geçen hafta okuduğumda doktorunuz cinsel hayata henüz kısıtlama getirmemiştir gibi birşey yazıyordu, kendini kötü hissetmediğin sürece ve risk olmadığı sürece sorun yok bence
Sorucam haftaya unutmazsam
Dogumuda tetikliyormus veya kolaylastırıyormus diyim bi yandan iyi bişey bi yandan kötü

Bende bu kafadayım, zaten kimsede ben öyle çok iştah olduğunu düşünmüyorum bu dönemde, dediğin gibi keyifle hafif bir müzikle yada haftanıza uygun videoları youtube dan izlerken 1-2 çeşit yemek yapılabilir.
Yarın bize eşimin kardeşleri gelecek bir tanıdık bir kaç ürün getirecek o yüzden, eşim dışardan bişeyler söyleriz lahmacun fln uğraşma dedi, ama içime sinmiyor dışardan hele bilmediğim yerden yemek yemek yorgun olmazsam bugün 1-2 çeşit bişey yaparım yinede

Sorucam haftaya unutmazsam
Dogumuda tetikliyormus veya kolaylastırıyormus diyim bi yandan iyi bişey bi yandan kötü
ben sormuyorum çünkü zamanı gelince ve bitince doktor uyarır mutlaka öyle bir tip,
son zamanlarda biz kendimizi kötü hissetmiyorsak doğumu kolaylaştırıyormuş evet
bu dönemdede dikkatli olunduğu sürece bişey olacağını sanmam, sen sor yinede bize de söyle

Benimkine sorarak öğreniyorum herşeyi :)
Belki bana yasak der sana değildir o yüzden kıstas almayalım baksana kimi son güne kadar yap diyormus

biz yinede faydalı besleneceğiz, bebekte almasını gerekeni zaten alıyor, bizimde doğumda ve sonrasında enerji ihtiyacımız var. Kilo kontrolüyle birlikte kendimizi de ihmal etmeden beslenmeliyiz bence
yani geç saatte yenmediği sürece, hamur işi ekmek , makarna minimum düzeyde , ağır yemek yerine ızgara salata yoğurt vs. ve zeytinyağlılarla hem kilomuz fırlamaz bize güç olur, hem bebeğe kilo olur bence

Benimkine sorarak öğreniyorum herşeyi :)
Belki bana yasak der sana değildir o yüzden kıstas almayalım baksana kimi son güne kadar yap diyormus
evet hamileliğe göre değişiyor bencede, yani bedenimle ilgili ağrım veya huzursuzluğum rahatsızlığım varsa engel koyarım zaten veya istemem bununla alakalı aslında

eşim çok tedirgin, aşamadık o durumu
bizde bir ara baya boşladık, sonra normale döndük ama rutin bir düzen zaten yok
okadarına gerekte yok bana göre çünkü bebiksiz hayatımdaki gibi hazır ve nazır olamıycam yani sürekli , yeri geliyor su almaya üşeniyor insanbenimkide tedirgin ama süre çok uzun olduğu için ara ara yelteniyoruz

tanıdığım ebe ablam doğumu rahatlatıyor kasları güçlendiriyor, bebeğin rahim kanalından geçişi rahatlıyor demişti. yani bir nevi kas güçlendirmek için de yapılabilir
evet bak bu doğru , nasıl kegel egzersizi öneriyorlar bu da bir nevi spor ordaki kaslar iyice tembelleşir yoksa

Ben özlüyorum eşimi ya resmen üstüne atlıyorum arada
Tabiki gebelik öncesi gibi kafamıza göre zaman gün farketmeksizin sık sık olmuyor hatta haftada bir iki falan gibi ama tamamende bırakmadık

benimde listem elimde şimdi temize geçeceğim buraya takıldım,
ben pilates topuda alacağım normal doğum olursa yatmak yerine pilates topu üzerinde esnemek ve yürüyüş öneriyorlar.
Birde kendimiz için minik bir atıştırmalık kutusu ceviz,badem,hurma,gün kurusu gibi enerji verici şeyler ekleyeceğim.

Benim doktorumun olcumleri grami gramina tutmustu. Hatta adam 150 ile 200 gram yanilma payi var demisti. Yanilmamisti.
Eşimin yeğeninin de kendi yeğenimin de tahminler tutmadı ya bakalım nolcak. Hatta kendi yeğenime 4 kilo olacak diye sezeryan yaptılar 3700 gibi bişey doğdu, boşuna sezeryan oldu.

Pilates yapmadıgım icin üstünde duramam bu kiloyla diye düşünüyorum
Hastanede yemek vericekler zaten onu yemeye takatim kalmaz ben heyecanlanınca iştahtan kesilenlerdenim :)

Ben son 2 hafta hiç kilo almadım ama bebek yaklaşık 500 gram almış. Gayet de sağlıklı bol proteinli beslneniştim yediğim herşey bebeğe gitmiş demekki.

Birde eşim için bir sırt çantası hazırlayacağım.

Pilates yapmadıgım icin üstünde duramam bu kiloyla diye düşünüyorum
Hastanede yemek vericekler zaten onu yemeye takatim kalmaz ben heyecanlanınca iştahtan kesilenlerdenim :)
Benim bir arkadaşım da hiç pilates yapmadı sadece topla evde açılma hareketleri yapıyordu, hastaneye götürmedi haliyle ama türkiye hastanesinde doğum yaptı orda hastane top vermiş al bunun üstünde esne diye
bende topun üstüne binince korkuyorum hoca hiç bişey olmaz diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…