• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Ben hemen hemen hergun alıyorum rahatlıyorum yok ya sıcak suyun bebeğe zarara olmaz bence suyun için de korunuyor o merak etme
Özellikle düşük tehlikesi olan yada kanaması olan, riskli gebelik geçirenler sıcak duş almaması gerekir. Doktor bana haftada 1 izin vermişti. Bi onceki gebeligimde sicak dus sonrasi kaybettim bebeğimi o yüzden çok dikkat ediyorum. Başka doktorlardan da duydum, tek bir doktor değil.

Özellikle düşük tehlikesi olan yada kanaması olan, riskli gebelik geçirenler sıcak duş almaması gerekir. Doktor bana haftada 1 izin vermişti. Bi onceki gebeligimde sicak dus sonrasi kaybettim bebeğimi o yüzden çok dikkat ediyorum. Başka doktorlardan da duydum, tek bir doktor değil.
Anladım canım tabi durumun farklı ve riskliyse ayrı çok sıcak değil ama ılık suyla alıyorum ben namaz kılıyorum temiz olmam lazım birde akıntı çok enfeksiyon olmasın diye bence riski olmayanlar alabilir ılık suyla kaynar zaten tehlikeli anne içinde fenalık geçirir insan

Bende iyiyim canım valla kursa başladım hastane biraz sorun çıkardılar hep sadece bir kere ultrasona verdiler 10. Hafta ve 12. Hafta arasında ekografi çek gel dediler yarın benimde ekografi randevum VAR gidecem inşallah herşey yolundadır içim içimi yiyor valla öyle işte canım benim dosyamida verdiler canim ifade için hani başka ülkeye gelmiştim oraya yazı yazmışlardı iatiyormusunuz diye o ülke istemedi beni sağolsun dosyamida fransa verdi işte
Canım senin durumun çok zor fransa tam bürokrasi hukuk devleti elinde oturum olmadan çok çektirirler :( aman dili iyi öğren dilsiz olmaz hep eşine bağlı kalırsın. Ne demek tek ekografi verdiler 12 den sonra ikili test var isteğe bağlı yaptırmak istiyorum de tekrar ultrason vermek zorunda kalırlar. Hastane seçtin mi bak ben eylülden seçtiğim halde hastane 3 aralığa randevu verdi ihmal etme eşine bel bağlama erkekler biraz ihmalkar oluyor. Bebeği de 12. HAftada declare etmen lazım eben yapacak onu. Caf numarası al çocuk yardımı için. Gelir durumuna bakmadan çocuk yardımı yapılıyor cuzi miktarda. AMa oturum ve sigorta numarası olmadan olur mu bilmiyorum. Devlet kreşi içinse hamileliğin 6. Ayında başvurı yapacaksın. Bunları atlama çok uğraşırsın.

Tesekkurler.Benim sicak duş sonrası suyum geldi ve bebeği kaybettim.
Başın sağolsun canım ömrü yiyecek ekmeği yokmuş umarım şimdi iyi olur bebişin dr ne diyorsa yapmak lazım birde herkesin gebeliği durumu hastalığı vs yani herkesin hikayesi başka.. ilerde bu çocuk içinde geçerli.

Anladım canım tabi durumun farklı ve riskliyse ayrı çok sıcak değil ama ılık suyla alıyorum ben namaz kılıyorum temiz olmam lazım birde akıntı çok enfeksiyon olmasın diye bence riski olmayanlar alabilir ılık suyla kaynar zaten tehlikeli anne içinde fenalık geçirir insan
Evet ozelikle riskli durumdakiler dikkat etmeli, insan soğuk olduğunda sıcak duş almak istiyor benimkide öyle bişeydi ama yanlışmış. Bende namaz kılıyorum, akintimda yok çok şükür. Evet sicak su herkes icin zararli ozen gostermek lazim.

Başın sağolsun canım ömrü yiyecek ekmeği yokmuş umarım şimdi iyi olur bebişin dr ne diyorsa yapmak lazım birde herkesin gebeliği durumu hastalığı vs yani herkesin hikayesi başka.. ilerde bu çocuk içinde geçerli.
Evt aynen oyle ama yinede doktorlar uyariyorlarsa bi bildikleri vardır, dikkat etmeli. Başka bir tanıdık vardı onunda riskli gebeliği vardı, sürekli kan sulandırıcı iğne vuruluyordu. Doktor onada sıcak duş alma demişti. Mümkün olduğunca ılık olmalı.

Evt aynen oyle ama yinede doktorlar uyariyorlarsa bi bildikleri vardır, dikkat etmeli. Başka bir tanıdık vardı onunda riskli gebeliği vardı, sürekli kan sulandırıcı iğne vuruluyordu. Doktor onada sıcak duş alma demişti. Mümkün olduğunca ılık olmalı.
Evet canım dikkat etmek lazım allah kabul etsin umarım doğumumuz da kolay olur

Kizlar kuyruk sokumu agrisi var bende ve gittikce artiyor. Kalcama veriyor artik. Acı vermeye basladi iyice. Bi bilginiz var mi ya da boyle bir sey duyan?

Evet malesef doktorların çoğu sıcak duş almayın diyorlar çok haklılar ben bunu bilmiyordum önceki gebeligimde, sıcak bir duş sonrası bebeğimi kaybettim. Doktor çok sık dus alma demişti hafta da 1. Ben yine oyle yapıyorum, biraz zorlaniyorum ama yapicak bişey yok.
Bende haftada bir alıyorum ,10-15 dk yı gecmeyecek sekılde ayakta almamı soyledı.

Back
X