- 13 Eylül 2017
- 419
- 643
- 53
- 36
SelamlarSelamlar herkeseUmarim herkes iyidir.. Bebisler huzurlu ve mutludur kilo alımlarıniz ne durumda bebislerin?
Canım bizim.hemsirede ateşin çıkmasını bekleme baktım huzursuzlaniyir 6 saate bir çay kaşığı verebilirsin demişti. Ben bı iki defa verdim sonra ihtiyaç olmadı. İki aylık aşısında baya hizursuzdu sık sık verdim hiç ateş problemi yasamadiKızlar bugün 4.ay aşılarını olduk. Şimdi ateşini ölçtüm 37.5 olmuş. Calpol versem mi baya da bi huzursuz. Ilik duş aldırıp ince giydirdim ama pek düşecek gibi durmuyor. Bir de 2. ay aşısını olduğumuzda hemşire gerekirse 1 çay kaşığı ver demişti. O zaman gerekmemişti. Hala ölçü 1 çay kaşığı mı acaba yoksa daha fazla mı vermek gerek, kaç saatte bir vermek gerek. Kafamda deli sorular
Prospektüsünü okudum 6 saatte bir 2,5 ml diyor o da nerdeyse 2 çay kaşığı o yüzden kafam karıştı bilemedim ne kadar versem. 1 çay kaşığı yeterli geliyorsa o zaman 1 çay kaşığı vereyim. Sanırım ağrısı var baya huzursuzCanım bizim.hemsirede ateşin çıkmasını bekleme baktım huzursuzlaniyir 6 saate bir çay kaşığı verebilirsin demişti. Ben bı iki defa verdim sonra ihtiyaç olmadı. İki aylık aşısında baya hizursuzdu sık sık verdim hiç ateş problemi yasamadi
1 çay kaşığı yeterli canım. 4 saatte bir çay kaşığı verebilirsin demişlerdi bana daProspektüsünü okudum 6 saatte bir 2,5 ml diyor o da nerdeyse 2 çay kaşığı o yüzden kafam karıştı bilemedim ne kadar versem. 1 çay kaşığı yeterli geliyorsa o zaman 1 çay kaşığı vereyim. Sanırım ağrısı var baya huzursuz
Günaydın canım
Günaydın canım bizimki de kafasını çiziyor uykusu gelince direk elleri kafasına gidiyorGünaydın canım ♥
Beni düşündüğün için teşekkür ederim
İyiyiz çok şükür
Ev işi, yemek, 2 çocuk bi de üstüne temizlik derken gün bitiyor
Gün bana yetmiyor ya
Birde gündüzler çok kısa bi bakıyorum akşam olmuş
Günler akıp giderken büyüyor miniklerim
Bu ara oğluşum yüzünü resim defteri niyetine kullanıyor
Tırnakları olmadığı halde bunu yapabiliyor maalesef
Sizde durumlar nasıl
Hayırlı cumalar bu arada
Ay çok fenalar ya tatlı tosbağalarGünaydın canım bizimki de kafasını çiziyor uykusu gelince direk elleri kafasına gidiyortırnaklarının köşeleri ile yapıyor sanırım ben de elimden geldikçe kesip topluyorum ama ciziyo yine de☺Gündüz uykularını bir düzene koyamadım yarım saat maximum 40 dakika uyuyor Annelik yorucu kolaylıklar diliyorum hepimize hayırlı cumalar
Temiz bir ikinci el de dusunebilirsin. Biz mamas papas ocarro yu letgo dan 1500 liraya aldik, satan kisi amerikadan gelmis, bebeginin ayagindaki sorundan dolayi pek kullanamamislar. Tertemizdi. Arabaya gelince biraz buyuk, indir, bindir biraz zor oluyor ama surerken cok rahat. Yine de harif bir sey arafihin icin tavsiye etmem.Kızlar bizim hala bebek arabamız yok, almayı düşünüyoruz artık. Tavsiyesi olan var mı? Kriterim hafif ve az yer kaplaması. Eşim de kullanacağı için çok kısa olmamalı. Çift yönlü olursa ne ala, olmazsa da sorun değil :) max bütçem 1400 lira
Amin canım benim ne guzel bir mucize olmuş 16 yıl az değil nasıl mutludur şimdi ☺benim de 5 6 yıldır uğraşan arkadaşım var inşallah onun da olur çok istiyor ☺Ay çok fenalar ya tatlı tosbağalar
Bizimkide o şekilde kenarlarla çiziyor
Kese kese tırnak kalmadı
Çok az uyuyormuş canım ya
Bizde uyku sorunu yok
O yüzden şöyle yada böyle bişey dene diyemem
Amin canım annelik gerçekten çok güzel birşey. Ama bizimkiler bebeklik dönemlerinde beni hiç yormadılar Allahtan.
Bizim şuan en güzel dönemlerimiz hayatımızda.
Evimizde bi ses var, bir neşe var
Sahip olduğumuz bi Evlat var
Bi tanıdığım vardı 16 yıl çocuk için uğraştı tüp bebek filan kaç kez yapıldı
Ve bi hafta önce hamile olduğunu öğrendim
Kendiliğinden bi mucize gerçekleşmiş ❤
Allah isteyen ve bekleyen herkese nasip etsin.
İnşallah hayırlısıyla olur canımAmin canım benim ne guzel bir mucize olmuş 16 yıl az değil nasıl mutludur şimdi ☺benim de 5 6 yıldır uğraşan arkadaşım var inşallah onun da olur çok istiyor ☺
Sizin gündüz uykuları nasıl kaç kez kaç dakika uyuyor?
Ne güzel hep öyle devam eder inşallah ☺İnşallah hayırlısıyla olur canım
Ben hesap yapmıyorum açıkçası
Yer içer yatar benim tosbağam
Gündüz uyutmak için uğraşmıyorum, uyandırmak içinde öyle
Acıktığında uyanıyor o görevi görüyor
Oynuyor uykusu gelince kendisi uyuyor
Gece uykusuna da 22:30 dan önce yatmıyor
Biz bildiğin dümdüz yaşıyoruz
Promalt işe yaramadı bi de çok şekerli olduğu için 4günden sonra içemedim jokerde satılan multimalttan almıştım 10gün kadar onu kullandım arttı ama en çok kuzu eti işe yaradı şu an haftada iki kez kuzu eti yiyorum içeçekleri içmiyorumSelam,,, promalt işe yaradı mı? Humanayı denem kaç kutu olmadı. Bi de bunu deneyeceğim. İşe yaradı ise kaç günde etkisi oldu acaba?
Teşekkür edetimPromalt işe yaramadı bi de çok şekerli olduğu için 4günden sonra içemedim jokerde satılan multimalttan almıştım 10gün kadar onu kullandım arttı ama en çok kuzu eti işe yaradı şu an haftada iki kez kuzu eti yiyorum içeçekleri içmiyorum
Canım bebeğinde görmüşler kalp atisinada var demişler içini ferah tut. Bu haftalarda her bebeğin gelişimi bir olmuyor bendede kese vardı bebek gorunmemisti on gün sonra gel.demislerdi. sonra burda okuyoduk bebeği gelişmemiş kürtaj olabilirsin diyor dokyorlar mesela sonra iki hafta sonra bı gidiyosun bebek normal haftasını yakalamis. Yani gecmiyo o günler kafanda kurup duruyorsun korkudan ama içini ferah tutmaya calis Allah'a emanet et zaten sende korkulacak bişey yok kalp atışını duymuşlar ne güzel hayırla sağlıkla vaktinde kucağına alırsın inşallah.Kızlar merhaba dün kadın doğuma gittim karından ultrasyonda bebeği göremedi kesen büyümüş ama bebeği göremiyorum dedi vajinal ultrasyonda baktılar ve 5mm lik bebeği gördüler kalp atışı da var dediler ama dinlemedim sizde bu haftaya göre normal mi
Aminn inşAllah biraz ufak gibi geldi banada ondan korktum ama inşAllah bişey yoktorCanım bebeğinde görmüşler kalp atisinada var demişler içini ferah tut. Bu haftalarda her bebeğin gelişimi bir olmuyor bendede kese vardı bebek gorunmemisti on gün sonra gel.demislerdi. sonra burda okuyoduk bebeği gelişmemiş kürtaj olabilirsin diyor dokyorlar mesela sonra iki hafta sonra bı gidiyosun bebek normal haftasını yakalamis. Yani gecmiyo o günler kafanda kurup duruyorsun korkudan ama içini ferah tutmaya calis Allah'a emanet et zaten sende korkulacak bişey yok kalp atışını duymuşlar ne güzel hayırla sağlıkla vaktinde kucağına alırsın inşallah.
Ben biraz geç gördüm ama aklında olsun. Önce bi çay kaşığı ver ve 4 saat bekle düşmezse eğer bi dahakine 2,5 ml ver (yaklaşık 2 buçuk çay kaşığı yapıyor). Benim kız geçen ateşlendi 38,4 filan oldu soydum vs düşmedi doktor 1 çay kaşığı ver dedi verdim yine düşmedi 4 saat sonra 2,5 ml verdim düştü 6 saat de etki etti.Kızlar bugün 4.ay aşılarını olduk. Şimdi ateşini ölçtüm 37.5 olmuş. Calpol versem mi baya da bi huzursuz. Ilik duş aldırıp ince giydirdim ama pek düşecek gibi durmuyor. Bir de 2. ay aşısını olduğumuzda hemşire gerekirse 1 çay kaşığı ver demişti. O zaman gerekmemişti. Hala ölçü 1 çay kaşığı mı acaba yoksa daha fazla mı vermek gerek, kaç saatte bir vermek gerek. Kafamda deli sorular
Canım yeni gördüm ben yazını ❤ Ben de özlemişim uğrasaydın keşke ara sıra. Çokkkk geçmiş olsun, önemli olan şuan sen iyi misin bebeğin iyi mi, bunlar. Başka hiçbir şeyin önemi yok inan. Ben de mama takviyesi yapıyorum, bir yere gitmişsek özellikle mama veriyorum, arkadaşlarımın kayınvalideleri seni emmiyor mu dedi iki kişi ayrı zamanlarda, burda arkadaşlara da anlattım hatta beni emmiyor ebeni emiyor diyesim geldi diyeSelam güzel anneler... Profiller miniklerle dolmuş ne güzel olmuş buralar... Çok uzun zamandır yazamadim. Hatırlarsınız belki dogumda bebeğim kakasını yaptığı için tedavi filan görmüştü bir hafta sonra cikmistik hastaneden zar zor savaşarak mücadele ederek emmeye başlatmıştım on gün sonra tekrar hastaneye yattik. İdrarında kan görüyordum arada bı enfeksiyon varmış. Hastane ortamından bulaşan bı bakteri uremis bebeğimde malesef. Bir hafta daha antibiyotik tedavisi gördük ordatken tekrardan biberona alıştı bebeğim çünkü yarım saat süre veriliyordu oda bebek çok küçük olduğu için uyandırmaya çalışmakla geçiyordu yavrum karnını doyuramiyordu mecbur mama takviye alıyordu. Sonuç olarak ikinci defa hastaneden taburcu olduktan sonra emmeyi tamamen bıraktı bebeğim. Çok uğraştım ağladım üzüldüm. Herşey bı tarafa emzirmeyi çok istiyordum hamilelikte ruyalarimda hep goruyodum bbaska bı bağ kuracaktim güya bebegimle emziremezsem diye bı ihtimal bile yoktu. Herneyse sonuç olarak bebeğim sadece mama ile.besleniyor ve bu süreçte insanların ne kadar acımasız olduğunu gördüm insanlardan kastim hemcinsimiz kadınlar... Eminim ki bebeğin sağlığı umurlarinda değil tek dertleri konuyla alakalı konuşmak olan kimseler. Emmiuorsa vahh tuhhh modundalar ve alttan alttan ne biçim annesin mesajı vermeler. Helede sezeryan olduysan yandım. Zorunlu veya isteğe bağlı hiç önemli değil. Ben her türlü okların hedefinde kaldım anlicaniz.hem sezeryan hem emziremeyen bir kadın oldum. O kadar yiprandimki kızlar belkide bu konuları çok konuştunuz benzerndurumlari yasaynlariniz oldu belkide atlattiniz bir çoğunuz ama bende halimi anlatmak istedim öyle işte hepinizide bı özlemişim ki tek tek arıyor gozlerim kim ne yapmış diye. Tabi okuyamadım bini geniş sayfalari ama iyiki burası varmış yaa.. herkes sağlıklıdır umarım... Şimdi bende bebegimle gayet mutluyum yani bı ara öyle eziliyordumki emmiyormu diye soranlara sikila buzule emmiyo değip tüm hikayeyi anlatıyordum istemsizce kendimi savunuyordum sanki valla ben çok istedim.ama emmedi diye yargılayan bakışlara ayy şuan düşününce sinir oluyorum.kimsenin yaşamasını istemeyecegim duygular malesef...insanı zorla cirkef bişe haline getiriyolar... Ayy nasıl özlemişim burayı yaa
Arkadaşım da letgodan almıştı inglesina, onu da düşünüyodum aslında, tekrar bakayım iyi ki hatırlattın sağol :)Temiz bir ikinci el de dusunebilirsin. Biz mamas papas ocarro yu letgo dan 1500 liraya aldik, satan kisi amerikadan gelmis, bebeginin ayagindaki sorundan dolayi pek kullanamamislar. Tertemizdi. Arabaya gelince biraz buyuk, indir, bindir biraz zor oluyor ama surerken cok rahat. Yine de harif bir sey arafihin icin tavsiye etmem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?