2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Ebelerde alttan kesi atiyorlarmi. Bu doktorlar kesisiz normal doğum yaptirmiyor. Yurtdışında bu oran çok dusukmus gerekli durumda yapılıyormuş. Türkiyede hemen keseyim işim çabuk bitsin kafasındalar. Geri kalmış ülkelerle kesi oranlarımız aynı. Suda doğumda kesmiyorlar sadece oda uzanamiyordur oraya.

Bana ilkinde kesi attilar ikincisinde atmadilar ama ufak yirtigim oldu. Hos burada doguma cok eski usul yaklasiyorlar kesi atmalarina bile sasiriyorum :) kesi olmasa da yirtik oluyor iste yine dikis oluyor

♡♡ Ben spiral icin gittigimde ebeler sevistinizmi diye sordular bi iki kere iste dedim korundunuz mu peki geri cekilmeyle deyince suan hamile olabilirsin bunu biliyosun dimi dediler ben bayilacaktim su mu getirdiler :KK70: masallah size :) simdi yine mi ayni yontem

Açıkcası Doğumdan sonra hiç birlikte olmadık canım ☺️ Kendimi hazır hissetmiyorum. Yakın zamanda tekrar döneriz sanırım yoksa eşim isyan edecek. Yine aynı şekilde korunmaya devam edeceğiz. Hedefimde bir çocuk daha var 2. Senemde kalmak istiyorum nasip olursa o yüzden korunma olayını çok takmıyorum kafama. Yaşım geçmeden sağlığım elveriyorken yapayım aradan çıksın istiyorum. İkinci çocuktan sonrada tıp ilerlemezse eşim daha sağlam korunur sanırım 😀

sünnet olan var mı? biz dün sünnet olduk 31ocak doğumluyuz.

Maşallh canım allah damatlığını da göstersin inşallah

Ben de canım Hayalim hep sarışın bır bebişti hatta buraya bıle yazdım hep ruyamda sapsarı maviş bi bebek göruyorum dıye hamıleyken tam da kzıımı görmuşum ama bizim kız maviş oldu eşimle ben yeşiliz o anneannesıne teyzesine cektı sanırım. mavi göz sevmezdim hıc sımdı kızım sevdırdı😂😂 evet evet 1 çocuk hiç çocuk dıyorlar katılıyorum yasamadan ablamlardan görüyorum😂 yeşilimsi ise bence kalabılr boyle henelde mavıye dönuk olanlar degısır dıye bılıyorum bizimki hepten belirdi bi maşallahını alalım 😇😇

Ayy ben bunu yerim ya miss turkey 2038 guzeli olacak :D masallah masallah ne guzel bir bebek. Biraz buyusun reklamlarda oynatin bu guzrlligi :)

Açıkcası Doğumdan sonra hiç birlikte olmadık canım ☺️ Kendimi hazır hissetmiyorum. Yakın zamanda tekrar döneriz sanırım yoksa eşim isyan edecek. Yine aynı şekilde korunmaya devam edeceğiz. Hedefimde bir çocuk daha var 2. Senemde kalmak istiyorum nasip olursa o yüzden korunma olayını çok takmıyorum kafama. Yaşım geçmeden sağlığım elveriyorken yapayım aradan çıksın istiyorum. İkinci çocuktan sonrada tıp ilerlemezse eşim daha sağlam korunur sanırım 😀

Maşallh canım allah damatlığını da göstersin inşallah

Ayy bu erkeklere gicik oluyorum ne var taksalar prezervatif :₩ kendin icin iste bence en masrafsiz zevkli fiziksel aktivite :D

Kuzum bana kontrol icin 6 hafta sonrasina randevu verdiler ultrasonla bakacaklar ama hiç iliski yasak vs de Demediler 1 hafta kadar korunun sonra korunmayi birakin o 1 hafta icinde elime bir suru prezervatif tutusturdular. Niye bu kadar farkli burasi :/ yerine iyi oturmamissa 6 haftada insan zaten hamile kalir
Bilmiyorum ki canım. Taktiktan sonra oturmusmu diye kontrol etmesi gerekirdi.ys oturmadi kayma olduysa. Benim doktor onbesgun sonra tekrar çağırdı baktı kaymamis yerinde tamamdır dedi.

İnşallah canım.
Ya bana da o saçma geliyor. Bir doktorun videosuna denk geldim. Sadece inek sütüne alerjisi olup olmadığı gözlemlenmeli önce diyor. Genelde yumurtaya ve dana etine de alerji olabiliyor deniyor ama belki de yok. Zaten süt tüketmeyerek vücudun ihtiyacını kısıtlarken bir de yoktan yere alerji olmayan bir gıdayı aylarca tüketmemekte var yani. O yüzden sadece süt ve süt ürünlerinden başlamasını doğru buldum ben.
Aynen canım tek üzüldüğüm o inan. Kendim için hiç endişelenmiyorum ama büyüyüp aklı erince istediğini yiyemeyince çok zor olur. Yine de çok şükür halimize. Elhamdülillah geçici olduğunu biliyoruz.
Biz alerjinin o boyutunu çok şükür yaşamadık. Aklı erdiğinde geçmişti. Ama biz de meme/ biberon reddini yani beslenme reddini yaşadık bebekken. O da çok çok çok zor. Resmen bebeğin aç yaşıyor. İki yudum süt icirebilmek için kaç saat ugrastigimi bilirim ağlaya ağlaya.
Allah hicbirimize vermesin. Olanlar da çabucak kurtulsun inşallah .

Bana ilkinde kesi attilar ikincisinde atmadilar ama ufak yirtigim oldu. Hos burada doguma cok eski usul yaklasiyorlar kesi atmalarina bile sasiriyorum :) kesi olmasa da yirtik oluyor iste yine dikis oluyor
Evet düzensiz yırtık olacagina biz keselim diyorlarmış. Ama herkeste yırtık oluşacak diye bir kural yok. Annemde hiç yok mesela

Ayy ben bunu yerim ya miss turkey 2038 guzeli olacak :KK70: masallah masallah ne guzel bir bebek. Biraz buyusun reklamlarda oynatin bu guzrlligi :)
ahahha bunu herkes dıyor ben ıstemıyor değilim sağol teyzesi ❤Allaha emanet eşimin reklam işleri yapan eski bi öğrencisi var abi dıyor ajansa yazdırsana yazın. Kociş bak bı dızıde fln oynatırlarsa güzel olur dıyorum ben kızımı göndermem nazar olur dıyor 😂😂 işte ben de bunu anlamıyorum okuruz üflerız allaha emanet 😄

Şimdiden geçmiş olsun canım
Sağol canım
Canım doktora sordum toz mama olayını 4 hafta dolunca çöptür mama dedi. sonuçta süt ürünü
Pamuk Panda Pamuk Panda
Evde arada bir vereceksem nasıl saklayacağım dedim
Hiç aklına gelmez:)
Derin dondurucu dedi
Toz mama 3 ay derin dondurucu dururmuş açıldıktan sonra
Buzdolabı poşetiyle koyup at dedi

Kizlar ben hormonlu spiral taktirdigimi soylemistim dun. Bugun tam 1 hafta oldu. Iki uc gundur siskinligim var karnım sert ve sis. Adet olmayi bekliyordum ama bugun sadece bir kac damla geldi. Acaba mirena nin yan etkisimi diye baktim. 3 ile 6 ay sonrasina kadar siskinlik yapiyormus. Gecen yilin bir haberine gorede fransa da kadinlar mirenaya( hormonlu spiral) karsi protesto yapmislar yan etkileri gizleniyor diye. Yorgunluk sinirlilik gibi etkileri oluyormus ve gercekten 1 haftadir kendimi cok yorgun hissediyorum ama ben bunu kan degerlerimin dusmesine bagladim.
Bana hic bu yan etkilerinden bahsetmediler gidip ebeleri rezil edesim var cunku bu siskinlik agrida veriyor. Cikartacagim sanirim spirali :(
Ya en iyi korunma yontemi prezarvatif gercekten. Burada yerel kanallarda bir ara dogum kontrol haplarinin kanser yaptigiyla alakalı programlar yapiliyordu ondan korktum.
Evet canım doğum kontrol hapları tümör yapabiliyor.
Hamile kalmadan önce kistim vardı kadın dogumcum doğum kontrol hapı vermedi sebebini de böyle açıkladı.

Maşallah çok güzel. Sizde herkes renkli gözlü, sarışın, renkli gözlü olması sürpriz olmamıştır. Bizim babamız ve iki dedemizde renkli gözlü. Oğlumun gözleri ela inşallah değişmez :)
teşekkürler Allah hepımızın yavrularının bahtını güzel kılsın.inşallah canım ela göz de çok guzel❤ sağlıklı baksınlar da. bir dahaki kontrol 1yasında olur dedı ben yaparım dedı göz dr.u arkadasımız. gecen yıne baktı haftasonu elinde ışıkla. her yakaladığımızda muayene ettiriyorum kızımı😂 bazen bıkac snlk şaşı bakmaya çalışıyor ılk 6ay coknormal dedi

Bebeklerin ilk saçları dökülüyor mu? Ne vakit dökülüyor her bebekte dökülüyor mu kafamda deli sorular 😄 Biz kızımın az biraz saçı vardı doğduktan sonra traşlamıştık hem sünneti yerine getirmek hem de daha gür çıkar belki diye.. bırakın gür çıkmayı 2 ay oldu traşlı yerler hala kel 😂😂 Eşim tam traşlayamadı zaten, yama yama çocuğumun kafası 😅😅 Bari az biraz kalan da dökülse de komple yenisi çıksa 😂❤️❤️

Kizlar ben hormonlu spiral taktirdigimi soylemistim dun. Bugun tam 1 hafta oldu. Iki uc gundur siskinligim var karnım sert ve sis. Adet olmayi bekliyordum ama bugun sadece bir kac damla geldi. Acaba mirena nin yan etkisimi diye baktim. 3 ile 6 ay sonrasina kadar siskinlik yapiyormus. Gecen yilin bir haberine gorede fransa da kadinlar mirenaya( hormonlu spiral) karsi protesto yapmislar yan etkileri gizleniyor diye. Yorgunluk sinirlilik gibi etkileri oluyormus ve gercekten 1 haftadir kendimi cok yorgun hissediyorum ama ben bunu kan degerlerimin dusmesine bagladim.
Bana hic bu yan etkilerinden bahsetmediler gidip ebeleri rezil edesim var cunku bu siskinlik agrida veriyor. Cikartacagim sanirim spirali :KK43:
Ya en iyi korunma yontemi prezarvatif gercekten. Burada yerel kanallarda bir ara dogum kontrol haplarinin kanser yaptigiyla alakalı programlar yapiliyordu ondan korktum.
Bana bakırlı takıldı anlatmıştım sana
hormonlu için vücutta ödem ve kilo artışı yapabiliyor demişti dr
En nihayetinde az da olsa hormon bırakıyor dedi ben istememiştim
yorgunluk sinirlilik bilmiyorum:(

Bana bakırlı takıldı anlatmıştım sana
hormonlu için vücutta ödem ve kilo artışı yapabiliyor demişti dr
En nihayetinde az da olsa hormon bırakıyor dedi ben istememiştim
yorgunluk sinirlilik bilmiyorum:(
Tavsiye eden arkadasima sordum bende oyle yan etkileri olmadi dedi sadece beli agrimis biraz. Tabi kisilere gore farkeder ama yan etki olasiligini goze almak lazim :(

Back
X