- 12 Ekim 2009
- 18.676
- 24.172
- 798
Ben galiba en son 2 sene önce falan şeker almıştım, hala o duruyor bir şey gelmediyse başınaValla ben mesela kek yaparım gelen giden olursa yer diye aldım, ki benim eşim çok kullanır şekeri. Mecburi yani
Canım bayağı stresli ve üzücü şeyler yaşamışsınız ama inşallah sonucu güzel olur sizin içinTüp bebek yöntemiyle hamile kaldım çift embriyo konuldu ve 8.gün kanamayla birlikte bir embriyomuz düştü ve düşerken plesantayıda parçalayarak gitti ve kalan tek embriyomuzuda durdurabilmek için sürekli iğne yedim(185 tane)ama hiç umutlu değildi doktorlar bthc değerimiz istenilen değerde hiç yükselmedi
kalp atışını duymaya gittiğimizde muhtemelen boş gebelik dış gebelik gibi ihtimallere karşı kürtajı nerde olacağımızı konuşuyorduk doktorlarla kalbinin atışını duymak mucizeydi bizim için bi kaç dakika gelemedik kendimize inanamadık doktorumuz da dahil ağlamaktan kendimize gelemedik artık herşey yoluna girdi derken amniyotik bant teşhisi konuldu ve perinatolağa yönlendirildiği ama perinatoloğ bize bant haricinde aklına gelen herşeyi söyledi meleğimizin fiziksel ve zihinsel engelli doğacağını elinin birinin olmadığını iskelet sisteminin bozuk olduğunu vs..vs..ist.alaninda uzman başka bir perinatologtan randevu alıncaya kadar kabus gibi günler geçirdik bi öncekinin söylediklerini dinlemeden kendi muayne yapmak istedi ist.doktorumuz ve bebeğin gayet sağlıklı olduğunu tek sıkıntının plasentanın çok büyük olması ve tansiyon rahatsızlığımın da bunu olumsuz etkilemesi olduğunu söyledi.plesantanin şeklinde bozuk olmasından bebeğin haftasına göre iki hafta geriden geldiğini ama bunun sorun olmayacağını sadece normal doğum yapamayacağımı plasentanın yorgun olduğu için doğum sancısı bile çekmemem gerektiğini bebeğin gelişimine göre 36.haftada alinması gerektiği ve bu sürede dinlenerek geçirmemi önerdi.surekli takipteyim şimdi dün ve bugün ciğer geliştirici iğnelerim vuruldu her ihtimale karşı.sağlikla 36 lara ulaşabilmek için dua ediyorum plasentanın durumuna göre sıkıntı çıkarsa da 2 kiloyu geçince alıcaklar dünkü kontrolümüzde 1700dük bakalım...çok uzattım ama başımızdan geçenler bunlar o yüzden bu günümüze sonsuz hamd ediyorum..
çok zor günler geçirmişsin canim. inşallah bundan sonra hep kolayliklar ve güzellikler yaşarsıniz minik kuzunla...Tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım çift embriyo konuldu ve 8.gün kanamayla birlikte bir embriyomuz düştü ve düşerken plesantayıda parçalayarak gitti ve kalan tek embriyomuzuda durdurabilmek için sürekli iğne yedim(185 tane)ama hiç umutlu değildi doktorlar bthc değerimiz istenilen değerde hiç yükselmedi
kalp atışını duymaya gittiğimizde muhtemelen boş gebelik dış gebelik gibi ihtimallere karşı kürtajı nerde olacağımızı konuşuyorduk doktorlarla kalbinin atışını duymak mucizeydi bizim için bi kaç dakika gelemedik kendimize inanamadık doktorumuz da dahil ağlamaktan kendimize gelemedik artık herşey yoluna girdi derken amniyotik bant teşhisi konuldu ve perinatolağa yönlendirildiği ama perinatoloğ bize bant haricinde aklına gelen herşeyi söyledi meleğimizin fiziksel ve zihinsel engelli doğacağını elinin birinin olmadığını iskelet sisteminin bozuk olduğunu vs..vs..ist.alaninda uzman başka bir perinatologtan randevu alıncaya kadar kabus gibi günler geçirdik bi öncekinin söylediklerini dinlemeden kendi muayne yapmak istedi ist.doktorumuz ve bebeğin gayet sağlıklı olduğunu tek sıkıntının plasentanın çok büyük olması ve tansiyon rahatsızlığımın da bunu olumsuz etkilemesi olduğunu söyledi.plesantanin şeklinde bozuk olmasından bebeğin haftasına göre iki hafta geriden geldiğini ama bunun sorun olmayacağını sadece normal doğum yapamayacağımı plasentanın yorgun olduğu için doğum sancısı bile çekmemem gerektiğini bebeğin gelişimine göre 36.haftada alinması gerektiği ve bu sürede dinlenerek geçirmemi önerdi.surekli takipteyim şimdi dün ve bugün ciğer geliştirici iğnelerim vuruldu her ihtimale karşı.sağlikla 36 lara ulaşabilmek için dua ediyorum plasentanın durumuna göre sıkıntı çıkarsa da 2 kiloyu geçince alıcaklar dünkü kontrolümüzde 1700dük bakalım...çok uzattım ama başımızdan geçenler bunlar o yüzden bu günümüze sonsuz hamd ediyorum..
M misCok geçmiş olsun insallah sıkıntısız atlatırsın. oğlumda benimde, birden bire karaciğer emzimlerim yükselmişti. Kaşıntı ile hastaneye gittigumde kolestaz demislerdi özel hastane. Devlet hastanesi araştırmaya soktu bir cok kan testi yaptı, ve sonuç tavuktan zehirlenme çıkmıstı. 2 günd3 bir kan verdim 1 hafta igne kullandim normale dönmüştü. Ben kuruluktan kaşındımı düsünüyordum, bir aydan sonra doktora görünmüştüm.
Kıyamam yaa ablan kendinden başkasını düşünmüyor belli de bence sen annene söyle o halletsin. Ablan da Lohusa olunca alınmış ama artık kendi rahat bakabilir. Hangi Bi zaman anası yanında olacak.
Eğer annen gelmezse de hiç üzülme canım sen biraz olsun tecrübe edindin. Eşinle birlikte çok ta güzel bakacağına eminim. Boş yere üzülüp bebeği de üzme annesi.
Hosgeldiniz,iyi dilekleriniz icin tesekkur ederiz,insallah hepimiz saglikla kucagimiza aliriz bebeklerimiziHerkese selamlarson haftalara gelmissiniz bende mayis annesi olacagim tabi erkende gelebilir ilk oglum 37 .hafta ikinci oglum 38 de dogdu.bende 2020 mayis anneleri grubumuz var.ama nisan sonuda olabilir.ilk kez girdim baktim grubunuza heyecanlandim 37 haftalari gordum insallah sag salim kucaginiza alirsiniz yavrularinizi
Birol iç giyim den aldım canım ben.hemen de geldi güzel kalitesi fiyatları da daha uugun
Birol iç giyim epey uygundu ben alırken, öyle 10 tl 20 tl de değil çok fark vardı aynı ürünlerde..
Anneme söyledim zaten ben artık kimseyi çekmek istemiyorum 1ay sonra doğum yapıcam neden beni kimse düşünmüyor diye annemde üzüldü işte konustuk biraz. Elimden geldiğince bebegimi bakıcam eşimde yardımcı olacak zaten cok hevesliKıyamam yaa ablan kendinden başkasını düşünmüyor belli de bence sen annene söyle o halletsin. Ablan da Lohusa olunca alınmış ama artık kendi rahat bakabilir. Hangi Bi zaman anası yanında olacak.
Eğer annen gelmezse de hiç üzülme canım sen biraz olsun tecrübe edindin. Eşinle birlikte çok ta güzel bakacağına eminim. Boş yere üzülüp bebeği de üzme annesi.
Evet ya canım benim kasıldı bebeğime daha cok üzüldümBak annesi kızın sen üzülünce, hemen savunmaya geçmiş. O seni düşünüyor hemen tepkisini veriyor sana. Sende onu düşün,mutlu ve cok huzurlu annesi olsun.
Evet aynı dediğin gibi abla kardeş oluyor böyle seyler bizde sizin gibiyiz suan herkes hassas bi dönemde ondan oluyor böyle seyler. Valla aynen eşim oruç olacak ama yardım eder bana sanırım cok da yemek yemez gerçiKardeş olmak böyle canımbenim kardeşime de sorsan beni çok alttan alıyor bizde uzak şehirlerdeyiz günde kaç kez tartışıp telefon kapatırız ama ertesi gün yada 1 saat sonra hiç bişiy olmamış gibiyiz ablan sonuçta boşver ikinizde şuan çok hassassınız geçicek nasılsa
Asıl benim derdim ne biliyomusunuz öyle bir Ramazan geliyor ki ben lohusa eşim oruçnapcam bilemedim
Kız yok benim ablam böyle değil çok alıngan küser ama beni hep düşünür böyle şeyler olmaz aramızdaBu ablalar hep aynı oluyor sanırım. Benim ablam da öyle. Gerçi benimki gibi kimse olamazilk aylar kusmama, halsiz olup yatmama oh olsun sana derdi hep mutlu olurdu. Neredeyse doğuracağım mesela bir kere arayıp bir şeye ihtiyacın var mı demedi. Hamilelikte kilo alıp şişmemi çok istiyordu. Daha neler neler Mümkün olduğunca az muhatap oluyoruz. Çözüm bu
Sağol canım gerçekten hepiniz yazdınız moralim yerine geldiboşver arkadasım sen bize at bize anlat ben burada herkes paylaşınca gayet mutlu oluyorum bazen yorum yapmasam da aceleden sanki benim gibi hoşuma gidiyor.. herkes alıngan su an sadece tavsiyem sen de hep alttan alma öyle olunca sürekli sana kalıyor bu görev.. C cecenn sen de öyle beybi.
@Tbfth mutlu yılların olsun çoluk çocuk torun tombalak..
Tikkabilla @agacsizkoalaa bütün yaklaşık 3 saat kolonya aradık en son birmilyoncu tarzı bir yerde bulup 9 tane litrelik bidon aldık 5 i bize 4 ü baskalarına... fısfıslı şişe boş hali de dolu hali de yoktu gratis Watsons hiçbir yerde.. vücut spreyi aldık küçük boy onları boşalttık.. metro markete gittik toptan satş orada da ne eldiven ne maske ne kolonya yoktu.. tek bir adet bile.. insanlar unları 30 ar kilo pirinç falan 10 ar kilo alıyordu.. biz sadece kolonya ve sıvı sabun için gitmiştik ama görünce bol bol makarna aldık onun dışında un aldık kuru bakliyat sıvı yağ falan aldık hala da az aldık gibi geldi en önemlisi sütüm olur mu bebek maması stoklamalı mıyım ona karar veremedim ve hiç kahvaltılığımız yok evde etmediğimiz için keşke gidip görmeseydim bu kadar panik olmazdım herhalde
Yaa buna yakın seyler yaşayacağız sanki bizde yani ama bana cocukları karsılaştırmak saçma geliyor herkesin bebeği ayrı sevgisi de ayrı olacak. Bende cok kırılırım böyle seyler duysam daha anlatmam zaten kendi içime dönerim. Sende en iyisini yapmışsın bence iyi geldi konusmak dertleşmekinanir mısın ayni şeyleri yaşadım. hele doğduktan sonra anneme telefonda heyecanla anlatırdım şunu yapıyor bunu yapiyor diye o da yeğenimi bana anlatırdı. yani yeğenim benim canım elbette ama annemin kızımı merak etmeyip karşılaştırma yapması, ablamın bir kaç imasi beni de çok üzerdi. bir şey desem kıskanıyor diye yaftalanmaktan korktum öyle devam etti bir sene kadar. şimdi geçti o karşılaştırmalar şükür.
simdi olsa hiç kafama takmazdim ama o zaman canimi sıkardım. üzme tatli canini da bebeğini de. şimdi en önemlisi sizsiniz.
Ya işte benimle 40gün durmaz sanırım yani aslında durmayacagını biliyorum aşağı yukarı sizin muhabbet gibi ben zaten illa dursun demiyorum ki herkesin durumu farklı. Keşke elinde olanın kıymetini bilseler. Aslında ben ne istediğimi söyledim bazen de diyorum aman zaten kimseye güvenerek doğurmicam bu cocugu kendim bakacaktım çok beklentimde yokValla benim de annem uzakta ama istesem 40 gün duracak babama kardeşime de babannem yemek yapacak. Böyle durumlarda istemek gerekiyor istemeyince de kimse kıymetli falan olmuyor. Sen de yalnızsın uzaktasın ayrıca ilk bebekte lohusalık daha fazla oluyor sanırım ne yapamayacağını bilememekten gerçekten zorlanacağını düşünüyorsan annen daha fazla kalsın yanında her zaman olan bişey değil sonuçta. Ha ben de kalma desem gücenir annem kendisi de istiyor ama belki yalnız olmak biraz bebekle anne baba arasında kurulacak bağ açısından daha iyi de olabilir. Onun da öyle bir avantajı var. Bu kadar üzme kendini içine de atma kırıldığını gücendiğini söyle bişey talep ediyorsan söyle. Dediğim gibi söylemeyince istemeyince herkes senin o haline alışıyor tersi olunca şaşırıyorlar problem oluyor..
Sağol canım benim şimdi daha iyiyimOy kuzum ya. Sakin olmaya çalış, bebeğin üzülüyor. Siz kardeşsiniz, yanlış anlamıştır. Seni isteyerek üzmez diye düşünüyorum. Hep tek bakacağız bebelerimize. Onlar sağlıklı olsun da, üstesinden geliriz. Eşin de seni böyle görünce üzülür, ablana karşı da dolar. Sağlıcakla kal canım.
Ben de tedirginim açıkcası nasıl olacak nasıl yapıcam ilk bebegim senin gibi düşünüyorum. Ama sonucta bir gün doğacak ve bakacaktım doğmadan sevgisi içimde öyle büyüdü ki o sevgiyle bakmayı öğrenicez zorlansaktaM mis
Cherrygum canını hic sıkma, Allah bir sekilde kolayligini veriyor,bebege odaklan guzel gunleri dusun motive et kendini,benimde ilk bebegim bende psikolojik olarak tedirgin ve huzursuzum bebege nasil bakicam alisicakmiyim diye,abimde diyoki annem sende 40 gun nasil kalicak babamda abime kizdi, zaten korkuyorum koyun can derdinde kasap et derdinde bizde hassasiz herseyi takiyoruz hersey guzel olucak Allahin izniyle sikma canini
. Birden gelir sancin hop gidersin. Emin ol öylesi daha iyi. Bizim oralarda ayak ağrısı derler önceki ağrılara. İlk gebeliklerde çok olmuyor zaten sonraki gebeliklerde son ay ağrıyla sızıyla geçiyor.Kızlar sizde yalancı sancılar oluyor mu?Bende bel ağrısı vs yok. 37. Haftaya geldim yavaş yavaş başlaması gerekmiyor muHemşire sancın olmassa 42 ye kadar bekleriz dedi o kadar beklesin istemiyorum ya 38 dolunca hemen doğursam ne güzel olur
Iyi aksamlar hanımlar. 30ncu haftadan beri erken doğum riski yaşıyorum hastahanede yattım çıktım 34ncu haftama girdim şükür bugün az miktarda ve açık renk kanama oldu acile gittim doktor olsun ebe olsun doğru düzgün bakmadılar bile. Sizce kanama neden olur böyle birşey yaşayan var mı aranızda.?
Ve nişan dedikleri şey böyle birşey mi herkeste olur mu.?
Ablam yada kız kardeşim yok tek kızım. Hep ablam kardeşim olsa nasıl olur diye merak ederdim ama herşeyin hayırlısı tabiBu ablalar hep aynı oluyor sanırım. Benim ablam da öyle. Gerçi benimki gibi kimse olamazilk aylar kusmama, halsiz olup yatmama oh olsun sana derdi hep mutlu olurdu. Neredeyse doğuracağım mesela bir kere arayıp bir şeye ihtiyacın var mı demedi. Hamilelikte kilo alıp şişmemi çok istiyordu. Daha neler neler Mümkün olduğunca az muhatap oluyoruz. Çözüm bu
Öylemi. Birden gelir sancin hop gidersin. Emin ol öylesi daha iyi. Bizim oralarda ayak ağrısı derler önceki ağrılara. İlk gebeliklerde çok olmuyor zaten sonraki gebeliklerde son ay ağrıyla sızıyla geçiyor.
Yani ben de öyle oldu. Belki hepsini çok rahat geçiren de vardır.
Hiç bir bilgim yok canım neden olur diye ama. Poliklinikten bir randevu al ya da başka doktora görün. Belki mühim bir şeydir.
Nişan mukuslu yoğun bir kıvamda oluyor açıkrenk , nişan gelince hemen doğum başlamıyor ama doktorun ilgilenmemesi ilginç, hiç mi açıklama yapmadı birşey demiştir illa kiIyi aksamlar hanımlar. 30ncu haftadan beri erken doğum riski yaşıyorum hastahanede yattım çıktım 34ncu haftama girdim şükür bugün az miktarda ve açık renk kanama oldu acile gittim doktor olsun ebe olsun doğru düzgün bakmadılar bile. Sizce kanama neden olur böyle birşey yaşayan var mı aranızda.?
Ve nişan dedikleri şey böyle birşey mi herkeste olur mu.?
Olur tabi neden olmasın. Ben de çok heyecanlıyım. Acaba ne zaman, nasıl başlayacak? İlk kızımda 40. Hafta kontrolüne gittim, sancı vs yok. Dr senin sancin açıklığın var dedi. Suni sanciyla 4.30 saatte doğdu kızım.Öylemiönceden sancı olmadan birden de başlayabiliyor yani. Çok heycanlıyım acaba nasıl başlayacak doğumum ya
Özele gideceğim karnım düşmüştü zaten aşağı daha çok düştü gözle görülecek derecede. Aradım da ozeldeki doktorumu sürekli gidemiyorum ara ara kontrole gidiyordum ya erken doğumdan yada kendini çok yorduysan kan gelir dedi ama yorulmadım da öyle yat dinlen yarın gel bakalım dedi. Korkuyorum da hayırlısı olsun bakalım...... Birden gelir sancin hop gidersin. Emin ol öylesi daha iyi. Bizim oralarda ayak ağrısı derler önceki ağrılara. İlk gebeliklerde çok olmuyor zaten sonraki gebeliklerde son ay ağrıyla sızıyla geçiyor.
Yani ben de öyle oldu. Belki hepsini çok rahat geçiren de vardır.
Hiç bir bilgim yok canım neden olur diye ama. Poliklinikten bir randevu al ya da başka doktora görün. Belki mühim bir şeydir.
Aminn inşallah hepimize kolay doğum nasip etsin Allah. Diğer doğumlar çok zorlamamış anladığım kadarıyla seni buda öyle olurOlur tabi neden olmasın. Ben de çok heyecanlıyım. Acaba ne zaman, nasıl başlayacak? İlk kızımda 40. Hafta kontrolüne gittim, sancı vs yok. Dr senin sancin açıklığın var dedi. Suni sanciyla 4.30 saatte doğdu kızım.
İkinci kızımda kendi sancimla gittim. Öyle doğdu. Bakalım bu miniğim nasıl olacak?❤
Sağlıkla ve kolaylıkla gelsin inşallah bebeklerimiz
Ben trendyol dan aldım canım. Düğmeli kırmızı pijama takımı çok beğendim farklı renkleri de var tavsiye ederim.Kızlar lohusa pijama takımı için hangi siteye bakayım. Bir tane mağazadan almıştım. Diğerini internetten alayım diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?