- 29 Ekim 2019
- 6.704
- En iyi cevaplar
- 1
- 8.807
- 198
İki gün öndeyiz sadece sizdenÇift kesemi sizin. Tek kesede tek cinsiyet oluyorlar.çiftse şansızım var.
Acıklama için sağol cnm çok bilgilendiriciarkadaşlar bazılarının kafası çok karışmış şu pıhtılaşmayla ilgili.. bir de okuduğum kadarıyla yanlış bilgiler de var. ben size bildiğim kadarıyla açıklıyım çünkü olayın baya içindeyim.
birkaç sene önce ablamın bacağına pıhtı atmasıyla (derin ven trombozu) öğrendik ailemizde bir genetik bozukluk olduğunu. Ablam ilk evlendiği zamanlar doğum kontrol hapı kullanmaya başlamıştı ki bu ilaç pıhtılaşma sorunu olanların ASLA kullanmaması gereken bir ilaç. Şanslıydık ki ablamın bacağına atmıştı çünkü beyine, kalbe veya ciğerlere attığında sonuç.. sonra yaklaşık 1 sene boyunca tedawi gördü ve pıhtı çook yavaş bir şekilde eritme yoluyla dağıtıldı. o zamanlar gittiği doktorlar kız kardeşin var mı diye sormuş varsa mutlaka bu genetik testi yaptırsın çnk %50 ihtimalle onda da olabilr demiş. ben daha evlenmeden yaptırmıştım ve ewet bende de çıktı. FAKTÖR-5 LEİDEN GEN MUTASYON-HETEROZİGOT :yani ya anneden ya da babadan gelen bir gen mutasyonu. heterozigot olduğum için ya annemden ya da babamdan geçmek zorunda. eğer homozigot olsaydım her ikisinde de olmalıydı bu rahatsızlık.
Bir diğer yanlış anlaşılma da şu; bu rahatsızlık illa hayatınızın bir döneminde karşınıza çıkmak zorunda deil. yani siz 10 tane sağılıklı gebelik geçirebilirsiniz bu hastalığınız olsa da. sadece risk altındasınız. ama 1 tane bile sağlıklı gebelik geçiremeyedebilirsiniz.
şöle bir şey oldu mesela ilk gebeliğimde dr demişti ki ablanın başına gelen bu kötü olay senin bebeğinin hayatını kurtarmış olabilir.
ve normalde bu testler 3 ve üzeri bebek kayıplarında istenıyormuş öyle demişti dr.
Yok aman Allah korusunÇift yumurtalarönce sağlıklı olsunlar sonra biri kız biri erkek olsun istiyorum sizin de mi ikiz?
Ben bugün sağlık ocağına gittim 4. Ay dedi canım senle sat aynı 12 şubattan sonra gel dedi o hafta herhangi bir gün olabilirmiş aklında olsun sende not alKizlar su tetenoz asisi yaptiran var mi ilk gebeliğim. Ne zaman yapılıyordu o ?
İçinizde progestan kullanan var mı? kaçıncı haftadasınız ?
kızlar boğuluyorum öksürükten.kuru bi öksürük 4 gündür mahvetti beni.gribim geçti.boğazımdaki dolgunlukta ama öksürük kaldı.karnımı tutuyorum öksürünce ama ne biliyim.artık hiçbişey düşünmek istemiyorum.yarın dr gidecem artık Allahtan hayırlısı.
Ben crinone jel kullanıyorum 12. Haftada yım. Haftaya progestan kapsülü fitil olarak kullanmaya başlıycam
Benide 20.haftada çağırdılar canım genelde 20.hafta oluyo 18.hafta erken sanki biraz20. Haftada yaptıracağım ben. 18. Hafta gel dedi sağlık ocağı ama ben biraz daha durup gideceğim. 20. Haftada çağıran sağlık ocakları çoğunlukta.
Merhabalar kızlar temmuz anne adayı olarak aranıza katılabilit miyim☺
Valla ben rahim ameliyatı olduğum için sonuna kadar kullanmak zorundaymışım tüp bebek tedavisine başladığımızda vermişti Jeli. progestan da devam etmek zorundaymış. Evet sürekli akıntı gibi oluyor çok çok sık çamaşır değiştiriyorum en az 3 kere falan.ama çok şükür mantar falan olmadım şimdilik ekimden beri kullanıyorum haftada 5 gün ve günde 2 kez.Ben 9+3 üm, 7. Hafta lekelenmem olduğundan beri progestan hapı vajinal kullanıyorum.
En az 12. Haftaya kadar 1 sabah 1 akşam kullanacağım .
Çok geçmiş olsun. Ben de grip oldum, ne ilaç alacağımı ve ne bitki çayı içebileceğimi bilmiyorum.
Doktorum bana da progestan hap yerine crinone jel verdi ama brn forumlarda okuduklarimdan korktum kullanmadım. Yok basınç yok düşük tehlikesinde kullanılmazmış sadece tüp bebek tedavi sürecinde kullanılıyormuş. Sen zararını gördün mü? Mesela en basiti, sürekli ıslak kalıyor mantar oluyorsun demişler.
Valla ben rahim ameliyatı olduğum için sonuna kadar kullanmak zorundaymışım tüp bebek tedavisine başladığımızda vermişti Jeli. progestan da devam etmek zorundaymış. Evet sürekli akıntı gibi oluyor çok çok sık çamaşır değiştiriyorum en az 3 kere falan.ama çok şükür mantar falan olmadım şimdilik ekimden beri kullanıyorum haftada 5 gün ve günde 2 kez.
Rica ederim. Bana yarıya kadar girmesi yeterli hepsini ittirmenize gerek yok dedi hemşire ben de öyle yapıyorum yarıdan fazlası giriyor ve zaten çok baskı uygulamadığım için bi sıkıntı yaşamadım İkisi arasındaki farkı bilemiyorum malesef ama bence doktorunuz ne diyorsa onu yapınTeşekkür ederim cevap için. Peki özel olacak ama prospektüste tarif ettiği şekle göre aparatı bayağı içeri ittirmek gerekiyor, ben biraz da ondan korktum basınçla jeli gönderirken sorun olur mu diye. Progestan hap kullanıyordum vajinal, doktorum bunu kullan dedi daha pratik diye, ben korkumdan kullanmayıp progestan hapa devam ediyorum kafama göre. Ama yanlış bir şey mi yapıyorum diye de korkmuyorum değil. Acaba jele geçmem şart mıdır ki?
belirtilerin nedir canım erkek hissediyorsun merak ettim...Hadi hayirlisi bakalim.
Bende belirtilerden dolayi erkek hissediyorum ama bakalim hayirlisi saglikli olsunda
Canim ilk hamileligimde sayacagim seylerin hic birini yasamadim. Ilk hamileligimde kizim oldubelirtilerin nedir canım erkek hissediyorsun merak ettim...
Ben grip asisini yaptirdimGrip aşısı yaptıran var mı kizlar doktor yaptirmani tavsiye ediyorum dedi bide detaylı bi kan tahlili varmış özel bir şirket gelip kan aliyormus fiyatı 3000 TL onu düşünen var mı doktor yaptirabili iz dedi o kan testinde cinsiyet kesin olarak çıkarmış ama sonucu paylasmiyolarmis cinsiyete göre kürtaj yapılmasın diye
Hayırlısı olsun inşallah rabbim sağlıkla nasip etsin hepimizeBizimde çok zor oldu iki kere tüp bebek yaptırdık o bile olmadı şükür doğal yoldan oldu bende ara vermeyi düşünmüyorum sütü bırakır bırakmaz ikinciye başlayacağız inşallah
Hep asilara karşı önyargılı olan biriyimBen grip asisini yaptirdim
Bende erkek hissediyorum ama belirtiden değil içime öyle doğuyobelirtilerin nedir canım erkek hissediyorsun merak ettim...
Morfoloji ve ileri hareket düşüktü ayrıca benim yumurtalar kalitesizdi bi de pıhtılaşma var.İki tüp bebek yaptırdım birinde bile transfer olamadım elde kaliteli embriyo kalmadığı için.Sanırım tüp bebek ilaçları benim yumurtalara yaramadı.Onun dışında 4 kere normal yoldan hamile kaldım tek ilerleyen gebeliğim bu inşallah kucağımıza alırız sağlıcakla.Hayırlısı olsun inşallah rabbim sağlıkla nasip etsin hepimizeNedeni neydi peki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?