Ya neden sürekli her şeye otizm deyip geçiyorlar kolay mı bu kadar ailenin aklına şüphr ekmekYemek yerken televizyon izlemsinde ne gibi bir sıkıntı var. Zaman ilerledikçe ne kadar cok dikkat etmemiz gereken seyler oluyor.Valla ne bileyim herseyden birsey çıkıyor. Biz 3 kardeşiz hepimiZin arasinda 1 rer yaş var. Duralım diye TV karşısına koyarak büyütmüşler.
Simdi hersey yasak anneler stresli, kilo aldimi, boyu uzadimi, otizm mi, kafası büyükmü, küçükmü. Ne kadar cok sey var dikkat etmemiz gereken ve bunlarda bizleri geriyor.
Arel'le umut aynı yaşta. Bende umutu 2 yaş knttolune götürdüm, 3 ay önce.
Doktorun odasına girer girmez, yerde duran tartıyı almaya kalktı. Zar zor muane oldu. Doktor umuta seslendi, ona bakmasını istedi. Umut'ta yerdeki tartıyı almış odadan çıkarmaya çalışıyordu. umut için otizm dedi, yüksek bir ihtimal dedi. Göz kontağı yok, birde adını söylediğinde bakmıyor dedi. Bende suan tartıya takıldı, adinida biliyor dedim. Senin dedigin olsun Mart'ta tekrar getir eger supelerim devam ederse, ona göre bir yol alırız dedi. Benimde canım sıkılmıştı. Aslında bu konu hakkında birseyde bilmiyorum. Bu yastaki cocuk neleri yapabilmeli, ne kadar konuşmalı, Yada ne olmalı.zaman zaman aklıma geliyor. Marttı bekliyorum.
Kız tabi profilini kapatıyorsun sadece arkadaşların görebiliyor profilini istediğin kişileri eklersin sadece adını da istediğin gibi yaparsın kendi adın olmak zorunda değil kim bilecek o sensin sonraYaa miss ben burdan da size resmimi gostermek istedim de... sizi takibe alirsam ve sadece takip ettiklerim profilimi görebilir dersem oluyor mu acaba diye düşündüm..yani baskaları da profili acamasa dahi gorebiliyor mu?ya resmi eklemek sorun degil de.benim elti burayi kullaniyor..bir burda rahatimburada da bana satasmasin.
Sahte hesap da acamam missim..dur ben bunu bi yonetime sorayim.duruma gore isteyenleri takibe alayim.
Benimkide ödü kopuyor süpürggeden bana sarılm ayan kız yapışıyor boynuma@misskokulumm Benim elektrik süpürgesi Sena yı nasıl tavlarÇok korkuyor süpürgeden . Bir türlü alıştıramadım. Örümceğe de aynısını yapmıştı ama kademeli yaklaşarak atlattık şükür şimdi odalar arası bırak yürümeyi koşa koşa geliyor yürüteçle arkama . Ama süpürgeyi nerde görse benim köpekten korkmam gibi dönüp dönüp bir de arkasına bakıyor geliyor mu diye zaar Bu arada senada hala var ağız çevresi hafif pütürlü . Bende mi denesem D vitaminini diyeceğim ama Sena nın bıngıldak hala bebeklikteki gibi demişti ebe . Doktor da takipte olmalı dedi . Hiç de aksatmadım D vitaminini . Marka değiştireyim bari ben de ocean kullanıyordum .
Güzel haberler almışsın canım her şey normal aslında bizler tedirgin oluyoruz kabızlığı da hareketlensin geçecek eminimGunaydin kizlar biz sabah doktora gittik. Karya hn kilo almamis gercekten bas cevresi sanirim ben yalnis yazmisim yarim cm artmis boyda ayni ama durmadi olcerken her neyse cok normal zaten kilosu iyi oldugu icin problem olmadigini soyledi. Suan persentilda baya iyi biraz daha kilo alsa obeze dogru gider hic takilma dedi. Tahlil veya test vs istemedi 1 2 ay daha takip ederiz ama bence problem yok dedi. Bende surekli kontrol etmicem
Kabizligi soyledim yogurt ve yumurta peyniri biraz azalt dedi onlardan dolayida kabizlik artiyormus sebze meyve ver bol bol dedi. Karnını kontrol etti sert degil problem yok dedi
Bizde durumlar bu sekilde. Siz nasilsiniz ne var ne yok :)
Benim psikopatta süpürge çalışınca borusunu eline alıp yemeye calisiyoBenimkide ödü kopuyor süpürggeden bana sarılm ayan kız yapışıyor boynumabi kere korkmadı bi teorim var tutarsa sana da söylerim babası ile ilk temizlikte deniycem
Ay gü nay dınnnnGunaydiiinn çok güzel bir gün olsunbiz dün gece güzel uyuduk umutlandim duzeliyo galiba diye üç kere kalktı kısa kısa emip uyudu hemen gerçi çok yoruldu dün ondan mı ayikmadi çok bilmiyorum ama düzelmiş olsun tek dileğim
Ay evet değil mi yazacaktım iyi hatırlattın miss yakışıklı damadım daha da karizmasıyla yıkmış ortalığı maşallah,Günaydın canım Maşşallah haydoya hadi inşallah düzelir artık kırılma noktası olsun bu gecefotolar da yakıyor ne güzel ortamınız da hiç bozulmasın inşallah hep yakın yaşlarınız olunca kafa dengi de oluyorsunuzdur
Ayy ben şu çoluk sesinden rahatsız olanları anlamıyorum git o zaman müstakil evde otur hani çok abartı bir şey olur anlarım ama böyle her seste şikayet çoçuk bu tutamazsın sonuçta top da oynar ağlar bağırırda@sekerpare5939 dün abimlerin binada yaşanan bir olay üzerine sen aklıma geldinalt üst komşular çocuk sesi nedeniyle birbirine girmişler. Alttaki çok şiddetli defelarca duvarlara vurmuş. Üst komşu da polis çağırmış. Polis alttakini suçlu bulmuş. Çocuk sesi gürültüden sayılmıyormuş saat kaç olursa olsun alttakinden şikayetçi olabilirsiniz demiş polis.
Benim alt da şikayetçi ya eşim en son polis çağır demişti iyi demilsin bak biz haklıymışız dedim ben de
Söyleye söyleye aralarında bı bağ olusturdukAy gü nay dınnnnaslı bunlar valla çift mi ne maşallah bizimde gece 2 kere ben yatmadan 2 kere de yattığımda kalktı binlerce şükür sabah babası giderken uyandı 6.15 gibi sonra yatakta oynadı kendi sızdı hatta nasıl mutlu oldum hep böyle devam etse giderek daha iyi olsa
Yaa damadın dün elden gidiyorduuuu dedim durun onun başı bağlı aşkınızi platonik yaşayınAy evet değil mi yazacaktım iyi hatırlattın miss yakışıklı damadım daha da karizmasıyla yıkmış ortalığı maşallah,ortamınız hiç bozulmasın kuzum Aslihaydo
Ben umutta hiç öyle bir şey olduğunu düşünmüyorum valla bende günde 15 dk kadar izlettiğim zamanlar oluyor kırmızı balık biz evde tv açık bazen reklamlar dikkatini çekiyor tamamen kesmek imkansız ekranı bence doktorun saçmalamış bazı doktorlar gerçekten bir garip nasıl direk anlıyor benim kardeşim 6. Sınıf maşallah çok da çalışkan başarılı bebeklikten şimdi bile işine gelmezse asla ne bakar ne cevap verirYemek yerken televizyon izlemsinde ne gibi bir sıkıntı var. Zaman ilerledikçe ne kadar cok dikkat etmemiz gereken seyler oluyor.Valla ne bileyim herseyden birsey çıkıyor. Biz 3 kardeşiz hepimiZin arasinda 1 rer yaş var. Duralım diye TV karşısına koyarak büyütmüşler.
Simdi hersey yasak anneler stresli, kilo aldimi, boyu uzadimi, otizm mi, kafası büyükmü, küçükmü. Ne kadar cok sey var dikkat etmemiz gereken ve bunlarda bizleri geriyor.
Doktorun odasına girer girmez, yerde duran tartıyı almaya kalktı. Zar zor muane oldu. Doktor umuta seslendi, ona bakmasını istedi. Umut'ta yerdeki tartıyı almış odadan çıkarmaya çalışıyordu. umut için otizm dedi, yüksek bir ihtimal dedi. Göz kontağı yok, birde adını söylediğinde bakmıyor dedi. Bende suan tartıya takıldı, adinida biliyor dedim. Senin dedigin olsun Mart'ta tekrar getir eger supelerim devam ederse, ona göre bir yol alırız dedi. Benimde canım sıkılmıştı. Aslında bu konu hakkında birseyde bilmiyorum. Bu yastaki cocuk neleri yapabilmeli, ne kadar konuşmalı, Yada ne olmalı.zaman zaman aklıma geliyor. Marttı bekliyorum.
HaydaaaKızlar bu arada çok kötü bişey oldu
Karşımıza helvacı açılıyor sabah tabela astılarhak mı bu reva mı nolacak şimdi
Ohhh maşallah kendine dert ediyordun uzmandan duydun rahatlamılsındır hadi gözün aydın kuzumGunaydin kizlar biz sabah doktora gittik. Karya hn kilo almamis gercekten bas cevresi sanirim ben yalnis yazmisim yarim cm artmis boyda ayni ama durmadi olcerken her neyse cok normal zaten kilosu iyi oldugu icin problem olmadigini soyledi. Suan persentilda baya iyi biraz daha kilo alsa obeze dogru gider hic takilma dedi. Tahlil veya test vs istemedi 1 2 ay daha takip ederiz ama bence problem yok dedi. Bende surekli kontrol etmicem Kabizligi soyledim yogurt ve yumurta peyniri biraz azalt dedi onlardan dolayida kabizlik artiyormus sebze meyve ver bol bol dedi. Karnını kontrol etti sert degil problem yok dedi Bizde durumlar bu sekilde. Siz nasilsiniz ne var ne yok :)
Ah keşke benimkide öyle olsaBenim psikopatta süpürge çalışınca borusunu eline alıp yemeye calisiyoaralarında bı aşk var bir gün video çekeyim de görün elinden aldığımda nasıl kolu kopmuş gibi agliyo
Bende bende hava kapalı baya güne güneşli gibi günaydın diye diye başladımSöyleye söyleye aralarında bı bağ olusturdukBenim oğlan hanimci o ne yapsa onu yapıyo yaa inşallah böyle devam ederler uykumu alınca ben de pamuk gibi oluyorum
Yaa damadın dün elden gidiyorduuuu dedim durun onun başı bağlı aşkınızi platonik yaşayın
Vallahi bilmiyorum ama artık çok fazla gündemde. Artık doktorları geçtim en ufacık birşeyde, insanlarda söylüyor. İnsanlar sürekli uyarıyor, ilk soru çizgi film izliyormu sakin izletme diye uyarılıyoruz. Dilimize çok fazla otizm dolanmış. Allah bütün bebekleri korusun. Valla ay ay çocukları takip ettiriyoruz. Bizler doktor yüzü görmeden büyümüşüz. Hepimizin hakkında hayırlısı.Ya neden sürekli her şeye otizm deyip geçiyorlar kolay mı bu kadar ailenin aklına şüphr ekmekçocuk dikkatini o an başka şeye vermiş biz bile elimizde bi iş varken çevremizi duymuyoruz bu gayet insansı geliyor bana
Ben bu yüzden çok kasmadan büyütmeye çabalıyorum dediğingibi hepimiz nasıl büyüdük elbebek ilgi şevkat 7 24 üstümüze titreyen ebeveynlerle mi bana abartılı geliyor bir çok şey. Tabiki yapan kızlar beni yanlış anlamayın bu benim şahsi fikrim hepimiz aynı şeyi yapsak prototip bir toplum olurdukfarklılık lazım tabi.
İşine gelmediğinde duymaması var. Ama kimin yokki. Yaramaz çocuk bunu biliyorum, inşallah ta dogru dusunuyoruzdur. Doktor cok ugrasmadi, 2 kere umut dedi. Gel benim gozlerime bak dedi. Umut tartıyı aldi bir eliylede kapıyı açmaya çalışıyordu. Bakalım hayırlısıBen umutta hiç öyle bir şey olduğunu düşünmüyorum valla bende günde 15 dk kadar izlettiğim zamanlar oluyor kırmızı balık biz evde tv açık bazen reklamlar dikkatini çekiyor tamamen kesmek imkansız ekranı bence doktorun saçmalamış bazı doktorlar gerçekten bir garip nasıl direk anlıyor benim kardeşim 6. Sınıf maşallah çok da çalışkan başarılı bebeklikten şimdi bile işine gelmezse asla ne bakar ne cevap verir
ay bahar güldürdün b3ni ya ama annen de hakliAnnelik iste canim endiseleniyoruz ister istemez. Sıkma canını.. bende kilo almamis bas cevresi artmamis diye anneme anlatiyorum bugun kufur etti en son evde kalmissin kizla uğraşıyorsun diye
çok kolay karar veriyorlar ne basit di miÇok haklısın 2 kelam edelim gel doktor demeyecek kasılacak yabanvılayacak elbet normal yani
miss dr a inat arel daha da kelime turetir oldu hatta ingilizce bile kobustu bugun. arbasini isterk3n hangisi dedik blue dediHelinnnnn nasıl oldun canım üzme kendini daha küçük Arel de. Konuşmaması gayet normal. Boşver doktoru sen bilirsin zaten. Ama benim de canım sıkılırdı öyle deseydi doktor haliyle.
BKGK dişiniz hayırlı olsun canım Maşşallah hızlı geliyor dişler Karyanın. İki üst diş beraber çıkar yandakinin de gelişi yakındır
Jadesi instagrama atsana bakalım Asya kuşa
Benimkine tüm gün kitap okuduk bugünhepsini birer defa. Şu yukardan hayvan çıkan hareketli kitabını 4 er kere okuduk her seferinde aynı heyecan ve kahkahalarla okuyoruz nedense çok seviyor. Video çekmeliyim bak aklıma düşürdün
canim yerken mutlaktayız televizyon yok telefon yok zorlama da yok yediği kadar diye ilerliyoruz çizgi-film istiyorsa oturma odasına gidiyor tv den izlemek içinYemek yerken televizyon izlemsinde ne gibi bir sıkıntı var. Zaman ilerledikçe ne kadar cok dikkat etmemiz gereken seyler oluyor.Valla ne bileyim herseyden birsey çıkıyor. Biz 3 kardeşiz hepimiZin arasinda 1 rer yaş var. Duralım diye TV karşısına koyarak büyütmüşler.
şekerparem 2 yaşta takıntı da olabiliyor kendilerini bulmaya calisiyorlarCanım senle göz kontagi kuruyorsa korkma.kaldi ki duruyla ugrasiyro diyorsun.guzelce yemegini yiyor diyorsun.ekrana bakmiyor diyorsun.otizmli cocuk takintili olur.dönen nesnelere bakar.parmak ucuna basar.tuvalet egitimini bile aldı.ne bileyim pek ihtimal yok galiba.
Bi de eskiden düşünmüyorduk cunku eskiden otizm yoktu.son 50 yıldır var. Bi de eskiden bu kadar duzenli cizgi film yoktu ki.en fazla yarım saatte biterdi hep.
Otizmin neden kaynaklandigi tam belli olmasa da bu cocuklarda toksin çok fazla çıkıyor.bu da paketli gidalar gereksiz yere verilen ilaçlar folyo ile pişirilen yemekler cizik teflonlar agir kimyasalli deterjanlar sampuanlar kremler böyle say say bitmez.
Bi de cok tv bakmak da etkili..
oyyy bu ne baharım ya valla benim bile sıkıldı burdaAnladım canım sağolasın insanın canı sıkılıyor. Bu olaydan sonra sağlık ocağına götürmüştüm. Dedim doktor boyle böyle dedi. Goturdugum doktor ilk defa görmüştü umutu. Aile hekimi çocuğu tanımadığı için, öyle bir yorumu olmuştur. Ben kadar taniyamaz umut'u dedi. Bence umut otizm değil, ama bu seni rahatlatmasin dedi. Umut otizm değil ama hiperaktif bence dedi. Hiperaktif değince anneler sevinir, çocuklarımız hareketli diye dedi. Unutma hiperaktif bir hastalık dedi. Hepten canım sıkıldı eve geldim.
ohhh valla bahar en çok senin rahatlamaya sevindim. gözümüz aydın canimGunaydin kizlar biz sabah doktora gittik. Karya hn kilo almamis gercekten bas cevresi sanirim ben yalnis yazmisim yarim cm artmis boyda ayni ama durmadi olcerken her neyse cok normal zaten kilosu iyi oldugu icin problem olmadigini soyledi. Suan persentilda baya iyi biraz daha kilo alsa obeze dogru gider hic takilma dedi. Tahlil veya test vs istemedi 1 2 ay daha takip ederiz ama bence problem yok dedi. Bende surekli kontrol etmicem
Kabizligi soyledim yogurt ve yumurta peyniri biraz azalt dedi onlardan dolayida kabizlik artiyormus sebze meyve ver bol bol dedi. Karnını kontrol etti sert degil problem yok dedi
Bizde durumlar bu sekilde. Siz nasilsiniz ne var ne yok :)
bahar ekran kesinlikle kötü etkiliyor buna katılıyorum. mümkün oldukça kısa tutmaya caliasacaz yapacak başka birşey yok canimVallahi bilmiyorum ama artık çok fazla gündemde. Artık doktorları geçtim en ufacık birşeyde, insanlarda söylüyor. İnsanlar sürekli uyarıyor, ilk soru çizgi film izliyormu sakin izletme diye uyarılıyoruz. Dilimize çok fazla otizm dolanmış. Allah bütün bebekleri korusun. Valla ay ay çocukları takip ettiriyoruz. Bizler doktor yüzü görmeden büyümüşüz. Hepimizin hakkında hayırlısı.
Hemde ne sıkılma burda pek dile getirmedim, ama sana oturan öküz bendede oturuyor.oyyy bu ne baharım ya valla benim bile sıkıldı burda
Ekranla işi yok seyretmiyor istemiyor. Ama hiperaktif se ne yapmam gerekiyor. Biri otizm dedi biri hiperaktif. Bakalım martta biraz daha büyümüş olacak dedi, daha rahat karar verecekler.bahar ekran kesinlikle kötü etkiliyor buna katılıyorum. mümkün oldukça kısa tutmaya caliasacaz yapacak başka birşey yok canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?