Ilac yonunden sikintim yok cok sukur ama baska seyler var tabi, Herkesin farklı bi sorunu oluyor malesef, Rabbim herkese şifa versin inşallah.masallah de kendine :) midende problem yoksa sıkıntı olmayabilir benim mide zaten problemliydi ara ara hep tedavi oluyordum her ilacı da kullanamıyorum bu yuzden, progestan da mideme dokunuyo doktor gunde 2-3 al dedi ben 1 tane alıyorum ki bazende iki günde bir aldığım oluyo ağrı yapıyo 12. hafta gelse de bıraksak insallah
resimler görünmedi herhalde tekrar yükledimKese çok düzgün top gibiyse erkek başka turluyse kız diyolar ya da fasulye gibi uzuuzunsaerkekmiş
Kendmi gordum resmen bende oyleyim 4 haftallken ogrendim 5..haftadan bu yana kusuyorm 2 aydr ztn ise de gidemiyorum bseyde yiemiorumm su bile icemiyorum 12. Haftamdayim dayanilmaz hal aldi artk ve bendeki en kotu sey 2 aydr hic tukrugmu yutamiorm ufack bisey gtse aninda kusuyorum elmde kagt bardak tukure tukure dolaniyorum.allah yardm etsn sizede ck uzuldm ve hala da gecmedi benim ilk hamilelgm de kotuydu ama bukdar degldi
Boy kilomuz aynı :) ben fransa Paris’te yaşıyorum ama ultrasonu yeni olan bir hastaneye gidersen 12. Hafta bitiminde söyler bence. Erkekse ve pozisyonu uygunsa 11. Hafta içinde bile söyleyebilir. Burada genelde söylemiyorlar ama bizim doktor söyledi :) tabi yanılma payıyla söyledi kesinleşmesi bizimde 15-16. Haftayı bulurfazla kilo değil hatta zayıfım şuanda boyum 160. kilom 48 devlet hastanelerinde eski aletler var ancak özelde mümkün olabilir :) 11. haftaya yeni girdim erkek bebek daha önceden belli oluyor diyorlar ilk çocuğum kız net olarak 16. haftada kesinleşmişti hangi hastane doktora gidiyorsun istanbul anadolu yakasındayım
uzakmışız :) kızımda pek merak etmiyordum ilk çocuk olduğu için ne olursa bastacımdı şimdide öyle sağlıklı olsunda en önemlisi o, esim cok merak ediyor gecenlerde ayrıntılı ultrasonla baktıralımmı bile dedi bende daha erken bekleyelim dedim 6 erkek kardesler ama hepsinin ikişer kızı var hiç erkek yok sanırım içten içe erkek istiyor onun merakında :)Boy kilomuz aynı :) ben fransa Paris’te yaşıyorum ama ultrasonu yeni olan bir hastaneye gidersen 12. Hafta bitiminde söyler bence. Erkekse ve pozisyonu uygunsa 11. Hafta içinde bile söyleyebilir. Burada genelde söylemiyorlar ama bizim doktor söyledi :) tabi yanılma payıyla söyledi kesinleşmesi bizimde 15-16. Haftayı bulur
Oy masallah kuzucugaresimler görünmedi herhalde tekrar yükledim
Akay lokman hekim e gidiyorum doktordan şimdilik memnunummerhaba hanımlar ankarada olanlar hangi doktora gidiyorsunuz tavsiyenize ihtiyacim var ilk dogumumu etlik lokman hekimde yapmistim ve hic memnun kalmadim suan iyi bir doktor arastiriyorum
Bende sizinle aynı fikirdeyimmmYok sanırım canım kan alıyorlar o şekilde, detaylı ultrason karından bakılıyor onda da önemli şeylere bakılıyor kemik yapısına organlarına felan ben detaylı ya bakarım
Çok geçmiş olsun canım Allah herkese sağlık versin inşAh canım bendede sırt göğüs omuz kasılmaları var derin nefes alırken batma kas spazmı dedi doktor sağ boyun kısımdan başladı şuan boşluğuna kadar indi 5 gündür çekiyorum aynı mı ağrılar bilmem ama bana sıcak uygulama ve parol iyi geliyor dik otur beline küçük yastık koy geçmiş olsun...
Ben zofer ayarnda bi ilac kullaniorum ona ragmen gecti diyemem .yani aslinda ilacta cozum degil .vucut gebelige direnmemeyi ogrenecek vee kabullenecek ozaman butun skntilarmiz bitecek.benmde annem yanmda memleketten geldi 5 yasnda kizim var bana muhtac allah eksikliklerni vermesin annelerin ck kiymetli varliklari hele bu zamanlarda.allah yardmcn olsun insallah sennde.bi an once atlatmak umudyla..Bende 1 aydir anneme yerlestimm cok halsizim ben sanirim senin kadar tukuruk boyutunda degilim ama cok zor geciyor sacimi taricak halim yok. Annemde cok zor gecirmis ona cektim sanirim. 12. Haftadan sonra hafifler diyorlar sen 12 ye girmissin insallah artik rahatlarsin. Tam biseyler yedim derken 10 dk sonra hepsi bosa gidiyodoktorumda iyidir iyidir bulanti iyidir diyo. Ama prilam kesmezse zofer /zofran gibi bir ilaca gecircekti. Prilamla dayanmaya calisiyorum cunku gebelik kategorisi A en azindan rahatla guvenle bunu icebiliyoruz.
Erken gibi ben ilk gebeligimde 18 haftada ikinci de 15 de hissetmeye başlamıştım zayıflar daha erken hissediyor diye biliyorum ama bende 56 kiloyum yani kilolu da değilken çok geç hissetmiştim o zamankızlar size bişey soyleyeceğim ama bana inanmıycaksınız eminim... sanırım ben minik kıpırtıları hissediyorum bazen kızımda ilk 12. haftada hissetmeye baslamıştım bundada bir kaç gundur.. gaz sandım ilk ama gaz olsa sonrası pıt yapıyoruz gaz değil ağrı esiğim çok düşük zaten yüksek olanlar 16 haftası sonrası hıssediyor baska hisseden varmı? ilk hamilelikte ayırt etmek zor oluyor ama ikincide daha tecrubeli oluyorsun
bence kiloyla hiç ilgisi yok tamamen vucudunuzun ağrı eşiğiyle alakalı çünkü sezaryenim de çok ağrılı geçmişti 3 gun ayağa kalkamamıştım hastanede kalmıştım doktor ağrı eşiğimin düşük olduğunu vucudumdaki ağrıları fazla hissettiğimi söylemişti aslına bakarsanız kötü bir durum her türlü hastalıkta fazla ağrı hissediyorum mesela şuan diş ağrısı çekiyorum kanal tedavisi olması gerek hamilelik dolayısıyla erteliyolar 12 hafta sonrasına doktor bu kadar ağrı yapmaz diyor ama ben baya ağrı çekiyorum. tek güzel yanı bu kıpırtıları erkenden hissedebilmek :) tabi şuanda sürekli hissetmiyorum bi gün oluyosa bi gün hiçbişey olmuyo çok da hafif zaten gazdan bile :)Erken gibi ben ilk gebeligimde 18 haftada ikinci de 15 de hissetmeye başlamıştım zayıflar daha erken hissediyor diye biliyorum ama bende 56 kiloyum yani kilolu da değilken çok geç hissetmiştim o zaman
Ben zofer ayarnda bi ilac kullaniorum ona ragmen gecti diyemem .yani aslinda ilacta cozum degil .vucut gebelige direnmemeyi ogrenecek vee kabullenecek ozaman butun skntilarmiz bitecek.benmde annem yanmda memleketten geldi 5 yasnda kizim var bana muhtac allah eksikliklerni vermesin annelerin ck kiymetli varliklari hele bu zamanlarda.allah yardmcn olsun insallah sennde.bi an once atlatmak umudyla..
Hanımlar merhaba ben 5+5 hamileyim doğru yere mi yazıyorum bilmiyorum ama bu ilk süreçte tahliller vs neler yapılıyor? Haziran yda temmuz galiba doğumum emin olamıyorum hesap konusında
Tabii ki önce sağlık :) aslında ben de istanbul anadolu yakasında suadiye de oturuyorum. Ailem hala orda eşimin ailesi de öyle. Bİz fransaya önce eğitim için gelip sonra iş bulunca kaldık :) aralıkta istanbula geleceğiz noel tatilinde. Gelmişken bir ultrasona girmek istiyorum. Özellikle kardeşim bu duyguyu benle paylaşmayı çok istiyor çünkü. Eğer anadolu yakasında memnun olduğunuz bir doktor varsa önerilerinizi memnuniyetle dinlerim :)uzakmışız :) kızımda pek merak etmiyordum ilk çocuk olduğu için ne olursa bastacımdı şimdide öyle sağlıklı olsunda en önemlisi o, esim cok merak ediyor gecenlerde ayrıntılı ultrasonla baktıralımmı bile dedi bende daha erken bekleyelim dedim 6 erkek kardesler ama hepsinin ikişer kızı var hiç erkek yok sanırım içten içe erkek istiyor onun merakında :)
Çok teşekkür ediyorummTemmuz oluyor. Hayirli ugurlu olsun saglikla gecsin insallah. Tahlil konusunda doktorun yardimci olucaktir. Benim doktorum kalp atisindan sonra baya tonla tahlil istedi idrar ve kan tahlilleri ama her doktor farkli seyler istiyo. Kizamikcik , hepatit hatta hiv icin bile kan verdim , tam kan tahlili , tam idrar tahlili , bobrek ve karaciger ayrica tiroid vs yani sana doktorun uzunca yazar canim. ♥
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?