• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
sigortadan aldım çünkü daha mantıklı hastanede yapılan kan tetkiki sayılı iken demir hayattasınırsız. nst hastanede sınırlı sigortada sınısız. bide vergi indirimi var daha mantıklı geldi.
İşte kuzum ben daha dün hastaneye gittim orda arkadaşım çalışıyor başak hanım çok yoğun olduğu için iki can içinde olmadığını söyledi bir de ayrıntılı ultrason ve sezeryan olursa eğer epiduralı karşılamyormuş iki can sigortası o yüzden ben direk hastaneden almayı düşündüm.

Kızlar bu aralar canım yemek istemiyor akşamları canım ne istiyosa onu yapıp yiyorum. Mesela dün canınız çekmesin makarna salatası yaptım onu yedim bugünde mercimekli köfte canm çekti onu yapıp yedim sulu yemek yemiyorum bi kaç gündür yanlış mı yapıyorum acaba :/ Siz akşamları neler yiyosunuz genelde?
Ben her şeyi yiyorum ama kabızlığa dikkat etmek lazım önden bi çorba ya da yemek yanında salata mutlaka olmalı ben de adapte olamadım yemek düzenine ama bulantılar geçsin toparlıcam, bu arada kaçırmış olabilirim sizin cinsiyet belli oldu mu

İşte kuzum ben daha dün hastaneye gittim orda arkadaşım çalışıyor başak hanım çok yoğun olduğu için iki can içinde olmadığını söyledi bir de ayrıntılı ultrason ve sezeryan olursa eğer epiduralı karşılamyormuş iki can sigortası o yüzden ben direk hastaneden almayı düşündüm.
yok benim poliçemde iki can oalrak geçiyor :)

beni endişelendiren dr un bu kadar yoğun olması birkaç kişi aynı anda doğum yapsak ne olacak, birde çok yoğun oldugu için işini bazen mecburiyetten aceleye getiriyor şeklinde duyum almıştım ama yinede tercih ettim

Kizlar ben bugune kadar hic bulanti tiksinme yasamamistim yumurta ve balik harici her seyi yiyodum bugun her seyden tiksiniyorum sadece meyve ve kraker yiyorum normalde folik asiti gece yatmadan alirdim bugun ilk defa sabah aldim ondan mi oldu ki:110: cok kotu bi hismis:KK12:
Alakası oldugunu sanmıyorum ben gece ıcıyorum ve malesef bulantı ve arada ıstıfr edıyorm

İlk gebeliğim de ilk 3 ay kullandım, sonrasında kesti doktorum. Kan ilacı baslatacaktir doktorun canım gittiğinde söyler zaten.
Kan ilacını herkese veriyolarmı? Benim kan değerim baya iyide 14tü hamileliğimi ilk öğrendiğimde yaptırdığımda doktor çok çok iyi kanın demişti.

Ben yaklaşık 8+1 im sat a göre. Halen kalp atışı duymadım yani doktorum dinletmedi :KK43: çok küçük olmaz zararlı dedi kalp attımı var dedi burası küçük bi tıp merkeziydi 2d ultrasonla bakıyor, acaba sesi mi yok eski olduğu için... yani 5 sn dinlesem hiçbişi olmazdı bence. Neyseki asıl dr uma başlıcam bakalım inşallah duyarım.
Daha önce de yazmıştım ilk gebeliğimde 3. Randevumda açmıştı doktorum nerdeyse 11 hafta falandı net hatırlamıyorum yine aynı doktora gidiyorum bu sefer ilk randevuda açtı sesi çok şaşırdım hiç beklemiyordum, belli bi seviyeye ulaşınca mı açıyorlar acaba

Ben her şeyi yiyorum ama kabızlığa dikkat etmek lazım önden bi çorba ya da yemek yanında salata mutlaka olmalı ben de adapte olamadım yemek düzenine ama bulantılar geçsin toparlıcam, bu arada kaçırmış olabilirim sizin cinsiyet belli oldu mu
Yok canım 2 hafta sonra randevum var ikili test yapılıcak o zaman belli olur belki ama ben biraz geç öğrenmek istiyorum yani tam belli olsun tahmin söylemesin tahmin söylendiği zaman hayaller kuruluyor sonra insan şaşırıyor en iyisi biraz geç öğrenmek.

Daha önce de yazmıştım ilk gebeliğimde 3. Randevumda açmıştı doktorum nerdeyse 11 hafta falandı net hatırlamıyorum yine aynı doktora gidiyorum bu sefer ilk randevuda açtı sesi çok şaşırdım hiç beklemiyordum, belli bi seviyeye ulaşınca mı açıyorlar acaba
Bu konuda her doktorun yaklaşımı farklı sanırım burdan okuduklarımdan anladığım kadarıyla. Kimisi iyice büyüyene kadar asla dinletmiyor kimisi de daha rahat. Benim doktorum 6.haftadan beri her gittiğimde dinletiyor 5-6 saniye kadar

Yok canım 2 hafta sonra randevum var ikili test yapılıcak o zaman belli olur belki ama ben biraz geç öğrenmek istiyorum yani tam belli olsun tahmin söylemesin tahmin söylendiği zaman hayaller kuruluyor sonra insan şaşırıyor en iyisi biraz geç öğrenmek.
11. Hafta da söylemişti oğlumun cinsiyetini, erkekse pek şaşmıyor da kız da değişebiliyor ay çok heyecanlı en dayanamazdım heralde, Allah gönlüne göre versin :anneadayı:

Hımm olabilir canım bir arkadaşımda 12.haftada duyurdu drm dedi acaba doktor görüyor kalp atımı geçsüzde güçlensin diye mi bekliyor ki ya da ikiye ayrılıyor doktorlar direk dinletenler ve bekletenler olarak :))

Back
X