• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Genelde son zamanlarda direniyor , ağlıyordu. Uykuya geçmeden önce dikkat ettim , babasına da tv filan açtırmadım . Yoksa ordan ses geldiğinde o odaya gitmek istiyor , çok direniyordu . Yani uyku öncesini sakin tutmaya çalıştım 😁 sonra rutinlerimizi yaptım . Yatakta bir kaç kez kısa kısa ağlar gibi oldu ama her seferinde kalktığında geri yatırıp sakinleştirmeye çalıştım .biraz mızmızlandı ama sonra uyku moduna girdi . Bugun normalden daha sakindik uykuya geçerken . Kucakta uyuturken sarkıyor aşağı inmek istiyor , ağlıyor . Yatağa koyuyorum kucak istiyor , kucağa geliyor gitmek istiyor . Uykuya dalışı tam bir eziyet . Bakalım ilk defa denedim . Gündüz uykuları beni korkutuyor . Tek uyku deniyorum iki gündür de. Bir düzene girseydik şu süreçte her şey zorluyor
Valla uykuya geçiş her türlü direnme ile oluyor o yüzden yolundan sapma 😍

Hayırlı olsun canım iyi günlerde kazasız belasız kullanın🥰
sagolasin canim 🙏
Hayırli uğurlu olsun canım🚗❤ güzel günlerde kullanın inşAllah 🥰

Geçmiş olsun canım.🌺 inşAllah kırık çatlak bişi yoktur 😔

Haydi hayırlı uğurlu olsun canım..kolaylıklar diliyorum🥰
inşallah canim sağolasın 🙏
Helinnnnn Helinnnnn hayırlı olsun, canim arabaniz, güzel günlerde kullanın inşallah.
inşallah canim sağolasın 🙏
Ben oldum ama hala tedirginim ne bileyim ya olsan bi türlü olmasan bi türlü
aynen olsan bi türlü olmasan bi türlü. bi ara herkes sinovac yazmıştı tercih edilen diye. kafam karışıklığını çözmem karar vermek lazım.
Sağol canım öyle valla diş ağrısı da daha fena en azından tedavi oluyorsun çoğu gitti azı kaldı diye gazlıyorum ben de 😊 yirmilik çekimi çok daha zordur bunlar hafif de olsa sallanan dişlerdi.
@Sekerpareeee diş tozu dediğim de jel gibi hayvan kemiğinden yapılıyor çene kemiği erimesi varsa ve implant için yetersizse açıp o jeli kemik üzerine yayıyorlar ki kemik güçlensin. Yoksa çene kemiği implantı kabul edemiyor.

Çok geçmiş olsun canım sürekli yap tansiyon takibini aman önemsemezlik etme. Emzirmeye kessen de sıkıntı değil artık büyüdüler yeter ki biz anneler olarak iyi olalım gerisi düzelir.

Hayırlı uğurlu olsun canım kazasız belasız kullanın inşallah. Çocuk sayısı arttıkça ihtiyaçlar da artıyor haliyle. Ben hamile kalmadan yaptığım en akıllıca şey arabayı önceden değiştirmek olmuş bunu şimdi anlıyorum. 😁😁 Keşke eve de cesaret edebilseymişim o dönemde 😒
20lik diş travmadir bende 🤐 çok geçmiş olsun canim.
ev de şimdi kısmet olur inşallah size de bize de 🙏
Benim oğlan her uykuya yattığında sırtı su gibi oluyor ya. Niye terliyor bu kadar. İnce de örtsem terliyor yorganını örtsem de terliyor. Kaç kez üst değişiyorum gece. bir buçuk saat zaten en fazla deliksiz uykusu. Çok zor bu geceler. Kaç kez uyanıyoruz saymıyorum bile.🤦🏻‍♀️
canim bir sormak lazım d vitaminini eksik etme. tahlil ver bence 😕
Bence güzel bir başlangıç olmuş canım sanırım saati tutturmak önemli uyku işinde. Ben de hiç sallamadan uyutuyordum emzirerek kucağımda vs bakıcı sallıyor diye sallamaya alışmış iyice bu 2 haftada sallamaya başladım bir tık kolay oldu ama 2 gecedir uyanıyor ve yarı salla yarı meme derken 1-1,5 saat ayaktayım işe de geldiğim günlere denk geldi gerçekten çok uykusuz kaldım. Canım sıkıldı salladığım için mi uyanıyor acaba diye. Normalde uyansa da mama yiyip emip geri uyurdu şimdi dirilmeye başladı.

Bu uyku işini iyice oturmadan çözmek gerek bu dönem nasıl uyuyacağına iyice alıştığı bir dönemmiş burda kazanılan alışkanlıklar daha zor bırakılıyormuş. Bebeğe sarılmaya çok düşkün oldu yatağa gider gitmez bebee bebee diye sayıklamaya ağlak ağlak ses çıkarmaya başkıyor ama bebeğe sarılıp kendini sallattırıyor. Şöyle yanıma yatırayım uyusun istiyorum ama bakalım ne zaman olur. Aklı ermeye başladı aslında dediklerimi anlıyor gel sarıl diyorum anlıyor gel yat diyorum anlıyor ama işte kurtlu kızım benim hop bişey geliyor aklına kalkıveriyor.

Hayırlı olsun arabanız canım. Allah kaza bela vermesin 🙏🏻🙏🏻

Biz de oto koltuğu bakıyoruz ama hiç bilmiyorum neye bakmalı ne özelliklerine dikkat edilmeli? Tavsiyen var mı? Ya da kullanan tüm annelere soruyorum şuna dikkat et diyeceğiniz biz özellik var mı? Eşim biraz bakmış 360 derece dönenler yatabilenler yükseltilebilenler bir sürü özellik model saydı. Hangileri mutlaka olmalı? Banliyö de oturduğumuz için şehir içi bile yarım saat yolculuk ediyoruz şehir dışına da 2-3 ayda bir çıkarız yani çıkardık pandemi öncesi 😕 yani bizim için önemli bir konu.

Bu arada @BKGK siz de araba almıştınız sanırım canım hayırlı olsun size de Allah kaza bela vermesin 🙏🏻 Ödeme kolaylığı versin..
uyku olayı bizde de karışık gidiyor memede ayakta sallayarak. gece uyanmalari ve uykusunun hafif olması beni öldürüyor derin uyumuyor sanki.

oto koltugu canim 2 tane bizde biri doğumdan itibaren kullanılabilen diğeri öyle değil. dönebilen olan gerçekten daha rahat. hem indirip bildirirken hemde yolculukta sıkılırsa felan cevirebiliyorsun kendine oyun oynayabiliyorsun daha pahalı . bazalı olsun ki yuksek olsun disariyi gördüklerinde daha sakin oluyor alışıyorlar. guvenlik acisindan izofix bence olmali. butcene gore karar verirsiniz. carpisma testlerinden gectigini ispatlayan modeller var biraz daha pahali cunku o testlere girmek icin bir butce ayriyorlar. bizda kraftin rotate fix 0-18 modeli var bi de joie bold 9-36 kg olan var. arel aliskin zaten. onu joie e oturuyoruz.
Hadi hayırlı olsun güzel günlerde güzel yerlere gidin inşallah😍🙏
amin inşallah canim 🙏

havalar ısındı mersinde. nasıl kiyacam bu saclara 😫

Eklentiler

• IMG-20210423-WA0008.webp
    IMG-20210423-WA0008.webp
    55,8 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG-20210423-WA0001.webp
    IMG-20210423-WA0001.webp
    23,7 KB · Görüntüleme: 49
arel ağlamıştı ama sabrettim civanda denedim aslında iyi de gidiyorduk ama evde sabit kalamayınca düzen bozuldu şimdi de benim dışımda uyutan var diye tembelliğe vurdum sanirim. ama kendi uyuyan daha az uyanıyor diyebilirim. gece uyumak için yeniden cesaret etmeliyim
Evet düzen güzel oluyor . Ben de yaza girmeden bir düzene koymak istiyorum uykularını . Yazın çünkü sağda solda olursak mümkün değil bir düzen oturtamam.
Gereğinden fazla uyanık kaldığında da zor oluyor uykuya geçmeleri,erken yatırınca da zor dengeyi bulmak lazım sonra oturacak her şey 🙏🏼
Valla şu tek uyku bütün dengeleri bozuyor . Bir bakıyorsun 6 saat çok rahat ayakta kalıyor . Bir bakıyorum bayılıyor . Tek uyku işi bozdu bugun de 😑 derse girdim çıktım eşim uyutmuş hem de kucakta 😒 2 gibi uyuyacaktı , çocuk kendi bayıldı zaten diyor 🤬
Ay hadi bakalım sevindim senin ve sena kuşun adına inş zamanla desteğide azaltır gündüz uykularında düzene sokarsın
Amin inşallah ama şu canlı dersler bütün her şeyi bozuyor 😒
Hayırli uğurlu olsun canım🚗❤ güzel günlerde kullanın inşAllah 🥰

Geçmiş olsun canım.🌺 inşAllah kırık çatlak bişi yoktur 😔

Haydi hayırlı uğurlu olsun canım..kolaylıklar diliyorum🥰
Amin canım inşallah
Allah Senaciga kolaycacik uyumayı nasip etsin. insallah çabucak alışır boncuk.
Amin amin inşallah
Valla uykuya geçiş her türlü direnme ile oluyor o yüzden yolundan sapma 😍
Sağlamaya kararlıyım her ne kadar eşim şimdi kucakta uyutmuş olsa da 😒 çok sinirlendim ya almış kucakta uyutmuş 😡

S Susam_tanesi memede uyuması şu an için sana kolay gibi gelir ama sonradan zorlayabilir . En zor vazgeçilen destekler meme ve kucakmış .evet salladıgın için uyanıyordur . Uyandıklarında çünkü nasıl uyudularsa o desteği arıyorlar geri dalmak için de . Meme ise meme , sallama ise sallama . Uyanınca o desteği bulamamak da güven problemi oluşturabiliyormuş . Bizim Sena yarım saatlik uykular yapıyordu, beşikte sallayarak uyuttuğumda. Çünkü aslında tam dalmıyor derin uykuya geçmemiş oluyor . Ben yarım saati atlatınca bir oh çekiyordum . Ya da yarım saat dolunca başında bekleyip kıpırdadıgında geri sallayarak uykuya geçirmeye çalışıyordum . Hepsi çok yorucu . İlk zamanlar emerek uyuyordu hiç önemsemedim . Sonrasında beşiğinde sallayarak uyumaya başladı , bir ara kendi kendine uyudu derken annemlere gidince sallama yapamadım ayakta sallanmaya alışamadı , kucakta uyudu . O gün bu gündür kucakta uyumaya devam etti . Hem ne uyumak ama zıplayarak 🥵 belim , boynum derken baktım çok rahatsız oluyorum artık bir dur demem lazım .zıplamak neyse de aşağı sarkıyor , ağlıyor direniyor bildiğin kavga ediyor gibiyiz 🥺 Bakalım inşallah hem Sena için hem benim için kolay geçen bir süreç olur . Babası kucakta uyutmuş az önce , gel de sinirlenme .

helin haklısın kuzum, nasil kıyılır o saçlara? çok guzel masallah. bebek kivircikligiysa tekrar kıvrılmıyor da, küçük kizimin fotolarına bakıp bakıp iç geçiriyorum.

ilk kestirmeye götürdüğümde kuaför ama bu kivirciklar gidecek demişti, geri döndük kuaförden.

parmağın için de geçmiş olsun, inşallah hafif bir şeydir, geçer

Evet düzen güzel oluyor . Ben de yaza girmeden bir düzene koymak istiyorum uykularını . Yazın çünkü sağda solda olursak mümkün değil bir düzen oturtamam.
Valla şu tek uyku bütün dengeleri bozuyor . Bir bakıyorsun 6 saat çok rahat ayakta kalıyor . Bir bakıyorum bayılıyor . Tek uyku işi bozdu bugun de 😑 derse girdim çıktım eşim uyutmuş hem de kucakta 😒 2 gibi uyuyacaktı , çocuk kendi bayıldı zaten diyor 🤬
Amin inşallah ama şu canlı dersler bütün her şeyi bozuyor 😒
Amin canım inşallah
Amin amin inşallah
Sağlamaya kararlıyım her ne kadar eşim şimdi kucakta uyutmuş olsa da 😒 çok sinirlendim ya almış kucakta uyutmuş 😡
İşte bu olay kötü kuzum çocuk denge sağlamaz benimki de bayılacak gibi oluyor oyalıyorum bi şekilde erkekler kolaycı ya 😂😂😂 inşallah oturur düzeniniz

Terlemesi ne zor yaa neden oluyor acaba?? Gece üst baş değişmekle baş olmaz ben gündüz bile zor değiştiriyorum. inşallah çözersiniz... kan testi yapılmış mıydı? Metabolizma hızlı olabilir mi?
Yok hiç kan vermedik. Gündüz bile 20 dakka anca uyudu sırtı ıpıslak anlamıyorum niye terliyor bu kadar.

Hayırlı olsun canım güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.

Bence bu fırsat kaçmaz bak oradayken yardım alacağın insanlarda varmış. Arel hazır zaten inan çabuk başarılı olacaksın. Vakitte var yardımda var, bence kesinlikle değerlendir bu durumu. Yatmadan önce vc ye getir birşey yiyip icmeyecegi için en fazla bir kere kalkar.

Allah korusun dikkat et kendine. Sen bu ara annene üzülüyordun,birde üzerine abine üzüldün sanırım ondan oldu. Çok geçmiş olsun.
Evet üzüntü baş düşmanı zaten annem hiç çıkmıyor aklımdan acım çok taze ve çok canımı acıtıyor😞
Zeyay1420 Zeyay1420 kuzum tekrardan geçmiş olsun, aman ihmal etme tansiyon takibini, ben kendimden biliyorum, en çok kendimi ihmal ederim, aman sen yapma canim.
Anneysen öyle bir lüksün olmuyor ne yazık ki ihmal ediyorum bütün gün koşturmaca halindeyim Bi oturup dinlenmeye kendimi dinlemeye vaktim yok ee vucütta bir yerden patlak veriyor😞
Sağol canım öyle valla diş ağrısı da daha fena en azından tedavi oluyorsun çoğu gitti azı kaldı diye gazlıyorum ben de 😊 yirmilik çekimi çok daha zordur bunlar hafif de olsa sallanan dişlerdi.
@Sekerpareeee diş tozu dediğim de jel gibi hayvan kemiğinden yapılıyor çene kemiği erimesi varsa ve implant için yetersizse açıp o jeli kemik üzerine yayıyorlar ki kemik güçlensin. Yoksa çene kemiği implantı kabul edemiyor.

Çok geçmiş olsun canım sürekli yap tansiyon takibini aman önemsemezlik etme. Emzirmeye kessen de sıkıntı değil artık büyüdüler yeter ki biz anneler olarak iyi olalım gerisi düzelir.

Hayırlı uğurlu olsun canım kazasız belasız kullanın inşallah. Çocuk sayısı arttıkça ihtiyaçlar da artıyor haliyle. Ben hamile kalmadan yaptığım en akıllıca şey arabayı önceden değiştirmek olmuş bunu şimdi anlıyorum. 😁😁 Keşke eve de cesaret edebilseymişim o dönemde 😒
Tansiyon aleti baktık akşam alıcam bakalım hamilelikte sabah akşam ölüyordum o zamanda riskliydi hiç 14 ü bulmamıştı annemden sonra fırladı gitti yine bakalım bugün düzenlenmiş ilaçlara başladım
morardı ya. 3 gibi gidecem röntgen için 😕 ama şu anda o değil de migren öldürüyor beni. 4. parolu aldım. elimden başka birşey de gelmiyor.
Hay Allah Bi de o mu çıktı ya geçmiş olsun inş önemli bişey yoktur. Migren deme ya çok fena Allah yardımcın olsun parol hiç bir işe yaramıyor ama emzirince başka bişey de içemiyorsun senin ki de benim gibi azıcık dinlenebilsen uyuyabilsen ne iyi gelir
Oyy ne güzel kıvrılmış öyle kıyılmaz tabi ki ama sıcakta da çok zor olur benim de saçlar bonus zeynebimin de kıvırcık bakalım ayşecik nasıl olacak

Ben senin saçlarını severim , o nasıl güzel kıvrılmış 🥰 bayılırım kıvırcık saça . Sena nın da altlar kıvrılıyor kirlendikçe 🤪

Migren uyku ister ama nerde sende o vakit 🙄 ay git bakalım ne diyecekler bize de haber et

helin haklısın kuzum, nasil kıyılır o saçlara? çok guzel masallah. bebek kivircikligiysa tekrar kıvrılmıyor da, küçük kizimin fotolarına bakıp bakıp iç geçiriyorum.

ilk kestirmeye götürdüğümde kuaför ama bu kivirciklar gidecek demişti, geri döndük kuaförden.

parmağın için de geçmiş olsun, inşallah hafif bir şeydir, geçer

Ay yerim o nasıl güzel lülük maşallah 😍😍😍🧿🧿🧿🧿

yaaa kıyma helinimmmmmm

Yok hiç kan vermedik. Gündüz bile 20 dakka anca uyudu sırtı ıpıslak anlamıyorum niye terliyor bu kadar.
canim ihmal etmeden tahlil yaptırın bence
Evet üzüntü baş düşmanı zaten annem hiç çıkmıyor aklımdan acım çok taze ve çok canımı acıtıyor😞

Anneysen öyle bir lüksün olmuyor ne yazık ki ihmal ediyorum bütün gün koşturmaca halindeyim Bi oturup dinlenmeye kendimi dinlemeye vaktim yok ee vucütta bir yerden patlak veriyor😞

Tansiyon aleti baktık akşam alıcam bakalım hamilelikte sabah akşam ölüyordum o zamanda riskliydi hiç 14 ü bulmamıştı annemden sonra fırladı gitti yine bakalım bugün düzenlenmiş ilaçlara başladım

Hay Allah Bi de o mu çıktı ya geçmiş olsun inş önemli bişey yoktur. Migren deme ya çok fena Allah yardımcın olsun parol hiç bir işe yaramıyor ama emzirince başka bişey de içemiyorsun senin ki de benim gibi azıcık dinlenebilsen uyuyabilsen ne iyi gelir

Oyy ne güzel kıvrılmış öyle kıyılmaz tabi ki ama sıcakta da çok zor olur benim de saçlar bonus zeynebimin de kıvırcık bakalım ayşecik nasıl olacak
kızlar parmağımı sabitlediler. sanki çatlak var gibi dediler. migren geçmiyor ne yapacam bilemedim.

ahhh saçlar önleri düz arkası lüle lüle. önleri kisaltiyoruz ikidir ama arkaya kıyamadık hiç. şimdi havalar ısındıkça içim gidiyor napacam diye. arel ne kadar düz se civan kivircik 😍

canim ihmal etmeden tahlil yaptırın bence

kızlar parmağımı sabitlediler. sanki çatlak var gibi dediler. migren geçmiyor ne yapacam bilemedim.

ahhh saçlar önleri düz arkası lüle lüle. önleri kisaltiyoruz ikidir ama arkaya kıyamadık hiç. şimdi havalar ısındıkça içim gidiyor napacam diye. arel ne kadar düz se civan kivircik 😍
Geçmiş olsun canım benim

Benim oğlan her uykuya yattığında sırtı su gibi oluyor ya. Niye terliyor bu kadar. İnce de örtsem terliyor yorganını örtsem de terliyor. Kaç kez üst değişiyorum gece. bir buçuk saat zaten en fazla deliksiz uykusu. Çok zor bu geceler. Kaç kez uyanıyoruz saymıyorum bile.🤦🏻‍♀️
Doktora hiç danıştın mı bence atletlerini kes koy onları değiştir yapısal sanırım Ya kuzum

Canım ben ciddi anlamda korkuyorum zaten ailede herkes kalp hastası ve genç yaşta ani ölüm kalp krizi ailemizde sıkça yaşanan bir dırım😞benim yaşımda kimsede yok daha çok erken ama annemin de bu yaşlarda babamın vefatından sonra çıkmış benim var olan tansiyonum annemden sonra tavan yaptı doktor acıdı resmen tüm tetkikleri istedi çok şükür temiz çıktı ilaçların dozunu yükseltti yeterli gelmezse bırakıcam emzirmeye ilaç değiştirecek 14/9 u geçmeyecek dedi hergün ölçücem tansiyon aleti bakıyorum şimdi takibi yapmak için 😞
Omron Özellikle üst koldan ölçer almanı tavsiye ederim çok geçmiş olsun canım . Malesef aşını hemen olmanı tansiye ediyorum bende bu aşı konusunu iyice oraya buraya çekiştirdiler insanların kafası Allak bullak oldu

Back
X