusunda zaten çok iştahlı değil gelip gidio. Günde iki öğün yiyo anca. O da canı ne kadar isterse. Ben tabağa koyduğum kadar değil yani. Bazen beş altı kaşık yer . Bazen ikinci kaşığa ağzını kitler. Çorba ve yoğurt harici herşeyi önüne koyuyorum. Ama az az. Bı tane ağzına atınca ikinci parçayı koyuyorum. Kahvaltıda bebe bisküvisi eline veriyorum. Onu kemirirken arada ağzına beyaz peynir. Yumurta sarısı falan yıkmaya çalışıyorum. Mesela yemek istemiyorsa mama tepsisine su döküyorum. O şap şap suyla oynarken yedirmeye çalışıyorum. Meyve seviyor Allah'tan. Biz ailece meyve yerken ona da küçük doğrayıp az az önüne veriyorum kendi yiyor. Dua et sizinki geçici olsun. Bizimki seçici olcak gibi. Babasının bebekligi böyleymiş. Çok çekmiş kaynanam bizim küçük te bana cekticek gibi. Ne diyelim sağlık olsun.

Gece tam dalıyorum biri uyanıyor. Toplam kaç saat uyuyorum bilemiyorum. Bu günümüze şükür
Kesinlikle :)) çok şükür. Sagliklilar ve uyanıyorlar ya bir uyansa diye gözüne bakmak ne zordur. Büyük o kadar kötüydü ki uykusu, hiç koymuyor iki numara bana. Ha bu da ayrı bir alem, sabahın 5 bucugunda ayakta. Gece de öyle erken yatmıyor gündüz de çok uyku yok... 1 saat zar zor tutuyorum yatakta. 6 buçukta en geç yedide ikisi de uyanmış kalkmış oluyor. E büyük de ayrı bir alem işte. Neredeyse 4 yaşında, hala gece iki kere uyanır. Sabah en geç 7 de ayakta. Gece de 23.00'ten önce uyursa göbek atarım. Gündüz uykusu yok. Okula başlayınca biz yalvaracagiz değil mi uyansana ve oğlum diye

Valla sabah o saatte beni kesseler ağzıma lokma koyamam bebekte yiyemez o saatte yani yok kesin yiyemez annelik iç güdüsü . benim gözüm yarım bile açılmaz o saatte.

Kızlar diş bakımını nasıl yapacağız macun yok biliyorum. Parmak fırça gbi şeyler var ondan mı almak lazm. Bizim 8 tane oldu dişler gerekli dimi yoksa erken mı
İlk dişten itibaren bakımı öneriliyor. Türkiye’de var mı bilmiyorum ama ekteki gibi başlıkları olan fırçalar kullanıyoruz biz. Tırtıklı gibi olanın arasına konulan minik minik bir ilaç var(doğal) onu sıkıştırıyoruz, onunla kendisi fırçalıyor(ısırıyor daha doğrusu).

Eklentiler

• AD6FE019-5BEB-4F8E-BDA5-8A20DE6501CB.webp
    20,5 KB · Görüntüleme: 40

Ayni benim oğlan birebir kopya aynı seyleri yaşıyoruz ne yazıkki

Valla sabah o saatte beni kesseler ağzıma lokma koyamam bebekte yiyemez o saatte yani yok kesin yiyemez annelik iç güdüsü . benim gözüm yarım bile açılmaz o saatte.
Benim de gözler açılmıyor.icten içe yalvarıyorum nolur işe geç git ne kadar önemli olabilir bi toplantı işte en fazla çişten kakadan konulardır ama yok toplantı da yaparım halisahaya da giderim işimi erken yaparım diyenlerden.babasina çekmiş

2 yaşın altındakiler atak diye geçiyor ama sendromlara benim girdiğim kesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…