• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ağustos Transfer Olacaklar🍀🍀

Şimdi olduğunu transferde genetik tarama yok öyleyse. İnşallah sağlıklı devam eder canım
Canım 3. Denememde benim embriyolarım da genetiğe gitti. Ngs den iyi gelenler kondu ama kimyasal oldu. Sorunun rahimden kaynaklandığı düşünüldü ona göre serum ve rahim prp ile şu an ngs yapılmadan tuttu. Daha başındayım ama bu aşamaya da gelinememişti. Mutlaka genetik de olabilir sorun ama başka bişey de olabilir. Allah yardımcımız olsun..

İkisi arasındaki farkı bılmıyorum ama pgt idi.
Ngs daha ileri bi tarama 24 kromozomun tamamına bakılıyor, tüm kromozom anomalileri tespit edilebiliyor. pgt ise daha sınırlı bi tarama 3. Gün embriyolarına bakılıyor ve bakılmayan kromozomlardaki anomaliler nedeniyle yine de düşük/tutunmama sorunları yaşanıyor. Bu yüzden Ngs çok daha önemli ve faydalı bir tarama yöntemi, tabi embriyoların 5. Güne gitmesi şart inceleme için.

Ngs daha ileri bi tarama 24 kromozomun tamamına bakılıyor, tüm kromozom anomalileri tespit edilebiliyor. pgt ise daha sınırlı bi tarama 3. Gün embriyolarına bakılıyor ve bakılmayan kromozomlardaki anomaliler nedeniyle yine de düşük/tutunmama sorunları yaşanıyor. Bu yüzden Ngs çok daha önemli ve faydalı bir tarama yöntemi, tabi embriyoların 5. Güne gitmesi şart inceleme için.
Benım embrıyolarım 5 aa idi 3 tane gıdende emınım ondan 3. Gun degıldı yanı. Belkı ben yanlıs bılıyorum ngs dir ama 5. Gun oldugına emınım. 1 saglam 2 mozaık gelmıstı

Benım embrıyolarım 5 aa idi 3 tane gıdende emınım ondan 3. Gun degıldı yanı. Belkı ben yanlıs bılıyorum ngs dir ama 5. Gun oldugına emınım. 1 saglam 2 mozaık gelmıstı
En iyi siz bilirsiniz tabi.. çok küçük ihtimal de olsa ngs’li de tutmayıp düşebiliyor sanırım, burda öyle örnekler görüyoruz en azından

Yanı bunlar kıstas degıl olumsuz etkılemek ıstemem sadece basımdan gecenı soylemek ıstedım evet 5aa genetıge gondermstım 3 tane 1 tane saglıklı geldı o dusukle sonuclandı. Sonra dondurulmusları gondermek ıstedım doktorum onermedı yaptırmadan transfer oldum.
Su an devam ediyormu pekı transfer oldugunuz..ya biz napıcaz genetık yapılmadı benımde dusuk oldu sımdı de donmus var onu denesem mı. Genetık yapılmadı malesef

Merhaba arkadaşlar size bundan bı saat önce başlayan bişey söylemek istiyorum benim elimde ve ayağım da kaşınma olmaya başladı endişelendiriyor um acaba bu normal mi sizdede boyle bı olay oldumu lütfen cevap bekliyorum

Su an devam ediyormu pekı transfer oldugunuz..ya biz napıcaz genetık yapılmadı benımde dusuk oldu sımdı de donmus var onu denesem mı. Genetık yapılmadı malesef
Suan devam edıyor ama 5 haftalık daha yenı kese bıle gormedım o yuzden korkuyla beklıyorum yatarak bu sefer 😔genetıklı olanda 5 haftada dusmustu. Bence genetıklı genetıksız takılmamak lazım ilk yaptırdıgımdada doktorum onermemıstı size gerek yok demişti yasımız 33du. Ilerı yasta gereklı demıstı ama ılk deneme dıe ısrarla yaptırmıstım. Hayırlısı artık vaktimiz gelmişse devam eder bence nasip gerisi hikaye ☺️🙏

En iyi siz bilirsiniz tabi.. çok küçük ihtimal de olsa ngs’li de tutmayıp düşebiliyor sanırım, burda öyle örnekler görüyoruz en azından
Cok kucuk bı ıhtımal degıl bence doktorum %50 sans vermıstı genetıklıye de ole konusmustu bizimle. 😔

Merhaba arkadaşlar size bundan bı saat önce başlayan bişey söylemek istiyorum benim elimde ve ayağım da kaşınma olmaya başladı endişelendiriyor um acaba bu normal mi sizdede boyle bı olay oldumu lütfen cevap bekliyorum
Canım gerçekten edişelenmeye yer aradığını düşünüyorum. Nereden bilelim niye kaşınıyorsun belki vücudun kuru ondan belki alerji yapıcak bişey yedin belki bağ bahçe yerde yaşıyorsun sinek-böcek ısırdı. Tek bildiğim bunun hamilelikle ilgisi yok herşeyi gebelikte sorun olacak diye yormaktan vazgeçmen gerek artık. Şükret haline bak bi sürü arkadaşın kanamaları oluyor hastanelik oluyorlar sen daha bi saat önce başlayan "kaşıntı"yı soruyorsun 😐 benim 2 gündür bacağımda kaşıntı var ama cmt günü parkta yürüyüş yaptım ve bundan dolayı olduğunu bunun gebelikle alakalı olmadığının farkındayım. Anlaşılan yaşın genç anlıyoruz ama madem bu kadar endişelisin gebelikle ilgili bi kitap okumanı bir belgesel izlemeni yahut bir büyüğüne sormanı tavsiye ederim çünkü bu kadar pimpiriklikle 9ay geçmez.Kendini de çevreni de yıpratırsın sadece.

Senin yerinde olmak isteyen ne kadar çok insan var biliyor musun? Hamilesin ama sürekli kendine endişe yaratıyorsun. Kafanı dağıtacak bir şeyler yapmalısın. Hamilelik yaşamış arkadaş ya da akrabalarınla konuş ki seni rahatlatsınlar. Daha ilerledikçe vücudunda büyük değişimler olacak. Nasıl karşılayacaksın bunları. Ben midem bulanınca bile mutlu oluyorum şükrediyorum. Bence psikolojik bir destek bile alabilirsin. Bu endişelerle geçer mi 9ay? Tek dert etmen gereken şey yoğun kanama. Bunun dışında sakin olmalısın.

Canım gerçekten edişelenmeye yer aradığını düşünüyorum. Nereden bilelim niye kaşınıyorsun belki vücudun kuru ondan belki alerji yapıcak bişey yedin belki bağ bahçe yerde yaşıyorsun sinek-böcek ısırdı. Tek bildiğim bunun hamilelikle ilgisi yok herşeyi gebelikte sorun olacak diye yormaktan vazgeçmen gerek artık. Şükret haline bak bi sürü arkadaşın kanamaları oluyor hastanelik oluyorlar sen daha bi saat önce başlayan "kaşıntı"yı soruyorsun 😐 benim 2 gündür bacağımda kaşıntı var ama cmt günü parkta yürüyüş yaptım ve bundan dolayı olduğunu bunun gebelikle alakalı olmadığının farkındayım. Anlaşılan yaşın genç anlıyoruz ama madem bu kadar endişelisin gebelikle ilgili bi kitap okumanı bir belgesel izlemeni yahut bir büyüğüne sormanı tavsiye ederim çünkü bu kadar pimpiriklikle 9ay geçmez.Kendini de çevreni de yıpratırsın sadece.
Haklısın ama ne yaoim banada hak verin hamiş olduğumu öğrendikten sonra hemen ishal oldum sonra aynı gün çok kötü midem bulandı bişey yiyemez hale geldim ve evlendiğimden beri olan akıntım hala artmış şekilde devam ediyor herhangi bi mikrop bı enfeksiyon kapıp bebeğim zarar görecek diye çok korkuyorum evet İlk bebeğim yaşım genç ama inanın bu tedavi surecinde o kadar çok şey okudum özledim bu bendeki belirtiler iki aydan Bir buçuk Aydan sonra başlamalıydi ben böyle olunca bende ters giden biseyler mi var diye korkuyorum yoksa tabiki yatıp kalkıp binlerce kez şükürler olsun Rabbim e.

Haklısın ama ne yaoim banada hak verin hamiş olduğumu öğrendikten sonra hemen ishal oldum sonra aynı gün çok kötü midem bulandı bişey yiyemez hale geldim ve evlendiğimden beri olan akıntım hala artmış şekilde devam ediyor herhangi bi mikrop bı enfeksiyon kapıp bebeğim zarar görecek diye çok korkuyorum evet İlk bebeğim yaşım genç ama inanın bu tedavi surecinde o kadar çok şey okudum özledim bu bendeki belirtiler iki aydan Bir buçuk Aydan sonra başlamalıydi ben böyle olunca bende ters giden biseyler mi var diye korkuyorum yoksa tabiki yatıp kalkıp binlerce kez şükürler olsun Rabbim e.
Canım benim akıntı da olacak göğüslerin de şişecek acı çekeceksin analık kolay iş değil daha kimbilir neler yaşayacağız kanama lekelenme ve vücudunda hiç hamile değilmiş gibi bir anda hissiyat giderse o zaman tabi kontrol amaçlı doktora gidebilirsin ben her sabah göğüslerimi kontrol ediyorum çünkü travmam var ama her gebelikte yeni umutlar ve farklı bebek diye bakıyorum sevin ki ilk denemen de bebeğin seninle sakin kalmaya çalış TV izle kafanı dağıtmaya bak sürekli evham yaparsan korktuğun başına Allah korusun üzgünüm ama geliyor ben senin kadar olmasa da çok travmaları atlattım psikolojik destek te aldım sana da öneririm Herşeyin iyisini de kötüsünü de düşün. Burda bak arkadaşlarımızdan da kaybedenler oluyor yine de pes etmiyorlar sakin kalıyorlar bu zorlu bir serüven ama bu zorlu serüveni tatlı hale getirmekte senin elin de ☺️☺️

Ama canım kabullenmiyorsun da yani ne söylesek rahatlayıp kafandan atamıyorsun. Akıntıdan ne zamandır bahsediyosun mesela. Normal olduğunu kabullenemiosun. En iyisi endişelerini doktoruna sorman o seni ikna edebilir. Çoğumuzda olan şeyler diyoruz ama sen yine de endişelenmeye devam ediosun. Hele ki bacağım kaşındı diyip panik olman sence de biraz fazla değil mi? Burda kaç kişi midesinn bulandığını da yazdı. Biraz ikna olup rahatla. İshal ayrı bi konu onun tedavisini doktorun bilir.

Kızlar merhaba keseyı görduk cok sukur ama sanırım cok kucuk hesaplarıma gore bugun 5+2.karından bakar diye gittim karından goremeyınce dıs gebelik se wajınal bakmam laızm hayatı mesele dedı🥴 wajınal baktı keseyı gordu 1-2m bısı dedi hemsıresine hersey yolunda giderse 2 3 hafta sonra kalp atısı ıcın gelırsın dedı ıyı bısey mı dedi riskli mıyım anlamadım devlete gittim de ozele de mı gitsem diyorum 🙄

Ama canım kabullenmiyorsun da yani ne söylesek rahatlayıp kafandan atamıyorsun. Akıntıdan ne zamandır bahsediyosun mesela. Normal olduğunu kabullenemiosun. En iyisi endişelerini doktoruna sorman o seni ikna edebilir. Çoğumuzda olan şeyler diyoruz ama sen yine de endişelenmeye devam ediosun. Hele ki bacağım kaşındı diyip panik olman sence de biraz fazla değil mi? Burda kaç kişi midesinn bulandığını da yazdı. Biraz ikna olup rahatla. İshal ayrı bi konu onun tedavisini doktorun bilir.
Haklısınız sanırım başka uğraşlar bulup kendimi başka şeylere vermem laxim yoksa her dakika vücudumu dinle dinle kendimede Zarar veriyor um

Arkadaslar transferi adet gününde olan var mi benim transferim 30 eylul ama o gun adet olucam nasil olucak anlamadim boýle tutan var mi

Back
X