Mutluluğumu paylaşmak istiyorum belki de ilk olduğu için bu heyecan. Bu günlerde en keyif aldığım şey bebeğimin karnımdaki hareketlerini hissetmek. Elimi karnına koyduğumda hareket ettiğinde sanki dünyada benden mutlusu yok. Çok garip bir his biraz ürkütücü ama çok güzel. Gece uyanıp onu dinlediğim oluyor. Tabi karnındayken sorun Yo da doğduktan sonra da gece geç saatlerde uyanık olursa işimiz zor eşimden başkasıyla paylaşmıyorum bunu içim içime sığmadı için yazıyorum. Okuduysaniz teşekkürler
Benim ilk gebeliğimde vardı canım. Her dr kontrolünde ölçüm yapıldı. Bi max sınırı var geçmemesi gereken ama hatırlamıyorum şuan. Doğum olunca hemen ultrason yapıldı ve doğumdan bikaç hafta sonra tekrar ultrason yapıldı. Bir sorun olmadı çok şükür ama biz önlem olarak 11 günlükken sünnet ettirmiştik. Dr vize bu sorunun genellikle erkek bebeklerde olduğunu erkeklerin idrarlarını tuttuklarını söylemişti
Bnde nasip olursa dogumdan sonraki en yakin zamanda sunnet yaptrmayi dusunuyorm cabuk iyilesip wc aliskanligi kolay alistigi soyleniyor dogru mu skinti yasadiniz mi
Carinanebulasi
ben kızımda hareketlerini hissettikten sonra tarifsiz duygular yaşadım ve doğumdan eve gelip karnımda hissetmeyince ve etrafta herkesin kızımı kucaklarına alıp tavsiyelerde bulundukça karnımda olduğu anları çok özledim, çok şükür Allah kucağıma almayı nasip etti ama karnındaki hareketleri yani sadece sen ve bebeğin tek vucutta olduğun zamanlar tarifsiz her günün kıymetini bilelim, hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım bebeklerimizi inşallah
BettyRuble
benimde zaman zaman ruhum daralıyo napçağımı şaşırıyorum, şu anda bile ne istediğini bilmez şekilde sıkılıyorum, hep eşime sarıyorum her şeye trip yapar duruma geldim 7 yıllık evliyiz artık tripleriminde etkisi kalmıcak diye korkuyorum:)
iyiyim iyiyim derken nazar ettim sanırım kendime midemde bi ağrı var ama bi garip yani korkulacak sancı karında olur heralde. Karnımdaki gaz sancısı gibi
Vardı rahatlıyorum WC ye çıktıkça. Ben kiloluyum ya tecrübeli annişler bu karın sertleşmesini kasılmayı anlar mıyım? Çok korkuyorum bişey olur da son ana kadar anlamam diye
BettyRuble
benimde zaman zaman ruhum daralıyo napçağımı şaşırıyorum, şu anda bile ne istediğini bilmez şekilde sıkılıyorum, hep eşime sarıyorum her şeye trip yapar duruma geldim 7 yıllık evliyiz artık tripleriminde etkisi kalmıcak diye korkuyorum:)
Bizde 2.5 yıllık evliyiz ama 11 yıldır birlikteyiz 15 yıldır tanıyorum. Huyum suyum değişti hamilelikte hayatım boyunca trip atamadım şimdi atıyorum birşey söylüyorum duymuyor 2. Ye anlamadım diyor beni dinlemiyorsun ondan diyip 2 saat ağzımı açmıyorum
Aslında ilk 3 ay kaka çok oluyor dışarı çıkıyor hava sıcak olacak terliyecek, bir de ilk 4 ay sıcaklık dengesini kuramıyor bebekler çift kat giydiriyoruz haziran ortasına kadar falan... 3-6 ayı o zaman da alırsın kilosuna göre. Mevlitte gelen hediyelere bakıp eksikleri giderirsin.
Bizde 2.5 yıllık evliyiz ama 11 yıldır birlikteyiz 15 yıldır tanıyorum. Huyum suyum değişti hamilelikte hayatım boyunca trip atamadım şimdi atıyorum birşey söylüyorum duymuyor 2. Ye anlamadım diyor beni dinlemiyorsun ondan diyip 2 saat ağzımı açmıyorum
Maşallaah eşim toplamda 4 yıldır hayatımda 2.çocuğu bekliyorum. Oğlum doğduktan sonra beni duymayı bıraktı işine geliyor çünkü sağırlık.. Kız doğduktan sonra görmeyi de bırakır biz 15 yılda iki yabancı oluruz
Kızlar merhaba, bugün kontrolüm vardı biraz moralim bozuldu. Minik kızım 24+5 haftalık ve 580 gr doktorum çok geriden geliyor dedi. Böyle olup da sonradan normale dönem oldu mu? Tavsiyeleriniz nedir?
Maşallaah eşim toplamda 4 yıldır hayatımda 2.çocuğu bekliyorum. Oğlum doğduktan sonra beni duymayı bıraktı işine geliyor çünkü sağırlık.. Kız doğduktan sonra görmeyi de bırakır biz 15 yılda iki yabancı oluruz
Biz birlikte büyüdük ya çocukluğumuzu biliyoruz ondan garip geliyor herkese. Liseyi birlikte okuduk üniyi de. Sonra işe girdik staj yaptık. 2 yıl para biriktirdik evlendik
Nice mutlu huzurlu seneleriniz olsun inşallah. Şu anda da trip kıyaslaması yapıyorum sanki önceden trip yaptığımda daha çok umursuyordu şimdi sadece geçiştirmek için yanaşıyo gibi geliyo gerçi normal her anım trip oldu son zamanlarda hatta şu an bile kendi kendimi kocama karşı dolduruyorum:) bu arada kızımda hamilelik boyunca sadece 1 kez tartışmıştık kızımın yolunu çok gözledik 4 yılda tedaviyle oldu çok şükür.. bu hamileliğimde bende bi gerginlik var sürekli her şeye muhalefetim her şeyden memnuniyetsizim.. kızımda kendi kendimi pamuklara sarmıştım:)
Biz birlikte büyüdük ya çocukluğumuzu biliyoruz ondan garip geliyor herkese. Liseyi birlikte okuduk üniyi de. Sonra işe girdik staj yaptık. 2 yıl para biriktirdik evlendik
Biz de esimle lisede tanıştık birlikte buyumek gercekten cok daha farkli oluyor 16 yasimdaydim hayatima girdiğinde evliligimizin 3.yilindayiz birlikteligimizin de 13
Nice mutlu huzurlu seneleriniz olsun inşallah. Şu anda da trip kıyaslaması yapıyorum sanki önceden trip yaptığımda daha çok umursuyordu şimdi sadece geçiştirmek için yanaşıyo gibi geliyo gerçi normal her anım trip oldu son zamanlarda hatta şu an bile kendi kendimi kocama karşı dolduruyorum:) bu arada kızımda hamilelik boyunca sadece 1 kez tartışmıştık kızımın yolunu çok gözledik 4 yılda tedaviyle oldu çok şükür.. bu hamileliğimde bende bi gerginlik var sürekli her şeye muhalefetim her şeyden memnuniyetsizim.. kızımda kendi kendimi pamuklara sarmıştım:)
Benim hamileliğim biraz hızlı oldu eşimde adapte olamadı. O tam alışacakken ben düşük tehlikesi geçirdim. O hislerimi anlayamadı. O yüzden süreç bende hep gergin geçiyor. Yeni yeni toparlıyorum bu dönemlerde de acayip duygu patlamaları yaşıyorum. Böyle geçiyor bakalım. Ah şu hormonlar diyeyim bari.
Bu arada Kızlar bugün doktoruma yatışı sordum. Nasıl yatmamız gerek dedim sola yatacağım diye bacağım uyuşuyor dedim 30. Haftaya kadar nasıl yatabilirsen yat dedi. Hiç farketmez. Şu an bebek damarlara baskı yapmıyor etkilemez seni dedi. 30. Haftadan sonra sırt üstü yatılmayacak dedi. Sol kan akışı için iyi olur ama illa solda yatılacak diye birşey yok 30dan sonra dikkat edeceğiz şimdi anları değerlendir uyuyabildiğin şekilde uyu dedi
Ama saç boyamaya izin vermedi. Ben önermiyorum. Boyamak istersen boya ama bana sorarsan boyama dedi.
BettyRuble
Ya çok ilginç, iki gündür yorgun ve uykusuz olduğum için bugün akşam üzeri aşırı bi mutsuzluk ve endişeli bi hal çöktü. Uyudum uyandım düzeldim resmen, şu an gayet iyiyim. :) gelgitlerimiz ve bizzz
Carinanebulasi
ben kızımda hareketlerini hissettikten sonra tarifsiz duygular yaşadım ve doğumdan eve gelip karnımda hissetmeyince ve etrafta herkesin kızımı kucaklarına alıp tavsiyelerde bulundukça karnımda olduğu anları çok özledim, çok şükür Allah kucağıma almayı nasip etti ama karnındaki hareketleri yani sadece sen ve bebeğin tek vucutta olduğun zamanlar tarifsiz her günün kıymetini bilelim, hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım bebeklerimizi inşallah
[/QUOTE]
Benimde doğumdan sonra karnımdaki boşluk içimi burkmuştu,ellerim karnımda arıyodum tuhaf bir hisle,aramızdaki bağ ne muhteşem bişey ve aynı bedende 2 can olmak ne mucizevi bir mutluluk,çok değerli,çok özel doğumdan sonra daha iyi anlıyor ve bu duyguları da özlüyor insan