Çok korktum açıkçası 2dür çok sıklaştı,bende kasılmalardan hastanede yatmıştım 28.haftaydı ama,dr biliyor magnezyum verdi çok su iç uzan genellikle dedi,rahim uzunluğumu ölçtü detaylıda dr 5cm iyi dedi,bayram sonrasında gidecem tekrardan ciğer geliştirici iğne yapıcaz erken doğum riskin var demişti prof ama plasenta previadan kaynaklı,sanki zor günler beni bekliyor gibiBenim ilk hamileliğim kasılmalarla geçti, demiştim. 12-13. haftadan itibaren doğuma kadar... Her nstde sancı çıkıyordu her sancı çıktığında beni yatırmak istiyorlardı. İmza atıp çıkıyordum artık.
Bol su içip dinlenmen lazım ama bazen sebebi de olmuyor yani olacağı varsa oluyor. Ben günde kaçar 1.5 lt şişe sulardan bitiriyordum, dinleniyordum da geçmiyordu. Muzdan tiksinmiştim, sodadan iğrenmiştim (magnezyum içindi bunlar). Doktora gittiğinde şikayetini mutlaka söyle canım. Korkulacak bir şey yok ama tedbirli olmakta da fayda var. Mutlaka rahim ağzı kalınlığını ölçtür. Kasılmaların rahmi etkileyip etkilemediği görülmüş olur böylece.
Bu arada bu hamileliğimde geçen haftalarda birkaç kere oldu, bende panikledim ama şimdi düzeldi hiç olmuyor neredeyse. Hatta unutmuşum bile kasılma olduğunu.. Her hamilelik farklı gerçektende..
5 cm çok iyi yalnız.. baya baya iyi hemde.Çok korktum açıkçası 2dür çok sıklaştı,bende kasılmalardan hastanede yatmıştım 28.haftaydı ama,dr biliyor magnezyum verdi çok su iç uzan genellikle dedi,rahim uzunluğumu ölçtü detaylıda dr 5cm iyi dedi,bayram sonrasında gidecem tekrardan ciğer geliştirici iğne yapıcaz erken doğum riskin var demişti prof ama plasenta previadan kaynaklı,sanki zor günler beni bekliyor gibitekrar yazdım dr sıklaştı diye bakalım ne diyecek
Aynen rahim uzunluğu güzel çok şükür ama geçmeyen kasılmalar hele ki bebek hareket ettikçe,kötü düşünmüyorum çok şükür diyorum5 cm çok iyi yalnız.. baya baya iyi hemde.
benim 38mm idi. 3,8 bile gayet iyi bir değer. Doktora yazman iyi olmuş canım. Korkma tedbiri alınır, yolu yordamı bulunur. Stres en büyük düşman ne yapıyoruz? stres yapmıyoruz.
Bizimkilerin arası da 23 ay olacak, ben de kara kara düşünüyordum nasıl büyütücem diye moral verdinİlk çocuğuna hamile olan bacılar kesinlikle peşpeşe yapın dinlemeyin elalemi yine mi hamilesin vs laflarını.. çocuk 1.-1.5 yaşındayken düşünün hamileliği. Araları 2-3 yaş civarı olmuş olacak doğunca. İlk bı sene zor , çok zor çıldırma noktasina geldiğiniz zamanlar da olacak ama snra iyiki diyeceksiniz. Hele ki eşiniz az yardımcıysa ev işleri olsn çocuk bakımı vs olsn o zorluk da kalmaz.. aman bekliyin rahat edeyim snra olsn derseniz hepten kalıyor, daha zor oluyor. Ayrıca o zaman doğurabileceği biz garantisi var mı. İlk çocuğumu aynı zamanda doğum yaptığım bı arkadaşım var brz büyüsün 2. Yi öyle yapcam dedi istemedi ben kızım arası 2.5 yaş olacak şekilde istedim yaptim, şuan 3. Ye hamileyim o arkadaşım 1 seneden fazladır çocuk istiyor ama olmuyor çocuğu kardeş istiyor vs strese girmiş durumda.. demem o ki içinizden geldiği zaman çok da uzatmadan yapın 2. Yi, diğeri büyüsün etsin fie beklemeyin. Haa bı de sakın ama sakın çocuğunuzu tek bırakmayın, kardeş candır
Banada gelen tepkileri söyleyeyim. Lise arkadaslarımla konuşuyoruz laf lafı açtı bende hamile olduğumu söyledim. İlk tepkiler.
- Yine mi Mtad ( sanki 6. Gebeliğim 2 yahu 2)
- Oha Mtad Oha ( Neyine oha ise sanki onlar bakacak)
- O sen böyle giderse her bir iki yıla çıkartırsın.
- Nasıl bakcan yaa ayyy kızına yazık çok üzüldüm şimdi. .
Vallaha dellendim yani. Bence de yaşları yakın olsun. Zaten bunu bilerek istedim yaptım kaza değil ki planlı idi. Sadece ha diyince hemen olacağınu düşünmemiştim. Bikaç ay sonra olur sanmıştım.
Bir an once virus bitsin valla yardimci ablasiz zor.Valla bende tüm iş bende. Önceden bir abla geliyordu saolsun, bana rutin işler kalıyordu. Şimdi oda yok . Hep kendim yapıorum eşim yemeğe fln yardım eder belki ama temizlik yapmaz hep söylemen gerek. Hayatım süpür hayatım sil die. Bende artık bunalıyorum söylemekten. Yapıyorum sonra her yanım ağrıyor , ama mecbur gene yapıyorum böyle ne olacak bilmiyorum.
Camlar mesela silinmesi lazım hadi canım yapalım diorum , bugün olmasın şu var , yok bu var aa yağmur yağacak.
Yani asla yapmam demez ama erteler bende bi sıkıntı varsa o anda halledilmeli modundayım. Bakalım. Dahada ağırlaşınca ne olacak halimiz.
Banada gelen tepkileri söyleyeyim. Lise arkadaslarımla konuşuyoruz laf lafı açtı bende hamile olduğumu söyledim. İlk tepkiler.
- Yine mi Mtad ( sanki 6. Gebeliğim 2 yahu 2)
- Oha Mtad Oha ( Neyine oha ise sanki onlar bakacak)
- O sen böyle giderse her bir iki yıla çıkartırsın.
- Nasıl bakcan yaa ayyy kızına yazık çok üzüldüm şimdi. .
Vallaha dellendim yani. Bence de yaşları yakın olsun. Zaten bunu bilerek istedim yaptım kaza değil ki planlı idi. Sadece ha diyince hemen olacağınu düşünmemiştim. Bikaç ay sonra olur sanmıştım.
Gunaydın aklıma takılan bir şey var gelişim önde giden bebek 40 haftadan önce mı dogar
Bir sene sıkıntı cekceksin cnm çocuk yürümeye başladı mı rahatsin. Otur birlikte oyun oynalamarini izleBizimkilerin arası da 23 ay olacak, ben de kara kara düşünüyordum nasıl büyütücem diye moral verdinzaten rahata erseydim 2.yi düşünemezdim, bir de yaşım geçiyordu sürpriz oldu bu bebek ama iyi ki oldu
Bnm iki kızım da 38+2 de doğdu.. önden geriden gitmesi çok önemli değil sat a göre hesap edin 37 den snra Dr heran doğabilir dusuncesinde oluyor. 40-41 de de doğuran var elbetGunaydın aklıma takılan bir şey var gelişim önde giden bebek 40 haftadan önce mı dogar
Bnm kızım da 2800 doğdu. Meme + mama devam ettik yaklaşık 15 ay emdi, hep önden gidiyirdu iştahlı iyiydi maşallah ayda 1250-1500gr aldı ilk 6 ay. Şu an da da yaşıtlarından 2-3 yaş öndedir vKızımı 40+3 te doğurdum,oğlumda tam 40ta sezeryan oldu,biraz küçüktü kızım 2.700 dü ama doğunca çarçabuk büyüdü çabuk kilo aldı tombik bebekliği olduoğlumda 3kilo doğdu hepi topu doğuracağım kilolar belli ama benim çocuklarım son haftalarda kilo almadılar pek
Büyük geliyor diyecektim son cümledeBnm kızım da 2800 doğdu. Meme + mama devam ettik yaklaşık 15 ay emdi, hep önden gidiyirdu iştahlı iyiydi maşallah ayda 1250-1500gr aldı ilk 6 ay. Şu an da da yaşıtlarından 2-3 yaş öndedir vdiğer kızım 3200 doğru çok minnoş ama, 4 yasinda ablasının 2 yaşındaki giydikleri ona bil geliyor
Bu arada kızlar, söylemeyi unuttum. Kas ağrıaı çekiyorum ara ara özellikle bacaktan popoya vuran doktoruma danıştım.
Hamile platesi önerdi malum hastanelerin gebelik eğitim bölümleri kapalı. Bu nedenle netten yapmam gerekiyor. Önereceğiniz plates programı ya da videosu var mı ? Bugün itibariyle başlamam gerek.
Ayy çok saol canım. Hemen bakayım.Kanamam olana kadar düzenli yapıyordum. Kasları gevşetiyor. Şimdi bazı esneme hareketleri yapıyorum.çömelmeyi vs yapmıyorum.
Güle.gule kullanın bizim küvette emektar tipasi kayıpSon eksiklerimde halloluyor.
Elveda eski küvet ( durdun durdun çatladın ya helal olsun sana ) nese az emek vermedin bize. Yeni küveti dün sipariş ettim bugün geldi o kadar hızlı oldu ki ben şok. Saol joker.
Kızım şifonyere artık sığmıyordu. Kardeşle kullansınlar diye bu dolabı sipariş ettim bakalım inşallah iyidir ve kurabiliriz eşimle gelince
Benimkide durdu durdu dün sabah saç kurutma makinası bir anda düştü tamda onun altına pat die çatladı ya. Şaka gibiydi.Güle.gule kullanın bizim küvette emektar tipasi kayıpçamaşır sepeti olarak kullanıyorum balkona getir götür kırılmiyor da atayım 6 yıl oldu
valla 1-5 aydır kullanıyorum henüz bir yan etkisini görmedim... gerçi normalde de pek tüysüz bir insan sayılmam o yüzden farketmemiş de olabilirim.. ama herşey bitsin tekrar lazer yollarına giderim ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?