• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın kızlar bana da doktor b12 hapı verdi folik asit yanına aslında eskiklik yok değerlerim normal ama et tüketmediğim için 5.hafta itibari ile kullanıyorum şimdi sizler böyle yazınca kafam karıştı.
Ayrıca sağlık ocağına gebelik kaydını ne zaman oluşturdunuz ?
Hastanede kalp atisini duyunca saglik ocagina gidip ebelere kayit olusturuyorsun.

Ayrica bi arkadas yazmis ona istinaden decavit 12. Haftada baslaniyor diger iki hamileligimdede oyleydi doktorun verdigi hafta hafta cizelgedede 12. Hafta decavit yaziyor

Merhaba ne kadarliķken öğrendin ikiz olduğunu ikinci bir kese mi var yoksa aynı kese mi? çok soru sordum ama bende de ikiz ihtimali var merak ediyorum
Canim daha onceki mesajlarina baktimda henuz hic doktora gitmemissin ikiz ihtimalin nasil var peki

Selam kızlar hamileligimi ogrendigimden beri geceleri uyuma problemi çekiyorum. Saat başı uyaniyorum. Sabah 05.00 de cin gibi kalkiyorum.gündüz 1 saat ancak uyuyabiliyorum.böyle durumda olan var mı? Neden oluyor acaba?

Kızlar benim bebis 7 haftalik ama rahim alt kisminda saklanıyor cok korkuttu 2 haftadır beni ne zaman gitsem 5 dakikadan önce görünmüyor dün doktor emin misin bebegini gördüğüne dedi bebek yok dedi ödüm koptu megerse alt kisimlardaymis
Canim benimkisi de zor görünüyor baya saklanıyor rahim ters dedi bana doktor, arkada oluyormus ondan zor görünüyor dedi bana, belki seninkisi farklı bir durumdur yine de gittiğinde sor bence

Kızlar bir de eşimin tayini dolayısı ile Van’a taşındık bu hafta, Van’da oturan bilen birilerinden doktor tavsiyesi istiyorum, hiç bilmiyorum burayı ve doktorları

Ben folik asit olarak folidoce kullanıyorum bir de ayrıca d vitaminim düşük çıktığı için damla şeklinde d vitamini kullanıyorum canım
Benimde d vitaminim dusuk cikti bende minicij bir hap kullaniyorum. D vitamini hamilelikte cok onemli bi vitaminmis bence herkes baktirsin yaz aylarindayiz ama d vitamini bi cok insanda problem

:işsiz:Ay kızlar bu vinalac vitamin olayı benim kafamı karıştırdı.doktora ilacın fotosunu attım.belki yanlış almışımdır diye.doktor sıkıntı yok güvenle kullabilirsin yazmış.birde ben hamile kalmadan önce folik asit felan kullanmadım.Kızlar etrafınız da vinalac kullanan var mi 12.haftadan önce

Kızlar bir de eşimin tayini dolayısı ile Van’a taşındık bu hafta, Van’da oturan bilen birilerinden doktor tavsiyesi istiyorum, hiç bilmiyorum burayı ve doktorları
Canım bizde Erciş’te oturuyoruz bende çok bilmiyorum ama arkadaşlarımın tavsiyeleri doğrultusunda lokman hekim hastanesinde ya Yasemin hanıma ya da Gülsüm Feyza hanıma gideceğim ikisine iyi diyorlar

Ya kızlar benim bulantım ve ağzımdaki o iğrwnç tat bir anda kesildi :KK43: yarın kontrolüm var tabii ki merak esiyorum bu gün 7. Haftayı bitirdik. Bu kadar ani olmasına şaşırdım :KK43:
Suan benımde oyle bılıomusun bende teredutteyım ve benım kntrolume 1 aya yakın var daha ne olcaksa inşallah senın de benımde bebıslerde bır sıkıntı yoktr

BEnde doktordan geldim kanamam kesilmiş az az peçeteye kahverengilşk geliyor progesteron ilacımı günde 2 ye çıkardı sadece ve sürekli yat dedi artık işlerden elimi eteğimi çektim tatilimizi de şimdilik erteledik bakalım inşllh her şey yoluna girer herkese güzel haberler alacağınız bir gün dilerim..)

Ben de gebelikten önce folbiol başlamıştım ve devam ediyordum kullanmaya. Pazartesi günü doktora gittiğimde decavit verdi. Burada yazılanlar da kafamı karıştırdı kullansam mı kullanmasam mı bilemedim:KK35:
Bana da sağlık ocağında tahlil yaptırınca folbiol vermişlerdi dr çok ağır yarisi idrarla atılıyor zaten atılmazsa zararı olabilir dedi.folattro verdi

Benimde ilk başlarda olmuyordu ama son birkaç gündür çok fena morardı göbeğim vuracak yer bulamıyorum nerdeyse
Nasıl vuruluyorsun böyle yatakta sırtına yastık daya oturur pozisyonda ayakları uzat önce kolanyalı pamukla vucağın yeri temizle sonra iğneyi yavaşça vur vurduktan sonra kolanyalu pamukla üstünde biraz dur ama ovalama morarır ovalarsan

gunaydıınn herkeste olan mide problemi bende de var ve her sey kokuyooo ama kusmam yok allaha sukur su hareketler başlasa da ıcımız rahatlasa bende de her an bir sey olcak korkusu var aşırı akıntım var her seferınde kanmı dıye bakmaktan yoruldum:110:

Aynen benimde akıntım çok, her tuvalete gidişimde sanki bişey görecekmişim gibi içim içimi yiyor.
Rabbim sağsalim kucaklarımıza almayı nasip etsin :anneadayı:

Arkadaslar bu vitamin olayina cok takilmayin bence. Illa ki su haftadan sonra verilir diye bir kaide yok. Ancak genelde hamilelerde bulanti sorunu oldugu icin 12.hafta ve sonrasina birakabiliyor doktorlar. Erken verdiyse de hastanin ihtiyaci oldugunu dusunerek vermistir. Zarari olsa zaten vermez. Doktorunuza guvenin bence. Ilk hamileligimde de bunda da folic asit kullanmadim ben, kullanamadim daha dogrusu bulantilardan dolayi. Ikk hamileligimde vitamine gecince de bir kac kez anca kullandim gerisini getiremedim mesela. Kullanmazsaniz da ucunda olum yok sonucta bu vitaminleri vs.

Back
X