2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Bebeğim dün geceden beri hiç kaka yapmadı kıvranıp duruyor ne yapmam lazım masajlar denedim sıcak su torbası yaptım ama yok şu saat oldu hala kakamız gelmedi normalde günde 4 5 kere yapan bir çocuktu
Canım artık bebeklerimiz büyüdükçe kaka miktarı azalıyor bizimde oyle oldu günde bir ikiye düştük, kimyon veriyorsan içine minik bir damla zeytinyağı koyabilirsin, poposuna ısıtılmış zeytinyağı sürüyordum ben yumuşatıyorum bezini falan çıkarıyorum bi alt açma örtüsü serip elektrikli soba önünde karnına falan masaj yapıyorum ıkınması geldiğinde ayaklarını karnına götürüp 10 saniye bekliyorum oyle

Ya ben de 10 gun emmisim ve mama ile buyumusum. Oyle hasta falan olmam Allah esirgesin. Bagisikligim kuvvetlidir. Ben anlamiyorum bu isi. Simdi bebegim de emmiyor sag olsun. Sutum de az. Mama ile besliyoruz. Anne sutu de aliyor az da olsa. Valla bu isi anlamiyorum. Tabii ki anne sutu her zaman cok onemli. Ama mamalar da zehir degil. Pirinc unu mamadan 100000 kat iyidir.

canım büyük oğlum 3 yaşında çok ilginç onın alerjisi çok ileri düzey olmasına ragmen benim sütümden hiç etkilemmedi ek gıdada anladım alerjisi oldugunu ve malesef hala gecmedi senin bebegin çok küçük sıkı bir diyetle inşallah erken atlatırsınız canım alerjiniz gevene kadar ne yogurt ne başka süt ürünü vermeyeceksin umarım çok uzun sürmez akılları erince cok zor yalnız kanda nasıl çıktı sizin alerji çok küçğk bebeklerde yapılmıyor alerki testi niz dışkı testinden şüpnelenip diyete başladık daha kesin degil küçük oğlumun ki

Kesinlikle komşuluk çok gerekli şuan arasam eşim 15 dk da babamlar 1,5 saate falan burada olurlar ama bi komşunun kapısını çalmak 10 saniye, ayy üzüldüm kendime nasılda insana muhtacım ben
Benim karşı komşum nispeten sıcak kanlı bir o geldi bebek için

Normal mi yani daha dün altından 5 tane kakalı bez aldım bugün neden böyle oldu anlamadım ama çok huzursuz bebeğim neredeyse hiç uyumadı gözünden uyku akıyor. Dalıyor tam sonra başlıyor kıvranıp ağlamaya ne yapsam bilemedim bütün gündür kucağımda. Kucağımda biraz daha rahatlıyor karnına masaj falan yapıyorum ama bilemedim

Ben instagramdan mamadusbaby e yazmistim benim çocuk su kdr bu kdr diye cevap veriyorlar hemen :)

Bebeklerimizde bize benzemiş demekki benimkide emmiyor sütde yetmiyor 2-3 öğün mama veriyorum en azından aç kalmıyor

Başın sağolsun canım. Bu acılara maalesef yabancı değilim. Bu sebeple şunun kesinlikle altını çizerek söylüyorum sana lütfen bu ruh haline sokma kendini çıkamazsın. Keşkeler hiç bitmez ve aradıkça çok daha fazla keşke bulursun. Şu an söylemesi kolay yaşaması zor bir dönem, elbette ki acını yaşayacaksın. Yine de keşkelerden kurtul, iyi ki lere bak. Eminim ki babanla iyi ki yapmışım diyeceğin de bir çok anı bulacaksın. Mekanı cennet olsun.

Ben instagramdan mamadusbaby e yazmistim benim çocuk su kdr bu kdr diye cevap veriyorlar hemen :)
Teşekkürler kızlar, yazdım cevap verdiler hemen aparat bebiş içerde küçük kalmaması içinmiş,alicam bende ama bakalım bacaklarını ayrip koyabilecek mi :)

Aslında annen de çok kalmış cidden 45 gun çok fazla olmuş sanki hani evine gidip gun aşırı uğraması daha iyi olurdu, ablam sadece 2 gun kaldı benim yanımda 3 gun anne bendim :)

Normal doğum mu sezaryen doğum mu yapmıştın peki? Benim sezaryendi, istesem de o kadar kısa sürede yalnız kalamazdım. Annem de sürekli kalmadı zaten, gitti-geldi gitti-geldi.. Ama net olarak artık gelmiyor yani.

Kızlar ben süt sagdimda poşetin havasını cikartmiyordum şimdi poşetin içinden kullanım talimatı çıktı, havasını alın mümkün oldukça diyor. Havasını çıkartmadan buzluğa koydum sorun olur mu ki acaba

Normal doğum mu sezaryen doğum mu yapmıştın peki? Benim sezaryendi, istesem de o kadar kısa sürede yalnız kalamazdım. Annem de sürekli kalmadı zaten, gitti-geldi gitti-geldi.. Ama net olarak artık gelmiyor yani.
Sezeryen yaptım canım bebek kuvozdeydi eşim baktı bana, bebek kuvozden çıkınca ablam geldi 2 gun kaldı yanımızda bebeği yıkadık falan 3. Gun gitti bi dah da kimse gelmedi eşim kaldı ihtiyacım oldukça

Bebeğim dün geceden beri hiç kaka yapmadı kıvranıp duruyor ne yapmam lazım masajlar denedim sıcak su torbası yaptım ama yok şu saat oldu hala kakamız gelmedi normalde günde 4 5 kere yapan bir çocuktu
emiyorsa kayisi incir kompostosu ye faydasi oluyor

İnşaallah! Bugün ilk kez annem altını temizlerken bana bakarak ağladı :) Annem de fark etti. O bile yetti benim için yani..
Bebegin kac gunluk canim ? Benm ki 2 aylik olmak uzere aslinda hep farkindalar bizm ama artik benm de esimjn de dikkatini cekecek boyutta bana bakiyor bana agliyor beni istiyor..sen takilma oyle seylere annende yaninizda oldugu icin ikinizi de tanimistir ama sana daha bagli olur gece yaninda uyumamasj da baska bir huzursuzlugundandr...ama keske annen yanindayken sen bebekle ilgilenip o isleri yapsaydi biz oyle yaptik ben hep kizima baktim annemde hep ev islerini yapti ben de bilmiyordum bebk bakmayi ama insan anne olunca ogreniyormus korkma sen annesi olarak ona zarar vermezsin en guzel sekilde bakarsin

Bebeklerimizde bize benzemiş demekki benimkide emmiyor sütde yetmiyor 2-3 öğün mama veriyorum en azından aç kalmıyor
2 3 ogun mama versem sadece zil takar oynarim. Sagdigimda da 5cc ancaaa geliyor. Ameda onerdiler onu aldim simdi makina olarak. Valla insallah sagma konusunda bi ilerleme kaydrtsek bari

Ailen yanında diye aynı şehirde diye bunları diyorsun ben kendi adıma gelsinler isterdim kimsemiz yok bu şehirde

Komşuluk bence güzel birşey ben severim komşuluk etmeyi
Bende severim kalabaligi ama iste zaten vaktim yok..ailem(sulalem) is arkadaslarim okul arkadaslarim...evde.oturup kendimize zaman zor ayiriyoruz.
Apartmanda kimseye gitmisligim yok.onlar gelince simdi benimde karsiligini vermem gerekecek...

Kesinlikle komşuluk çok gerekli şuan arasam eşim 15 dk da babamlar 1,5 saate falan burada olurlar ama bi komşunun kapısını çalmak 10 saniye, ayy üzüldüm kendime nasılda insana muhtacım ben
Haklisin yakin olmak baska..ben anneme ablama cok yakinim..bi kez esim yanlislikla ustume kitlemis kapiyi. 2 anahtarida almis.ise gidicem kapi kitli :) 30 dk arayla cikiyoduk o zaman..hemen babami aradim.geldi kurtardi beni super mario gibi :)) yurume 5 dk...
Ama ben uzaga evlenemezdim..birzzda sartlarimi ben olusturdum... cok sukur Allah bozmasin tabi.dunya hali..ne.olur bilinmez.

emiyorsa kayisi incir kompostosu ye faydasi oluyor
Emiyor canım çok şükür bir saat kadar önce yapabildi. Doktorum böyle durumlarda 2 - 3 çaykaşığı zeytinyağı içir dedi tekrarlarsa öyle yapacağım

Kızlar aranızda oto koltuğu alan var mı? 0-18 kg olanlardan bakıyorum, biz biraz yolculuk yapmayı seviyoruz memlekete çok sık gidip geliyoruz o yüzden doğumdan itibaren kullanılabilen bir şey bakıyorum. Aklımda britax römer, cybex veya besafe var biraz pahalılar ama sonuçta güvenli oldukları ıspatlanmış ürünler değer diye düşünüyorum. Bunlardan birini kullanan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…