2019 KASIM'DA TÜP BEBEK

Kızlar malesef tam 6 gün erken adet oldum demekki ebe kadın bir işe yaramadı hatta 6 gün ne demek çok erken olmama sebep oldu,😣

Ağrı mı yapıyor iğneler kendin mi yapıosun canım iğnelerş o_O

Kendim yaptım iğneleri evet biraz yakıyor iğneler. 10 gün kullandım iğneleri ve son günlerde iyice ağrıdığını hissediyorsun :110:

4 yıllık evliyim.3 yıldır istememize rağmen doğal yollardan çocuğumuz olmayınca tüp bebek hakkında fikir almaya karar verdik.Internetten araştırarak Pendik Medikal Parkta Doç.Dr Murat Bozkurt'a muayene olmaya karar verdik.Murat hocanın ilgisi,guleryuzu,sanki hastası değil de yakın arkadaşı gibi bizimle sıcak sohbeti,tüp bebek hakkında verdiği bilgiler tedaviye başlama kararimizi hızlandırdı.Tedaviye gonal-f 225 lik dozlarla başladık.10 gün devam ettik.Yumurtaların gerekli olgunluğa ulaşması sonucu çatlatma iğnesini oldum.Yumurta toplama işlemi gece saat 1'e denk geliyordu.Isteselerdi sonraki sabaha birakabilirlerdi,ama Murat hocam ve ekibi gece saat 1 de benim için hastane de hazırdı.Hastaneden biz ayrıldığımızda saat 4 e geliyordu.Geceyi büyük bir ozveriyle benim için orada geçirdiler.Sonuç olarak 19 yumurtam toplandı.17 tanesi uygun oldu ve dollendi.Bugün 6.gundeyiz ve 14 tane embriyo iyi durumda.7 tanesi 1.kalite 😊😊😊Burada çok güzel bir planlama olduğunu düşünüyorum.Ayarlanan ilac dozlari,tam zamanında yapılan yumurta toplama ve embriyolarin gelişimini sağlayan merkez.Şu an rahmi dinlendiriyoruz.Eminimki uygun zaman geldiğinde doktorumuz transferi gerçekleştirecek ve bizde hayırlısıyla bebek sahibi olacağız.Kafamda çok sorular vardı.Ama ılk görüşmeye gittiğimizde bunların hepsi cevap buldu.Ve şimdiye kadar aldığımız sonuçlar çok güzel.Pendik Medikal Park Doç.Dr.Murat Bozkurt hocama çok teşekkür ederim.

Benim yumurtalarım toplandı 18 tane ve 10 döllendi 5. Güne 6 tane kaldı 6 blastokist im donduruldu 1. Kalite dedi dr ilk adetimi oldum ikinci adetimin 2. Günü tekrar gidcem rahim hazırlama süreci baslıycak o da 15 20 gün arası sürüyormuş yani aralık ortası gibi transfer olcam inşallah, bu arada 1,5 yıllık evliyim bir negatif aşılamam var
Yaşınız kaç acaba ?

Kızlar merhaba :) Allah hepimizin gönlüne göre versin, kucağımızı boş bırakmasın inşallah. Ben kendime dua ederken isteyen herkese ediyorum çünkü gerçekten çok zor.
Bende 1 buçuk senelik evliyim, eşim 29 ben 23 yaşındayım. Bizde eşimde sperm yok denecek kadar azdı ve morfoloji 0’dı. Doktor direkt tüp bebek dedi. Tedaviye başlamadan benim adet olmamı beklerken eşim argifetil-m diye bi ilaç ve İzmir’de bir aktarda yaptırdığımız macunlarlar birlikte çoban çökerten takviye hapını kullandı. Sonra ki testte 1 milyon sperm ve morfoloji %3’tü. Onlara ek hunnap keci boynuzu pekmezi, havuç,ballı cevizler filan 😂 aklıma ne gelirse :)))
Bende bir rahatsızlık yoktu doktor öyle dedi, adetlerim düzenliydi ama yememe içmeme dikkat ettim yağlı,gazlı ve hazır yiyeceklerden uzak durdum. Eşim hep triplerdeydi benim çocuğum olmayacak diye hem ona moral oldum hem kendime çok yorucu bir süreçti.
Cuma günü yumurta toplandı benden, eşimden de sperm testi. Benden 10 yumurta toplanmış. Eşimden de fazlasıyla kaliteli sperm bulunmuş :) Cumartesi günü haber geldi 6 tane yumurta döllenmiş arayacağız transfer için dediler. Pazar günü Pazartesi 2 buçukta transfer için gelin diye aradılar :) 6 döllenen yumurtadan 1i maalesef yaşamamış 5inün kalitesi iyiymiş. 2sini transfer ettiler ve Pazartesi transferim gerçekleşti çok şükür :) şimdi beklemedeyiz :)
Hiç olumsuz düşünmüyorum olursa da Allahtan olmazsa da, inşallah olur tabii ama :) en iyisini Allah bilir her zaman ben kendimi teslim ettim ben gelirse razıyım. Dua etmekten başka çaren yok çünkü. Allah istemeyince 100 milyon sperm 100 milyon yumurta olsa yine olmaz. Allah isteyen herkese hayırlısını versin hep olumlu düşünün güzel düşünün, ben olumsuzlugun olumsuzluk getireceğine İnanırım. Elimizden gelen her şeyi yaptıysak sadece dua ve tevekkül gerekir :) beni dualarınızda unutmayın inşallah, ben sizi hiç unutmuyorum.

Merhabalar, ben de 29 yaşındayım. Geçen kasımda amh değerim 0,63 çıktı. Bütün doktorlar yaştan dolayı normal denememizi söylediler, biz de normal denemeye başladık. Haziran ayında amh tekrardan 1,08 çıktı; temmuz ayında kimyasal gebelik geçirdim. Eşimin de morfolojisi 4 çıktı diğer tüm değerleri de sınırda. Doktorlar hala normal deneyin dedi ama ben dayanamadığımdan bu ay tüp bebeğe başladık. İlk 12 folikülüm gözüktü ama dünkü muayenede sadece 3 tane büyüdüğünü, sağ yumurtalıgımdakilerin hiç büyümediğini, soldaki diğerlerinin de yüksek ihtimalle yetişemeyeceğini söylediler. Çok moralim bozuldu. Bu şekilde olan var mı aranızda?

Merhabalar, ben de 29 yaşındayım. Geçen kasımda amh değerim 0,63 çıktı. Bütün doktorlar yaştan dolayı normal denememizi söylediler, biz de normal denemeye başladık. Haziran ayında amh tekrardan 1,08 çıktı; temmuz ayında kimyasal gebelik geçirdim. Eşimin de morfolojisi 4 çıktı diğer tüm değerleri de sınırda. Doktorlar hala normal deneyin dedi ama ben dayanamadığımdan bu ay tüp bebeğe başladık. İlk 12 folikülüm gözüktü ama dünkü muayenede sadece 3 tane büyüdüğünü, sağ yumurtalıgımdakilerin hiç büyümediğini, soldaki diğerlerinin de yüksek ihtimalle yetişemeyeceğini söylediler. Çok moralim bozuldu. Bu şekilde olan var mı aranızda?
Bence moralini bozma ve tedaviye devam et. Yengem de tüp bebek tedavisi gördü ve sadece 1 yumurtası vardı. Döllendi ve tutundu şimdi kızı 8 yaşında. Allah nasip ettiyse olur.

11 kasım pazartesi benmde 2. Transferim yapıldı devamlı belirti arıyorum ama yok sanırım dayanamayp pazartesi kan testi yaptırıcam.. transfer sonrası belirti hisseden varmı?

Merhabalar, bende 5. Gün embriyosu transferi oldum. Bugün 5. Günüm. İki gündür nedense bir bel ve kasık ağrısı var bende. Aşılama yaptırdığım böyle bir ağrım oldu adet olmuştum:KK42: öyle olur diye ödüm kopuyor. Var mı benim gibi olup olumlu sonuç alan? Rabbim kucaklarımızı boş bırakmasın. İsteyen herkese nasip etsin Rabbim inşallah:dua:

Kızlar mrb bende bu ay başlayacaktım tüp bebek tedavisine aklımı karıştırdılar önce onu denemek istedim bi ebe kadına gittim bu arada 3.5 yıllık evliyim esimdede bendede sorun yok tüm tetkikler yapıldı sebepsiz infertilite teshisi kondu aşılama yaptık negatif neyse uzâtmiyayim konuyu bu ay tüp bebeğe karar verdik ama yakinlarim ebe kadinada gitmemi önerdi ve gittim muayene etti rahim ağzının yukarida olduğunu ve bunu doktorların fark edemiyecegini söyledi düzeltti rahim ağzını süt maydanoz buharına oturttu bel çekti faĺan velhasıl kelam kızım senin olur git dedi yüzden bu ay beklemedeyim olumsuz olursa bu ayda aralık gibi yaptiricam tüp bebek bu arada zeytin yağı incir küründe başladım bilgi veririm size dua edelim birbirimize kızlar artık herşeyden medet umar olduk rabbim yardımcımız olsun insaalh
Hey Allah'ım inanmayın onlara bende ebeyim, rahim ağzı geride durmasının sebebi idrara sıkışık olmaman. İdrara sıkışık ol bak nasıl öne geliyor. Doktorlar bilmezmiş. Nerden öğrendiyse onu. Dikkat edin doktorlar transfer ya da aşılama yapacaklarında idrara sıkışık gel derker. Sebebi bu işte. Olan varmış dedi bi arkadaş, olacağı varmış onunla bir alakası yok. Evet zor süreçler tüp bebek işleri ama el mahküm biz çaremizi arayacağız elbette. Ama herkes iyi niyetli değil maalesef. İnşaallah Rabbim yüzümüze güler

Hey Allah'ım inanmayın onlara bende ebeyim, rahim ağzı geride durmasının sebebi idrara sıkışık olmaman. İdrara sıkışık ol bak nasıl öne geliyor. Doktorlar bilmezmiş. Nerden öğrendiyse onu. Dikkat edin doktorlar transfer ya da aşılama yapacaklarında idrara sıkışık gel derker. Sebebi bu işte. Olan varmış dedi bi arkadaş, olacağı varmış onunla bir alakası yok. Evet zor süreçler tüp bebek işleri ama el mahküm biz çaremizi arayacağız elbette. Ama herkes iyi niyetli değil maalesef. İnşaallah Rabbim yüzümüze güler
3 yillik evliyim soru yok sebepsiz infertilite dedilince herseyden medet umar olduk😣

arkadaşlar hepinize Allah yardım etsin. 2016 yılında tüp bebek süreci geçirdim. sorusu olan, yardıma ihtiyacı olan kim olursa her zaman yardımcı olurum. Allah gönlünüze göre versin

Canım ben 3 yıllık evliyim yaş 35 sebepsiz infertilite tüp bebek tedavisine başlıycam önümüzdeki ay bilgi verirsen sevinirim süreç hakkında nelere dikkat etmem gerek ek kullandığın birşeyler varmıydı
arkadaşlar hepinize Allah yardım etsin. 2016 yılında tüp bebek süreci geçirdim. sorusu olan, yardıma ihtiyacı olan kim olursa her zaman yardımcı olurum. Allah gönlünüze göre versin

Back
X