• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar aranızda sadece emzirip adet olan var mı? 4 aylık oldu adet oldum bugün. Sütün tadı mı değişti benm kokum nu değişti ne oldu anlamadm. Oğlan memeyi ağzına almıyor. Biraz zorluyorum bu sefer öğürüyor. Normalde memeye çok düşkündü.
Aaa çok ilginç 🤔

Baslayacagim canim 2. Donem. Canim baslamak istemiyor. Oglan iyice bana dustu. Dayanabilecek mi bensiz bilemiyorum. Is konusi farkli bir psikoloji. Sehir merkezine gorevlendirme icin dilekce yazdim. Cikar mi bilmkyorum ama hayirlisi olsun ne doyeyim.
Ben bugün okulumdan ayrılışımı ve yeni okula başlayışımı yaptım. Müdürle de görüştüm ilkokula geçtiğime pişman olucam galiba, kadın diyor ki boş gün veremeyebiliriz, 16 saat dersim var zaten vermezlerse iki saat için gidicem iki gün, neyseki evim yakın. Vekil müdürmüş garip bi kadın anlatıyorum anlamıyor sınıf öğretmeni mantığında düşünüyor. Velilerin ingilizceden beklentisi çokmuş fln bana bunları anlatıyor. Moralim bozuldu ben oğlumla daha çok ilgilenebilirim diye geçtim ilkokula ders saatlerinden dolayı. Öte yandan oğlum babasnnedeydi uyumamış ağlamış, ben gelip kucağıma alınca sustu, şimdi yarım gün emer.

Kızlar aranızda sadece emzirip adet olan var mı? 4 aylık oldu adet oldum bugün. Sütün tadı mı değişti benm kokum nu değişti ne oldu anlamadm. Oğlan memeyi ağzına almıyor. Biraz zorluyorum bu sefer öğürüyor. Normalde memeye çok düşkündü.
Ona bağlama canım. 4 aylıkken meme reddi olabiliyor. Etrafa ilgileri artıyor. O yüzden emmek istemiyorlar. Sen vazgeçme sakın. Sakin bir yere geç loş ortamda emZir.

Ben mama da veriyorum ama tam gün emiyor oğlum. 58 günlükken bir günlük kanamam oldu hafif, bir daha yok. Ama gerçekten zor oluyor kararın ağrısı ve bebekle ilgilenmek. Çözülür inşallah, tadının değişmemesi lazım sonuçta iki yaşına kadar emiyorlar.

Ona bağlama canım. 4 aylıkken meme reddi olabiliyor. Etrafa ilgileri artıyor. O yüzden emmek istemiyorlar. Sen vazgeçme sakın. Sakin bir yere geç loş ortamda emZir.
Ben mama da veriyorum ama tam gün emiyor oğlum. 58 günlükken bir günlük kanamam oldu hafif, bir daha yok. Ama gerçekten zor oluyor kararın ağrısı ve bebekle ilgilenmek. Çözülür inşallah, tadının değişmemesi lazım sonuçta iki yaşına kadar emiyorlar.
Neyse ki uykusu geldi birazcık emdi. burnu da tıkalıymıs açtım o da etkiledi sanırım uyumaak için emdi.

Ben bugün okulumdan ayrılışımı ve yeni okula başlayışımı yaptım. Müdürle de görüştüm ilkokula geçtiğime pişman olucam galiba, kadın diyor ki boş gün veremeyebiliriz, 16 saat dersim var zaten vermezlerse iki saat için gidicem iki gün, neyseki evim yakın. Vekil müdürmüş garip bi kadın anlatıyorum anlamıyor sınıf öğretmeni mantığında düşünüyor. Velilerin ingilizceden beklentisi çokmuş fln bana bunları anlatıyor. Moralim bozuldu ben oğlumla daha çok ilgilenebilirim diye geçtim ilkokula ders saatlerinden dolayı. Öte yandan oğlum babasnnedeydi uyumamış ağlamış, ben gelip kucağıma alınca sustu, şimdi yarım gün emer.
Aslinda cok da guzel ayarlar istese ders programini.

Kizlar beni. Bebek alerjik biliyorsunuz. Bugun dondurucudaki diyet yapmadigim donemden kalan sutlerden isotip versim bebege. Sirf sutleri dokmeye kiyamadigim icin. Arada 1 öğün veririm diyordum kwndi kendime. Bebek sutu emdikten 20 dakika sonra kaka yapti su gibi. Sirf mukus ve les gibi kokulu. Normalde 5 ile 6 gund3 bir yalardi kakasini. Diyetsiz sutu icince yazik yavrum hemen yapti. Dahada vermem o sutleri. Mecbur dokecegim artik. Zaten bir kisminin tarihi gecti. Cok uzuldum bu duruma.
Sanirim diyet yapip ciktigi kadar sut sagacagim. Cikmadigi yerde diyet mamaya baslayacagiz oglumla.

Kizlar beni. Bebek alerjik biliyorsunuz. Bugun dondurucudaki diyet yapmadigim donemden kalan sutlerden isotip versim bebege. Sirf sutleri dokmeye kiyamadigim icin. Arada 1 öğün veririm diyordum kwndi kendime. Bebek sutu emdikten 20 dakika sonra kaka yapti su gibi. Sirf mukus ve les gibi kokulu. Normalde 5 ile 6 gund3 bir yalardi kakasini. Diyetsiz sutu icince yazik yavrum hemen yapti. Dahada vermem o sutleri. Mecbur dokecegim artik. Zaten bir kisminin tarihi gecti. Cok uzuldum bu duruma.
Sanirim diyet yapip ciktigi kadar sut sagacagim. Cikmadigi yerde diyet mamaya baslayacagiz oglumla.
Ne emekle sağmışsındır yazık olmuş :(

Arkadaslar oglumun Sali gunu saglik ocaginda 4.ay aşıları oldu, cok kalabalikti sanırım ordan kapti bir seyler oksurmeye basladi ayni gece. Dun doktor kontrolumuz vardi. Oksurdugunu soyledim. Kalbini, ciğerlerini dinledi. Sikintili bir oksuruk degil olac vermeyecegim dedi. Bildiginiz dogal yontemler var mi bu oksurugu gecirmek icin :( Baska bir sikintisi yok yalnizca öksürük.

Arkadaslar oglumun Sali gunu saglik ocaginda 4.ay aşıları oldu, cok kalabalikti sanırım ordan kapti bir seyler oksurmeye basladi ayni gece. Dun doktor kontrolumuz vardi. Oksurdugunu soyledim. Kalbini, ciğerlerini dinledi. Sikintili bir oksuruk degil olac vermeyecegim dedi. Bildiginiz dogal yontemler var mi bu oksurugu gecirmek icin :KK43: Baska bir sikintisi yok yalnizca öksürük.
Çok geçmiş olsun. Bebek vicksini 4 aylıkken kullanabiliyor muyuz bilmiyorum. Kullanma talimatını okuyun. Eğer sürülüyorsa göğsüne sırtına ayak tabanlarına sürün. Ben 2.5 yaşındaki oğluma öyle yapıyorum

Bizim dr 4 aydan sonra kapanabilir sikinti yok demisti. Su an aciklik kac biliyor musun?
Açıklığın ölçümünü bilmiyorum bazı hemşireler bunu bilgisayarına giriyomus fakat bizimki pek bilgi vermiyo. Ayrıntıya giren bir hemsiremiz yok maalesef, araştırmalara göre hareket edicem şuan 5 gündür devit damlayi vermiyorum kafa çevresi 42.5 cm ayina göre normal görünüyor. 5. ayda kontrolümüz yok 6. ayda aşıya çağırdılar o zamana kadar salgın biterse kar yağarsa daha çabuk biteceğini düşünüyorum salgının doktora götürürüm. Zaten bu aralar burun akintimiz ve tıkanıklık çok fazla tetikleyecek bisey yapmak istemiyorum.

Alerji belirtileri ne oluyor. Benim oğlumun teni çok hassas kolunda kızarıklık var ondan soruyorum.

Arkadaslar oglumun Sali gunu saglik ocaginda 4.ay aşıları oldu, cok kalabalikti sanırım ordan kapti bir seyler oksurmeye basladi ayni gece. Dun doktor kontrolumuz vardi. Oksurdugunu soyledim. Kalbini, ciğerlerini dinledi. Sikintili bir oksuruk degil olac vermeyecegim dedi. Bildiginiz dogal yontemler var mi bu oksurugu gecirmek icin :KK43: Baska bir sikintisi yok yalnizca öksürük.
sarımsağı ezip zeytinyağ ile karıştırın. ayaklarının altına sürün 1 gece kalsın. üstündeki çorap dahil kötü kokuyormus ama öksürüğe çok etkisi varmış. ben denemedim bir yerde okumuştum

sarımsağı ezip zeytinyağ ile karıştırın. ayaklarının altına sürün 1 gece kalsın. üstündeki çorap dahil kötü kokuyormus ama öksürüğe çok etkisi varmış. ben denemedim bir yerde okumuştum
Bu gece deneyeyim, cok tesekkurler :)

ah canım napicaz rabbim tüm hastalara şifa versin
4 gün önce afiyetle sucuk yedim
aslinda arada kacamaklar da yapiyordum hani bisey olmuyordu
neyse o kadar lezzetli geldiki yedim ardindan kendimde iki tane sinek ısırığı gibi bişey ardından kuzumun kakasındsn minik kan cikti ve yemyeşildi berbattı kusmalarda cabasi
dış çıkarma çalışmaları strese allergi de ve reflüde artışa sebep oluyor muş 😑

Kızlar bebeklerinizi sağlık ocağı dışında doktor kontrolüne götürüyor musunuz
Ben götürüyorum aylık kontrollerine. Sarılık olduğumuzdan takipte kalmıştık doğduktan sonra sonrada aşıları derken gelişim takip falan düzenli götürüyorum.
Kızlar ayın 13 unde 4 aylık kontrolü ve aşıları için sağlık ocagina gittiğimizde hemşiremiz bingildaginin erken kapanacağını söyledi. Çocuk doktoruna gitmemiz gerekiyo ama ortalıkta salgın var bi iki hafta ertelemeyi düşünüyorum. Fakat bingildaginin erken kapanmasının risklerini okudukça korkuyorum. Baş çevresi normal ilerliyo şuan. İnşallah bi sıkıntı yoktur sizde hic duydunuzmu etrafınızdan 😞
Kuzenimin bebeği için demiş doktor bi sonraki ay için değerlendirip d viti kesebilirim demiş.
40’ım çıkar çıkmaz. Allah Allah çok ilginç adetle ilgisi olabilir mi duymadım hiç 🤷🏼‍♀️

FuRmiRa FuRmiRa aman dikkat et salgından ötürü bahsettiğim kuzenimin 4 aylık bebeği rotavirüs kapmış. Aylık kontrolüne gitmişti dün geldikten sonra akşam şiddetli kusma şikayetiyle gittiler yatış vermiş doktor pazartesi belki daha sonraki günler çıkacaklar. Tabi halsiz düşmesinin yanında birde damar yolu bulunana kadar perişan olmuş kuzum. Aşısını yaptırmayanlar hala uygunsa zamanları dikkate almalarında yarar var şu ara salgın fena.

FuRmiRa FuRmiRa aman dikkat et salgından ötürü bahsettiğim kuzenimin 4 aylık bebeği rotavirüs kapmış. Aylık kontrolüne gitmişti dün geldikten sonra akşam şiddetli kusma şikayetiyle gittiler yatış vermiş doktor pazartesi belki daha sonraki günler çıkacaklar. Tabi halsiz düşmesinin yanında birde damar yolu bulunana kadar perişan olmuş kuzum. Aşısını yaptırmayanlar hala uygunsa zamanları dikkate almalarında yarar var şu ara salgın fena.
Yaa Allah yardımcıları olsun, çok zormuş bebeklerin hasta olması, 9 gün oldu bizde krup olduk, mahf oldu yavrum, öksür öksür,kusma, ishal nasıl zordur 😔😔çabucak atlatır inşallah🙏🙏

Back
X