- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.027
- 348
Sorucam haftaya unutmazsamgeçen hafta okuduğumda doktorunuz cinsel hayata henüz kısıtlama getirmemiştir gibi birşey yazıyordu, kendini kötü hissetmediğin sürece ve risk olmadığı sürece sorun yok bence
Bende bu kafadayım, zaten kimsede ben öyle çok iştah olduğunu düşünmüyorum bu dönemde, dediğin gibi keyifle hafif bir müzikle yada haftanıza uygun videoları youtube dan izlerken 1-2 çeşit yemek yapılabilir.Gunde 2 yumurta, yogurt, sut, badem, ceviz, et, balik. yesillik sadece bebege yarayacak seyler yiyorum yine de haftasiyla uyumlu kilo aliyor. Yani cok protein alarak bile bebise fazla kilo aldiramiyorum. Hep ayni seyleri yaziyorum ama inanin sizi cok iyi anliyorum, gozumun onunden pastalar, kekler eksik kalmiyo ama son aylarimiz. Bu aylar bebegin kilosu neredeyse 2ye katlayacak. Simdiye kadar dikkat edemediyseniz bile hem kendimiz icin, hem bebis icin su son 2 ayi iyi degerlendirmeliyiz diye dusunuyorum. Ben de bir ara haftafa 1 kilo almaya basladim, 1 tane kavun yiyodum, zayifim diye... "amniyon sivin fazla sadece sekerle mi besleniyosun"dedi doktor, o gun bitti benim icin karbonhidrat ve seker. Bu arada ekmek de seker, meyve de seker, makarna da seker. Aslinda oyle uzun uzun yemek yapmaya gerek yok. Bol yumurta ve peynirli kahvalti. Ara ogun 2 kayisi bir kase yogurt, oglenleri genelde yogurt corbasi iciyorum, icinde nohut, bugday. Aksam da buzluktan fasulye, barbunya, kofte ne varsa onlari pisiriyorum (anneler sagolsun) haftada 2 balikciya gidiyoruz. Kavun karpuz almayin eveeslerinizi degil, kendinizi ve bebisinizi dusunun hanimlar... bu arada ben 165im esim 193. Ama bebis 3200 filan dogar dedi doktor. Yani genler onemli ama bebek kilolu doguyorsa bunun ne yazik ki tek aciklamasi seker diye biliyorum cok useniyosan, ac guzel bir dizi, veya youtubedan bir kanal, yavas yavas dinlene dinlene yap yemekleri. Ben oyle yapiyorum
ben sormuyorum çünkü zamanı gelince ve bitince doktor uyarır mutlaka öyle bir tip,Sorucam haftaya unutmazsam
Dogumuda tetikliyormus veya kolaylastırıyormus diyim bi yandan iyi bişey bi yandan kötü
Benimkine sorarak öğreniyorum herşeyi :)ben sormuyorum çünkü zamanı gelince ve bitince doktor uyarır mutlaka öyle bir tip,
son zamanlarda biz kendimizi kötü hissetmiyorsak doğumu kolaylaştırıyormuş evet
bu dönemdede dikkatli olunduğu sürece bişey olacağını sanmam, sen sor yinede bize de söyle
eşim çok tedirgin, aşamadık o durumuHmm siz niye bıraktınız peki doktormu söyledi kendiniz mi istemiyorsunuz
biz yinede faydalı besleneceğiz, bebekte almasını gerekeni zaten alıyor, bizimde doğumda ve sonrasında enerji ihtiyacımız var. Kilo kontrolüyle birlikte kendimizi de ihmal etmeden beslenmeliyiz benceben de başlarda çok hızlı kilo aldım, son gittiğimde baktık ki 1 ayda 1 kilo almışım sadece, onun da 700 gram ı bebeğe gitmiş zaten. doktor çok iyisin dedi. benim merak ettiğim şu var yalnız, artık bebeğin kilosu 2 ye katlanacak ve bu süreçte bizim hiç kilo almamamız mümkün mü? yani kilomuz sabitken bebek büyüyor olabilir mi? bunun mümkün olması için bebeğin benden alması gerekiyor, yani kilo kontrolü yapayım derken o da geri kalsın istemem
evet hamileliğe göre değişiyor bencede, yani bedenimle ilgili ağrım veya huzursuzluğum rahatsızlığım varsa engel koyarım zaten veya istemem bununla alakalı aslındaBenimkine sorarak öğreniyorum herşeyi :)
Belki bana yasak der sana değildir o yüzden kıstas almayalım baksana kimi son güne kadar yap diyormus
:) neyse az kaldı üc bes ay daha sabıreşim çok tedirgin, aşamadık o durumu
bizde bir ara baya boşladık, sonra normale döndük ama rutin bir düzen zaten yokeşim çok tedirgin, aşamadık o durumu
evet bak bu doğru , nasıl kegel egzersizi öneriyorlar bu da bir nevi spor ordaki kaslar iyice tembelleşir yoksatanıdığım ebe ablam doğumu rahatlatıyor kasları güçlendiriyor, bebeğin rahim kanalından geçişi rahatlıyor demişti. yani bir nevi kas güçlendirmek için de yapılabilir
Ben özlüyorum eşimi ya resmen üstüne atlıyorum aradabizde bir ara baya boşladık, sonra normale döndük ama rutin bir düzen zaten yok
okadarına gerekte yok bana göre çünkü bebiksiz hayatımdaki gibi hazır ve nazır olamıycam yani sürekli , yeri geliyor su almaya üşeniyor insanbenimkide tedirgin ama süre çok uzun olduğu için ara ara yelteniyoruz
Kızlar buda benim hastane listem
Belki eksik gedik veya size fazla olan vardır :)
Hastane çantası
Benim için;
Lohusa geceliği/sabahlıgı
Terlik
Tacı
Şampuan
El sabunu
Rulo kagıt havlu
Diş fırcası/diş macunu
Vücut kremi
Deodorant
Makyaj malzemeleri
Saç düzleştirici
Tarak
Bikaç toka
Oje/oje cıkarıcı
Şal veya hırka
İç çamasırı
Çorap
Ped / depend
Gögüs kalkanı
Gögüs yara kremi
Gögüs pedi
Hastane cıkısı icin yedek kıyafet
Zemzem
Hurma
Bebeğim için;
Bebek yeni doğan takımları
Zıbın tulum
Bere
Corap
Eldiven
Battaniye/müslin battaniye
Bikaç tane bez
Agız bezi/önlük
Ana kucagı
Müslin bezler
Ivır zıvırlar;
Lohusa şerbeti/bardakları
Plastik bardak/tabak
Plastik catal/bıcak
Balonlar/balon standı
Standlar/sunum tepsileri
Hediyelikler/poşetleri
Islak mendil / kuru mendil
Komposto
Masa örtüsü
Kapı süsü
Kapı tülü/bağlamak icin kurdele
Telefon şarj aletleri
Fotoğraf makinesi çantası
Bozuk para(10tl ler görevliler icin)
Tahlil sonucları
Kimlik
Kredi Kartı
Yiyecek eşimin alacakları;
Börek
Baklava
Su
Meyvesuyu
Eşimin yeğeninin de kendi yeğenimin de tahminler tutmadı ya bakalım nolcak. Hatta kendi yeğenime 4 kilo olacak diye sezeryan yaptılar 3700 gibi bişey doğdu, boşuna sezeryan oldu.Benim doktorumun olcumleri grami gramina tutmustu. Hatta adam 150 ile 200 gram yanilma payi var demisti. Yanilmamisti.
Pilates yapmadıgım icin üstünde duramam bu kiloyla diye düşünüyorumbenimde listem elimde şimdi temize geçeceğim buraya takıldım,
ben pilates topuda alacağım normal doğum olursa yatmak yerine pilates topu üzerinde esnemek ve yürüyüş öneriyorlar.
Birde kendimiz için minik bir atıştırmalık kutusu ceviz,badem,hurma,gün kurusu gibi enerji verici şeyler ekleyeceğim.
Ben son 2 hafta hiç kilo almadım ama bebek yaklaşık 500 gram almış. Gayet de sağlıklı bol proteinli beslneniştim yediğim herşey bebeğe gitmiş demekki.ben de başlarda çok hızlı kilo aldım, son gittiğimde baktık ki 1 ayda 1 kilo almışım sadece, onun da 700 gram ı bebeğe gitmiş zaten. doktor çok iyisin dedi. benim merak ettiğim şu var yalnız, artık bebeğin kilosu 2 ye katlanacak ve bu süreçte bizim hiç kilo almamamız mümkün mü? yani kilomuz sabitken bebek büyüyor olabilir mi? bunun mümkün olması için bebeğin benden alması gerekiyor, yani kilo kontrolü yapayım derken o da geri kalsın istemem
Birde eşim için bir sırt çantası hazırlayacağım.benimde listem elimde şimdi temize geçeceğim buraya takıldım,
ben pilates topuda alacağım normal doğum olursa yatmak yerine pilates topu üzerinde esnemek ve yürüyüş öneriyorlar.
Birde kendimiz için minik bir atıştırmalık kutusu ceviz,badem,hurma,gün kurusu gibi enerji verici şeyler ekleyeceğim.
Benim bir arkadaşım da hiç pilates yapmadı sadece topla evde açılma hareketleri yapıyordu, hastaneye götürmedi haliyle ama türkiye hastanesinde doğum yaptı orda hastane top vermiş al bunun üstünde esne diyePilates yapmadıgım icin üstünde duramam bu kiloyla diye düşünüyorum
Hastanede yemek vericekler zaten onu yemeye takatim kalmaz ben heyecanlanınca iştahtan kesilenlerdenim :)
Ay onu kendisi alsın bi zahmet ev yakın zaten :)Birde eşim için bir sırt çantası hazırlayacağım.
Hastane de yıkamayacagımıza eminim ama altını biz mi değiştiricezbizim bebeğe krem, şampuan , pişik kremi götürmemize gerek varmı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?