2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Canım sağol hala yatıyorum evdeyim. Lekelenme kalmadı sayılır. Progestan kullanmaya devam ediyorum. Cumartesi kontrole kadar bir şey kalmaz inşallah. Sağol canım ilgin için :KK36:
InsaAllah canım Allahım saglıklı bır sekıkde dogurmayı nasıp etsın amııın

Canım sen rahat ol kardeşim de gebelik şekeri çıktı diyete dikkat etti çok sağlıklı bir evladı doğum oldu
Kaldı ki kesin değil daha şeker sen diyete dikkat edersen birşey olmaz stres şekeri yükseltir olumlu düşün
Canım ben hiç şekerli şeyler tüketmiyorum ki. Çok yemek de yemiyorum zaten hamileliğimi kusarak geçirdim. Belki bi hata vardır sonuçlarda kendi doktorumla da görüştüm korkma dedi sonuçlar çelişkili yarın ki testin sonucuna bakalım dedi. Bekliyorum bakalım pozitif düşünmeye çalışıyorum

Triko tuniklerim var pantolon almistim zaten gecen sene uzun parke almistim onunh vurmayi pek sevmem atarim omzuma cizmemde var ayaklar cok sismiyo b3nde kis icin uzun triko kazaklar tjnikler kurtarici esnedigi icin sorun olmuyo 2. Sefer kis annesi oluyorum
ayni bennn icte cok hissediyorum artik distan cok belli masallah
Aynen canmm

Yakın bir arkadasım diyabetti günde 3 kez insülin yapardı. Hamile kaldı sıkıntısız bir hamilelik geçirdi çocuğuda sağlıklı doğdu. Düşün o bile sıkıntı yaşamadıysa sen niye en kötüsünü düşünüyorsun. Diyetine dikkat ederek atlatırsın gerçekten öyle bir sıkıntı varsa. Canım bozma miniğinde moralini internete de aldırma herkes bilip bilmeden bir yorumda bulunuyor
Canım ne bilim korktum ama kendi doktorum rahatlattı beni. Benim diyet yapacak bir durumum da yok ki zaten kilom çok yok. Sağlık ocağındaki doktorum diyor ki 2 saate 1 acıkıyor musun yooo dedim. Zaten az öğün yiyiorum diye eşim dünya laf ediyor. İnşallah bir sıkıntı çıkmaz canım çok sagol :*

2 paket fazla almıssın kuzum , bı paket alsaydın keske 2 no ları bıle 3 ile 6 kılo arası yanı bebısler hemen 2 numaraya gecıyor hatta kılolu dogarsa sıkabılır bıle bende suan 2 no var , bitane kucuk paket 1 no alıcam sadece
1numara çok alma arkadasim bilmedi icin almiş altini her degistirdigimde elbisede degistiriyordum belinden yukari islaniyodu cahillik zor kiloya goreymis nebilim acaba kiz erkege gore ayriliyormu diye market market dolandık megerse 3kilodan fazla dogdu bizim bebek disari cikiyordu kiyafet yetistiremedik sonunda hemsire sordum o soylemisti sakin 1numara alma premature bebekler icin 3kilo altina kullaniyorlar dedi

B12 yle alakalı yok canım. Onlarda düşük çıktı o yüzden yazdım. Moralim o kadar bozuk ki ani bebek ölümleri vs neler yazıyor Allahım korusun.
Nette okundugunda hep kotu seyler var canim.bana bant var denildginde hep kotu seyler yaziyordu. Yok eli gelismez ayagi gelismez diye. Ama en son gittigim doktor 1000lerce dogum yaptrdm yuzlerce bantli bebek gordum sadece 1 tanesi nette yazilanlar gibiydi.kim yaziyor onlari anlamiyorum dedi. Sen de sakın uzme kendini.benim 2 is arkadasimin da seker sıkıntılıydi diyetle hallettiler.diyet dedigimde yogurt sut agirlikli tatli olmayacak vb.

Kızlar bebeğin ilk hareketlerini çok net ve hemen elimin altında hissediyordum. Ama şimdi çok içte hissediyorum yani o ilk zamanlar gibi değil. Sizde de bu şekilde oluyor mu
Eskiye göre hareketler artti sanki hiç uyumuyor surekli biyerleri degiyor kasik bolgesi kipir kipir surekli ama dedigin gibi bazen karnimdan çikacak gibi olurken bazen derinlerden hissediyorum korkulacak bi durumun oldugunu sanmiyorum

Nette okundugunda hep kotu seyler var canim.bana bant var denildginde hep kotu seyler yaziyordu. Yok eli gelismez ayagi gelismez diye. Ama en son gittigim doktor 1000lerce dogum yaptrdm yuzlerce bantli bebek gordum sadece 1 tanesi nette yazilanlar gibiydi.kim yaziyor onlari anlamiyorum dedi. Sen de sakın uzme kendini.benim 2 is arkadasimin da seker sıkıntılıydi diyetle hallettiler.diyet dedigimde yogurt sut agirlikli tatli olmayacak vb.
Ya ben forum sitelerinde okumadım doktorların makale yazdığı sitelerden okudum aslında. Bir de ben anlamıyorum ki ne diyeti yapim şeker yemem çikolata yemem çay kahve içmem ki içine şeker atayım. 5 aydır düzenli şekilde ev yemeği yiyorum ve sütüm yoğurdum balım kaymağım hep doğal. Şekerli yediğim tek şey bal :) Ona da yeni yeni başladım haftanın 2 günü belki yiyorumdur. Bide bana dediki kahvaltını yapıp hemen kan verdiğin halde bu sonuç çıkıyor böyle çıkmamalı dedi. Bide kahvaltımı ekmek arası peynir domates yapmıştım sağlık ocağında yemiştim şekerli bişe de yok içinde. Öyle olunca endişelendim okudum netten yazılanları. Karnımda emanet olmasa sallamam bile umrumda olmaz ama insan can taşıyınca kendini bazen çaresiz hissediyor. Allahım hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin

Hamile kiyafetleri gereksiz pahalli...bide guzel degil acikcasi.. 1 tane hamile pant aldim.bol kazaklarim var onlarla giyerim :) bikacta bol normal elbise siparis ettim..int aldim henuz gelmedi..en azindan dogum seneye filanda giyerim.
Ben Lcw den alıyorum. orası nispeten daha uygun. iki pantolonu 60 tl ye aldım. bir de defactodan tunik aldım 30 tl. onun dışında XXlarge tişört aldım 15-20 tlye öyle idare ediyorum şimdilik. Mont işi nasıl olur bilmiyorum. :/

Kızlar instagramda enucuzbebekmarket diye bi sayfaya denk geldim. 100 tl ye anne bakım çantası satıyorlar içi de çok kullanışlı geldi bana bi bakın derim:)

• Beğen
Reactions: Otb
Kizlar bana sorabilirsiniz 2. Kez kis annesi oluyorum oglumda subat annesiydim
Hemen bir kac soru benden gelsin sana ozaman hastane çantası almaya gerek varmi valiz gibi buyuk olanlar varya bebek bakim çantası onlari alip almama konusunda kararsiz kaldim
günlûk kullanmalik bitane aldik bebek cantası

Bebek kiyafetleri genelde 0-3aylik aldik yenidogan icin iki uc tane takim aldik yeni dogani arttirmakmi gerekiyor

Zibin kaç adet olursa yeter ayni sekilde alt ve ust kacar adet olmali

Bebegim erkek bu e bebekte bakim cantasi var icinde tirnak makasi torpu tarak firca ates olcer vs baya sey var bu tarzmi alalim yoksa tarak tirnak makasi ates olcer yeterlimi

Kizlar alisverise basladiniz mi siz.? Ben 7.aydan önce düşünmüyordum başlamayı. Oğlumda da öyle yaptım. Siz neler aldiniz??

Canım ne bilim korktum ama kendi doktorum rahatlattı beni. Benim diyet yapacak bir durumum da yok ki zaten kilom çok yok. Sağlık ocağındaki doktorum diyor ki 2 saate 1 acıkıyor musun yooo dedim. Zaten az öğün yiyiorum diye eşim dünya laf ediyor. İnşallah bir sıkıntı çıkmaz canım çok sagol :*
Ben acikiyorum bi sikintimi varki bende ve yedigime dikkat etmiyorum ne denk gelirse yiyorum

Hemen bir kac soru benden gelsin sana ozaman hastane çantası almaya gerek varmi valiz gibi buyuk olanlar varya bebek bakim çantası onlari alip almama konusunda kararsiz kaldim
günlûk kullanmalik bitane aldik bebek cantası

Bebek kiyafetleri genelde 0-3aylik aldik yenidogan icin iki uc tane takim aldik yeni dogani arttirmakmi gerekiyor

Zibin kaç adet olursa yeter ayni sekilde alt ve ust kacar adet olmali

Bebegim erkek bu e bebekte bakim cantasi var icinde tirnak makasi torpu tarak firca ates olcer vs baya sey var bu tarzmi alalim yoksa tarak tirnak makasi ates olcer yeterlimi

Benimde ilk oğlum Kasım doğumlu
Hastane çantası almadım evdeki valizi kullandım bebek çantasını da yanımıza aldık
Yeni doğan seti 4-5 tane olmalı kışın evde kurutma makinesi varsa başka kıyafet hemen kurumuyor
Sonra 0-3 aylıklara geçiliyor birden
Uzun kollu citcitli badi ve patikli alt yeni doğan için 4'er 5'er tane yeter sonra birden 0-3 aylıklara geçiliyor (yeni doğan setlerinin altlarından bu citcitli badi ve patikli penye altları giydirdim ben)

Tarak kullanmadım ilk zamanlar bıngıldak açık diye zaten oğlum kelos bir bebekti
Tarak tırnak makası burun aspiratöru ve ateş olcöl yeterli

Back
X