Hadi bakalım karnım iyi büyüdü becerebilirsek geçen yıl sahurlarim muhtesemdiOoooo kız hamarat seni
Ellerine sağlık
Arada benimkini de tutuyor canim normalmiş. Ilk olduğun da çok hoşuma gitmistiKızlar bisey sorucam bebeğin hickirdigini hisediyormusunuz benimkini çok hickirik tutuyor normaldir demi.
Sağol canım denicem öyle.canım piriçle soğanı biraz kavurarak yani içi yarı pişirerek koyduğun zman daha güzel oluyor sarmada. ooo su böreği ha maşallah ben hiç açamam birşey iyi olur tabi kolay gelsin:))
Bizde sen bilirsin diye bişey yok. Ben bilirim var :) koca umurunda değil gozu aklı fikri hep gelinlerde :)Ya kaynanalarınız o kadar mı fenalar kaynanam fikrini söyler yinede kendin bilirsin der ama kaynana yani haklısın.
gerçi ben şimdiden vetoyu koydum 40 gün babannem yanımda kalıcakmış anne sende gelir gider yardımcı olursun illaki ama evinin işi var babam var kızlar var gece kalmana gerek olmaz en azından dedim tabi kızım benim içinde iyi oldu dedi
Sarmayı biz hiç kıymalı yapmayiz sadece zeytinyağlı yaparız pişip iliyinca da üstüne sızma zeytinyağı gezdiririm çok problem olmuyor buzlukSağol canım denicem öyle.
Ben kıymalı yapmıştım tadı farklı oldu .
Şaka mısın bacım sen? Sen anlatırken beni bir stres sardı haa1,5 kg yufka alıp dere otlu ve sade sigara böreği saracagim kilitli poşetlere 8-10 ar tane koyacağım. 1,5 kg yaprak alıp ikişer tabak çıkacak şekilde aynı posetleyip koyacağım. Boranı köftesi yapacağım misket gibi bulgurdan kizartip posetlerim 1 er avuç. Yemeğini yapar yanına çıkarırım. Eğer basarabilirsem 1 tepsi su böreği pişirip dilimleyip porsiyon olarak kaldircam. Doğuma doğru da hem bunlardan hem mantı içli köfte atarım
Valla ne diyim canım Allah vicdan versin gerçektennBizde sen bilirsin diye bişey yok. Ben bilirim var :) koca umurunda değil gozu aklı fikri hep gelinlerde :)
Bacım geçen yıl benim sahurlar efsaneydi kaynım 15 gün kaldı gittiğinde kayinvalideye demiş ki sen bize sahur hazirlamiyon yengem çok güzel hazırlıyorŞaka mısın bacım sen? Sen anlatırken beni bir stres sardı haa
Ay kızlar ya görümcem hamileymiş, sevinsem mi üzülsem mi bilemedimaramız hiç Bi zaman can ciğer olmamıştır. 2. Çocuğu olacak diğeri 4 yaşında, benim doğum ve sonrasını kv gelmeye niyeti yoktu(farklı şehirlerdeyiz biz annemlerle aynı şehirdeyiz, grmcmde kv den farklı bi şehirde) iyice bahanesi olacak, bize gelmeyen kv grmcme koşarak gidecek, ama ben gelsin yardım etsin istiyorum çünkü annem çalışıyor ve izni yok. Alsa bile en fazla 1 hafta. Napacam bilmiyorum, yine sinirlerim bozuldu. Bide 3 bucuk aylık olmuş bize yeni söylüyor. Çok yakınımdakiler biliyordu diyo.
Valla baya sabırlıymışsın kibarca reddediyosun. Benim ne konuda olursa olsun düşüncesiz insanlara tahammülüm kalmadı artık, o yüzden bi laf söylemeden rahat edemiyorum
Ben kaygılanıyorum. Bir iki parça dışında bir şey almadık. Eşim ise gayet rahat, listeyi bana ver dedi. Sanki hemen doğacak sanki bebek eşyaları bulamayacak gibi davranma diyor.
Bakalım alacağız bir gün
Ay keşke benimkide küsse de karışmasa beni şimdiden geriyor gerçekten hiç kaçışm yok ondan aynı binadayız bide.eltime yaptıklarını bana da yaparsa bende patlicam sanırım çünkü karışmadığı şey yok gece yarısı kendi anahtarıyla eve girip bebeğe bakmaya kadarYok göbek bağı düşmeden banyo yaptırmaya kalkacakti ince giydir diyecektim üşür diyecekti kalın desem terler diyecekti herşeye karisacakti kısaca. Hem hiç bir şeyi arastirmazlar hem herşeyi sizden iyi bilirler.
Bende zeytinyağlı yapıp buzluğa atarım. Kıymalı taze sararım tadı değişiyor buzlukta.Sarmayı biz hiç kıymalı yapmayiz sadece zeytinyağlı yaparız pişip iliyinca da üstüne sızma zeytinyağı gezdiririm çok problem olmuyor buzluk
Sahur demişken aklıma geldi ramazanda oruç tutucakmisiniz benim eşim kesinlikle tutamazsin diyor deneyeyim bi iki gün tutabilirsem tutayım diyorum asla olmaz diyor .Bacım geçen yıl benim sahurlar efsaneydi kaynım 15 gün kaldı gittiğinde kayinvalideye demiş ki sen bize sahur hazirlamiyon yengem çok güzel hazırlıyorbu saydıklarımın hepsi 3 günde yapılıyor. Sonra en az 20 gün mis gibi çıkarıp çıkarıp yiyoruz. Buğday nohut da haslarim birer kepçe dondurup sık sık yoğurt çorbası yaparım onlarla
ben de akşam yemeği için düşünüyorum. ne yapacaksın canım? bana da fikir olur belki?
Her şeyde bir hayır var kızlar. Bana kalırsa kesinlikle kayinvalidenizi evinize uzun süreli kabul etmeyin. Kimsenin yaşam tarzı yetistirilisi gorgusu bilgisi birbirine tutmuyor. Kendimi öyle avutuyorum şimdi iyi ki bu vesileyle küslük oldu da hiç değilse doğumdan sonra süt kesilme korkusu yaşamam diyorum. 15 -20 güne bir doktora gidiyor bizim gelinimiz bebeğini hemen özlüyor biz 9 ayda bir kere bile gitmedik diye laf yapanlar yarın için profosorlere randevu alır olmuşlar .
Belkide haklısın canım bilemiyorum hiç yaşamadım kv ile aynı evde, ama grmcmin sürekli benimle yarışır bi tavrı var ve bu beni deli ediyor. Bebekte bile e bütün ilgi sizde mi olacaktı dedi hamile olduğunu söylediğinde. Bakalım nolacak
Ay keşke benimkide küsse de karışmasa beni şimdiden geriyor gerçekten hiç kaçışm yok ondan aynı binadayız bide.eltime yaptıklarını bana da yaparsa bende patlicam sanırım çünkü karışmadığı şey yok gece yarısı kendi anahtarıyla eve girip bebeğe bakmaya kadar
Benim ilk gebelikte olmadi ya cati kemik agrisi bunda olinca tedirgin oldum ilkinde suyum kalmadi acilmam olmadi bebek kalp atislari zayıflayınca zorunlu sezeryan oldum bunda normal doguma hazirlaniyor heralde vücut :)benimde çatı kemiklerim ağrıyor hatta inanır mısınız bazen kemik hareketlerini seslerini hissediyorum yatakta dönerken falan. Doktorum normal dedi. Benimki de kız. Doğuma hazırlanıyor kemiklerin dedi.
canım nasılsın?
yakın bi arkadaşım aldı canım, koku falan da yoktu, e zaten yıkayıp ütülüyoruz. Dokusu çok güzeldi biz çok memnun kaldık, bebiş de kullandı gayet iyiydi.
evet canım bende tugbaforkuguya yaptırdım çok da güzel geldi.
Hiç sorma canım gerçekten benimki çok ileri gidiyor çocuk konusunda kendi bebeği gibi davraniyor.eltime yaptiklarini gordum iyi cocugum yok demistim kendime.Bende gece girerse basarim cigligi galiba :) dusunsene uyaniyorsun tepende biri .Beni simdiden onun stresi sarıyor kimseye cevap veremeyen bi tipim zaten nasıl baş edicem bilmiyorum :)Manti
Içli köfte
Etli sarma (biz çok severiz)
Z.yagli sarma
Haşlanmış nohut (çorba ya da yemek icin)
Haşlanmış kuru fasulye
Haşlanmış asurelik buğday (yine çorbalar icin)
Börek (kıymalı ve peynirli)
Şimdilik böyle canım. Tabi bunların kacta kaçını yapabilirim bilmiyorum
Ödleri kopmuştur onların
Ama hayatının dersini aldı
Allahım ya hamile kalinca ya da bebek dogurunca tum ilgiyi üzerinde toplamak isteyen premses style
Ne sıkıcı hayatları var ya. İşin yoksa otur kimse benimle ilgilenmiyo diye dert et
Allahım ben şok ben bim
Sana öyle bir şey yaparsa napacaksın?
Ben olsam evde çıplak gezerim, eşimi de öyle gezdiririm . Oraya buraya çamaşırları savururum ne bileyim kaçırırım onu
Ayol gecenin bir vakti anahtarla girilir mı eve?
6 yaşındaki kızımın odasına bile kapıyı vurarak giriyorum ben. Allahım sen koru ya rabbel alemin ya erhamerrahimin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?