- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.027
- 348
MerhabaKizlar mrb, uzun suredir takip ediyorum burayi ancak yazmaya pek fırsat bulamiyorum. Çünkü günümün çoğu kizima biseyler yedirmeye calismakla geciyor. 3 eylul dogumlu kizim var, cok şükür saglikli. Ancak ek gida benim icin kabus oldu. 5.5 aylikken basladim sebze püresi vermeye. O zamanlar meraktan sanirim guzel yiyordu. 1 ay kadar baya iyi yemisti. O ayki gelisimi de çok guzel olmustu hatta kilo olarak. Ama sonra birakti yemeyi. 1.5 aydir nerdeyse hic bisey yediremiyorum. Denemedigim tarif yol kalmadi, burdaki tarifleri de denedim hatta. Ama yok, istemiyo. Mama sandalyesine bile otururken basiyo çığlığı. Agzina kasik sokmak mümkün degil. Diliyle ittiriyo. Gun icinde yedirebildigim seyler ise şöyle: ( artik ozel bisey hazirlamiyorum, döküyorum çünkü. Biz zaten pek tuzlu yemiyoruz) sabah iki lokma yumurta, onu da elimle yediriyorum ve üçüncü defa kesinlikle acmiyo agzini. Öğlen bas parmağım kadar muz, kabizlik ve alerji durumu yok şükür. Aksam da yine ne varsa menüde genelde sebze oluyo yine 2 defa agzini aciyo o kadar. Gün icinde ancak bu kadar yedirebiliyorum.
Babasiyla oyunlar müzikler hersey denedik. Buzlukta et suları, peynir alti sular, buharda haslanmis sebzeler, hazirladigim pankekler, lorlar hopp hepsi çöpe. Bu arada sadece anne sütü aldi kizim, su anda emiyo hala. Ama bu kadar yemekle saglikli bi gelisimi olmayacak diye cok endiseliyim. Zaten zayıf bi bebek, kilolu da olsun diye bi derdim yok. Tek amacim sağlıklı beslenmesi ama beceremiyorum.
Büyük sehirde yasiyoruz ama köyümüz 2 saat uzaklikta herseyin doğalına organigine cok kolay ulasabiliyorum, ama yediremiyorum. Ha bu arada alt disleri gecen hafta cikti. Cok da kolay cikardi. Bi huzursuzluğu veya atesi olmadi. Burdan da bazi arkadaşların bebekleri yemiyo, okuyorum. Ama kimse bu konuda benim kizla yarisamaz valla.
Bugün yer yarin yer diyerek zaman geciyo ama bisey degismiyo yeme alışkanlığında. Ve ben artik bu durumu cok kafama takmaya basladim. Her öğün benim icin stres sıkıntı demek. Yine yemecek korkusu demek.
Kizlar nolur bi yol gosterin neyi nerde yanlis yapiyorum.
Acaba yeteri kadar acıkmamış olabilir mi ? Emzirdiğinden en az iki saat sonra yedirmeye calışmalısın
Benim kızımda meme bagımlısı ve oturmuş bi yemek düzenimiz yok cunku ben varım biliyor
Ancak cok ac kaldıgında yiyor onu farkettim
Birde damak tadı diye bişey
Mesela kahvaltı için bi dünya cesit denedim yemedi hiç birini bende yumurtayı kayısı hafif sıvı kıvamda tuttum ve yumurta ılıkKen minicik bi cay kasıgıyla veriyorum o sekilde yiyor bunada şükür diyorum
Gün içinde mutlaka eline havuç ekmek kenarı taze sogan pırasa taze sarımsak sapı maydonoz dereotu sapı hurma gibi sert seyler veriyorum en azından yemesede tadını alıyor hem dişinide kasıyor
Yogurt mayalıyorum hergün kasıkla sayılı içiyor ama türk kahvesi fincanıyla neredeyse iki fincan içiyor mesela
Keza corba içiriceksem onuda kasık yerine çay fincanıyla içiriyorum cunku kasık demek içmemesi demek
Buarada corba kendimize ne yapıyorsam salcasız tuzsuz yapıp onada ayırıyorum tarhana, mercimek, yogurt corbası gibi. Tadlandırmak için nane kimyon limon gibi seyler koyuyorum kendim yiyemeyecegim hiç bişi yedirmiyorum
Suyu da ajda cay bardagıyla içiriyorum
Mümkünse biz sofrada otururken yediriyorum
Bikaç haftadır orucluyum o yüzden yedireceklerimi yalandan agzıma götürüp içer gibi yapıp öyle ikram ediyorum
Ama asla zorlamıyorum ki zorlamak demek soguması demek
Cok fazla yemiyor bu dediklerim doyurmayacak kadar oranlarda atıyorum corba 20-60cc arası içiyor yogurt 60-80cc arası ama ben cok şükür bunada diyorum en azından tadlarını ögreniyor
Sende madem emzirebiliyorsun hala ve aclıktan aglama krizlerine girmiyorsa demekki yetiyorsun bi sekilde doyuyor üzülme
Zaten eger mümkünse ilk bir yasa kadar agırlıklı anne sütü içmeleri daha faydalı bircok ek gıdadan