2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar bebeğin gözüne kirpik kaçtığında nasıl çıkarıyorsunuz
 
Nasıl önlemler aldınız nasıl gittiniz? Çok ağladı mı? Bide ateş oldu mu? Gözümde büyüyp duruyor o gün🥺Gideceğiz ama bakalım nasıl
maske kullandım. sağlık ocağında oyalanmadan işim biter bitmez ayrıldım. evet çok ağladı. ateş cok değildi. parol şurup kullandım.
 
Kızlar biz de gecikmeli olarak bugün aşı olayını hallettik. Deneyimimi paylaşayım. Bebeğim 73 günlük. Ayın ortası gelse de aşı yapılabiliyormuş. Sıkıntı olmadı. Biri omuza diğer ikisi bacaklara yapıldı. Omuza yapılan verem aşısı için hemşire üç dört ay sonra orası su toplayabilif, iltihaplanabilir endişe etmeyin dedi. Aşıdan sonra üç gün yıkamak yok dedi. Şurup verdi ama şuana kadar ihtiyacımız olmadı şükür. Biraz fazlaca bitkin, ağlamaya bile mecali yok o kadar. Her bebek farklı reaksiyon gösterebiliyor tabi. Peki sağlık ocağına nasıl gittiniz derseniz Sağlık ocağımız iki katlı bir bina olmasına rağmen toplam beş hasta ya vardı ya yoktu içeride. Kapıda sırayla alıyorlardı. Doktorlar tam teçhizatlı idi. Doktorumuz kendi muayenesini yaptığı odaya almadı bizi, bizden önce hasta girdiği için. Benim sizlere tavsiyem ,olur da gitmeniz gerekirse diye diyorum, gidebileceğiniz em erken saatte gidin ki sizden önce o gün kimse ile temas etmemiş olsunlar. Binalar vs zaten dezenfekte ediliyor. Sabah erken giderseniz temiz bir binaya gitmiş olursunuz. Ekstra yanınıza bir örtü alın bence bebeğin altına sermek için. Her ne kadar onların temiz şeyleri olsa da eve gelince yıkarsınız zaten. Bence bebek arabası, puset sokmaya gerek yok hiç, varsa bir virüs onlara da temas ettirmeye gerek yok. Kapıya kadar onlarla gidip battaniye veya örtü ile içeri geçmek hem sizi de hızlandıravaktır. Yanınızda dezenfektan, kolonya vs olur. Bebeğiniz örtü dışında herhangi hiçbir yere temas etmiyor zaten. Hemşireler vs baya korunaklı. İki kat maskeleri var. Tüm mesele sizin bir yere dokunup dokunmamanıza kalıyor. Ona da zaten dikkat edersiniz sıkıntı olmaz inşallah. Velhasılı Sağlık ocağına gitmek sandığım kadar sıkıntılı geçmedi.
 
Bizim menenjit aşısının olduğu tarih salgının zirve yaptığı zamana denk geliyor. Nasıl yapıcaz bilmiyorum.
 
Ates cikmadan ilac vermeyin bence..

Bende bandana falan istiyorum ama tum siparislerimi askiya aldim cunku kargoculara cok uzuluyorum bide gelen herseyi yika temizle falan.

Bende prima premium kullaniyorum 5.5 kilo ile 3 numaraya gectik

Biz hala 2 deyiz 6 kilo olmuştur heralde artık 3 numara büyük gelmiyor mu

Kızlar bazen bebeğim uykudayken ağzını kusacakmış gibi açıp açıp kapıyor bu neden olabilir?🥺

Bizimki de yapıyor onu memeden sonra heralde reflü bilemiyorum. Ama tipi çok tatlı oluyor 😋
 
 
X