2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

59 ile hamile kaldım 83 le doğuma gittim 10 gün sonra 12 kilo gitmişti bile. Ama şöyle Bi şey var şu an 71 kiloyum gram oynamıyor zıkkım. Gerçi bende abur cubur Allah ne verdiyse yiyorum diyetisyene başlayacağım 3 aylik olduktan sonra malesef.
 
Kızlar kızım 2 aylık. Akşam 9 buçukta uyuttum sizce kacta kaldirmaliyim hala uyuyor. Yani siz en geç kaç saatte Bi emziriryosunuz Bi akıl verin hele.
 
Ben artık o çayları yapmıyorum kızlar baktım ki ne bana süt yaptı ne bebişin gazına iyi geldi bıraktım epeydir yapmıyorum.
Bana en iyi süt yapan sütlaç oldu içerisine muskat rendeleyip götürüyorum 😄
Bi de evde poğaça yaptığım zaman sıcak sıcak yiyorum o da yaptı mayadan dolayımı bilemedim.
Doğumdan 1 hafta sonra hamile kaldığım kilodaydım.sonrasında sütlaçlar poğaçalar canımın çektiği hamur işleri ve hazır paketli ürünleri bolca yiyince +5 eklendi 😄
O çayları içmeyince bebem telef oldu. Mecburen içiyorum. Ama sütlaçtan da vazgeçmiyorum tabiki😂
 
Kızlar kızım 2 aylık. Akşam 9 buçukta uyuttum sizce kacta kaldirmaliyim hala uyuyor. Yani siz en geç kaç saatte Bi emziriryosunuz Bi akıl verin hele.
Kendisinin acıkıp uyanmasını bekleyebilirsin veya 5 -6 saat sonra besleyebilirsin. Normalde 2 saatte bir emiyorsa da 4 saat sonra besleyebilirsin. Anne sütü 4 saat sonra sindiriliyor.
 
Benim kilo almam ve verememdeki en büyük sebep düzensiz beslenme..sebebi biliyorum ama bi şeyde yapamıyorum.sabah düzenli kahvaltı yapamıyorum genelde tost haşlanmış yumurta.akşamları çorba yok sebze yok.sabah çikolata soslu kek yapim diye yumurta çıkardım oda sıcaklığı olsun diye yumurtalar canım çektide 😄 kendime sinirlendim şimdi sabahtan yemeklerimi yapim 🤭
 
Bir kaç gün huysuz olabilir bebişin aşıdan dolayı hazırlıklı ol.Gaz için biogai kullaniyordum onu bırakıp nurse harveys kullanmaya başladım ve daha iyi geldi benimkine.Havluyu ütü ile ısıtıp karnına koyuyorum.Bir de kendini de sıcak tut çorap giy.Şu gazları çabuk biter inşallah.
Teşekkür ederim canım aşı sonrası ateşimiz var nöbetteyim
 
Çok geçmiş olsun. Serum fizyolojik sıkıp günde 4-5 kere çek asipiratörle, serumu günde 8-10 defa sık, Ve odayı nemli tut. 2 günde geçecek bak göreceksin.
Sağolun serum fizyolojik kullanıyorum ama dediginiz kadar sık kullanmıyordum artık daha sık uygularım aspiratörle cekiyorum ama pek bişey gelmiyor bugün az bişey kustu balgamliydi
 
Günde 7-8 kere serum fizyolojik ve 2-3 kere de aspiratörle çekince normale dönüyor. Benim deniz sümüklü bir bebe, doğduğu andan itibaren hep sümüklüydü, bu şekilde düzeldi. Şimdi günde 2 kere sıkıyorum, bi kere aspiratörle çekiyorım bayağı sümük çıkıyor ama eskisi kadar hırıldamıyor.
Ben de arttirayim en iyisi bu işlemleri inşallah ilerlemeden geçer gider
 
Evi havalanır burnunu temiz evi nemli tut 😉
Evi her kalktığımız da çocuğu başka odaya alıp sırayla odaları havalandiriyorum yarım saat kadar petegetakılan suluklara güveniyordum meğer ise yaramıyorlarmış şimdi islak havlu koyucam. Bebiş pek sevmiyor temiz burunu ağlıyor tepesine aspiratörle dikilince🙄
 
X