2020 Ocak Ayında Transfer Yaptıracaklar/Yeni Yıl Yeni Umutlar

Kızlar merhaba
Virüs nedeniyle tüp bebek işlemleri durdurulmamış mıydı? Benim 4 dondurulmuş embriyom var transfer yaptırabilir miyim bu süreçte bilgisi olan var mı?
 
Opu sonrası ağrım olmuştu benim kişiden kişiye değişir ağrı kesici iğne yapıyorlar çıktıktan sonra ben kaç tane varsa yaptırmıştım adet ağrısının daha sancılısi gibi düşünün ama bir saat içinde geçiyor
Ben cok cesaretliyim. Umarım güzel olur. En istemedigim sey rahim dinlendirme için 1 ay beklemek. Umarim beklemek gerekmez
 
Benim sadece yumurta takibim yapılmıştı 2 günde 1. Estradiol için opu öncesi kan verdim sadece. Estrofem yüksek olunca transfer yapılmıyor galiba ama benimde 99 çıkan değerim az bulunup ilaç eklendi. Anlamadım gitti. Biz kafayı yemeden bi olsaydı şu çocuklar. :KK48:
Merhaba hayirli olsun.. e2 degerim ignelerin 3. Gunu 103 cikti cok mu dusuk sizce
 
Bende bugun opu oldum ama sancım var afedersınız tuvalete gıtmeye korkuyorum artık ılk opude olmamıstı hıc agrım neden olmus olabılır
 
Bende herşeyi merak eder sorular sorardım çok normal. Ben tek doz lucrin yaptım. Adet olunca estrofem başladım. Adetin 21. günü transferim yapıldı. Bunun dışında bi hormon iğnesi kullanmadım. Oksapar kullanıyorum transferden beri, tedbir amaçlı vermişti doktorum.
Hayırlı olsun gebeliğin.lucrin sonrasi adet nazaran oldunuz gecikme oldu mu
 
Herkese mrb. Eski konularımdan bilenler olur mutlaka. Tedavi sürecindeyim. İlk aşılamamı 2018 aralık ayında yaptırdım. Negatifle sonuçlandı. Peşinden denedim hemen. 2019 ocakta hamile kaldım 2. aşılamamla. Maalesef embriyo gelişmiyor ve düşük olacak dedi doktorum. Dediği gibi oldu ve 6+4te düşük yaptım. Düşük sonrasında mayıs ayında adetim 2 gün gecikti test yaptım pozitif çıktı. Değerim yükselmedi ve kimyasal gebelik olarak sonlandı. Mayıstan sonra eylüle kadar denememize rağmen gebelik oluşmadı. Doktorum tüp bebek öncesi ofis histereskopi yapalım dedi. Ağustos ayında histereskopim yapıldı.Eylül ayında tüp bebek için tüm hazırlıklarımızı yapıp tedaviye başladık. Tedaviye başladığım 11. gün sonra çatlatma iğnem 13. gün opum yapıldı. 14 yumurtam vardı. 9 yumurtam toplanmış, kalan 5 yumurta için çatlatma iğnesi yapıldı. İşlem yapan doktorun başarısızlığına bağlıyorum bu durumu. Normalde pek rastlandık bişey olduğunu düşünmüyorum. Toplanan 9 yumurtada olgun çıktı. Hepsine mikroenjeksiyon yapıldı. 7 tanesi döllendi. 5. güne gitti hepside. 2 embriyonun gelişiminin geriden geldiği söylendi. Bu arada opu sonrası şişkinlik, sürekli gaz sancısı, karın ağrısı gibi şikayetlerim oldu. Sıvı birikmesi olmuş. Önemli değil transfere uygunsun denildi. 5 tane blast kalite embriyodan 1 tanesi transfer edildi. Rahim kalınlığının ve embriyo kalitesinin çok iyi olduğu, muhtemelen gebelik oluşacağı söylendi. Tabiki sonucun ne olacağını sadece Allah bilirdi. Transfer sonrası dikkat ettim elimden geldiğince. Ama maalesef kan sonucum negatif. 2 adet sonrası yenisine başlayabiliriz dediler. 3 tane dondurulmuş blastokist embriyom var. İlk adetimi negatif sonucu aldıktan 10 gün sonra oldum. 2. adetim maalesef 45 gün sonra filan oldu. Adetimin 3. günü ultrasonla bakıldı bi problem görülmedi. Lucrin diye bi iğne verildi, adetimin 28. günü yani 21 aralıkta yapıcam. (Normalde 21. günmüş ama ben 35 günde 1 adet olduğum için 28. günü uygun gördü doktorum.) İğneden sonra 1 hafta içerisinde adet bekleniyormuş. Aralık sonu ocak başı gibi adet olucam, adetimle birlikte estrofem haplara başlıycam. Adetimin 4. günü kan vericem e2 değerime bakılacak. Adetimin 16. günüde ultrasonla kontrol edilip transfer gününe karar verilecekmiş.
Dondurulmuş transfer olduğu için tutma ihtimalinin daha yüksek olduğu söyleniyor. İçimde ne iyi ne kötü bi his yok..
Tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum.

Çok uzun yazdım, çok detaylı yazdım. Okurken sıkılabilirsiniz.. :KK48:
Geçen sene konu açmıştım aşılamalarımda, çok güzel destek olmuştu hem bana hem aynı zamanda aynı tedaviyi olduğum arkadaşlarıma.
Uğurluda gelmişti bi bakıma. İlk kez hamile kalmıştım. Umarım bu topikte şans getirir hem bana hem benim gibi evlat isteyen, bu uğurda çabalayan, emek ve para harcayan herkese. İnşallah bu kez Rabbim nasip etmiştir.. :KK200:



2020 Aralıktan bildiriyorum, Rabbim gönlüme göre verdi, bembeyaz, maviş bi oğlum oldu. 2.5 ay bitti bile.. İsteyen dileyen herkese yaşatsın Allahım bu güzel duyguyu. Aynı yollardan geçen, araştıran okuyan bi umut arayan kim varsa hergün dualarımdasınız. ❤️
yuregine saglik ne guzel dua etmissin. darisi bize..bol bol kokla mavis oglunu..
 
X