2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Tebrik ediyorum sizi ben hiç duramam evde bahce varda yırtıyorum gerçi bu sıcakta eve kaçıyorum ama mutlaka birşey oluyor dışarı çıkıyorum kişverişe mecbur evde birşey bulmam lazım rutin işlerden başka akşam serinde en azından biryere gidin termos çay ile deniz kıyısında çekirdek çıtlatmaya tuzsuz olanından az da olsa yiyorum arada ben

Vucudun unsiluni olması gerektiği gibi salgılıyor ve şekeri kontrollu yolluyor hucrelere şeker kaçağı olmuyor protein ağırlıklı beslenirsen hiçbir sıkıntı kalmayacak gibi duruyor salsta et gibi

Vucudun unsiluni olması gerektiği gibi salgılıyor ve şekeri kontrollu yolluyor hucrelere şeker kaçağı olmuyor protein ağırlıklı beslenirsen hiçbir sıkıntı kalmayacak gibi duruyor salsta et gibi
Çok teşekkür ederim proteine ağırlık vermeye başladım bende

Pıhtılaşma sorunun varmış ortaya çıkmış gebelşkle birlikte ama vuccudunda ağırlık oluyor ağrımsı durumlar hareketsiz kaldığında uyuşma oluyor neyseki tansşyın kaynaklı olup bebeği besleyen damara pıhtı atmamış ama efenksiyon felan iyi beslenmemiş hareketsiz kalmışa benziyorsun limon ve sarmısak tuket hareketsiz durma hele oturur vaziyette hiç yolculukta yapma derim zaten doktorlar yasaklamıştır doktorların bana değini diyorum benim pıhtılşma yatkınlığım var ve önceki gebelşğimde iğne faydasız olur diye iki limon sıkıp sarmısak yutuyordum aralarda diyordum iğnenin etkisi geçmiştir diye oniki saat etkili yazıyordu uzerinde ama sen iki kere vuruluyon o sırun olmaz şimdi o adar pimpirikli değilim sezeryand olsa normal doğumda yapsan harrketsiz kalabilirsin diye kullandırırlar geçmiş olsun bence vucudu dinle hareket ve su çok önemli

Ay iyi yapmışsın bende geçtiğimiz hafta girdim 4 gün boyunca çok yüzemesemde dediğin gibi oynadım zıplaım suda o da tekme atıyodu fazla güneşte kalmamaya dikkat ettim bende bikiniyle girdim denize sanki hiç hamile değilmişim gibi millette bana börek çörek verdi hep denizde

Nasılsa tatildeyiz diye bu rapor konusunu atlamıştım bende. Ama 32 de rapor almamız zorunluymuş sanırım değil mi?
Zorunluluk var mı ben hiç duymadım yaz tatili olduğu için gerek yoktur diye düşünüyordum ben
Müdür yardımcısına 24+0 ve 32+0 olduğum tarihleri yazdım, 32. hafta 2 Temmuz sonrasına denk geldiği için bana "çalışabilir raporu almana gerek yok, zaten yaz tatilindeyiz, doğum sonrasına aktarılacak iznin yok." dedi.
Merhaba ben de coraspin kullanıyorum ama gittiğim tüm doktorlar en geç 32de bırak demişlerdi, siz hala kullanıyor musunuz?
Benim doktorum 36'ya kadar 2 günde bir devam etmemi istedi.

Çarşamba günü 32. hafta kontrolüm oldu. Bebeğin kilosu yaklaşık 2 kilo, baş aşağı da dönmüş çok şükür. Zaten bir kaç gün öncesinde hareketlerinden döndüğünü tahmin etmiştim.
Kontrol yolunda giderken eşim arada karnımın sertleştiğini söyledi. Doktorum beni acilen nst'ye yolladı. Aslında 30'dan sonra girilmesi normalmiş ama ben 35'ten sonra oluyor sanıyordum. Hazırlıksız yakalanınca biraz gerildim, neyse ki korkulacak bir şey değilmiş. 20 dklık nst'de 3-4 sancı çıktı. Yorulmamamı istedi. Kanım da biraz düşmeye başlamış. (Ayaklarımdaki ödem için kan ve idrar yaptırmıştım, onlara baktı) Demir şurubu verdi.
Kontrol sonrası arkadaşımın nikahına gittim, nikah şahidi oldum. Nikah ve sonrasında hiç güneşte kalmadığım halde sıcaktan tansiyonum ve şekerim düştü. Her şey üst üste gelince gözüm korktu valla, eşimle tüm bebek alışverişini tamamladım. Doğuma kadar evden burnumu çıkarasım yok. Evim, evim, canım evim

Tümden eve kapatmadım kendimi Anne, baba, kardeşler haricinde kimseyle görüşmüyorum. Onlarla da çok sık biraraya gelemiyoruz zaten. Market alış verişini eşim yapıyor genelde. Sadece bebek alış verişi için bir gün çıkıp hızlıca çoğu şeyini aldım. Site içerisinde akşamları yürüyüş yapma imkanım var ama biraz tembellik yaptım işte. Işe gidemeyip, yakın arkadaşlarımla da bu süreçte yüz yüze görüşemediğim için bunaldım işte. Normalde cmt, pazar iki gün üst üste evde dursam sıkılırdım. Şimdi hem çıkıp birileriyle görüşmeye tedirginim hem de sıkılıyorum. Dün akşam üzeri uzun bir ara sonrası pikniğe gittik de rahatladım neyse ki

Bebiş de şahitlik yapmış ne güzel

Yaaaa bir şey soracağım ben uygulama kullanıyorum beybiyi takip eden sizlerde kullanıyorsunuzdur. Doktorda 29+4 adet tarihine göre 29+0 hangisini dikkate almam gerekiyor

Yaaaa bir şey soracağım ben uygulama kullanıyorum beybiyi takip eden sizlerde kullanıyorsunuzdur. Doktorda 29+4 adet tarihine göre 29+0 hangisini dikkate almam gerekiyor
Benim sat ile hem dr, hem uygulama uyumlu. Ama bir arkadaşımın geç döllenmeden dolayı dr u tarihi değiştirerek sisteme girdi ve onu dikkate alıyor. Senin de öyle bir durumun var mı?

Aynı şeyi söyledim ama tatil için olmadığını söyledi bana. Ben nolur nolmaz alacağım sonuçta işe yarar ya da yaramaz bi zararı olmayacak.

Benim adet tarihi ile ultrason arasında 2 haftalık bir fark var. Doktora sorduğumda adet tarihinin geçerli olduğunu doğum tarihinin ciğer gelişimi açısından ona göre ayarlanacağını söyledi.

Nst de ultrason gibi mi oluyor? Alttan muayene yok değil mi, alttan muayene beni hep çok korkutuyor nedense, canım acıyor hep

Nst de ultrason gibi mi oluyor? Alttan muayene yok değil mi, alttan muayene beni hep çok korkutuyor nedense, canım acıyor hep
Karnımın üstüne iki küçük cihaz bağladılar kuşak gibi bir şeyle. Sağa ya da sola dönüp hareketsiz yatmamı istediler. (Nst'de tok olunması gerekiyormuş bu arada)
Bebeğin kalp atışları ve hareketlerinin sesi duyuluyor. Yandaki ufak bir makineden de kalp atışı gibi bir kağıt çıkıyor. Kalp çizgisi gibi olan çizgi ne kadar yüksekse o kadar sancı var demekmiş. Doktor kağıda bakıp sancıların sıklığına veya yüksekliğine göre erken doğum riskini belirliyor.
Alttan muayene dediğiniz şey sanırım çatı muayenesi.

Bu korkumuzu nasıl yeneceğiz ya alttan elle yapılacak olan muayeneler beni de çok geriyor. Bazen normal doğumu denemek istiyorum ama bu çatı kontrolü açıklık kontrolü yüzünden hemen vazgeçesim geliyor.

Bu korkumuzu nasıl yeneceğiz ya alttan elle yapılacak olan muayeneler beni de çok geriyor. Bazen normal doğumu denemek istiyorum ama bu çatı kontrolü açıklık kontrolü yüzünden hemen vazgeçesim geliyor.

Bence çoğu kadında var bu korku buda doktorun tutumundan kaynaklı diye düşünüyorum..
Çatı muaynesini baya okudum ettim aslında bir dakika içinde bitiyormuş kendimizi kasmadıkça. Ben çatı muaynesi için çok acıyor çok ağrı yapıyor konularının şehir efsanesi olduğuna inanıyorum .. biz kasınca evet acır ama çok huzursuz edeceğini düşünmüyorum
bence rahat olun kızlar şartlamayın kendinizi, annelik gibi bir role sahibiz sayılır artık çatı muaynesi nedir ki bizim içinn

Rahat olmaya çalışıyorum ama elimde değil , zaten hamilelik sürecimde hiç vajinal muayene yapılmadı bana hep karından ultrason oldum. Hamilelikten önce gittiğim rutin kontrollerde birkaç defa yapıldı ve hepsinde çok rahatsız etti beni. Neyse, katlanacağız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…