artık heryerde bulmak zor canım eski gevşek yaprak yaprak ayrılan lahanalar kalmamış hep sımsıkı turşuluk yemeklik lahanalarBende çok severim lahana sarması burda öyle sarmalık lahana bulmak biraz zor oluyor. Teyzem yapıp çağırmıştı beni bi kaç defa ilk hamileyken.
Evet ya gece hiç durmuyor ben yattım mı başlıyor onun mesai uyuyorum uyanıyorum bakıyorum hala kıpırdıyor gün içinde de çok hareket ediyor ultrason da da öyle hiç durmuyor doktor da çok hareketli dedi hiperaktif falan mı olacak acabaBenimde öyle göbeğim sallanıyor hıçkırınca:) acayip bisey .benimki de çok hareketli geceleri özelikle. Bi yandan öyle olması iyi bi süre oynamasa hemen endişeleniyorum çok pimpirikliyim:)
Evet ya gece hiç durmuyor ben yattım mı başlıyor onun mesai uyuyorum uyanıyorum bakıyorum hala kıpırdıyor gün içinde de çok hareket ediyor ultrason da da öyle hiç durmuyor doktor da çok hareketli dedi hiperaktif falan mı olacak acaba
Kazamız mübarek olsun ozaman:))))çoğu kişiden duydum anne karnında hareketli bebekler doğunca da öyle oluyormuş. Kendime diyorum yandım ben o zaman :)
Canım benim yaptığımı söyleyeyim bir yufkayı yayıp üzerine süt yağ karışımını sürüyorum bi yufka üzerine yerleştiriyorum tekrar sostan sürüyorum ve içine peynir patates ne istersem koyuyorum kalın rulo halinde sarıp üçgen kesiyorum bi tepsiye koyuyorum dolapta 1 2 saat kendi çekmesini bekletiyorum sonra kilitli poşetlere koyuyorum pişireceğim zaman tepsiye diziyorum 1 şişe soda döküyorum yarım saat 1 saat dinlendiriyorum yumurtasını sürüp fırına atıyorum
yok canım kırılmıyor çiğden koyuyoruz biz açılmasını beklicek vaktin varsa bekleyedebilirsin yoksa direk tencereye kalıp şeklinde çıkarıp kaynar suyla pişiredebilirsin
pişmesine yakın biraz yağ gezdiriyoruz o kadar.
Ay canımmAy kızlar ya görümcem hamileymiş, sevinsem mi üzülsem mi bilemedimaramız hiç Bi zaman can ciğer olmamıştır. 2. Çocuğu olacak diğeri 4 yaşında, benim doğum ve sonrasını kv gelmeye niyeti yoktu(farklı şehirlerdeyiz biz annemlerle aynı şehirdeyiz, grmcmde kv den farklı bi şehirde) iyice bahanesi olacak, bize gelmeyen kv grmcme koşarak gidecek, ama ben gelsin yardım etsin istiyorum çünkü annem çalışıyor ve izni yok. Alsa bile en fazla 1 hafta. Napacam bilmiyorum, yine sinirlerim bozuldu. Bide 3 bucuk aylık olmuş bize yeni söylüyor. Çok yakınımdakiler biliyordu diyo.
Kv düğünümde bile yabancı gibiydi her şeye. Anlaşır mıyız bilemiyorum belki birbirimizi bile tanımıyoruz o derece deyim. ama yardımcı olsa en azından ilk zamanlar iyi olur diye düşünüyorum canım. Ama işte grmcmde hamile olunca durum değişti. Yazın kvlerin yaşadığı şehre gidecekmiş. Yalan oldu yani bana destekleri.Ay canımm
benim kayinvaldemde hamileligimin başindan beri bana yerleşmeye çalişiyor çocuk enaz 1 yasinda olana kadar kalmayi planliyor biz kabul etmedik en sonra kavga kiyamet evden yolladik.(konu açmiştim bunla ilgili)
Simdi bile iki gunde bir ben gelicem diye ariyor gelme diyoruz anlamiyor ramazani burda gecirip bidaha gitmicekmiş cocuk buyuyene kadar. hayallere gel
Sende tam tersi gelsin istiyosun canım
Demekki anlaşabildigin iyi bi kvden var
ben de akşam yemeği için düşünüyorum. ne yapacaksın canım? bana da fikir olur belki?Ben de buzluğa bir şeyler atma niyetindeyim ama misafirler için değil. Akşam yemeklerimiz için. Kızımda çok zorlanmıştım, vakit kalmıyordu yemek yapmaya. Düzenimiz bayağı bozulmustu. Şimdi eğer buzluğa atarsam çok kolaylik olur
Misafir geldiğinde de bir çaresini bulurum artik ya zaten bebek ziyaretine gelen misafir umduğunu değil bulduğunu yer :))
Aynen aynen baharatı tuzu yapı kavurması aynı tencereye değilde kaba diziyosuk farkı buNot aldim canım teşekkürler
Anladim. Ama sarmadan önce pirinçleri biraz kavuruyorsun dimi. Yanı normal yaptığımızda nasıl yapıyorsak öyle yapıyorsun. Sadece pişirme aşamasına gelince pişirmek yerine buzluğa koyuyorsun :)
Cok soru sordum hakkını helal et. Ben ilk kez sarma yaptırcam buzluk icin
Canım boşver böyle daha iyi olur bence bebegine kendin daha güzel bakarsınKv düğünümde bile yabancı gibiydi her şeye. Anlaşır mıyız bilemiyorum belki birbirimizi bile tanımıyoruz o derece deyim. ama yardımcı olsa en azından ilk zamanlar iyi olur diye düşünüyorum canım. Ama işte grmcmde hamile olunca durum değişti. Yazın kvlerin yaşadığı şehre gidecekmiş. Yalan oldu yani bana destekleri.
ah bu kvlerCanım boşver böyle daha iyi olur bence bebegine kendin daha güzel bakarsın
Cevremden gördugum kadariyla
çoğu kayınvalde dogumda gelince bebege bakiyor
Annede temizlik yemek bulaşikla uğsiyor
kvler
Bebegi ben tutarim deyip annelere iş yaptırıyolar bence çok sinir bozucu bişey bu
canım piriçle soğanı biraz kavurarak yani içi yarı pişirerek koyduğun zman daha güzel oluyor sarmada. ooo su böreği ha maşallah ben hiç açamam birşey iyi olur tabi kolay gelsin:))Bende yapıp koyucam her gün uyandığımda bugün başlayayım hergun bisey yapıp koyayim diyorum üşenip yapmıyorum:)
Bana yardım edecek kimsede yok .
Bende manti içki köfte su böreği poaça yapicam .
Sarma bi defa sarıp koymuştum tadı değişik oldu sizler koyiyormusunuz sarıp.
ben hissetmiyorum ama normal canım okumuştum.Kızlar bisey sorucam bebeğin hickirdigini hisediyormusunuz benimkini çok hickirik tutuyor normaldir demi.
Günaydınlar hanımlarVallahi ben yetişemiyorum yazdıklarınıza , alış verişlere ,Okuyorum sessiz sedasız ama anneler yapıyor bir şeyler ama bi kaç kıyafet battaniye harici birşey almadım ben. Eşim hekim görümcem eczacı biraz da onlara güveniyorum tıbbi aletler ve dermokozmetik markaları konusunda sanırım şimdilik çalışabildiğim yere kadar çalışmaya devam bakalım
çok yüksek değil mi ya, bu konu hakkında bi fikrim yok ama zarar verir diye düşünüyorum kıyafetlereSelam kızlar,bebişlerin kıyafetlerini kaç derecede yıkadınız ?
Benim makinemde bebek giysileri programı 95 derece ve 2.5 saat sürüyor.Bana çok fazla geldi siz nasıl yaptınız ?
bu bebiş işi kv lerle gelinlerin arasını bozacak gibi bende biraz netimdir, direk düşüncem ne ise uygun biçime belirtirim. bakalım bebiş olunca napcaz kızlar şimdiden böyleyiz.ah bu kvlerböyle bişeye ben izin vermem sanırım laf sokup dururum
ayyy ALLAH korusun ben hiç almam bunu duydum ya
bende sabırsızım kuzu, hemen gelse diyorum, sonra diyorum ki yok küçük olur zayıf olur dursun dursun :)) kilo alsın toparlasın :)çok heyecanlııııı zaman geçtikçe sabırsızlanıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?