- 29 Mart 2016
- 2.059
- 2.188
- 133
Hahahahahahah hamile sandım ya

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hahahahahahah hamile sandım ya

Sevindim vallaCanım yalnış anlaşılmış ben hamile değilim![]()

Senin bebeCanım benim kızım 5.5 aylik gittiği yere kadar emzirmeyi düşünüyorum çünkü kizimda süt alerjisinden şüpheleniyoruz inek sütüyle yapılan hiç bir şey tuketemeyecegiz belli bir yaşa kadar. Benim sütümden yararlanacak mecbur dua ediyorum 2 yasa kadar emzirebilmek için. Arada sırada neocate isimli mamadan veriyorum mama kaşığıyla bazen muhallebisine katıyorum armut suyu da ekliyorum çünkü mamanın tadı çok kötü olduğu için biberonla içmedi![]()
13. Hafta bitmeyen mide bulantısı![]()
34 yasindayim canim bu gun ayrintiliya gonderdiler bebek biraz kucukmus haftaya tekrar gircem ultrasonaYaşın mı ileri kuzum? Ölçümlerin iyi olmasına rağmen kanda böyle çıktı risk anladığım kadarıyla. Doktorunla konuştun mu ne öneriyor?
Hayir canin iki embriyo kalmisti biri tuttuSizin tüp bebek pgtli degilmiydi
Hayirlisi olsun kuzum bilmiyorum senin gayet iyiymisBen yaptirdim canim. Ense kalinligi 0.9mm cikti. Kan degerlerimde normal cikti. Risk 1/10000 ve ikili test de 1/989 mu ne cikti. Hepsi cut off degerinin altinda. Kilo ve yas o riski cok degistiriyor. Ben su an 75.5 kiloyum ama hastane tartisi yanlisti 79 kilo girdi dosyaya. Ben de ses etmedim. 30 yasindayim benim sonuclar bu sekilde. Galiba amniyosentez diye bir sey yapiliyormus. 1/200 ve uzeri ccikinca. Bakalim doktorunla gorus bakalim. Bize de hayirli haberlerle don insallah.
Biz doktora iliskiyi sordugumuzda dusuk riskimin olmadigini ve haftada 1 olmak sartiyla iliskiyi serbest biraktigini soyledi. Ama iliski sonrasi kasikta agri, kanama oldugunda kesinlikle yasak dedi. 4. Ve 5.aydan sonra daha az iliski oneriyoruz dedi. Ve uygun pozisyonlari da soyleyecrgiz dedi. Valla bugun itibariyle 12+6 yim ve daha 1 kere iliski oldu. Ben o konuda rahat edemiyorum nedense. Esim de anlayisli sagolsun. Kanama varsa iliskiyi kesin bence. Doktoruna da danis muhakkak...
Ayyy teyzemiz gelmis, hosgelmissss... coook guzel kararlar almissin canim. Ben de kiloluydum ve kendimi bebis icin hazirladim. Saglik sorunlarim vardi onlari cozdum, safra kesemi aldirdim vs. Sonra pat diye geldi bebisim. Darisi sana tatlim. Hayatini belli bir duzene sok. Git tatili yap guzelce. Rahimin de dinlensin. Ve tavsiyem bol bol esinle yuruyus yap. Vitaminlerini belli bir seviyeye getir. Allahim gonlune gore versin. Yine gel teyzesi, kendini ozletme...
Cok sukur hayirli haberlerle gelmissin kuzum. Kan sonucun da guzel cikar insallahhhh...
Sonucu gondereyim cnmmGünaydın arkadaşım. Tam anlayamadım. Ense kalınlığı kaç cm burun kemiği oluşmuş mu yaşın kaç kilon kac ve sigara kullanıyor musun? Kombine değerin mi riskli çıktı , ikili yani kan değerin mi yoksa yaş değerin mi? Çok soru sordum farkındayım ama yorum yapmak için bunların hepsini bilmemiz gerekir
Hakkimizda hayirlisi canim benim. Bir de bayaa erken yapilmis senin ikili tarama. En dogru sonucu 12+0 da aliniyormus. Yapacak arkadaslara duyuru...Sonucu gondereyim cnmm
Canım benim ya seni hamile ve bebeğini emzirmeye devam ettiğini zannettimCanım yalnış anlaşılmış ben hamile değilim![]()
Evet tahminimce bebek kucuk demelerinin sebebi bu. 11+0 da 43mm cikmis bebis. Gunde ortalama 1mm gibi buyuyorlar. 12.haftads 48mm uzerinde olmasi beklenir bebegin. Seni doktor mu cagirdi 11.haftada? Ben senin yerinde olsam 12.haftada baska bir hastanede tekrar yaptiririm. Bu bir risk testi. Bebegin crl yani boyu 48mm altinda cikarsa zaten risk cok artiyor. Sen erken gitmissin. Bence canini sikma. Az bucuk bu konuda bir seyler biliyorum. Gittigin yer ozelse eger tarama vs yapip, ekstra hastane para kazansin diye neredeyse saglikli cocugu bile alma derdindeler. 12+0 oldugunda durumun musaitse baska bir hastaneye gozuk canim.Sonucu gondereyim cnmm
Ayy yerim o kuzuyuKızlar çok şükür geldim Allahıma bin şükür minigimi bugun gördüm çok sükür bir sıkıntı yok ikili test icin kan verdik.Yaa 1 ay olmuştu görmeyeli benim kuzum bebek görünümüne kavuşmuş yerim onu ben. Gözümün önünden gitmiyor onun öyle yatışı.
Ultrasonda bebegin kordonunu pipişi sanıp güldük kendimize
Doktor da daha belli olmaz diger ay bakalim dedi.
Cinsiyeti hic onemli degil yeterki saglikli olsun balim.
Allahım bana ve tüm isteyenlere hayırlı sağlıklı evlatlar versin var olan evlatlarımızı da korusun.
Insallah hep güzel haberlerle haberleselim.
![]()
Canım doktorun ne dedi sonucaSonucu gondereyim cnmm
Ayy yerim o kuzuyuallah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin annesi
Aslında vajina ve rahim arasında 3,4 cm mesafe var mühim olan rahim, vajinal muayenede sırasında vajinaya sokulıyor adını bilmediğim o alet ilişki sırasında da aynı şekildeAy cok zor ya..fazla kasiyoruz sanirim biz..aslinda dusuk riski yoksa sorun olmuyormus.dusununce vajinal bakarken ultrasonda da cihaz nerdeyse oyle :))) zarari olsa vajinal muaynr olmaz mesela..esimde cekiniyor ama ben cesaretlendirsem olur bi sekilde..dun gece kendi kendime guldum uyuyorum uyaniyorum lavaboya gidiyorum yatiyorum ayni rüya![]()
Ben 11+ 4 te yaptırdım hatta daha beklemek istiyordum erken diye ama 1 gün önce hiç yaşamadığım garip bir agrı yaşadığım için en iyisi gidip yaptırayım dedim , normal bakıldı, vajinal zaten 2 li testte çok zor olur bence , (yani acı anlamında değil tabi) çünkü uzun uzun inceleyerek bakıyor doktor..Kizlar benim persembe 11+1 oluyor.. ikili testi yapacak doktorum hatta vajinal bakabilirim dedi.biliyosunuz 10.haftada enseyi 1.8 gibi deger olcmustu.bakiyorum herkes 12 de yaptiriyor ikili testi bizim doktor neden erken davraniyor ? 11.hafta uygun mudur ikili icin ? Ve sanmiyorum am,vajinal bakmada riskli falan yazanlar var..riskli olsa doktor bakmaz sanirim
Sanirim ölcümler daha iyi hesaplaniyor..cunku ense kalinligina bakarken ultrasondan emin olamadi.kan testiyle karsilastirmayi ne zaman yapiyor.sonuclarinizi ne zaman aldiniz :)Aslında vajina ve rahim arasında 3,4 cm mesafe var mühim olan rahim, vajinal muayenede sırasında vajinaya sokulıyor adını bilmediğim o alet ilişki sırasında da aynı şekilde
Ben 11+ 4 te yaptırdım hatta daha beklemek istiyordum erken diye ama 1 gün önce hiç yaşamadığım garip bir agrı yaşadığım için en iyisi gidip yaptırayım dedim , normal bakıldı, vajinal zaten 2 li testte çok zor olur bence , (yani acı anlamında değil tabi) çünkü uzun uzun inceleyerek bakıyor doktor..
Riskli gebelik uzmani eminim dusunmedigim bi cok seyi hesapliyordur..bu benimde aklimda olsunE Elwing6 vajinal muayeneyi serviks ölçümü için demiş olabilir. Öyleyse her detayı düşünen iyi bir doktorun var. Serviks 12.hafta başında ölçülen rahim ağzıdır. Ben de ölçtürücem. Bir çok dr un önemsemediği fakat bir çok kişinin yaşadığı düşük ve erken Doğumun sebep olduğu bir faktör. Kısalık varsa bu haftalarda önlem alınabiliyor.
Hemde ilkin ilki teyzesi cok beklenen yavrum bu :) insallah ben dahil hepimize kucağımiza almayi naisp etsin Rabbimİlk bebekse normal böyle duygular bir de hareket hissetmiyorum daha hareket hissedince hepsi gecicek insallah