3'lü testte sorun
Kızlar bunaldım biraz yazmam lazım. 2'li testimi yaptırmıştım biliyorsunuz. Sorun yok demişti doktorum. 1 ay sonra 3'lü test yaptırmamı istedi. Bugün sonuçları almaya gittik. Kağıdı görür görmez şok oldum. Down sendromu riski 1/44 çıkmış. Doktorun yanına girdik. Bunun sadece bir tarama testi olduğunu ancak bu durumun netleştirilmesi gerektiğini söyledi. Amniyosentez ya da nifty testi yaptırmalıydım. Amniyosentez riskliydi, zordu. Nifty testi %100 sonuç veriyor ve sadece kandan bakılıyordu. Bize nifty'yi önerdi. Gelgelelim bu işin bir maliyeti vardı ve 2750 TL vermemiz gerekiyordu.
Doktorun yanından çıktık. Kafamda acaba değer mi o kadar paraya diyordum. Az buz değil 2750 verecektim ve sonuç temiz çıkacaktı. Eğer bir sorun olsaydı ense kalınlığından, ikili testten çıkmaz mıydı? Sanki herkes 2'li 3'lü test mi yaptırıyordu? Amniyosentez mi yaptırsam, ama bebeğin düşük riski var derler onun için de.. Risk alamıyorum, korkuyorum falan derken eşime sordum. Ne yapıcaz?
Mecburuz yaptırıcaz dedi, riske atamayız. Eşim net konuşunca tamam dedim. Arabaya bindik. Planımız, doktordan sonra mobilya bakmaktı. 31 Aralık indirimin son günü olduğu için bugün almalıydık. Eşim istemedi. Ne olacağı belli değilmiş. Eğer bir problem varsa zaten çocuğu aldırırmışız. Şuan mobilya almak için erkenmiş. Öyle söyleyince bozuldum. Bebeğim iyi, ben biliyorum, 4 aydır karnımda taşıyorum ben onu. 4 aydır beraber ağlıyor beraber gülüyoruz. O sevmiyor diye tatlı bile yemiyorum, salata yiyorum bol bol. Ne yiyeceğime beraber karar veriyoruz biz.
Bu esnada annem ve kardeşlerim benden haber bekliyordu. test sonucu değil, cinsiyeti merak ediyorlardı. Aslında cinsiyeti öğrendik ama ben balon patlatıp onlara sürpriz bir video yapmak istediğimden söylememiştim. Bir yandan da sadece cinsiyete odaklanmalarına bozuluyordum. mesaj yazdım. "3'lü testte sorun çıktı, başka bir test yapılacak..."
Zaten canım burnumdaydı, birşey anlatacak halde değildim, annemin aramasını açmadım. Eve geldiğimde bütün midemdekileri çıkardım. Stresten belki de, kıyamam bebişime onun da canı sıkıldı tabi. Duydu tüm konuştuklarımızı, anne ben iyiyim demek istedi ama sesini duyuramadı. İlk 3 ayda kanama yaşadığımda arkasından midem bulanırdı, bu bebeğimin "anne ben iyiyim, bak mideni bile bulandırıyorum" sesiydi. Şimdi de iyiyim demek istedi aslında, sen babama bakma dedi. Ben anlıyorum seni annecim merak etme, bu belirsizlikte geçecek.
Eşim gitti şimdi yatmaya. sanki suçlu benmişim gibi. Annem aradı, 2. kez aradığı için açmak zorunda kaldım, belki de hemen laf yetiştiriyor diye düşündü ona bozuldu. Zaten canımız burnumuzda, aslında konuşasım yok ama merak ediyor onlarda. Cinsiyet lafı bir süreliğine rafa kalktı.
Biraz zaman geçsin ben de iyi olucam, ama şimdi canım acayip sıkkın. Eşime daha çok kızgınım, bu kadar karaları bağladığı için, mobilyasını almama izin vermediği için... Aileme kızgınım, cinsiyete bu kadar taktıkları için.
Neyse hakkımızda hayırlısı olsun.