• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
İyi akşamlar kızlar
Kafam çok karışık, endişeliyim :KK43:
Bugün devlet hastanesine gittim ilk defa, özeldeki ölçümle biraz tutarsızdı.
Tam bir hafta önce özeldeki bebek ölçümü 1.51 cmdi. Bu gün devlette ki ultrason ölçümü 1.85 cm. Bir haftada büyüme oranı az gibi geldi. Zaten geç döllenme. Son adet tarihime göre 2 hafta geriden geliyoruz zaten. Ama ölçümde de büyümesi az mı yoksa ultrason cihazı farklılığından mı kaynaklanıyor kızlar?
Fikirlerinize ihtiyacım var. Özelde ki drum herşey yolunda bir ay sonra ikili test için gel demişti. Devlettekide iki hafta sonra gel büyümesini gözlemleyelim, tedirgin oldum dedi :KK43: öyle deyince bende kötü oldum. Kalp atışı falan vardı kuzumun. Sabahtan beri gözlerim dolu geziniyorum. Biri dokunsa, haykırarak ağlayacağım sanki:KK17:
Iste sirf bu sebepten devlete gitmiyorum birincisi makineleri eski ikincisi insani daha belli bir durum yokken bunalima sokuyorlar o devletteki doktorlar bana hamileyken hamile degilsin deyip ilac yazip ilac kullanmama sebebiyet veren doktorlardir. En iyisi kendi doktorundan 1 aydan once bir randevu alip gidip onun fikrini alman bazi seyler belli olmadanda sakin umudunu kaybetme insallah sag salim kucagina alirsin

İnşallah canım tamam yazarım :) hassas davranacaklarını sanmıyorum canım ya bugün benim başıma gelen başkasına olsa asla yanından ayrılmazdım denk gelenler haa iyi tamam diyip terkettiler. Dedikodu malzemesi mi yoktu neydi anlamadım ki. İçimden gelmiyo ki canım valla soğudum herşeyden paylaşma hevesim söndü bugün
Yarin mujdeli haberlerini bekliyoruz canim ayrica bence anlat ve daha dikkatli davransinlar bence

Kızlar özel olmazsa bir şey sormak istiyorum. Çok merak ediyorum. Ben doktora 6 haftalıkken gittim en son ve cinsel ilişkiyi sordum. 3 aya kadar önermiyoruz dedi. Ve biz de tedirgin olduk haliyle yapmadık ama merak ediyorum sizler yapıyor musunuz kaçıncı haftada yaptınız? Cevaplarsanız sevinirim,tekrar özele girdiysem kusuruma bakmayınız:KK42::dua:
Benim 10 gün yasagim vardi yarin bitecek bugün sordum doktora yapabilirsin dedi kanama ve lekelenme olmadigi ve dikkat ettiginiz surece bir sikinti olacagini dusunmuyorum

Malesef eşim içiyor evimde balkon yok be mutfağı amerikan mutfak mutfakta içtimi evin heryerinde kokuo konuştum bikaç kere dışarı çıktı havalar soğumaya başladı yine evin içinde içiyor midem çok bulanıyor içmeye başladımı kendimi yatak odasına kapatıyorum mecbur
Ay yok artık! Cok sasırdımmm
Bebek dogunca ne olcak? Bebek yanında ıcecek herhalde

:) bılıyosun dusuk tehlıkem devam ya annem bendeydı eve gecmıstı ben geldım degısıklık olsun dıye... Mısafırım geldıı oylee ondan bakamadım canım:))
Sen nasılsın napıyosun bebısskoo nasıl:emir_bebek:
Iyi diye umuyorum iki hafta sonra gorecegim insallah tekrar misafir falan diye kendini yormadin umarim hic is yapma yat kalkma gerekirse benim de ara ara kasiklarda bazen gobegimde batma oluyor boyle ince bir sizi gibi 2 hafta sonra randevum sence arayip sorsammi kanama ve lekelenme olmadigi surece agri normal demisti ama bilemedim

Iyi diye umuyorum iki hafta sonra gorecegim insallah tekrar misafir falan diye kendini yormadin umarim hic is yapma yat kalkma gerekirse benim de ara ara kasiklarda bazen gobegimde batma oluyor boyle ince bir sizi gibi 2 hafta sonra randevum sence arayip sorsammi kanama ve lekelenme olmadigi surece agri normal demisti ama bilemedim
Yok canm olurmu ben kaç haftadr hıc bısey yapmıyorum cunku ozellıkle doktorum soyledı yapma annem var dedım cok ıyı sen wc dısında kalkma dedı... mesela bugun oturdugum ıcın cok karnım agrıdı uzun sure oturmak rahatsız ettı..
benım de agrım var ama sonucta benım tehlıkem oldugu ıcın senın kı normal.
Ben kızımda da kasık agrısı yasadım normal demıstı doktor hıc tehlıkem falan da yoktu.
bence korkacak hıc bısey yok takılma...

Yok canm olurmu ben kaç haftadr hıc bısey yapmıyorum cunku ozellıkle doktorum soyledı yapma annem var dedım cok ıyı sen wc dısında kalkma dedı... mesela bugun oturdugum ıcın cok karnım agrıdı uzun sure oturmak rahatsız ettı..
benım de agrım var ama sonucta benım tehlıkem oldugu ıcın senın kı normal.
Ben kızımda da yasadım ama hıc ysamayanda varmıs bence korkacak hıc bısey yok takılma...
Aman aman yapma zaten canim bebislerimiz saglikla gelsin insallah peki neden tehliken varmiş kanama falan mi oldu ? Birde seni yakalamisken belki bilirsin sorayim cok ic acici bir konu degil ama gaz problemin varmi varsa doktor bana rezene ve kefir onerdi amma velakin bir yere kadar tesir ediyor yapilabilecek baska birsey biliyormusun ?

Şuanda tamamen tahmini konuşuyorum hiç bilmiyorum yani :)) Boş bir odamız var yatak odasının yanında ama ne zaman hazırlarız oraya geçiririz zaman gösterecek gibi.. Ama 6 aylıkken ayıramam diye düşünüyorum :))
Herseyın en dogrusunu ANNE bılır.
Odasını yaptım kızım bayılıyor mesela... yanı bunun illa sartı yok ıstedıgın zaman yaparsın.
Ben kızımı 3yasına odamızda asla yanıma almadan parkyatagında yatırdım:) ne oldu?
Bana bagımlı falan degıl suan gayet guzel odasında mısıl mısıl uyuyor:) ozaman ayırmak ıstemedık
ama 6aydan sonra tabı uyku duzenı olusturursan hem senın ıcın hem onun ıcın cok daha guzel olur.
Dedıgım gıbı sen dogdugu zaman dogrusunu bılırısn cunku herkesn dogrusu farklıdır :)

Aman aman yapma zaten canim bebislerimiz saglikla gelsin insallah peki neden tehliken varmiş kanama falan mi oldu ? Birde seni yakalamisken belki bilirsin sorayim cok ic acici bir konu degil ama gaz problemin varmi varsa doktor bana rezene ve kefir onerdi amma velakin bir yere kadar tesir ediyor yapilabilecek baska birsey biliyormusun ?
Tabı burda yzmıstım hatta ogun kanama geldı leke seklınde sonra 13gun kahve leke... tabı ben hemen gıttım 5ıgne ve progestan kullandım.. hala progestan kullanıyorum gunde ıkı kere maleseff!!!

Doktor uc ay suruyor dedı ınsallah oyledır pazartesı gıdıcem cooooook merak edıyormmm gelısımı ınsallah guzel ılerlemıstır.

Benım gaz problemı olmazmı yaaa tam ustune bastın :D of offf karnıma agrılar gırıyor :D
Mıde yanması da eklenınce halimi düşün....
Ama ben ek bısey almıyorum maden suyu benı rahatlatıyor okadar. Benım bıldıgım arastırdıgım yontem bılgı yok :)

Tabı burda yzmıstım hatta ogun kanama geldı leke seklınde sonra 13gun kahve leke... tabı ben hemen gıttım 5ıgne ve progestan kullandım.. hala progestan kullanıyorum gunde ıkı kere maleseff!!!

Doktor uc ay suruyor dedı ınsallah oyledır pazartesı gıdıcem cooooook merak edıyormmm gelısımı ınsallah guzel ılerlemıstır.

Benım gaz problemı olmazmı yaaa tam ustune bastın :KK70: of offf karnıma agrılar gırıyor :KK70:
Mıde yanması da eklenınce halimi düşün....
Ama ben ek bısey almıyorum maden suyu benı rahatlatıyor okadar. Benım bıldıgım arastırdıgım yontem bılgı yok :)
Ooo ben bunlari kacirmisim afedersin bende 15 gun kullandim progestan bu son gidisimde biraktirdi sükür cünkü fitildi ve ben nefret ediyorum fitilden soda su dunyada sevmedigim nadir seylerden biri sadece arada ve mecburen iciyorum ama bana fayda etmiyor. Ayak altina sicak su torbasi diyorlar acaba bir zarari olurmu ki onun ?

Ooo ben bunlari kacirmisim afedersin bende 15 gun kullandim progestan bu son gidisimde biraktirdi sükür cünkü fitildi ve ben nefret ediyorum fitilden soda su dunyada sevmedigim nadir seylerden biri sadece arada ve mecburen iciyorum ama bana fayda etmiyor. Ayak altina sicak su torbasi diyorlar acaba bir zarari olurmu ki onun ?
Yok canım nerden bıleceksın bende sasırdım yasamadıgım seyler ama oluyormus işte... bende ılk kutu ılacı fıtıl olarak aldım. Ikıncı kutu agızdan ya cok kotu bı ılacc sınır oluyorm somuna geldım ınsallah bıdaha vermez. Sabah ıcıyorum ya sarhos gıbı dolanıyorum:olamaz: tansıyonumu da o dusuruyor anladım ben.

Valla canım normalde karına vs zararlı sıcak dus bıle zararlı bılıyorsundur. Ayak altından emın degılım canım bak bunu doktoruna sorabılırsın. Ben arastırmıstım cunku kafam karısmıstı emın olmadıgım ıcın yapmadım acıkcası.

Kizlar Happy Moms uygulamasinda hamislerin forumu var burdaki gibi. bitane başlıkta acilan komik postlari paylasmslar
Birisi demiski sakiz yuttum bebegime birsey olur mu Cevap: kiz kus hemen sakızı bebegin sacina yapisir :KK70:
Birisi canim cok tursu cekiyor yesem bebee zarari olur mu? Cevap: bebek sirke kokar:KK70:
Birisi de wc de cebinden findik dusurmus bebek dustu sanmis:KK70:
Ya hahhahahhhj :D :D bazı ınsanlar cıdden abartıyor yaa

Yok canım nerden bıleceksın bende sasırdım yasamadıgım seyler ama oluyormus işte... bende ılk kutu ılacı fıtıl olarak aldım. Ikıncı kutu agızdan ya cok kotu bı ılacc sınır oluyorm somuna geldım ınsallah bıdaha vermez. Sabah ıcıyorum ya sarhos gıbı dolanıyorum:olamaz: tansıyonumu da o dusuruyor anladım ben.

Valla canım normalde karına vs zararlı sıcak dus bıle zararlı bılıyorsundur. Ayak altından emın degılım canım bak bunu doktoruna sorabılırsın. Ben arastırmıstım cunku kafam karısmıstı emın olmadıgım ıcın yapmadım acıkcası.
Doktor ozellikle ilaci fitil olarak veriyorum yan etkisi cok demisti hem.bulanti yapar hemde surekli tansiyonu dusurur bas donmesi yapar demisti ama fitilde cok tatsiz ben yarim kutu falan kullandim lekelenmem olmustu diye bu gittigimde sordum biraktirdi. Sicak evet karina falan cok zararli bunu doktorumda soyledi ama ayakta ayni mi acaba burda yapan arkadaslar vardi sanki

Doktor ozellikle ilaci fitil olarak veriyorum yan etkisi cok demisti hem.bulanti yapar hemde surekli tansiyonu dusurur bas donmesi yapar demisti ama fitilde cok tatsiz ben yarim kutu falan kullandim lekelenmem olmustu diye bu gittigimde sordum biraktirdi. Sicak evet karina falan cok zararli bunu doktorumda soyledi ama ayakta ayni mi acaba burda yapan arkadaslar vardi sanki
Zararlı olma sebebı temel ısının yükselmemesı gerekıyor oyuzden. Emın olsam söylerım de degılım sorumluluk alamadım :)

Back
X