2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Kizlar benim bebegimde sebze yemiyor. Patates havuc yaptim yemiyor oguruyor. İcine biraz salca mi koysam. Domates yasak diye koymuyodum.
Muz ve armur puresine bayiliyor. Sebzelere gelince yok asla agzini acmiyor.
Çorbaların içine ev yapımı et suyu tavuk koy bı parca. Bikac damla zeytinyağı. Pirinç yada şehriye at. Daha lezzetli olur

kızlar benım oglan sebze sevmıyor havuc patates tazefasulye hasladım ezdım zeytın yag attım begenmedı bana corba tarıfı yazın yogurtuz olsun alerjımız var
Haşlamak yerine yemeğini yapsan olmaz mı. Ben geçen gün yemeğini yaptım az salçalı kemik suyu ile. pirinç pilavı koydum suyuna sebzeleri ezdim ama diri bıraktım yedi severek. Tatsız olduğu için sevmemiş olabilir.

Kizlar benim bebegimde sebze yemiyor. Patates havuc yaptim yemiyor oguruyor. İcine biraz salca mi koysam. Domates yasak diye koymuyodum.
Muz ve armur puresine bayiliyor. Sebzelere gelince yok asla agzini acmiyor.
Kendinden pay biç tatsız bişeyi yemek ister misin haşlayıp al önüne ye bakalım ne kadar yicen😂bizim yemekler hep oğluma göre pişer az tuz salça baharat yok oyüzdwn artık Bi ne yersek kızımda onu yiyor. Her yemekte ev yogurtu.

Yemeğin altını kapatınca Z yağı koysan yerler mı ki?
Zeytinyağının çok isinmamasi gerekiyor ya. Hayya piamemesi gerek
Bir turlu sevemedim oyle.Sizmayi kahvaltimda kekikle,rivierayi yemeklere koyuyorum.Bir de kendi yemegimden yedirmeyi dusunuyorum(simdilik).Zaten sifir tuz yiyorum.Kasım sonuna kadar salca kullanmam.Az yagli yaparim.Benim yediklerime alissinlar.Z.yagini sonradan eklemek dogru da ne zamana kadar ayri yaparim diyorum.60 gundur her ise kosturuyorum asiri yoruldum.Koltuktan,bazadan destek almadan dogrulup kalkamiyorum eklem agrilarimdan.Bi kazan yemek yapsam 5 gun cocuklar dahil onu yesek, yemek derdi olmasa biraz daha az yorulsam keske diyorum.Hareketlendikce iyice zivanadan cikmaya basladilar cunku🤷‍♀️

Kendinden pay biç tatsız bişeyi yemek ister misin haşlayıp al önüne ye bakalım ne kadar yicen😂bizim yemekler hep oğluma göre pişer az tuz salça baharat yok oyüzdwn artık Bi ne yersek kızımda onu yiyor. Her yemekte ev yogurtu.
Bizim damak tadimiz oluştu. Bebekler henüz tuzu salçayı tanımıyor ki.
Büyük oğlum haşlama tuzsuz patates kabak çok güzel yerdi. Şimdi tuzlü salçalı alıştı, mümkün değil öyle yapsam yemez

Peynir alti suyunu nasil sakliyorsun.ben 2 bardak buzluğa atmıştım onlarda sorun yok ama alt kisma koyduğum litrekik sisedeki 3 gün sonra pis koktu döktüm.
Buz kalıplarımı kullanmıyodum ona döktüm her püre gibi yemeğine iki küp atıyorum. Hatta biraz fazlaydı su bende de buz kalıbında dondurduktan sonra buz dolabı poşetine boşalttım donduklaro için yapışmıyolar almak kolay oluyor

Büyük oğlum haşlama tuzsuz patates kabak çok güzel yerdi. Şimdi tuzlü salçalı alıştı, mümkün değil öyle yapsam yemez
Çocuğun damak tadı onu istemiyor işte onu diyorum. Henüz yok damak tadı ama oluşuyor ve verdiğin onun hoşuna gitmemiş ki yemiyor. Her cocuk bir değil ki oğlumla kızım çok farklı her konuda 🤷‍♀️oğlunuz sevmiş yemiş ama bebişin hoşuna gitmemiş demek ki ekstra bşeyler istiyor. Temel şeyleri de yemesede olur diye es geçemezsin Bi şekilde sevdirmek gerekiyor 🤷‍♀️

Damak tadı yok diyoruz ama yeni doğan bebekte bile var aslında. Oğlum doğunca sma aldık doğalı dakikalar olmasına rağmen içmedi hemde saatlerce denedik alternatif aptamil aldık bebek içti yani. Bu tesadüf olamaz bariz beğenmedi ve içmedi sıpa😂

Ben bir kac kez irmikli muhallebi yaptim yedi ama icime sinmedi. Yani boyle unlu şeyleri yedirmek istemiyorum pek. Yetiskin insana bile pek faydasi yok bunlarin bebege niye vereyim diyorum yanlis mi yapiyorum acaba

Meyve sebze bakliyat yemesi daha saglikliymis gibi geliyor

Bebe biskuvisi yapayim dedim sonra vazgectim. Ne bileyim saglikli gelmiyor. Umarim bunlari yedirmedim dye ilerde sıkıntı olmaz
Bebeği gündüz çok uyuyan gece uzun süre uyanık kalan sendin dimi? Kitaptan ilgili bölümlerin fotosunu çektim, bir bak istersen.
20200514_092238.webp
20200514_092341.webp

Benim bebeğimin 24 saatteki toplam uykusu ortalama 12.5 saat. Ona göre bir gece uykusuna yatma kalkma saati ayarladım. Yeni belirlediğim saatlere kayarken her gün 15 dk kaydırdım. Önceden benimkinin de gece kalkıp 1 saat uyumadığı oluyordu, bazen 5buçukta kalktığı oluyordu. Saatleri oturunca düzeldi. Şimdi akşam 8de yatıp sabah 6-7 arası uyanıyor. 6da kalktı ise gündüz daha uzun uyuyor, 7de kalktıysa daha kısa... Gece 11 gibi uyurken emziriyorum, onun haricinde bazen sabaha kadar full uyuyor, bazen 1 kere daha emmeye uyanıyor.

İçine tavuk yada et suyu koyup denesene birde.ben bile tadina baktığimda aralarinda cok fark var.az kiyma koyup yapmaya basladim ama onun bile tadi çıkmıyor et suyu çok lezzetli yapıyor ve bebeğin yediği kasik sayisi bile artiyor.
Et yada tavuk suyuna tarhana çorbası.
Yagda az bi un kavurup üzerine su ekledikten sonra şehriye atabilirsin.bunu severse sonrasi arada havuc ve kabak eklenebilir.hatta ben sarımsakta rendeliyorum.
7aylik olsun cnm kıyma tavuk deniycem

Ben bir kac kez irmikli muhallebi yaptim yedi ama icime sinmedi. Yani boyle unlu şeyleri yedirmek istemiyorum pek. Yetiskin insana bile pek faydasi yok bunlarin bebege niye vereyim diyorum yanlis mi yapiyorum acaba

Meyve sebze bakliyat yemesi daha saglikliymis gibi geliyor

Bebe biskuvisi yapayim dedim sonra vazgectim. Ne bileyim saglikli gelmiyor. Umarim bunlari yedirmedim dye ilerde sıkıntı olmaz
Bebekler özellikle 8. Ayda daha fazla enerjiye ihtiyaç duymaya başlıyor bu da onları daha fazla karbonhidrat ihtiyacı doguruyo. Yani enerjiye çabuk cebirilebilen gıdalar. Bunu dengelemek yine biz ebeveynlere kalıyo. Kesinlikle faydasız diye düşünme çünkü onlara da ihtiyaçları var.
Geçen aydan beri kızım sadece 100 gram almış anneler. Ever çok hareketlendi kilo alımı da yavaşlaması normal biliyorum ama bu sefer de çok çok az almamış mı sizce?? Acaba sütüm doyurmuyor mu yetmiyor olabilir mi? Sabah kahvaltı ve öğlen çorba veriyorum ek gıda olarak. Artırmalı mıyım sizce?
Yatarken tok tutması açısından bişeyler veren var mı acaba
Valla aldığı kiloya az çok diye yorum yapamam ama ben şöyle yapıyorum. Sütüm azalmasin diye her zaman önce emziriyorum sonra ek gıda. Sabah kahvaltı vermiyorum sonrasında verdiğim ilk öğün ek gıda olarak saat 11 gibi oluyo o zaman yumurta sarısı falan veriyorum . Gün içinde toplama üç öğün veriyorum ve biri kesinlikle yatmadan önceki son öğünü. Kesinlikle yatmadan hemen önce değil çünkü yemek o zaman rahatsız ediyo. Her akşam yatmadan önce zeytinyağlı yoğurt veriyorum baya yiyo. Akşam 7-7.30 gibi gece uykusu başlıyor ben eğer gün içinde iyi yediğinden eminsem saat 11.30 da rüya beslemesi yapıyorum ama iyi yememisse gün içinde o zaman saat 9.30 da ve 11.30 da iki rüya beslemesi yapıyorum. Oğlum ilk aylar kadar kilo almıyo bu normal 400 Gr civarı alıyo.

Arkadaşlar 6 aylık bebeğim 1,5 aydır ishal. Ha geçti derken yine başlıyor. İlk kaka tahlili temiz çıktı. Dün yaptırdık yine bolca lökosit çıkmış. Bu neden olur ki? Yediği mi dokundu yoksa üşüttü mü acaba? Bağırsak enfeksiyonu demiş doktor.

Arkadaşlar 6 aylık bebeğim 1,5 aydır ishal. Ha geçti derken yine başlıyor. İlk kaka tahlili temiz çıktı. Dün yaptırdık yine bolca lökosit çıkmış. Bu neden olur ki? Yediği mi dokundu yoksa üşüttü mü acaba? Bağırsak enfeksiyonu demiş doktor.
Çok geçmiş olsun ya kıyamam miniğe, ama neden olurmuş bunu söylemiyor mu?

Büyük ihtimalle öyledir.. Enfeksiyon vardır.. Eymen de hastaneye idrar yolu enfeksiyonu yattgi zaman lokosit degeri yüksekti.. Ama enfeksiyon değilmiş.. Eğitim arastrma hastanesi olunca cocugu maymuna cevirmislerdi antibiyotikler vsvs.. Lokosit artışı eymenin beslenme yetersizliginden olmuş sonra umraniye hastanesinde doktorlarla anlasildi durum.. O sira meme reddi yapinca ictgi cc miktarlarini düşürmüştük galiba o etkili oldu bu duruma.. Ama lokosit sanrm enfeksion için önemli bir bulgu.. Doktor 5 olmasi gereken değer sizde 25 demişti.. Bagirsak enfeksiyonunda durum nedir bilmiyorum.. Insallah düzelir.. Cok geçmiş olsun🙏😊

Çocuğun damak tadı onu istemiyor işte onu diyorum. Henüz yok damak tadı ama oluşuyor ve verdiğin onun hoşuna gitmemiş ki yemiyor. Her cocuk bir değil ki oğlumla kızım çok farklı her konuda 🤷‍♀️oğlunuz sevmiş yemiş ama bebişin hoşuna gitmemiş demek ki ekstra bşeyler istiyor. Temel şeyleri de yemesede olur diye es geçemezsin Bi şekilde sevdirmek gerekiyor 🤷‍♀️
Çocuk her şeye elbet alışıyor. Farklı şekilde sunuyoruz elbette. Ufaklık yemedi mesela tekrar farklı şekilde deneyeceğim. Yalnız burada kasıt tuz salça. Tüzün bir yaş altında böbrekleri nasıl yordugu nasıl zarar verdiği bilimsel bir gerçek.

Back
X