- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #21.581
Tebrik ediyorum sizi ben hiç duramam evde bahce varda yırtıyorum gerçi bu sıcakta eve kaçıyorum ama mutlaka birşey oluyor dışarı çıkıyorum kişverişe mecbur evde birşey bulmam lazım rutin işlerden başka akşam serinde en azından biryere gidin termos çay ile deniz kıyısında çekirdek çıtlatmaya tuzsuz olanından az da olsa yiyorum arada benNisan'dan beri evdeyim ben. Kimseyle görüşmüyorum normalde. Eşim haftasonu kendine bir iş bulursa iyice bunaliyorum. En azından açık havada gezeyim diyorum. Sıkıldığını nerden bileyim diyorHer gün evde ne kadar sıkıldığımı söylüyorum halbuki.
Hasta olduğumu biliyor, dün akşam iş arkadaşı ailesiyle misafirliğe geldi. Eşim hasta, hamile, pandemi var demek çok mu zor? Ben en yakinlarimla görüşmüyorum, onun haftanın 5 günü iş yerinde dip dibe olduğu arkadaşını görmesem de olur yani. Bir şey olacaksa her türlü olur ama ben bu kadar dikkat ederken onun dikkat etmemesi çok incitiyor. Ilk defa, lohusa olunca nasıl hissedicem diye korktum
Vucudun unsiluni olması gerektiği gibi salgılıyor ve şekeri kontrollu yolluyor hucrelere şeker kaçağı olmuyor protein ağırlıklı beslenirsen hiçbir sıkıntı kalmayacak gibi duruyor salsta et gibiÇok teşekkür ederim mesajın içintokluk şekerini 2. Saat ölçtüm ilk gün yüksekti yediklerine dikkat etmiyordum baya abartarak patates kizsrtmais falan yiyordum onu kestim bugün ikinci kez ölçüm yaptım sabah açlık 70 tokluk 100 cıktı. Akşam ölçümü yaptım az önce ve şoka girdim açlık 85 cıktı yani tokluk düşerken açlık yükseliyor anlamadım neden böyle oldu
Çok teşekkür ederim proteine ağırlık vermeye başladım bendeVucudun unsiluni olması gerektiği gibi salgılıyor ve şekeri kontrollu yolluyor hucrelere şeker kaçağı olmuyor protein ağırlıklı beslenirsen hiçbir sıkıntı kalmayacak gibi duruyor salsta et gibi
Ay iyi yapmışsın bende geçtiğimiz hafta girdim 4 gün boyunca çok yüzemesemde dediğin gibi oynadım zıplaım suda o da tekme atıyodu fazla güneşte kalmamaya dikkat ettimBugün ben de denize girdim sıcaklardan bunalmaya çok iyi geldi içerde hopladım zıpladım bebek naptı bilmem40 beden normal bir mayoyla girdim. Hamile mayosu değil. Bu arada ben okul idaresine sordum 32 raporuna gerek yok çünkü tatile gelen haklarınız sonrasına eklenmeyecek dedi. Doğum belgesi sonrası başlayacak dedi
Nasılsa tatildeyiz diye bu rapor konusunu atlamıştım bende. Ama 32 de rapor almamız zorunluymuş sanırım değil mi?
Müdür yardımcısına 24+0 ve 32+0 olduğum tarihleri yazdım, 32. hafta 2 Temmuz sonrasına denk geldiği için bana "çalışabilir raporu almana gerek yok, zaten yaz tatilindeyiz, doğum sonrasına aktarılacak iznin yok." dedi.Zorunluluk var mı ben hiç duymadım yaz tatili olduğu için gerek yoktur diye düşünüyordum ben
Benim doktorum 36'ya kadar 2 günde bir devam etmemi istedi.Merhaba ben de coraspin kullanıyorum ama gittiğim tüm doktorlar en geç 32de bırak demişlerdi, siz hala kullanıyor musunuz?
Tümden eve kapatmadım kendimiTebrik ediyorum sizi ben hiç duramam evde bahce varda yırtıyorum gerçi bu sıcakta eve kaçıyorum ama mutlaka birşey oluyor dışarı çıkıyorum kişverişe mecbur evde birşey bulmam lazım rutin işlerden başka akşam serinde en azından biryere gidin termos çay ile deniz kıyısında çekirdek çıtlatmaya tuzsuz olanından az da olsa yiyorum arada ben
Bebiş de şahitlik yapmış ne güzelÇarşamba günü 32. hafta kontrolüm oldu. Bebeğin kilosu yaklaşık 2 kilo, baş aşağı da dönmüş çok şükür. Zaten bir kaç gün öncesinde hareketlerinden döndüğünü tahmin etmiştim.
Kontrol yolunda giderken eşim arada karnımın sertleştiğini söyledi. Doktorum beni acilen nst'ye yolladı. Aslında 30'dan sonra girilmesi normalmiş ama ben 35'ten sonra oluyor sanıyordum. Hazırlıksız yakalanınca biraz gerildim, neyse ki korkulacak bir şey değilmiş. 20 dklık nst'de 3-4 sancı çıktı. Yorulmamamı istedi. Kanım da biraz düşmeye başlamış. (Ayaklarımdaki ödem için kan ve idrar yaptırmıştım, onlara baktı) Demir şurubu verdi.
Kontrol sonrası arkadaşımın nikahına gittim, nikah şahidi oldum. Nikah ve sonrasında hiç güneşte kalmadığım halde sıcaktan tansiyonum ve şekerim düştü. Her şey üst üste gelince gözüm korktu valla, eşimle tüm bebek alışverişini tamamladım. Doğuma kadar evden burnumu çıkarasım yok. Evim, evim, canım evim
Benim sat ile hem dr, hem uygulama uyumlu. Ama bir arkadaşımın geç döllenmeden dolayı dr u tarihi değiştirerek sisteme girdi ve onu dikkate alıyor. Senin de öyle bir durumun var mı?Yaaaa bir şey soracağım ben uygulama kullanıyorum beybiyi takip eden sizlerde kullanıyorsunuzdur. Doktorda 29+4 adet tarihine göre 29+0 hangisini dikkate almam gerekiyor
Yok yok tüp bebek olduğu için döllenme tarihi belliBenim sat ile hem dr, hem uygulama uyumlu. Ama bir arkadaşımın geç döllenmeden dolayı dr u tarihi değiştirerek sisteme girdi ve onu dikkate alıyor. Senin de öyle bir durumun var mı?
Aynı şeyi söyledim ama tatil için olmadığını söyledi bana. Ben nolur nolmaz alacağım sonuçta işe yarar ya da yaramaz bi zararı olmayacak.Müdür yardımcısına 24+0 ve 32+0 olduğum tarihleri yazdım, 32. hafta 2 Temmuz sonrasına denk geldiği için bana "çalışabilir raporu almana gerek yok, zaten yaz tatilindeyiz, doğum sonrasına aktarılacak iznin yok." dedi.
Benim doktorum 36'ya kadar 2 günde bir devam etmemi istedi.
Benim adet tarihi ile ultrason arasında 2 haftalık bir fark var. Doktora sorduğumda adet tarihinin geçerli olduğunu doğum tarihinin ciğer gelişimi açısından ona göre ayarlanacağını söyledi.Yaaaa bir şey soracağım ben uygulama kullanıyorum beybiyi takip eden sizlerde kullanıyorsunuzdur. Doktorda 29+4 adet tarihine göre 29+0 hangisini dikkate almam gerekiyor
Sağol canım teşekkür ederimBenim adet tarihi ile ultrason arasında 2 haftalık bir fark var. Doktora sorduğumda adet tarihinin geçerli olduğunu doğum tarihinin ciğer gelişimi açısından ona göre ayarlanacağını söyledi.
Nst de ultrason gibi mi oluyor? Alttan muayene yok değil mi, alttan muayene beni hep çok korkutuyor nedense, canım acıyor hepÇarşamba günü 32. hafta kontrolüm oldu. Bebeğin kilosu yaklaşık 2 kilo, baş aşağı da dönmüş çok şükür. Zaten bir kaç gün öncesinde hareketlerinden döndüğünü tahmin etmiştim.
Kontrol yolunda giderken eşim arada karnımın sertleştiğini söyledi. Doktorum beni acilen nst'ye yolladı. Aslında 30'dan sonra girilmesi normalmiş ama ben 35'ten sonra oluyor sanıyordum. Hazırlıksız yakalanınca biraz gerildim, neyse ki korkulacak bir şey değilmiş. 20 dklık nst'de 3-4 sancı çıktı. Yorulmamamı istedi. Kanım da biraz düşmeye başlamış. (Ayaklarımdaki ödem için kan ve idrar yaptırmıştım, onlara baktı) Demir şurubu verdi.
Kontrol sonrası arkadaşımın nikahına gittim, nikah şahidi oldum. Nikah ve sonrasında hiç güneşte kalmadığım halde sıcaktan tansiyonum ve şekerim düştü. Her şey üst üste gelince gözüm korktu valla, eşimle tüm bebek alışverişini tamamladım. Doğuma kadar evden burnumu çıkarasım yok. Evim, evim, canım evim
Karnımın üstüne iki küçük cihaz bağladılar kuşak gibi bir şeyle. Sağa ya da sola dönüp hareketsiz yatmamı istediler. (Nst'de tok olunması gerekiyormuş bu arada)Nst de ultrason gibi mi oluyor? Alttan muayene yok değil mi, alttan muayene beni hep çok korkutuyor nedense, canım acıyor hep
Bu korkumuzu nasıl yeneceğiz ya alttan elle yapılacak olan muayeneler beni de çok geriyor. Bazen normal doğumu denemek istiyorum ama bu çatı kontrolü açıklık kontrolü yüzünden hemen vazgeçesim geliyor.Nst de ultrason gibi mi oluyor? Alttan muayene yok değil mi, alttan muayene beni hep çok korkutuyor nedense, canım acıyor hep
Nst de ultrason gibi mi oluyor? Alttan muayene yok değil mi, alttan muayene beni hep çok korkutuyor nedense, canım acıyor hep
Bu korkumuzu nasıl yeneceğiz ya alttan elle yapılacak olan muayeneler beni de çok geriyor. Bazen normal doğumu denemek istiyorum ama bu çatı kontrolü açıklık kontrolü yüzünden hemen vazgeçesim geliyor.
Rahat olmaya çalışıyorum ama elimde değil , zaten hamilelik sürecimde hiç vajinal muayene yapılmadı bana hep karından ultrason oldum. Hamilelikten önce gittiğim rutin kontrollerde birkaç defa yapıldı ve hepsinde çok rahatsız etti beni. Neyse, katlanacağızBence çoğu kadında var bu korku buda doktorun tutumundan kaynaklı diye düşünüyorum..
Çatı muaynesini baya okudum ettim aslında bir dakika içinde bitiyormuş kendimizi kasmadıkça. Ben çatı muaynesi için çok acıyor çok ağrı yapıyor konularının şehir efsanesi olduğuna inanıyorum .. biz kasınca evet acır ama çok huzursuz edeceğini düşünmüyorum
bence rahat olun kızlar şartlamayın kendinizi, annelik gibi bir role sahibiz sayılır artık çatı muaynesi nedir ki bizim içinn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?