2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Çok korktum açıkçası 2dür çok sıklaştı,bende kasılmalardan hastanede yatmıştım 28.haftaydı ama,dr biliyor magnezyum verdi çok su iç uzan genellikle dedi,rahim uzunluğumu ölçtü detaylıda dr 5cm iyi dedi,bayram sonrasında gidecem tekrardan ciğer geliştirici iğne yapıcaz erken doğum riskin var demişti prof ama plasenta previadan kaynaklı,sanki zor günler beni bekliyor gibitekrar yazdım dr sıklaştı diye bakalım ne diyecek

5 cm çok iyi yalnız.. baya baya iyi hemde.
benim 38mm idi. 3,8 bile gayet iyi bir değer. Doktora yazman iyi olmuş canım. Korkma tedbiri alınır, yolu yordamı bulunur. Stres en büyük düşman ne yapıyoruz? stres yapmıyoruz.

Aynen rahim uzunluğu güzel çok şükür ama geçmeyen kasılmalar hele ki bebek hareket ettikçe,kötü düşünmüyorum çok şükür diyorumaynen nasıl stres yaptıysam bağırsaklarımda bozulmuş

Bizimkilerin arası da 23 ay olacak, ben de kara kara düşünüyordum nasıl büyütücem diye moral verdin zaten rahata erseydim 2.yi düşünemezdim, bir de yaşım geçiyordu sürpriz oldu bu bebek ama iyi ki oldu

Yemek yapıyorum çünkü iştahım çok açık. temizlik yok galiba bulaşık yıkamak yetiyor. Cam silmek imkansız. Cam silmek için bi tabureye falan çıkmak gerekli dengemi kaybedip ya düşersem. Eşim temizlik yapar ama ona da kıyamıyorum o süpürürse falan toz alıyorum. Kaynana gibi peşinde dolanıyorum burası olmamış gibisinden . Geçen hafta yazlık kışlık değiştirdik dolap düzenledik mesela. Bütün gün ayakta kalmaktan dolap içi silmekten karnım taş gibi oldu belim başım ağrıdı. Sanırım temizlik işi pek yapılası değil. Yemeği Bulaşığı dinlene dinlene gene yapabiliyorum.

biraz ayıp etmişler gerçekten, ne alaka yani?
boşver sen herkesin çocuk planları farklı bu çok normal. tek çocukta kalanı da eleştirmem, 8 yıl sonra 2. yapanı da, ard arda 2 çocuk yapanı da. kimsenin de beni eleştirmesini istemem.

Bir an once virus bitsin valla yardimci ablasiz zor.
Sende kendini cok yormamaya calis canim.

Ya illa ikinci çocuk yapılacaksa pes peşe yapılması daha mantıklı geliyor bana tabi şartlar da önemli. Yaş geçtikçe insanın kendi enerjisi de düşüyor. Birde tam ilk çocukta rahatlık dönemi geliyor bu sefer ikinci çocuk tekrar süreç tekrarı oluyor .

Gunaydın aklıma takılan bir şey var gelişim önde giden bebek 40 haftadan önce mı dogar

Benim oğlum hep 2 hafta ileriydi ama normal haftasında sezeryan oldum. Benim doktorum kilo önemli değil diyordu. Bu ölçümler de kimi bebek yapısal zayıf kimi kilolu olur. Önemli olan süreci tamamlaması. Yani kimi 40. Haftada 2 buçuk kilo anca doğar kimi 3,4, kimi 5 kilo. . Önemli olan gelişimsel tamamlanması sürecin.

Bizimkilerin arası da 23 ay olacak, ben de kara kara düşünüyordum nasıl büyütücem diye moral verdin zaten rahata erseydim 2.yi düşünemezdim, bir de yaşım geçiyordu sürpriz oldu bu bebek ama iyi ki oldu
Bir sene sıkıntı cekceksin cnm çocuk yürümeye başladı mı rahatsin. Otur birlikte oyun oynalamarini izle 3-5 ay dişini siktin mi snra herşey brz daha duzelerek devam etck

Gunaydın aklıma takılan bir şey var gelişim önde giden bebek 40 haftadan önce mı dogar
Bnm iki kızım da 38+2 de doğdu.. önden geriden gitmesi çok önemli değil sat a göre hesap edin 37 den snra Dr heran doğabilir dusuncesinde oluyor. 40-41 de de doğuran var elbet genelde bebekler 38-39. Haftalarda dogarlar

Kızımı 40+3 te doğurdum,oğlumda tam 40ta sezeryan oldu,biraz küçüktü kızım 2.700 dü ama doğunca çarçabuk büyüdü çabuk kilo aldı tombik bebekliği olduoğlumda 3kilo doğdu hepi topu doğuracağım kilolar belliama benim çocuklarım son haftalarda kilo almadılar pek

Bnm kızım da 2800 doğdu. Meme + mama devam ettik yaklaşık 15 ay emdi, hep önden gidiyirdu iştahlı iyiydi maşallah ayda 1250-1500gr aldı ilk 6 ay. Şu an da da yaşıtlarından 2-3 yaş öndedir v diğer kızım 3200 doğru çok minnoş ama, 4 yasinda ablasının 2 yaşındaki giydikleri ona bil geliyor

Büyük geliyor diyecektim son cümlede

Kanamam olana kadar düzenli yapıyordum. Kasları gevşetiyor. Şimdi bazı esneme hareketleri yapıyorum.çömelmeyi vs yapmıyorum.

Son eksiklerimde halloluyor.
Elveda eski küvet ( durdun durdun çatladın ya helal olsun sana ) nese az emek vermedin bize. Yeni küveti dün sipariş ettim bugün geldi o kadar hızlı oldu ki ben şok. Saol joker.
Kızım şifonyere artık sığmıyordu. Kardeşle kullansınlar diye bu dolabı sipariş ettim bakalım inşallah iyidir ve kurabiliriz eşimle gelince

Eklentiler

• Screenshot_20200501-174642.webp
    9,9 KB · Görüntüleme: 43
  • Screenshot_20200501-174637.webp
    8,8 KB · Görüntüleme: 44
  • 20200501_121708.webp
    16,2 KB · Görüntüleme: 48
Güle.gule kullanın bizim küvette emektar tipasi kayıp çamaşır sepeti olarak kullanıyorum balkona getir götür kırılmiyor da atayım 6 yıl oldu

Güle.gule kullanın bizim küvette emektar tipasi kayıp çamaşır sepeti olarak kullanıyorum balkona getir götür kırılmiyor da atayım 6 yıl oldu
Benimkide durdu durdu dün sabah saç kurutma makinası bir anda düştü tamda onun altına pat die çatladı ya. Şaka gibiydi.

valla 1-5 aydır kullanıyorum henüz bir yan etkisini görmedim... gerçi normalde de pek tüysüz bir insan sayılmam o yüzden farketmemiş de olabilirim.. ama herşey bitsin tekrar lazer yollarına giderim ben

Aynenn, emzirirken de gitmek istemiyorum ama bu süreç sonunda ilk adres gene lazer olacak bana da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…