• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Ben kaynanam da zaten genel anlamda yemediğim için sıkıntı olmuyor,çok pis bir insan o evde asla yemek yiyemem.Sadece içeceksem nescafe içiyorum,o kadar.Geçenlerde ne kadar abuk,sabuk yiyecek varsa toplamış,bizim eve getirmiş,bir turşu yapmış,sirke içinde.Ben bunları yiyemem,doktor bilmediğin şeyleri yemememi söyledi,dedim.Aldı,geri götürdü.Senin bir yemek kültürün yok,herkes de yemek zorunda değil.Madem bir iyilik yapmak istiyorsun en azından bir tatlı al gel,meyve al gel.Daha çok makbule geç :KK49:
ha ha ha ayy ayni benimki.. ben simdi annemlerle kaliyorum ilk 3ayi burda atlatayim dedim. kayinvalidem 2senelik domates soslari konserve ne varsa getirmis. bir de kiyafetlerim yok burda ki zaten bedeni olmuyo yeni almam gerekiyo bana gencliginden kalma muzelik kiyafetleri getirmis. hepsini olmuyo dedim geri verdim.:olamaz::KK71:

Doktordan geliyorum ve moralim çok bozuk bebeğin gelişimi güzel kalp atisini duydum ama hamile olduğumu bilmeden tomografi için odaya girdim oğlum düşmüştü onun yanında bulundum ve doktor tip fakültesine gidip orada bi görünün dedi gebeligin devam edip etmeyeceği belli degil
Canim daha cok minik olduğu icin birsey olmamistir insAllah bebegin seninle kalır

bizim evdede balkon yok mutfakta içirtiyorm camın kenarında ondan gene o kadar etkilemiyorum ama başkaları hiç takmıyor maşallah sanki ben içmeyince bana bir şey olmuyor içeyim tam olsun bari

kv içmiyor ama içene de aman içmeyin demiyor kimse e bende bi şey diyemiyorum öksürmekten içim çıktı bide giderken sigara mı yaptı diyo dedm allah razı olsun yani :) bidaha da gitmicem artık eşime de dedim bari sen de senin ailen içmesinler diye ay h istiflerini bozmuyorlar sinir oldm

Mutfakta içmek bişi değiştirmiyor, duman bütün eve yayılır..

oğlumda ilk muayeneye gittiğimde ikili test kağıdını elime tutuşturmuştu 2 hafta sonra da zaten cinsiyeti söyledi bu gebeliğimde daha 3 haftalıkken gitmişm gel de zaman geçsin :olamaz:
Ben de 3+4 de öğrendim zaman gecmek bilmiyor erken öğrenince :) en iyisi 10 12 haftalikken ogrenmek :D

Ay bıktım valla yemek yemekten gece uyuyamıyorum iş yerinde çalışamıyorum açlıktan sürekli ne yesem düşüncesi :))
Tam 10 dk oldu yemek yiyeli aha aciktim bile :) meyve tikiyorum surekli o da doyurmuyor tabi yesem de acim yemesemde:)

Kizlar Happy Moms uygulamasinda hamislerin forumu var burdaki gibi. bitane başlıkta acilan komik postlari paylasmslar
Birisi demiski sakiz yuttum bebegime birsey olur mu Cevap: kiz kus hemen sakızı bebegin sacina yapisir :D
Birisi canim cok tursu cekiyor yesem bebee zarari olur mu? Cevap: bebek sirke kokar:D
Birisi de wc de cebinden findik dusurmus bebek dustu sanmis:D

ha ha ha ayy ayni benimki.. ben simdi annemlerle kaliyorum ilk 3ayi burda atlatayim dedim. kayinvalidem 2senelik domates soslari konserve ne varsa getirmis. bir de kiyafetlerim yok burda ki zaten bedeni olmuyo yeni almam gerekiyo bana gencliginden kalma muzelik kiyafetleri getirmis. hepsini olmuyo dedim geri verdim.:olamaz::KK71:
Ölür sanki torununun annesine bir çöp alsa:halay:,Allah bunlara muhtaç etmesin bizi,benden öte de oynasınlar yeter

Acaba bir sorun mu bu hamilelik Şekeri falan mı oldu noldu bir açıklaması var mı bunun :)
Nette soyle bir cevap buldum
Hamilelik döneminde bebek tamamen anneye bağlı olarak yaşamını sürdürüyor. Bu bağlamda hamilelik döneminde anne besin ihtiyacının yanı sıra normalin çok üzerinde sıvı ihtiyacı da duyabiliyor. Ancak, anne adayının aşırı sıvı tüketmesi halinde de açlık hissi oluşabiliyor.

- Ani bastıran açlık hissini doyurmak için annenin hızlı ve yeterince çiğnemeden yemek yemesi kısa sürede yeniden açlık hissi oluşmasına zemin hazırlayabiliyor. Bu çerçevede, annenin yavaş ve yeterince çiğneyerek yemek yemesi tokluk hissinin oluşmasına yardımcı oluyor.

Nette soyle bir cevap buldum
Hamilelik döneminde bebek tamamen anneye bağlı olarak yaşamını sürdürüyor. Bu bağlamda hamilelik döneminde anne besin ihtiyacının yanı sıra normalin çok üzerinde sıvı ihtiyacı da duyabiliyor. Ancak, anne adayının aşırı sıvı tüketmesi halinde de açlık hissi oluşabiliyor.

- Ani bastıran açlık hissini doyurmak için annenin hızlı ve yeterince çiğnemeden yemek yemesi kısa sürede yeniden açlık hissi oluşmasına zemin hazırlayabiliyor. Bu çerçevede, annenin yavaş ve yeterince çiğneyerek yemek yemesi tokluk hissinin oluşmasına yardımcı oluyor.
Ben de okudum bunu ama çok su içmiyorum ki :) bir de yavaş yavaş yerim öyle çiğnemeden yutmam

Ya evet acaba buda mı hamilelik belirtisi
Ben saat kaç olursa olsun sabah duş almadan evden çıkmam ama şimdi çoook zor geliyor bazen 2 bazen 3 gün oluyor dışarıya çıkmayacak olsam bu süre daha da uzayabilir :olamaz:
Aynennn ben de öyleyim.
Normalde günaşırı duş almadan duramazdım. Şimdi 2-3 gün geçiyor nasıl zor geliyor anlatamam hiç istemiyorum yaa.
Çok sıcak bebeğe iyi gelmiyo diye mi uzaklaştık acaba bu banyo olayından :)

Kızlar normalde benim cildim çok hassastır herşeyden etkilenir. Bu pütürcüklü ve deli gibi kaşınıyor. Herzqman yaptığım gibi dr google a sordum yine hamilelikte olan birsürü deri şeyi varmış. Bir tanesi için tehlikeli yazmış bebek ölümü yada erken doğuma neden olabilir falan Allah korusun. Tahminim egzema ama bakalım. Şimdilik aile hekimine gideceğim birazdan ama Benim 28 kasımda iki testim var aynı hastanede aynı güne cildiye ve kardiyolojidende randevu aldım. Hem bu geçmezse buna baktırırım hemde şu kalp işini halledeyim doğum için konuşayım diyorum.

resimdeki kitabi okuyorum kasinti ve kizariklikla ilgili soyle bi bolum var atiyim dedim

Eklentiler

• 20181114_194039-1.webp
    20181114_194039-1.webp
    23,1 KB · Görüntüleme: 52
  • 20181114_193904.webp
    20181114_193904.webp
    43,7 KB · Görüntüleme: 54
  • 20181114_193938-1.webp
    20181114_193938-1.webp
    27,8 KB · Görüntüleme: 56
Bide kızlar yanınızda sigara içen varmı evin içinde faln ben evde içirmiyorm ama kayınvalidede içiliyor oraya gidince kimsede hamile diyip başka yerde içmeye tenezzül elmiyor geniz akıntımda çok var sigara dumanıda olunca öksür öksür içim çıktı kasıklarıma ağrılar girdi valla çok tedirgin oluyorm böyle olunca :KK43:
Eşin içirmesin yaa. Benim ailem de içiyor normalde. Bizimkilere gidince eşim asker gibi herkesi balkona dikiyo :)))

Back
X