2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Üst normal dişleri mi yoksa yan dişler mi geliyor ki🙄
Ust on disler canim. Altlar çıkmıştı zaten alttada bir aksam cok agladi ama 3 gundur cok bagiriyot cok hırçın bugün kanatti birde baktim kan akiyor esimde agzina birsey vurmus diyor. Gicir gicir alt disiyle ustu çiğniyor resmen cok cani aciyor belliki. Simdi uyutuyorum. En son koltugun kenarini isiriyordu 🙄

Kızlar bugün arkadaşım geldi dedim ya bizim cadı bi ağladı sokmadı kızı salona 1 saat mutfakta durdu bildiğiniz öyle sohbet ettim 🤣🤣 dedim dışarıdakilere pek tepki vermiyor yaşam alanına girdin tepki verdi gel dışarıda 3 5 tür atalım sana alışsın dedim arabasına attık site etrafında gezdik biraz öyle eve gelince tepki vermedi hatta yanına gitti güldü dokundu falan ama öyle evde dursak burnu aka aka ağlamaya devam edecekti 😒

Ust on disler canim. Altlar çıkmıştı zaten alttada bir aksam cok agladi ama 3 gundur cok bagiriyot cok hırçın bugün kanatti birde baktim kan akiyor esimde agzina birsey vurmus diyor. Gicir gicir alt disiyle ustu çiğniyor resmen cok cani aciyor belliki. Simdi uyutuyorum. En son koltugun kenarini isiriyordu 🙄
Ah kıyamam benimkide yapıyor bazen ama dişi olmadığı için kanamadı tabi 🙄 çok yoruyor kuzuları dişler kolaylık versin hepsine Allah 🤲🤲🤲

Kızlar bugün arkadaşım geldi dedim ya bizim cadı bi ağladı sokmadı kızı salona 1 saat mutfakta durdu bildiğiniz öyle sohbet ettim 🤣🤣 dedim dışarıdakilere pek tepki vermiyor yaşam alanına girdin tepki verdi gel dışarıda 3 5 tür atalım sana alışsın dedim arabasına attık site etrafında gezdik biraz öyle eve gelince tepki vermedi hatta yanına gitti güldü dokundu falan ama öyle evde dursak burnu aka aka ağlamaya devam edecekti 😒
Ayy kiyamam yabanciliyor korkuyorlar ya, cocuklar insan görmediki :( Bizimkide bugun doktora nasil bakiyor sonra kucagimdaydi muayene ederken dudaklarini sıkıyor aglamamak icin o hali gozumun onunden gitmiyor 💕

Kizlar birde benim her hafta sik sik gorustugum ablam suan ne ariyor ne soruyor bir tuhaflasti cocuktan sonra. Dogumuma gelmedi mesela ilk zaman ben onun gelmesini beklemistim esinin koronadan dolayi korktuğunu söylemişti bende cok ustelememistim. Sonrasinda ise tasinma durumu oldu flan biraz degsti sanki. Altinda arabasi var mesela gelebilir yani ben olsaydim gelirdim hep koronayi bahane ediyor sanki böyle olunca. Hep brn arayi soruyorum bir kac gun aramayayim arayip hic birsey olmamis gibi konusuyor gukuyor bende hemen kaniyorum. Bende artik arayip sormayacagim gercekten insanin kardesi bile olsa rahatina keyfine gore hareket ediyor onu anladim.

Kizlar birde benim her hafta sik sik gorustugum ablam suan ne ariyor ne soruyor bir tuhaflasti cocuktan sonra. Dogumuma gelmedi mesela ilk zaman ben onun gelmesini beklemistim esinin koronadan dolayi korktuğunu söylemişti bende cok ustelememistim. Sonrasinda ise tasinma durumu oldu flan biraz degsti sanki. Altinda arabasi var mesela gelebilir yani ben olsaydim gelirdim hep koronayi bahane ediyor sanki böyle olunca. Hep brn arayi soruyorum bir kac gun aramayayim arayip hic birsey olmamis gibi konusuyor gukuyor bende hemen kaniyorum. Bende artik arayip sormayacagim gercekten insanin kardesi bile olsa rahatina keyfine gore hareket ediyor onu anladim.
niye öyle davransın ki ablan yani aklına gelen bur sebep var mı canim ? ya bahar pandemi herkesi bir şekilde etkiledi bi de ya. hem sonuçta ablan ya açık açık konuşsan paylaşsan olmaz mı. ben genelde yeğenlere parlarım öyle en büyüğü 27 yaşında. bi çeki düzen verin vefasiz olmayın derim akşamına gelirler 😁

BKGK BKGK baharr neden susuyorsun ki ben kardeslerime carliyorum 😄😁😄 ne arıyorsunuz ne soruyorsunuz diyorum o da 1 sabah aramayip da aksama doğru aradiklarinda 😑😁😁😁😁 zaten yalnızız bunaliyoruz..simdi destek zamanı..valla onca sıkıntımın arasinda yeni dogum yapan kuzenime bile vakit ayırmaya çalışıyorum.kendime vaktim yok ama onun ihtiyaci var diye. Belki de ablan da senden bekliyordur.arasana sen ondan önce davran sen küçükmüşsün hem 🥰😍

Benimkide ödü kopuyor süpürggeden bana sarılm ayan kız yapışıyor boynuma 🤣🤣🤣 bi kere korkmadı bi teorim var tutarsa sana da söylerim babası ile ilk temizlikte deniycem🤣🤣
Hadi bakalım bekliyorum teorini 😁

Ah keşke benimkide öyle olsa 🤣🤣 temizlik delisi değilim ama yerlerde çocuk toz toprak ihtiyacını dışardan karşılayamasa da evden karşılıyor 😝😝😝
Bizimki de evden karşılıyor sağolsun . Şükür bugun temizlik yapmak nasip oldu . Üstümden büyük bir yük kalktı.

Vallacanim agir is ne oluyor ki cocukkar 9 10 kilo
Umutu alsam 22 kilo kayar mi o zaman yani acaba
Canım sen Umuta cok zayıf uzuluyorum diyordun aklimda kalmış. 22 kilo iyi bir değer.Ben her sene çocukların kilolarini olçtugum icin biliyorum.ortalama 24 zaten. 22 ile 26 arasi oluyor genelde.zayif degil bence🌺
Kizlar ben doğuma giderken bile teheccüt kıldım yatarken suyum geldi öyle gittim.
Hatim sözüm vardi yarim okuyabildim.
9 aylik oldu baslayamadim Hala namaza. Hatime.
Üzülüyorum.
Bismillah de başla bence..namaza tesvik olsun diye buzdolabina mutfak dolabina namaz ile ilgili güzel cumleler hadisler yazabilirsin.namaz kil mutlu ol, namaz elbette sifadır gibi...bir söz var; asıl güçlü insan sabah namazi vaktinde battaniyesini kaldırabilendir diye 😉 Allah kabul etsin kardeşim 🌟
@şekerpare5939 kutlu mutlu olsun doğum günün canım alicik ve elifcikle eşinle sevdiklerinle sağlıkla nice yıllara 💕
Canim zeyayim ben bugun gördüm bu mesajını.etiketlemese problem olmus sanırım bana bildirim gelmedi.canim tesekkur ederim💕💕..görmemişim affet sayfalara bakamadim 3 gündür 🙈
Ben de annene katılıyorum canım. hatta bugün bakıcı ablamızla sohbet ederken ilk doğum yaptığım günleri, iste ilk 5-6 gününden filan bahsettim de hep çok güzel andığımı ve o günleri özlediğimi fark ettim. hatta şöyle bile düşündüm bir çocuğum daha olsa o günlerde ne kadar tecrübeli ve bir şeyleri biliyor olurum dedim ki ikinci çocuğunu düşünmeyen ben öyle düşündüm. demekki bu zorluklar bitince kesin tekrar bugünleri özlicez ve bir daha çocuk yapma peşine düşeceğiz 😁😁
Simdi oğlumun videolarina bakip gülüyoruz birlikte 😍 bu günlerden sadece güzellikleri hatırlayacağız 🥰
Benim kız soyunmaya öğrensin hep öyle olur 🤣🤣 merak etme olmaz bişey kendşbş suçlama insansın da uyku aramıycan mı benim bi gözüm yatağa bakıyor 🤣🤣🤣
İlerde eminim özleriz şüphem yok sabahları çok bal dilendi iyice geceleyin duruyor ağzı laf dolu asyanın 🤣🤣😎 kime çektiyse 🤣🥰
Birde bi kitabı var bezden belli objelerin arkasında civciv var onları buluyor keşke video atsak buraya atardım öyle mutlu oluyorum bugünümüze bin şükür 💖💖💖💖
Yaaa jadem yaaa :KK70: ben de geçen gün fotograf cekildim çocuklarla.esime diyorum ki sanki bi gözüm toprağa bakiyor benim 😁😁😁😁
Meger bi gozum yataga bakiyormus anlamamışim :KK70:
MasAllah Asyama benim.. akılli kuş bu kus annesi 🐥🐥🐥🐥🐧🐧
Kızlar tv ye vurmaya geliyordu benim oğlan tırmanıp tv sehbasının kapaklarını falan açıyordu önüne orta sehbayı çektim bu akşam ne göreyim bacağını atıyor üstüne sehbanın😳😳 üstüne çıkma çalışması yapıyor. Ne yapmalı siz nasıl çare düşünüyorsunuz tv ye? Duvara mı astırsak acaba?
Canım ben cocuklardan tecrubeli olduğum icin sınıfta.. evi kurarken daha tv sehpasi istemedim.direk duvara monte bizim.kaldirma sansin varsa kaldir.ama yoksa dilzarın dedigi gibi montele bence.arkadasimin ogrencisi masaya cikip yere dustugu icin butun dis kökleri oynamiş demisti doktor 😔 yamuk cikabilir demisti.korkuyorum..ama oglum surekli dusuruyor elifimi 😭😭😭😭 eser kalmaz insAllah 😭😭😭 defalarca kızdım ama gormedigim anda yapiyor.hatta ben namazdayken gozume baka baka yapıyor tepki veremeyecegim icin.yaptigi da su; siralarken kizi ya itiyor ua cekiyor dengesini kaybedip yavrum dusuyor.kac defa kafasini boynunu sert vuruyor 😭😭😭
Tabi canım ben oyun terapistiyim aynı zamanda ama yoğunlaşmadım üzerine Asya büyüdükçe yoğunlaşırım bakalım 2 dk da karar verilmez kolay değil o işler öyle 🙄 tabiki gözlemi elden bırakmamak lazım bu hepimiz için geçerli bir şey malesef tablet telefon bağımlılığına yönelik bu durum fazlalaştı ama okumuş ayakları yere basan ebeveynlersiniz elbet takibini yaparsınız
Oyun terapisti misin 😲😲😲😲😲😲😲
Aydinlat bizi jadeee..sungerin suyu cektigi gibi butun bilgileri icir bize 😄 bayılırım boyle muhabbetlere 🤗🤗🤗
Ayy kiyamam yabanciliyor korkuyorlar ya, cocuklar insan görmediki :KK43: Bizimkide bugun doktora nasil bakiyor sonra kucagimdaydi muayene ederken dudaklarini sıkıyor aglamamak icin o hali gozumun onunden gitmiyor 💕
Yavruuum.kiyamam yaaa🥺..nasil sa akli eriyor artık kuzuların..bahar seni anlıyroum..benim oglum da en ustun bir altı persentildi. Hep cok iriydi..ta ki 8 aya kadat..bir daha normallesti.tombikligi gitti.ben de cok korktum.zayiflattim beceremedim diye cok agladim.ama simdi anliyorum ki boşunaymış 😄 meger yaşina yaklastikca büyüme yavasliyirmus🤷‍♀️
Kizim.zaten hep minikti o yuzden problem etmiyorum artik 😄

niye öyle davransın ki ablan yani aklına gelen bur sebep var mı canim ? ya bahar pandemi herkesi bir şekilde etkiledi bi de ya. hem sonuçta ablan ya açık açık konuşsan paylaşsan olmaz mı. ben genelde yeğenlere parlarım öyle en büyüğü 27 yaşında. bi çeki düzen verin vefasiz olmayın derim akşamına gelirler 😁
Ya benim diger ablamda kiskanc biraz simdi ona yakin oturuyor tasindi ya ordakilerle takiliyor birde ben bebegi cok yanastirmadim bunlara anneme gittigimde o siira zaten sevdirmiyorsun gibi laflar etmisti sakasina ama ondan degil bence bir tuhaflik oldu eskiso gibi gezip tozamiyoruz virus vs de girince baya umursamaz oldu. Birde hep ben ariyorum zaten soyledugimdede iste vakit kalmiyor cocuklar canli ders flan diyor. Bugun aradim mesela acmadi sonra cok kisa bir aradi yetisemedim cok kisa calsi ama tel. Bazende aradığımda hizli hizli konusup isi varmis gibi yapiyor. Bir tuhaf hallerde ama bende ona muhtac degilim sinir oluyorum.
BKGK BKGK baharr neden susuyorsun ki ben kardeslerime carliyorum 😄😁😄 ne arıyorsunuz ne soruyorsunuz diyorum o da 1 sabah aramayip da aksama doğru aradiklarinda 😑😁😁😁😁 zaten yalnızız bunaliyoruz..simdi destek zamanı..valla onca sıkıntımın arasinda yeni dogum yapan kuzenime bile vakit ayırmaya çalışıyorum.kendime vaktim yok ama onun ihtiyaci var diye. Belki de ablan da senden bekliyordur.arasana sen ondan önce davran sen küçükmüşsün hem 🥰😍
Sekerparem yukarida yazdim canim hep ben ariyorum zaten cok deger verdim o da cok sey yapti simdi hakkini yiyemem ama cocuk var diye mi baska birseyden mi kendini geri cekiyor anlamis degilim.

Bu arada bebeler ikiye ayrılmış süpürgeden nefret edenler ve süpürge aşıkları diye. bizim ki ikinci gruptan, bir de acma kapama düğmesini öğrendi, zirt pırt kapatıyor süpürgeyi. anasınin olmayan hevesini de kaçırıyor. 😜😜🤪🤪
Bizde dengeler farklı işliyor biz 3. Grubuz 😄 Ali Elifi supurgeye cekecegimi düşünüp surekli gel bebi gel deyip benim girdigim odadan kacirmaya çalışıyor.ya da onume dikilip anne bebiyi cekme diye binbir tembih ediyor :D tamam oglum çekmem desem de ama o yerde ya diyor :D
Kızlar bu arada Sena hiç bir şey yemiyor hala😑 ağzına koyduğumu diliyle geri çıkarıyor . Ağzını hiç açmıyor açtığında da dilini dışarda bırakıyor . Çıldırmak üzereyim 🤦‍♀️
Bu elif ya iste..tukuruyor bi de 😩😩😩

Ya benim diger ablamda kiskanc biraz simdi ona yakin oturuyor tasindi ya ordakilerle takiliyor birde ben bebegi cok yanastirmadim bunlara anneme gittigimde o siira zaten sevdirmiyorsun gibi laflar etmisti sakasina ama ondan degil bence bir tuhaflik oldu eskiso gibi gezip tozamiyoruz virus vs de girince baya umursamaz oldu. Birde hep ben ariyorum zaten soyledugimdede iste vakit kalmiyor cocuklar canli ders flan diyor. Bugun aradim mesela acmadi sonra cok kisa bir aradi yetisemedim cok kisa calsi ama tel. Bazende aradığımda hizli hizli konusup isi varmis gibi yapiyor. Bir tuhaf hallerde ama bende ona muhtac degilim sinir oluyorum.

Sekerparem yukarida yazdim canim hep ben ariyorum zaten cok deger verdim o da cok sey yapti simdi hakkini yiyemem ama cocuk var diye mi baska birseyden mi kendini geri cekiyor anlamis degilim.
Anlıyorum canım... belki bir derdi vardır da soyleyemez Sen yine de aramaya devam et.bazen olabiliyor böyle durumlar🤷‍♀️

Canım sen Umuta cok zayıf uzuluyorum diyordun aklimda kalmış. 22 kilo iyi bir değer.Ben her sene çocukların kilolarini olçtugum icin biliyorum.ortalama 24 zaten. 22 ile 26 arasi oluyor genelde.zayif degil bence🌺

Bismillah de başla bence..namaza tesvik olsun diye buzdolabina mutfak dolabina namaz ile ilgili güzel cumleler hadisler yazabilirsin.namaz kil mutlu ol, namaz elbette sifadır gibi...bir söz var; asıl güçlü insan sabah namazi vaktinde battaniyesini kaldırabilendir diye 😉 Allah kabul etsin kardeşim 🌟

Canim zeyayim ben bugun gördüm bu mesajını.etiketlemese problem olmus sanırım bana bildirim gelmedi.canim tesekkur ederim💕💕..görmemişim affet sayfalara bakamadim 3 gündür 🙈

Simdi oğlumun videolarina bakip gülüyoruz birlikte 😍 bu günlerden sadece güzellikleri hatırlayacağız 🥰

Yaaa jadem yaaa :KK70: ben de geçen gün fotograf cekildim çocuklarla.esime diyorum ki sanki bi gözüm toprağa bakiyor benim 😁😁😁😁
Meger bi gozum yataga bakiyormus anlamamışim :KK70:
MasAllah Asyama benim.. akılli kuş bu kus annesi 🐥🐥🐥🐥🐧🐧

Canım ben cocuklardan tecrubeli olduğum icin sınıfta.. evi kurarken daha tv sehpasi istemedim.direk duvara monte bizim.kaldirma sansin varsa kaldir.ama yoksa dilzarın dedigi gibi montele bence.arkadasimin ogrencisi masaya cikip yere dustugu icin butun dis kökleri oynamiş demisti doktor 😔 yamuk cikabilir demisti.korkuyorum..ama oglum surekli dusuruyor elifimi 😭😭😭😭 eser kalmaz insAllah 😭😭😭 defalarca kızdım ama gormedigim anda yapiyor.hatta ben namazdayken gozume baka baka yapıyor tepki veremeyecegim icin.yaptigi da su; siralarken kizi ya itiyor ua cekiyor dengesini kaybedip yavrum dusuyor.kac defa kafasini boynunu sert vuruyor 😭😭😭

Oyun terapisti misin 😲😲😲😲😲😲😲
Aydinlat bizi jadeee..sungerin suyu cektigi gibi butun bilgileri icir bize 😄 bayılırım boyle muhabbetlere 🤗🤗🤗

Yavruuum.kiyamam yaaa🥺..nasil sa akli eriyor artık kuzuların..bahar seni anlıyroum..benim oglum da en ustun bir altı persentildi. Hep cok iriydi..ta ki 8 aya kadat..bir daha normallesti.tombikligi gitti.ben de cok korktum.zayiflattim beceremedim diye cok agladim.ama simdi anliyorum ki boşunaymış 😄 meger yaşina yaklastikca büyüme yavasliyirmus🤷‍♀️
Kizim.zaten hep minikti o yuzden problem etmiyorum artik 😄
Aa gerçekten mi canim bak duydugum iyi oldu. Doktor dedi zaten daha fazla kilo almasini bekleme.1 yas in sınırında biraz daha alirsa obez olur dedi. Hersey iyi oldugu icin onemsemedi cok sukur. Bende besleyemiyorum diye tedirgin oldum bir an ama yani iciyor mamasini flan bireylerde yediriyorum azalttim ek gidadan sonra ama ac bırakmıyorumda yani cocugu. Onun disinda en onemlisi sagliksal acidan bir problem olmasindan korktum ama doktorda rahatlattı. Sagol kuzum sende 😘😚

N Nehir8077 Helinnnnn Helinnnnn
Arkadaslar aklimdasiniz ama yazamadim bir türlü.

helin senin dertlendigini gormemistim canım.siirf mesele neymis diye firsat buldukca geriye donuk okudum bugun.
Helin sen zaten isin geregi eminim cok muhatap olmussundur otizmli çocuklar ve bireylerle..bilirsin zaten takılma bence.amma ekran konusunda şöyle diyeyim benin oglum da cok düşmüştü 2 yasindayken. Ben de ilk olarak yemek yerken kestim ekranı.eglenceli çocuk sarkilari actim.ses olsun goruntu olmasin diye.sonra eline telefon vermeyi kestim tam 1 2 ay ne çektim.hic kolay olmadı.sonra baktım devir bambaşka..eba vs düşündüm ki bu cocuk telefon tablet ogrenmesi gerekecek.kontrollu verdim.tel verdiysem.ucak moduna aldim ki radyasyon olmasın diye.eline asla youtube vermedim.ne zaman youtube girse elinden aldim.bir sure sonra ogrendi.ama tabi hala problem.yasiyoruz.hala tv cok düşkün.ama elimden geldigince kısıyorum. O görmeden ekranin isigini karartiyorum sıkılıyor bir sure sonra.bozulmus diyorum yiyor 😄 tableti teli eline verecegin zaman sarji az iken veriyorum.aa sarji bitti diyorum.o sarj ertesine gune anca doluyor 😄 yani boyle küçük oyunlarla oluyor.kontrol onda zannediyor ama bizde oluyor.hem inatlasma da minumuma iniyor.gerci hala ahliyor sarji bitttii aeghhh diye ama 😑 elinden aldigimda ki kadar degil.otizme gelince..benim ogluma down sendromlu mu dediler saglik ocaginda bebekken.neymis cok sakinms gozleri cekikmis diye 😬 yeterli tespit😬 hee her gozu cekik downlı her goze bakmayan otizmli😑 la havleeeeee😄 ben de ee uykusu var ondan sakin dedim.ama gozleri de cekik vs dedi.. yaa ben bu isin icinde olmama ragmen icime öküz oturdu.durduk yere pimpiriklendiriyorlar anneleri..ne kolay da teshis konuluyor. 2 yas muayenesinde bize de tv ekran ile ilgili uyari yapildi.bu herkese yapiliyor belli ki.bahar goze bakmamasi olasi bir durum.Ali de tartiyi almaya kalkmisti o zamanda bizim.doktor bu cocuk yerinde duramiyor demisti.ali de kapiya koşmuştu.doktor seslendi ali bakmadi..doktor da bir balon cikartti ali bak balon demesiyle ali balona kostu doktorla bir iki kelime konustu.merhaba ddedi sanirim.doktor isini bilememiş.
Ama yine de tedbiren ekrandan uzak tuup bolca konusmaya calisalim.cocuklarin dili 2 yasta açılıyor merak etmeyin 😁 pöf diyeceksiniz 😁 bi de erkek cocuklari gec konuşuyor.
Bahar hiperaktif demek icin cok erken. Sadece bunu diyebilirim.hemen.ilac vermiş şaşırdım 😬
Umut en uzun kac dakika konsantre olabiliyor bir seye. bi video bi oyuncak ya da sen masal vs anlattiginda.

Back
X