• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Çok kararlı bir şekilde uyku eğitimi için yola çıktım 😁 kendim veriyorum eğitimi 😁ilk akşam uykusu ile başladım ama Sena akşam uykusuna gündüzden nispeten daha kolay geçiyor . Kucağıma almadım , sürekli beşikte ayağa kalkıp kucak istedi 🤦‍♀️ Her seferinde geri yatırdım , şşş-pat ile 25 dk da uyudu 👍 gündüz de böyle olsa 🙏
Maşallahhhh ya hadi kolay gelsin 🥰

N Nehir8077 kuzum masallah diyorum, tebrik ediyorum önce seni sonra Duru'yu. ben kizlara hep iki yas sonrasi öğrettim. simdi seni örnek alıp yaza bir çılgınlık yapsam mi diye düşünüyorum. tembelliğime yenilmezsem insallah.
Maşallah bence de Hayırlı olsun N Nehir8077 ama çocuğun hazır olması ve fizyolojik olarak zaten doktorlar 18. Ay diyor bence acele etme canım Bilemedim 😁

canim ihmal etmeden tahlil yaptırın bence
kızlar parmağımı sabitlediler. sanki çatlak var gibi dediler. migren geçmiyor ne yapacam bilemedim.
ahhh saçlar önleri düz arkası lüle lüle. önleri kisaltiyoruz ikidir ama arkaya kıyamadık hiç. şimdi havalar ısındıkça içim gidiyor napacam diye. arel ne kadar düz se civan kivircik 😍
Kız ya evde kaza geçirip duruyoruz acele ile iş görmekten 🙄 geçmiş olsun tekrar
Lülğklere kıymasan mı acaba bilemedim zor karar 😂

Evet düzen güzel oluyor . Ben de yaza girmeden bir düzene koymak istiyorum uykularını . Yazın çünkü sağda solda olursak mümkün değil bir düzen oturtamam.

Valla şu tek uyku bütün dengeleri bozuyor . Bir bakıyorsun 6 saat çok rahat ayakta kalıyor . Bir bakıyorum bayılıyor . Tek uyku işi bozdu bugun de 😑 derse girdim çıktım eşim uyutmuş hem de kucakta 😒 2 gibi uyuyacaktı , çocuk kendi bayıldı zaten diyor 🤬

Amin inşallah ama şu canlı dersler bütün her şeyi bozuyor 😒

Amin canım inşallah

Amin amin inşallah

Sağlamaya kararlıyım her ne kadar eşim şimdi kucakta uyutmuş olsa da 😒 çok sinirlendim ya almış kucakta uyutmuş 😡
Sabah kalkış kaç canım

Geçmiş olsun canım benim
sağol canim. sen aşı oldun mu ? hangisini oldun olduysan. bende karıştım da ama sinovac a kayıyor gibiyim.
Kız ya evde kaza geçirip duruyoruz acele ile iş görmekten 🙄 geçmiş olsun tekrar
Lülğklere kıymasan mı acaba bilemedim zor karar 😂
hiç sorma ya. meme için feryat figan ağlamasa bu olmazdı. neyse migren için aldığım parollar meğer ayağına iyi geliyormuş. zonklamaya başladı 😔

Maşallah bence de Hayırlı olsun N Nehir8077 ama çocuğun hazır olması ve fizyolojik olarak zaten doktorlar 18. Ay diyor bence acele etme canım Bilemedim 😁
Öğrendi kızım 1 aydır bezlenmiyor, oğlumda 15 aylıkken bırakmıştı. Diğer kızlar bekleyebilir tabiki.
Demkki hazırmış ikiside. Her çocuk farklı 40 aydada vc yi ogrenmemis çocuk var. 12 aylikkende öğrenmişi var. Vallahi bizlik sorun yok, herşeyi kuralına göre yapan biri hiçbir zaman olmadım.

sağol canim. sen aşı oldun mu ? hangisini oldun olduysan. bende karıştım da ama sinovac a kayıyor gibiyim.

hiç sorma ya. meme için feryat figan ağlamasa bu olmazdı. neyse migren için aldığım parollar meğer ayağına iyi geliyormuş. zonklamaya başladı 😔
Eşim oldu canım benim kronik yok Ya sıra ne zaman gelirde oda biontech oldı

Öğrendi kızım 1 aydır bezlenmiyor, oğlumda 15 aylıkken bırakmıştı. Diğer kızlar bekleyebilir tabiki.
Demkki hazırmış ikiside. Her çocuk farklı 40 aydada vc yi ogrenmemis çocuk var. 12 aylikkende öğrenmişi var. Vallahi bizlik sorun yok, herşeyi kuralına göre yapan biri hiçbir zaman olmadım.
Evet her bebek için şu aylarda yürür denir kimisi 7. Kimdi 17. Ayda yürür gibi bütün bunlar değişkenlik gösterir zaten teorik kısım Farklı her çocuk farklı

Evet her bebek için şu aylarda yürür denir kimisi 7. Kimdi 17. Ayda yürür gibi bütün bunlar değişkenlik gösterir zaten teorik kısım Farklı her çocuk farklı
Tabiki canım ama ben biraz daha beklesem eminim sinir hastası olacaktım. Hayatımda en zorlandigim işlerden biriydi bezlemek.

sagolasin canim 🙏

inşallah canim sağolasın 🙏

inşallah canim sağolasın 🙏

aynen olsan bi türlü olmasan bi türlü. bi ara herkes sinovac yazmıştı tercih edilen diye. kafam karışıklığını çözmem karar vermek lazım.

20lik diş travmadir bende 🤐 çok geçmiş olsun canim.
ev de şimdi kısmet olur inşallah size de bize de 🙏

canim bir sormak lazım d vitaminini eksik etme. tahlil ver bence 😕

uyku olayı bizde de karışık gidiyor memede ayakta sallayarak. gece uyanmalari ve uykusunun hafif olması beni öldürüyor derin uyumuyor sanki.

oto koltugu canim 2 tane bizde biri doğumdan itibaren kullanılabilen diğeri öyle değil. dönebilen olan gerçekten daha rahat. hem indirip bildirirken hemde yolculukta sıkılırsa felan cevirebiliyorsun kendine oyun oynayabiliyorsun daha pahalı . bazalı olsun ki yuksek olsun disariyi gördüklerinde daha sakin oluyor alışıyorlar. guvenlik acisindan izofix bence olmali. butcene gore karar verirsiniz. carpisma testlerinden gectigini ispatlayan modeller var biraz daha pahali cunku o testlere girmek icin bir butce ayriyorlar. bizda kraftin rotate fix 0-18 modeli var bi de joie bold 9-36 kg olan var. arel aliskin zaten. onu joie e oturuyoruz.

amin inşallah canim 🙏
Sağol canım dediğin özelliklere göre tekrar araştıralım. Sizinki dönenilen model mi? Biz artık doğumdan itibaren olanı almayız büyüdü ipek nasılsa
S Susam_tanesi memede uyuması şu an için sana kolay gibi gelir ama sonradan zorlayabilir . En zor vazgeçilen destekler meme ve kucakmış .evet salladıgın için uyanıyordur . Uyandıklarında çünkü nasıl uyudularsa o desteği arıyorlar geri dalmak için de . Meme ise meme , sallama ise sallama . Uyanınca o desteği bulamamak da güven problemi oluşturabiliyormuş . Bizim Sena yarım saatlik uykular yapıyordu, beşikte sallayarak uyuttuğumda. Çünkü aslında tam dalmıyor derin uykuya geçmemiş oluyor . Ben yarım saati atlatınca bir oh çekiyordum . Ya da yarım saat dolunca başında bekleyip kıpırdadıgında geri sallayarak uykuya geçirmeye çalışıyordum . Hepsi çok yorucu . İlk zamanlar emerek uyuyordu hiç önemsemedim . Sonrasında beşiğinde sallayarak uyumaya başladı , bir ara kendi kendine uyudu derken annemlere gidince sallama yapamadım ayakta sallanmaya alışamadı , kucakta uyudu . O gün bu gündür kucakta uyumaya devam etti . Hem ne uyumak ama zıplayarak 🥵 belim , boynum derken baktım çok rahatsız oluyorum artık bir dur demem lazım .zıplamak neyse de aşağı sarkıyor , ağlıyor direniyor bildiğin kavga ediyor gibiyiz 🥺 Bakalım inşallah hem Sena için hem benim için kolay geçen bir süreç olur . Babası kucakta uyutmuş az önce , gel de sinirlenme .
Başkasıyla bu iş olmuyor bizim de bakıcı var işin içinde işte. Aslında bu zamana kadar iyiydi ama 2 gündür niye öyle yaptı bilmiyorum..
helin haklısın kuzum, nasil kıyılır o saçlara? çok guzel masallah. bebek kivircikligiysa tekrar kıvrılmıyor da, küçük kizimin fotolarına bakıp bakıp iç geçiriyorum.

ilk kestirmeye götürdüğümde kuaför ama bu kivirciklar gidecek demişti, geri döndük kuaförden.

parmağın için de geçmiş olsun, inşallah hafif bir şeydir, geçer
Yaa geri döndünüz demek. Ben de kestireyim biraz gürleşsin istiyorum. Bizim oralarda güller tomurcuk olumca kestirirsen gürleşir derler çok az kaldı mayıs haziran gibi olur. Ama ben de kıyamıyorum. Bebek saçları mı kıvırcık yoksa alttan gelir mi acaba benimkine hiç benzemiyor yapı olarak ince telli ve düz gibi bana çekse tam kıvırcık olurdu 🥰

Selam arkadaslar benim kiz kucagima cikiyor surekli ya aliskanlik yapti ne zaman is yapsam bacaklarima dolanıyor kucagimdada durmuyor ia yapiyorsam izliyor sadece cok yoruyor beni halim kalmadi bugun umarim gecicidir :/

@sevgi2canim benimkide terliyor bez koyuyorum sirtiina gecede çıkarıyorum ama ortunmek hic istemiyor. Ben örtüyorum o ayaklariyla atiyor. Bizim oda 25 26 derece sanirim sicakliyor bende üşür diye kısmıyorum. Acaba sizin evde mi sicak ?

Ah sorma bizde ağlaya ağlaya doğduğundan beri canım senin iki tane
Vallahi evlere kapanmakta bunalttı hem bizleri hem çocukları. Bazen çocuklara çok yansitmasamda sinirleniyorum. Hiç bir yerede çıkamıyoruz, bugün bahçeye çıkardım. Eve girince koma olarak uyudular. Evde ne kadar olsa meğer yorulmuyorlar mış. Artık hergun bahçeye çıkaracağım. Baş edemem sanıyordum, aslında çocuklar o kadar bunalmış ki evdekinden daha çok söz dinlediler.

Ya benm koca tutmus tam kapanmayi anasigildr gecirelim diye saatlerdir ugrasiyor ya. Sonra polisi aradi yalan soyledi daha ikametgah ankaraya da alamamistik ordan dedi ankaraya cakismaya geldm 7 snde iş biticek geri nasl donerm vs die izinle yapilir olur dediler. Yarn da beni goturecekms geri gidecekms beyefendi bende kabl etmem ya dedm bencilsin sadece kendini dusunuyosn gdersem de ablamda 4 5 gun kalirim dedm yok 1 gun dio 20 gun napacaksam orda ya. Sadece kendini dusunuyosn konusma sakın benmle dedm gectm odaya. Dha ugrasti bsylerle naptiysa artk yüzüne bile bakmadm gidersem de burnundan getirecegm onlarin bana yaptığı gibi. Çekilecek gbi degiller her biri ayrı ya1 hafta olsa nyse 20 gun dio adam.

Diyorum polsi arayip sikayet mi etsem napsam😀😂😂😂😂

Selam arkadaslar benim kiz kucagima cikiyor surekli ya aliskanlik yapti ne zaman is yapsam bacaklarima dolanıyor kucagimdada durmuyor ia yapiyorsam izliyor sadece cok yoruyor beni halim kalmadi bugun umarim gecicidir :/

@sevgi2canim benimkide terliyor bez koyuyorum sirtiina gecede çıkarıyorum ama ortunmek hic istemiyor. Ben örtüyorum o ayaklariyla atiyor. Bizim oda 25 26 derece sanirim sicakliyor bende üşür diye kısmıyorum. Acaba sizin evde mi sicak ?
İnşallah geçicidir benim 31 aylık kucaktan inmiyor. Umut sırtımda Duru kucakta oluyor. Yaşta var bel açıldı artık benim galiba. Sanki belim sırtım kırık olarak yatağa yatıyorum. Çocuk bakmak gerçekten çok zormuş. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Çocuklar da azıcık bizlerden memnun olsun. Kaprisli böcekler.

Ya benm koca tutmus tam kapanmayi anasigildr gecirelim diye saatlerdir ugrasiyor ya. Sonra polisi aradi yalan soyledi daha ikametgah ankaraya da alamamistik ordan dedi ankaraya cakismaya geldm 7 snde iş biticek geri nasl donerm vs die izinle yapilir olur dediler. Yarn da beni goturecekms geri gidecekms beyefendi bende kabl etmem ya dedm bencilsin sadece kendini dusunuyosn gdersem de ablamda 4 5 gun kalirim dedm yok 1 gun dio 20 gun napacaksam orda ya. Sadece kendini dusunuyosn konusma sakın benmle dedm gectm odaya. Dha ugrasti bsylerle naptiysa artk yüzüne bile bakmadm gidersem de burnundan getirecegm onlarin bana yaptığı gibi. Çekilecek gbi degiller her biri ayrı ya1 hafta olsa nyse 20 gun dio adam.

Diyorum polsi arayip sikayet mi etsem napsam😀😂😂😂😂
Sizin kayınvalide ile aranız düzelmiş miydi. Zaten eve kapatmak başlı başına sıkıcı, birde kayınvalide ile üstelik kendi evinde olmamak ne bileyim, Gerçekten büyük sabır ister. Allah yardımcın olsun

Baharcım Zara da öyle kucak istiyor iki saniye sonra iniyor 2 dk sonra tekrar istiyor annemde olmama rağmen her birimizi ayrı yoruyor sürekli dışarı istiyor doymuyor dışarıda nerede merdiven ve çukur varsa oraya gidiyor böyle böyle büyüyecekler

Terleme olayı kesinlikle sıcaktan kaynaklı ben bir ara uyku tulumu giydirip kombiyi 40-45 açıyordum Antep gibi bir yerde koz sabaha kadar su gibi oluyordu badilerin boynu sararıyordu artık sabaha kadar daha sonradan fark ettim yaptığım kötülüğü uyku tulumu giydiriyorsan örtme bir şey olmaz ben hala çorapla yatırıyorum bende aşamadım hala hep hasta olur algısı içinde oluyorum

Back
X