ben ilk kızımda hiç ekstra almadım. yeni doğan setinde bir tane vardı. bir tane de hediye geldi. ama pek kullandım denemez. hastanede ilk doğunca sarıyorlar ama. kızım da haziran sonunda doğmuştu. müslin kundaklar aldım. kısa kollu alttan çıtçıtlı body giydirip, müslin bezlerle sarmalıyorduk ilk aylarda. o çok rahatlatıyor.
bir de şu şekilde yandan cırt cırtlı uyku tulumları da kullandım. yerel bi markadan baya ucuza almıştım. hatta bundan yine alacağım. cırt cırtları eskidi çünkü. şekli aynı böyleydi:
Amerika'dan orjinaldir. Bebeğinize ana rahmindeki hissi sağlar ve korkarak uyanmasını engeller. Cırt cırtlı tasarımı sayesinde kullanım kolaylığı vardır , bacak kısmı bebek bezi değişimi için kolayca açılabilir. %100 pamuk bir üründür.
www.tutumluanne.com
sonra da altı torba şeklinde olan uyku tulumlarından kullandım. içi elyaf dolgulu olmayan, pamuk kumaşlı, yani baharlık ve yazlık olanlardan kullandım. mothercare ve lcwden almıştım. 1 tog'du sanırım mothercare, lcwde tog yazmıyordu ama o da inceydi. torba gibi giyildiği için sıcaklık korunuyor ama. kışın bile içine pijama giydirerek kullandım onları. yeteri kadar sıcak tutuyordu.
mothercare artık türkiye'den çekilmiş ama bendeki böyle bir şeydi:
kızım 3.5 yaşında. yürümeye başladıktan sonra ayaklı uyku tulumuna geçti. şu anda bile halo'nun yazlık uyku tulumunu kullanıyorum. halo'nun 1 togluk olanı kalın geldi çünkü. şimdi kullandığı model 2-3 yaş için. ama yine de oluyor:
The Lightweight Knit SleepSack Big Kids Wearable Blanket from HALO features foot holes especially for toddlers and kids up to 5 years old.
www.halosleep.com
türkiye'de benzer modelleri satan markalar var sanırım. battaniye kullanmadığımdan hiç üstünü açtı diye düşünmüyorum. çok rahat oluyor böyle.