Bizimki kesik süt gibi olduğu da oluyor ama bazen direkt içtiği gibi çıkarıyor .evimiz kuzey soguk oluyor hatta üşüyüp doğalgaz yakıyoruz bile dedim . Ama almadı idrar kültürü.Canım idrar tahlili yapmak o kadar zor değil ki niye 10gün bekleyelim demiş doktor enteresan. İdrar almak için poşet oluyor yapışkanlı onu yapıştırıp idrar alıyorsun. Kültür testi 2-3 gün sonra çıkıyor. Kız bebeklerden almak daha zor poşet kayıyor falan ama ben kızımda altını açtıktan sonra biraz su döküp altına kap tutmuştum suyun etkisiyle yapmıştı çişini. İlk kızım da çok kusardı doktora söyleyince idrar bakalım demişti. Temiz çıkmıştı idrar kültürü. Her emmeden sonra kesik süt kıvamında çıkırıyordu benimki biraz. Fazla değildi miktarı
Yok demez canım biz de 37+1 de doğduk 2845 gr ile 2 aylık 5 kg olduğunda sunnetimiz olduKaç kg oldu canım senin oğlan ben dün tarttım 5 kg olmuş. Yapar sanırım biz kendi doktorumuza sormadıkçocuk cerrahını aradık 2,5 aylık dedik o da tamam rahat olur işlem dedi randevu verdi inşallah bu küçük götürün şimdi demez
Canım idrar için mini bir torba veriyorlar senin erkek galiba daha kolay torbayı yapıştırıyorsun içine giriyor zaten idrar torbanın çok az da olsa olurDoktor da uyku hali olur dedi . Evet bizde de var dememe rağmen sıcaktandır dedi , 10 gün bekleyelim dedi3 te uyudu hala çok derin uyuyor . İdrar tahlilini nasıl yapıyorlar ki ?
Canım bebeğin aşırı fiskirtmali kusmuyorsa muhtemelen fazlasını atıyordur o yüzden sonrasında tekrar emzirmene gerek yok doymuştur tabi böyle devam ederse doktoruna bi danış istersenCanım anneler selam ben Mayıs annesiyim. Size bişey sormak istiyorum. Benim bebeğim 25 günlük sadece anne sütü veriyorum. 2-3 saatte bir veriyorum gündüzleri bazen daha sık oluyor. Ama şöyle bir sorunum var kızım günde 10 kere emiyorsa 5 inde kusuyor. Bu kilo almasını engeller mi? Ve kustuktan sonra yeniden beslemem gerekiyor mu ? Sizler tecrübelisiniz bana yardım eder misiniz ☺
Valla 4 5 hâlâ bizim için normal rakamlar kaka için ama dediğin gibi insan acaba mi diyor evhamdan bence birazda bizim işlerBak bir de kaka durumu var , kakasını da nerdeyse 4-5 kere yapıyor son zamanlarda . Hem kusuyor hem kaka sık yapıyor .kabızlık tan iyi ama insan bir acaba mı diyor tabi .
Benimkininde ağladığı oluyor canim ama eğer keyfi yerindeyse ve ben yanındaysam duruyor valla findikMaşşallah ya benim oğlanın max uyanık kalma süresi 1 saat. Sonra ağlamaya başlıyor uykum geldi diye. Güzel de uyusa bari gazdan uyanıp duruyor sürekli. Ablaları başında bekliyor biraz baksın etrafa diye yok sürekli zırlama peşinde kendileri
Benim minnoş da 33+4 de 2450 doğduYok demez canım biz de 37+1 de doğduk 2845 gr ile 2 aylık 5 kg olduğunda sunnetimiz oldu
Emzirdikten sonra muhakkak ağız gazını çıkart canım omuzunda tut bir süre çıkmıyorsa dizine yatır bacaklarını aşağı sarkıt pat pat vur sırtına. Gazı çıkmazsa bir süre sonra gazla birlikte biraz kusabilir. Fışkırır tarzda kusmuyorsa tekrar beslemene gerek yok. Sağlıkla büyütün inşaallahCanım anneler selam ben Mayıs annesiyim. Size bişey sormak istiyorum. Benim bebeğim 25 günlük sadece anne sütü veriyorum. 2-3 saatte bir veriyorum gündüzleri bazen daha sık oluyor. Ama şöyle bir sorunum var kızım günde 10 kere emiyorsa 5 inde kusuyor. Bu kilo almasını engeller mi? Ve kustuktan sonra yeniden beslemem gerekiyor mu ? Sizler tecrübelisiniz bana yardım eder misiniz ☺
Bişey olmaz canım su değmesin dedikleri kolundaki verem aşısı diğerlerinde banyo yaptırabilirsin. Verem aşısından dolayı banyo yasak. Takma kafana bişeycik olmazKizlar kendimdennefret ediorum
2. Ay asisi olduk
3 gunbanyo yok dediler
Terledi yuzunu boynunu silerken
Suya batirdigim agiz beziyle kolunu bacaklarini dasildim
Kolunda igne yerine geldi mo tam emin deilim
Ama bacaklarindakine geldi yani bez
Cok baastirmadim bi boyke sivazladim gibi
Cok panik oldum
Doktor koldaki tutmazsa anlar tekrarlariz dedi
Bacaktakileri nasil anlayacak
Verem asisi haricisu deg.esi sorun degilsanirim
BenNneligi beceremiorum
Iyilik yapayimderken zarar verdim
Ya asilar ol.adiysa jiz savunmasiz bnmyuzumden
Terlemisti ebe ellemisti derken bos bulundum yaziklar olsun bana
Ne olur sizce neyapmaliyim bi de siz vurmayin kutfeb
Canım benimki de yapıyor her bebek yaparKızlar gunaydin dünden beri çok kötüyüm ya benim küfürbaz haydom keltürküm uyurken veya tam uykuya dalacakken sicriyo tik gibi mesela bacağı kolu atar gibi oluyo bende kundak olmayan bebek sıçrar diye önemsemedim ama sonra düşündüm kızım da hatırlamıyorum böyle sıçrama hele bi internete bakayım dedim dünyam karardı ya epilepsi falan yaziyo icime kötü his geldi çarşamba çocuk doktoruna randevu aldim oda çocuk norolojisine sevk edip eeg cektirmemizi isteyecek muhtemelen ah ya dünden beri nasıl moralim bozuk
Her bezi çişli, açlıktan değil bence yerini yadırgadıBebekler doymuyor mu acaba
Yok canım mama vermiyorum. Ya aç değil bence yerini yadirgiyorMama veriyor musun canım? Benimki ağladığında acıktığına ihtimal vermesem bile emince ya da mama verince susuyor. Midesi epey büyüdü. 120 ccyi bir lokmada çekiyor.
Verem aşısının tutması gerekiyor diye biliyorum diğer asilarda öyle birsey yok verem aşısı da kabuk tutacak falanKizlar kendimdennefret ediorum
2. Ay asisi olduk
3 gunbanyo yok dediler
Terledi yuzunu boynunu silerken
Suya batirdigim agiz beziyle kolunu bacaklarini dasildim
Kolunda igne yerine geldi mo tam emin deilim
Ama bacaklarindakine geldi yani bez
Cok baastirmadim bi boyke sivazladim gibi
Cok panik oldum
Doktor koldaki tutmazsa anlar tekrarlariz dedi
Bacaktakileri nasil anlayacak
Verem asisi haricisu deg.esi sorun degilsanirim
BenNneligi beceremiorum
Iyilik yapayimderken zarar verdim
Ya asilar ol.adiysa jiz savunmasiz bnmyuzumden
Terlemisti ebe ellemisti derken bos bulundum yaziklar olsun bana
Ne olur sizce neyapmaliyim bi de siz vurmayin kutfeb
Benimki de kız , ben de omzuma yapıştırmadan gaz alınca azalıyor kusma , 15 dk da omzumda tutmaya çalışıyorum hemen yatırmıyorum . Sağlık ocağında da verilir mi acaba tahlil ?Canım idrar için mini bir torba veriyorlar senin erkek galiba daha kolay torbayı yapıştırıyorsun içine giriyor zaten idrar torbanın çok az da olsa olur
Canım ben birde bdik açıya yakın emziriyorum emdikten sonra da o pozisyonda bir süre tutuyorum uykuya dalmışsa mide gazını çıkartmıyorum uyanıksa çıkartıyorum onda da omzuma çok yapıştırmıyorum bizde bunşekilde kusması azaldı epey t
Canim gozunaydin rengine takilma bekledi ya ondandir. Benimde yemyesil di. Bu arada kameranin siparisini verdim sagolİyi akşamlar kızlar nasılsınız? Bugun bizimki banyo yaptı uyuttum yarım saate ağladı bi baktım ki kaka yapmış bezi dolu alın bunu diye ağlıyor2 günde yaptı kakasını ama rengi tuhaftı turuncu kahverengi gibi baya da sıvı su gibiydi. Acaba sıkıntılı bişey mi çok da incelemek istemiyorum ama değişik bi kakaydı
Neyse bugun kızıma birsürü güzel şeyler aldım lcwdan tulumlar elbiselerihtiyacı olan varsa baksın mutlaka fiyatları da çok iyi
Biraz baktımda internetten sıkıntılı bişey yazmıyo. Bu sefer iki günde yaptı birde ben mamayı çok azalttım. Mamayla beslenen bebeklerde kabızlık oluyomus sende sıkıntı yapma normal yani. Güle güle kullan canım inşallah memnun kalırsınCanim gozunaydin rengine takilma bekledi ya ondandir. Benimde yemyesil di. Bu arada kameranin siparisini verdim sagol
Vuuu sen de mi Yozgatlısın yoksaKizlaaar noruyonuz size bi yozgat dilinden yazem dedim keleee..
Biz iyiyiz 2.5 aylık olduk çok şükür pek datlı bal olduk ball..
Benim minnak bugun sırt üstü yatarken yana dönmüş yüzüstü dönmeye ramak kalmıştı ki ben yetistim☺
Sizinkiler ne durumda kaka renkleri hariç nasilsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?