• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canım orada bir arkadaşım doğum yaptı sezeryan ile olmasına rağmen bebeğinde doğuma bağlı boynunda bir sorun cıktı tam olarak adını bilmiyorum. Doktor bebeği çekerken olmuş ve şimdi 9 aylık bebek ama hala tedavi görüyor düzelmesi için. Ayrıca geçtiğimiz sene de doğum yapan bir kadın dogum esnasında yanlış damarının kesilmesinden dolayı öldü ve buna sebep olan doktor da kaçıp gitti. Bunları bildiğim için ben oraya gitmedim ve çevremdeki insanlar da tavsiye etmiyor maalesef. Daha iyi bir alternatifin varsa başka bi hastane düşün derim. Yani illa bunlar başımıza gelecek demek değil ama olumsuz bir kaç bi şey etkilemeye yetiyor ki bunlar çok kötü durumlar gerçekten. Hastane şık temiz ama hizmet kalitesinden memnun değiller.
Alla alla biz de bi tanıdığım gidiyormuş ama henüz dogum yapmamış, onun tavsiyesi sayesinde gitmeyee başladık. İkinci muayene pazartesi günü olacak. Doktoruma ilgili güzel yorumlar okudum tek endişem doğum kismiydi ama şimdi dusunmeye başladım. Yeni araştırmalar yapayim o zaman ben

Tabiki canim benim hepimiz egitimli insanlariz bunun hic alakasi yok egitimi vs.ile anne olma bambaska bir seymis.benim canim cok tatlidir normalde o ense kalinligi muhabbeti olunca inan bana bir sey olsun ama ona olmasin diyebildim..ben ne zamandir bunu soruyorum ya kiz burda :deli: benim esim baya yapili..hele bir abisi var kapidan zor geciyor.cidden esimin ensesine bakiyorum hatta gorumcem falan koca kafaliyim der bere orerken buyuk ör der :KK53: ben genetik faktorlerin etkili oldugunu dusunuyorum ama gecen biri burada alakasi olmadigini,sonraki haftalar belli olacagini genetik faktorlerin..soyledi..doktora sorucam bunu.cunku sperm ulaainca bile yumurtaya dnasi belli cinsiyeti belli neden 11 12.haftalarda genetigi belli olmasin ki mantiken..:KK53:benim ki bariz iri olacak.1 hafta önden giden arkadasimla baktik yavrum 3 crl bizimki 1 hafta geri 3.58 crl ..her bebegin gelisimi zaten farkli ama genetik cok onemli.mesela onlar minyon yapida annede baba da.bizde baba iri..enseyi bende kalin cikarsa ona yorucam tamamen tabi doktorlada konusurum:KK45: ve o kadar cok okudumki bu tarz artik kulaklarimi tikicam her seye:KK47: bebeklerimiz saglikli olacaklar:KK68:
Genetik önemli gercekten de. Bizim kızın kulaklarının içindeki kıvrımlar farklı. Bir kulağı babasının bir kulağı benim. Ama dikkatli bakınca belli oluyor. Eşimin kulak kıvrımları daha az benim çok.
Dişlerde de durum aynı eşim ve kuzeni ve yeğeni ile kızımın diş yapısı fotokopi gibi aynı.
Zaten 2li tarama testi olasılık hesabı. Tani değil. Biraz rahat olmak da lazım ama malesef hormonların da etkisiyle takıntı yapıyoruz.

Kızlar bir arkadaşım da gebe frei öl diye gebeler için çatlak önleyici yağ almış. İnternetten baktım bende. Baya iddialılar. Eğer denilen şekilde kullanmanıza rağmen çatlak olursa paranızı iade ediyoruz yazıyordu sayfalarında. Alman firması bu. Eğer instada mühendisinoğlunu takip ediyorsanız bebekler için de yağları vardı önermişti. Tamamen yenebilir malzemelerden yapılıyor kimyasal yok içinde diye. Lierac gibi 225 tl de değil en azından. 84 tlydi. İkili alımda daha da az sanırım. Ben ondan alıp zeytinyağı ile çoğaltcam. Çok kuru cildim su içebilsem bile..
Benim cildim de çok kuru. Gecen aksam memem kaşındı kasidim ve tırnak izlerim cıktı hemen kızardı. Hâlâ yeri belli 2 gün geçmesine rağmen. Kantaron yağı sürüyorum ben de ama yeterince korur mu bilmiyorum. Zaten çatlak çok bende deyip kullanmasam mi diyorum. Fakat diğer yandan ya daha kotu çatlarsam kaygısı da var.

İnşallah birşey olmaz canım. Benim hem teyzemde hem arkadaşımda aynı şekilde kanamalat oldu plesanta kaynaklı ama çok şükür bebekleri sağlıkla dünyaya geldi. Bol bol yat dinlen, çalışıyorsan rapor al
Insallah canim ya sadece wc ye kalk dedi dr. Yatiyorum surekli dun o kadar kanamayla dr.gidince resmen gozlerim sisti aglamaktan benim sipa elini atmis enseye yatiyodu cok sukur onda bisey yokmus ama kanama insallah kesilecek

Weleda mama var Alman markasi bunada cok iyi diyorlar ve icerigi tamamen dogalmis..yurtdisinda satisi var trendyolda buldum.cogu kisi memnun bende bunu almayi dusunuyorum.. yine biomarksi övenler var bir de bio oil.. ama weleda ilk alacagim:) biyokimyageranne de instagramda bunu incelemis..bakabilirsiniz
Hemen inceleyeyim saol cnm

Hemen inceleyeyim saol cnm
Weledayi gobuse hindistan ceviz yaginida vucuduma kullanmayi planliyorum :) bende baktim simdi 160 gibi bir seydi trendyolda ama kalkmis :( 200ler diyor indirime girmesini beklerim :)

Son düzenleme:
Gunaydin ballar... Hayir olsun bu gordugum 2.ruyaydi. ruyamda kizimi (doktor yuksek ihtimal kiz dedi, yarin kontrolum var bakalim o zaman netlesir dedi)emziriyordum. Masallah topac gibi bir seydi. 2 emiyor hemen yorulup, uykuya daliyordu :))) Boyle ruyalar gercek gibi oluyor. Onun nesesiyle uyandim. Guzel bir gun olsun :anne::KK200:
bugün ben de aynı rüyayı gördüm. bir kızım olmuştu ve onu emziriyordum. yani rüyası bile bu kadar güzelse gerçeği nasıldır tahmin edemiyorum. çok sabırsızlanıyorum artık, hemen doğsun istiyorum :)

Tabiki canim benim hepimiz egitimli insanlariz bunun hic alakasi yok egitimi vs.ile anne olma bambaska bir seymis.benim canim cok tatlidir normalde o ense kalinligi muhabbeti olunca inan bana bir sey olsun ama ona olmasin diyebildim..ben ne zamandir bunu soruyorum ya kiz burda :deli: benim esim baya yapili..hele bir abisi var kapidan zor geciyor.cidden esimin ensesine bakiyorum hatta gorumcem falan koca kafaliyim der bere orerken buyuk ör der :KK53: ben genetik faktorlerin etkili oldugunu dusunuyorum ama gecen biri burada alakasi olmadigini,sonraki haftalar belli olacagini genetik faktorlerin..soyledi..doktora sorucam bunu.cunku sperm ulaainca bile yumurtaya dnasi belli cinsiyeti belli neden 11 12.haftalarda genetigi belli olmasin ki mantiken..:KK53:benim ki bariz iri olacak.1 hafta önden giden arkadasimla baktik yavrum 3 crl bizimki 1 hafta geri 3.58 crl ..her bebegin gelisimi zaten farkli ama genetik cok onemli.mesela onlar minyon yapida annede baba da.bizde baba iri..enseyi bende kalin cikarsa ona yorucam tamamen tabi doktorlada konusurum:KK45: ve o kadar cok okudumki bu tarz artik kulaklarimi tikicam her seye:KK47: bebeklerimiz saglikli olacaklar:KK68:
ya ben de sabah bunu soracaktım, acaba gülerler mi bana, alakasız mıdır ki diye sormadım. benim eşimin de kafası ve ensesi, boynu vücuduna göre bariz büyük. hatta okulda, askerde vs hep dalga geçerlermiş beton kafa diye. bana normal geliyor ama annem bile dedi yani x'in kafasının maşallahı var diye :) acaba yapılan ölçümlerde bunun da etkisi olur mu? babası sonuçta ne bileyim ona çekerse kalın bir ensesi olacak yani. doktora sorsak doktor kızar mı alay mı eder bilemedim.

ya ben de sabah bunu soracaktım, acaba gülerler mi bana, alakasız mıdır ki diye sormadım. benim eşimin de kafası ve ensesi, boynu vücuduna göre bariz büyük. hatta okulda, askerde vs hep dalga geçerlermiş beton kafa diye. bana normal geliyor ama annem bile dedi yani x'in kafasının maşallahı var diye :) acaba yapılan ölçümlerde bunun da etkisi olur mu? babası sonuçta ne bileyim ona çekerse kalın bir ensesi olacak yani. doktora sorsak doktor kızar mı alay mı eder bilemedim.
Ben oldugunu dusunuyorum sorucamda :) arkadasimin cocuguna down sendromlu demisler cocuk bir dogdu ayni esimin tarafi koca bir kafa diyolar :) yani neden olmasin genetik faktorler..yine arastiricsm tabi :))

Bugün hiç bir şey yapasım yok yaa.
Ama mutfak gel gel gel güzelim gel hiç acımiycak diyor. :silah:

Back
X