2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Çocuktan cocuga degısıyor canım görümcemin 2. Doğumu kendı sancısıyla olmus ve cok kolaydı dıyor. Bu 3. Suni sancıyla oldu onunda zorlugu var kendı sancın gibi olmuyormus. İyi düşünmek lazım

Nasıl yani canım neler yaşıyorsunki
Yani nebilim boyle biseyden hemen etkilenmeye basladim her lafa alinmaya Kendi kendime aglamalar
Her an patlama halinde olan bomba gibiyim
Esim okadar anlayisli olmasina ragmen
Esime karsi degilde mesela ozellikle anneme karsi
Is arkadasim kardesi hamileyken ablasindan nefret edermis surekli kavga halinde olurmus gormek istemezmis bundan bahsetmisti ayni seyi yasiyo gibiyim
Dun isi yarim biraktim doktora gidip rapor aldim is ortami beni daha cok geriyo 2hafta evde kalim belki iyi gelir dedim

Neden? Ne hissediyorsun mesela?
Bi yukarida yazmistim sana kopyaliyorum ayni mesaji

Yani nebilim boyle biseyden hemen etkilenmeye basladim her lafa alinmaya Kendi kendime aglamalar
Her an patlama halinde olan bomba gibiyim
Esim okadar anlayisli olmasina ragmen
Esime karsi degilde mesela ozellikle anneme karsi
Is arkadasim kardesi hamileyken ablasindan nefret edermis surekli kavga halinde olurmus gormek istemezmis bundan bahsetmisti ayni seyi yasiyo gibiyim
Dun isi yarim biraktim doktora gidip rapor aldim is ortami beni daha cok geriyo 2hafta evde kalim belki iyi gelir dedim

Hamilelikte olabilir bazı insanlarda belki ama yine de böyle durumların önlemini almak gerekir. Psikoloğa gitmekte fayda var bence.
Bunun bir de lohusalık olayı var ki bazı insanları hiç etkilemezken bazı insanları çok etkiliyor. Şimdiden kendinizi bebekli hayata alıştırmanız gerekiyor. Mesela bebeklerin kesintisiz ağlaması, gazdan mıdır açlıktan mıdır stresleri.. Gece bolca uyku bölünmeleri. Emzirmenin güçlüğü. Mama verilecekse uykulu gözlerle mama verme güçlüğü. İlk zamanlar gerçekten çok zorlayıcı oluyor. Ben bunları söylediğimde korkutucu geliyor, kimseye karışmak istemiyorum ama kolay günler geçireceğimizi düşünürsek zorla karşılaştığımızda sıkıntıya giriyoruz. Mesela sosyal hayat kısıtlanması sebebiyle ben çok darlanmıştım. Evime girmek istememiştim. Doğumdan sonra kesinlikle annenizin evinde kalmayın. Anneniz sizde kalsın. Geri dönüş çok zor oluyor. Çocuğa elinizden geldiğince siz el atın çünkü sonra tek kaldığınızda bakamayacağınızı düşünüyorsunuz. Bunlar benim tecrübelerim. Ben neler yaşadığımı bildiğim için yaşayabileceğim şeyleri de tahmin edebiliyorum. İnşallah hepimiz kolay geçiririz o dönemleri.

Sezaryen sonrası da zor oluyor, tek fark altta dikiş olmaması
Çok güzel değinmişsin cnm, Allah kolaylıklar versin hepimize.

Bu benim ikinci hamileligim
Kizima hamileyken, babasi ve babannesi bana cok cektirmelerine ragmen boyle olmadim
Bunda esim cok anlayisli ama sanki annem ne derse bana batiyo gibi geliyo
Hastane cikisi annemin bizde kalmasina gerek yok diye dusunuyorum esim 2 hafta babalik izni kullanicak o yardim eder bana
Annemin yaklasimi ikinci bebek geliyo sanki kizimi onemsemiyormusum gibi
Buda beni cileden cikariyo
Inan kizimi tek buyuttum ama kimseden gece benimle nobet tutmasini istemedim yada kizima bakta ben biraz gezim demedim. Cok zorluk cektim ama herseyiyle kendim basettim
Gece ateslendiginde yeri geldi ambulansla hastaneye goturdum kimseden bise istemedim
Okadar zorlukdan sonra kizimi nasil ikinci plana atabilirim 10 yasinda bazi sorumlulugu almasi gerektigini dusundugum icin annem beni yadirgiyo
Bu benim sinirlerimi hoplatiyo

Bende zayıfım ailemde şekeri olan kişiler olduğundan endişeliyim tatlıyla aram pek yoktur şerbetli şeylerden midem bulanır o derece. Yaptıracağım sanırım bakalım inşallah çıkmaz şeker

Canım bu konuda herkes eski darlığı gidiyo yok şu yok bu diyor doğru mu gerçekten

Kızın şuanda 10 yaşında ve onun kardeşi olması güzel bir şey. Annenin senin kaç tane çocuk yapacağına karışmaya hakkı yok.
Sen de tek çocuk musun?

Bence seni annen bunaltmış. Yoksa bir şeyin yok senin.

Bende zayıfım ailemde şekeri olan kişiler olduğundan endişeliyim tatlıyla aram pek yoktur şerbetli şeylerden midem bulanır o derece. Yaptıracağım sanırım bakalım inşallah çıkmaz şeker

canım ınsallah kımsede cıkmasın.. Benım arkadasım kadar saglıklı beslenen bırınde seker cıkması mucızeyken.. Benı anlıyorsunuz sanırım.. Sadece beslenmenıze dıkkat edin.. Korkmayın.. Gerekli olmasa gercekten yaptırmazlar.. Bebege zararı olabilecek bişey yapılır mı sehır efsanelerıne kulak tıkayın.

Fazla duygusallıktan sanırım oysa hepsini yaptırırım diyodum başlarda. Hepimiz sağlıkla sıhhatle dünyaya getiririz inşallah

Hayir biz 3kardesiz ama annemin butun herseyiyle ben ilgilendim hep, gerek doktoru gerek evinde iste nebilim bi insaati olsa ben kostum ugrastim faturalari yani hep cocugum gibiymis gibi yaninda oldum, ulkenin dilini bilmedigi icin her seyiyle ben ilgilendim ama suan inan hicbirseye gucum kalmadi calisiyorum cok yoruluyorum birak kizima kendi evime esime vakit ayirmayi kendime bile vaktim yok
Dolayısıyla onunla ilgilenemez oldum ama doktor kontrollerinde yaninda gidiyorum veya faturasini hatirlatiyorum
Yonetici benimle muattap bise olacagi zaman bana soyluyo
Evde 22yasinda erkek kardesim var o maddi olarak yardim ediyo ama diger islerinde fazla karismiyo

Evet gerçi öyle içmek gerekiyor ama ben bazen unutuyorum içmeyide kötüde olsa tadı katlancaz sanırım

Hadi ya olabilir canım sen yinede sakin olmaya çalış bebeğinde etkilenir sonra gerekirse doktorunla görüş ihmal etme yinede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…