2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Valla ben mesela kek yaparım gelen giden olursa yer diye aldım, ki benim eşim çok kullanır şekeri. Mecburi yani
Ben galiba en son 2 sene önce falan şeker almıştım, hala o duruyor bir şey gelmediyse başına
Canım bayağı stresli ve üzücü şeyler yaşamışsınız ama inşallah sonucu güzel olur sizin için

çok zor günler geçirmişsin canim. inşallah bundan sonra hep kolayliklar ve güzellikler yaşarsıniz minik kuzunla...

M mis
Cherrygum canını hic sıkma, Allah bir sekilde kolayligini veriyor,bebege odaklan guzel gunleri dusun motive et kendini,benimde ilk bebegim bende psikolojik olarak tedirgin ve huzursuzum bebege nasil bakicam alisicakmiyim diye,abimde diyoki annem sende 40 gun nasil kalicak babamda abime kizdi, zaten korkuyorum koyun can derdinde kasap et derdinde bizde hassasiz herseyi takiyoruz hersey guzel olucak Allahin izniyle sikma canini

Kızlar bu kan sulandırıcı iğneyi vurdum az önce inanılmaz yaktı çok acıttı hala yanıyor normal mi bu.

Jos
Hosgeldiniz,iyi dilekleriniz icin tesekkur ederiz,insallah hepimiz saglikla kucagimiza aliriz bebeklerimizi

Kızlar sizde yalancı sancılar oluyor mu?Bende bel ağrısı vs yok. 37. Haftaya geldim yavaş yavaş başlaması gerekmiyor mu Hemşire sancın olmassa 42 ye kadar bekleriz dedi o kadar beklesin istemiyorum ya 38 dolunca hemen doğursam ne güzel olur

Iyi aksamlar hanımlar. 30ncu haftadan beri erken doğum riski yaşıyorum hastahanede yattım çıktım 34ncu haftama girdim şükür bugün az miktarda ve açık renk kanama oldu acile gittim doktor olsun ebe olsun doğru düzgün bakmadılar bile. Sizce kanama neden olur böyle birşey yaşayan var mı aranızda.?
Ve nişan dedikleri şey böyle birşey mi herkeste olur mu.?

Anneme söyledim zaten ben artık kimseyi çekmek istemiyorum 1ay sonra doğum yapıcam neden beni kimse düşünmüyor diye annemde üzüldü işte konustuk biraz. Elimden geldiğince bebegimi bakıcam eşimde yardımcı olacak zaten cok hevesli
Bak annesi kızın sen üzülünce, hemen savunmaya geçmiş. O seni düşünüyor hemen tepkisini veriyor sana. Sende onu düşün,mutlu ve cok huzurlu annesi olsun.
Evet ya canım benim kasıldı bebeğime daha cok üzüldüm bu arada benim kızımın adoda duru olacak
Evet aynı dediğin gibi abla kardeş oluyor böyle seyler bizde sizin gibiyiz suan herkes hassas bi dönemde ondan oluyor böyle seyler. Valla aynen eşim oruç olacak ama yardım eder bana sanırım cok da yemek yemez gerçi
Kız yok benim ablam böyle değil çok alıngan küser ama beni hep düşünür böyle şeyler olmaz aramızda senin ablanda zormuş ya çözümün mantıklı
Sağol canım gerçekten hepiniz yazdınız moralim yerine geldi içimi döktüm
Yaa buna yakın seyler yaşayacağız sanki bizde yani ama bana cocukları karsılaştırmak saçma geliyor herkesin bebeği ayrı sevgisi de ayrı olacak. Bende cok kırılırım böyle seyler duysam daha anlatmam zaten kendi içime dönerim. Sende en iyisini yapmışsın bence iyi geldi konusmak dertleşmek
Ya işte benimle 40gün durmaz sanırım yani aslında durmayacagını biliyorum aşağı yukarı sizin muhabbet gibi ben zaten illa dursun demiyorum ki herkesin durumu farklı. Keşke elinde olanın kıymetini bilseler. Aslında ben ne istediğimi söyledim bazen de diyorum aman zaten kimseye güvenerek doğurmicam bu cocugu kendim bakacaktım çok beklentimde yok
Sağol canım benim şimdi daha iyiyim evet kimse isteyerek kırmaz incitmez birbirini
Ben de tedirginim açıkcası nasıl olacak nasıl yapıcam ilk bebegim senin gibi düşünüyorum. Ama sonucta bir gün doğacak ve bakacaktım doğmadan sevgisi içimde öyle büyüdü ki o sevgiyle bakmayı öğrenicez zorlansakta

Kızlar eşimle dışarı çıktık yemek yedik hava aldım iyi geldi. Hatta gittim bi de ayakkabı aldım ohh baya rahatladım alışverişin mutlu etmediği kadın yok sanırım hepinize çok teşekkür ederim burda hiçbirinizi tanımıyorum ama hepiniz destek oldunuz ayrı ayrı yazdınız iyiki varsınız

. Birden gelir sancin hop gidersin. Emin ol öylesi daha iyi. Bizim oralarda ayak ağrısı derler önceki ağrılara. İlk gebeliklerde çok olmuyor zaten sonraki gebeliklerde son ay ağrıyla sızıyla geçiyor.

Yani ben de öyle oldu. Belki hepsini çok rahat geçiren de vardır.

Hiç bir bilgim yok canım neden olur diye ama. Poliklinikten bir randevu al ya da başka doktora görün. Belki mühim bir şeydir.

Ablam yada kız kardeşim yok tek kızım. Hep ablam kardeşim olsa nasıl olur diye merak ederdim ama herşeyin hayırlısı tabi abim var erkek kardeşim var hep destekcimler saolasunlar. kardeş her zaman güzeldir kıymetini bilse keşke ablanız

Öylemi önceden sancı olmadan birden de başlayabiliyor yani. Çok heycanlıyım acaba nasıl başlayacak doğumum ya

Dünya sağlık örgütünün cuma günü bu konuda rapor yayınladı. Rapordaki bilgiler üzerinden ilerleyelim.
Öncelikle raporda bizi biraz olsun rahatlatan bir nokta var;
Gebelikte solunum yolu enfeksiyonları gebeliğin getirdiği yüklerin altında ezilen solunum ve dolaşım sistemlerinin hedefte olması nedeniyle (artan solunum ve dolaşım sistemi yükü) daha şiddetli bir seyir gösterir. Coronavirus tespit edilen gebelerde ise durumun böyle olmadığı gözlemlenmiş.
Tüm dünyada Coranavirus teşhisi konan 147 gebe mevcut. Bunlardan 8’inin durumu sıkıntıya girdi; 1’inin durumu kirtik durumda.

Coronavirüs Bebeği etkiler mi?
Şu ana kadar Coranavirus teşhisi konan gebelerin bebeklerinin nasıl etkileneceği bilinmese de şu ana kadar doğan bebeklerin hiçbirinde virus saptanmadı.
Bu yenidoğanların boğaz, göbek kordonunda virus olmadığı gibi, amniyotik sıvıda ve anne sütünde de rastlanmadı.
Burada şu noktanın altını çizmek istiyorum; bu anlatılanlar gebeliğin geç döneminde enfeksiyon kapmış gebeler için geçerli! Erken dönemde bir şey yapıyor mu tam olarak bilmiyoruz. Bu gebelerin haftaları ilerleyince ve doğum gerçekleşince bu sorunun cevabını alacağız.
Coranavirus tespit edilen yenidoğanlar incelendiğinde de doğum sonrası anneyle temasla virusun bulaştığı saptanınca şimdilik yaklaşım, virus tespit edilen gebelerin doğum sonrası virus temizleninceye kadar bebekle ayrı tutulup izole edilmesi şeklinde.

Gebeler ve aşı konusuna gelince ;
Aşı çalışmaları hızla devam ediyor. Dünya sağlık örgütü bunu bir salgın olarak ilan etti. Yakın zamanda aşı çalışmalarının ilk haberlerini alacağımızdan şüphe yok! Lakin gebeler özel bir grubu oluşturuyor. Aşıların gebelerde denenmesi için uzun çalışmalar gerekiyor.

Peki gebeler Coronavirüs’ten korunmak için neler yapmalı?
Bu önlemler herkes ile aynı!

Nişan mukuslu yoğun bir kıvamda oluyor açıkrenk , nişan gelince hemen doğum başlamıyor ama doktorun ilgilenmemesi ilginç, hiç mi açıklama yapmadı birşey demiştir illa ki

Öylemi önceden sancı olmadan birden de başlayabiliyor yani. Çok heycanlıyım acaba nasıl başlayacak doğumum ya
Olur tabi neden olmasın. Ben de çok heyecanlıyım. Acaba ne zaman, nasıl başlayacak? İlk kızımda 40. Hafta kontrolüne gittim, sancı vs yok. Dr senin sancin açıklığın var dedi. Suni sanciyla 4.30 saatte doğdu kızım.

İkinci kızımda kendi sancimla gittim. Öyle doğdu. Bakalım bu miniğim nasıl olacak?

Sağlıkla ve kolaylıkla gelsin inşallah bebeklerimiz

Özele gideceğim karnım düşmüştü zaten aşağı daha çok düştü gözle görülecek derecede. Aradım da ozeldeki doktorumu sürekli gidemiyorum ara ara kontrole gidiyordum ya erken doğumdan yada kendini çok yorduysan kan gelir dedi ama yorulmadım da öyle yat dinlen yarın gel bakalım dedi. Korkuyorum da hayırlısı olsun bakalım.....

Aminn inşallah hepimize kolay doğum nasip etsin Allah. Diğer doğumlar çok zorlamamış anladığım kadarıyla seni buda öyle olur
Rahim ağzı uzunluğu 45mm di 23mm e düşmüş doktor şimdilik doğum yok ama yarın nolur bilemem dedi.
nst de sancı 100 e çıktığında doğum sancısı oluyormuş. Acaba en çok kaça çıkıyor bu sancı doğumda bi ara 25 lere çıkmış ben ayy demişim eşim öyle diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…