• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Benim bebisim ayakta durmayi pek sevmiyor. Koltukta ilgisini cekecek bisey varsa tutunuyor ama alir almaz hopp popoyu saliyor. Doktora gidince kapidan girer girmez agliyor, sedyede otururken doktor bi birak sana kalkmaya calissin dedi. Can havliyle tutunup kalkti. Bu ayda bu refleksi gormek onemliymis sanirim. Yani istemediginden yapmiyor gibi. Var mi baska boyle bebis?😀
Benimki ayakta duruyor ama koltuktan destek alarak😅 tam anlamıyla ayağı kalkamıyor tutunup ama sürekli paçama yapışıp kalkmaya çalışıyor çabası var😂 sadece emeklemiyor, geri emekliyor ama ileri gitmiyor yok istemiyor çocuk 😂

Benimki ayakta duruyor ama koltuktan destek alarak😅 tam anlamıyla ayağı kalkamıyor tutunup ama sürekli paçama yapışıp kalkmaya çalışıyor çabası var😂 sadece emeklemiyor, geri emekliyor ama ileri gitmiyor yok istemiyor çocuk 😂
Kaganin kalkma cabasi guzel. Bizde pacama yapisip kalkma cabasi yok, emeklemedi surunuyor yuzer gibi 😅 gecen bocegin pesinde kosturuyordu😀 aktivite masasi aldjm biraz tesvik olaun diye. Iste doktor refleksine bakinca anladim ki keyfi durmuyor yoksa kalkabiliyormus. Popoyu tasimak zor geliyor heralde :) Bu arada Kagani ayaklarindan desteklersen bekki ilerler.

Ilk adim arabası alan oldu mu nasil bir sey tekerlekleri yavas mi gidiyor alsam mi yurutece binip gezmek istiyor 5 gundur zararli deniyor diye koymak istemiyorum ama cani sıkılıyor yurutec hoşuna gitti ilk adim arabasi alsam iyi olur mu?
Ben aldım hızlı maalesef hem denge hem o hızda yürüyemiyor en güzeli koltukta sıralıyor ama o hızlı kayıyor bacakları okadar hızlı açamıyor henüz tutmak gerekiyor oyuncakları baya oyalıyor ama

Kaganin kalkma cabasi guzel. Bizde pacama yapisip kalkma cabasi yok, emeklemedi surunuyor yuzer gibi 😅 gecen bocegin pesinde kosturuyordu😀 aktivite masasi aldjm biraz tesvik olaun diye. Iste doktor refleksine bakinca anladim ki keyfi durmuyor yoksa kalkabiliyormus. Popoyu tasimak zor geliyor heralde :) Bu arada Kagani ayaklarindan desteklersen bekki ilerler.
Kolundan tutunca yürüyor mu

Bizimkilerin totoları kıymetli ya😅😂 tamamen keyifcilikten yapıyorlar gerçekten. Kağana neler neler yaptık ama totoyu kaldırmak istemiyor 😅

Sıcak memleketteki arkadaşlar klimada uyuyan var mi ben yatmadan once aciyordum ama klimada uyumak istiyorum kac derceye ayarlasam 25 derece dusuk mu olur 27 dereceye mi ayarlasam kapali olunca gece isiniyor oda tekrardan geri uyuyamiyorum bir süre. Klimaninda sesi oluyor pencere acsam oradan da araba sesleri geliyor.
Biz de tavan pervanesi var cam açarak pervane çalışır vaziyette uyuyoruz İzmir sıcağıyla başa çıkıyoruz şükür
Benim bebisim ayakta durmayi pek sevmiyor. Koltukta ilgisini cekecek bisey varsa tutunuyor ama alir almaz hopp popoyu saliyor. Doktora gidince kapidan girer girmez agliyor, sedyede otururken doktor bi birak sana kalkmaya calissin dedi. Can havliyle tutunup kalkti. Bu ayda bu refleksi gormek onemliymis sanirim. Yani istemediginden yapmiyor gibi. Var mi baska boyle bebis?😀
Bizim bebe tutunup kalkıyor ama bazen de canı hiç istemiyor kucağa sarıyor ya da başka şey dediğin gibi tamamen keyfi 🤗

Ben aslında istiyorum ama şu an cesaretim yok. Kv eşimin yeğenine bakıyor, bizimkiyle araları 11 ay. Dün biz de gittik kvnin çıkması gerekti yarım saatliğine dedim ben bakarım ya nolcak. Başta her şey çok iyiydi bi 10 dk sonra büyük olan babaanneyi aramaya başladı işte orada film koptu 🤣 Bizimki de bi triplere girdi o da başladı ağlamaya, birbirleriyle yarışıyorlar resmen ağlama konusunda. Kız zaten iki yaş sendromuna koşar adım gidiyor. Neyse niloyayı çok seviyor sağolsun imdadımıza yetişti, sakinledi kucağımda izlerken. Tabi ben de dersimi almış oldum. 🙃
Ben artık birden fazla çocuk büyüten anneleri mucizevi varlıklar olarak görüyorum Allah tüm annelere kolaylık versin 😊

Ilk adim arabası alan oldu mu nasil bir sey tekerlekleri yavas mi gidiyor alsam mi yurutece binip gezmek istiyor 5 gundur zararli deniyor diye koymak istemiyorum ama cani sıkılıyor yurutec hoşuna gitti ilk adim arabasi alsam iyi olur mu?
Ben ikisini de aldım. İlk adım arabasında henüz ayakta dengede duramiyor. Yürüteçe biniyor, halıları da kaldırdım, fırıl fırıl dönüyor evde:)
Komşum pediatrist kendisi de kullanmış🙈
Başta bende senin gibi düşünüyordum, zararlı asla kullanmam diye. Ama bir düşündüm çevremdeki herkes, kizkardeslerimez dahil kullandı ve sorun olmadı. Zaten tüm gün yurutecte durmuyor. Yorulunca al beni diye kol hareketi yapıyor:)

Yürüteci uzmanlar önermediği halde bu aralar kullansam biraz bizi rahatlatır mı acaba diye düşünmeye başladım. Parmak ucu yürümeye sebep oluyor ve erkek bebeklerde testislerin üzerinde zıpladığı için onlara zarar veriyor hatta yukarı kaçmasına sebep olabiliyor gibi şeyler okuduğum için cesaret edemiyorum. Kızım olsa kesin alırdım heralde ya napcamı şaşırdım uyumadığı her saniye elimden tutup gezdirin istiyor. Ne bel kaldı ne bacak bizde..

Bizim kalacağımız ev deniz kenarında evden çık denize gir o bakımdan iyi ama sıcakta bir de yemek Çamaşır banyo vs zor olacak gibi otel olsa herşey hazır ne güzel yine de tatil imkanımız var buna da şükür bu arada Masal Beypazarı kurusu yedi çok beğendi 😅
Otel olsa bence de iyi olurdu da, biz de ev aldık işte, 10 sene başka bi yere gidemeyiz bence 😂😂 ama çok zor oluyor gerçekten, canım çıkıyor akşama kadar. Evin güzel yanı da, bebiş uyuduktan sonra otel odasında tıkılıp kalmıyorsun. Otelde olsak 7’den sonra onu bırakıp bir yere gidemezdik 😬 biraz büyüsünler de bakalım 🤷‍♀️
Ahahaha biz de deneyelim beypazarı kurusunu 😬
dışarda beze devam ama fark edersem en yakın tuvalete götürüyorum hemen. kakayı hep yaparken veya başında yakalıyorum. gerçi onunla zaman geçiriyorsam farkediyorum ama genelde iş güç yaparken denk geliyor.
izmirde sokaklarda satıcılar gevvreeekkkk diye bağırıyorlar resmen dilimize pelesenk😂 başka kelime kullanmak ne mümkün. bu arada Asli06m Asli06m beypazarı kurusu ben de deneyeceğim. kendim de çok severim. dişlerini kaşımak için bire bir hem de eli ağzı boş durmasın 😂 dışarda yemek için de evde hazırda varsa alıyorum yoksa muz bebe bisküvisi gevrek hazır ayran veya kayısı artık ne kolaysa. veya mercimek çorbası söylüyorum içine az ekmekle yediriyorum. hep yaptığım bir şey olmadığı için arada böyle kaçamaklara yer vermek işime geliyor.
ergenlik mi dedin 🙈🙈. evde bi tane var valla süper sonic bir giriş yaptık ergenliğe. inanlır gibi değil kıyafetleri değişti birden duvarlara posterler falan. bir de lugatımıza yeni kelimeler ekleniyor her gün. ben de buna takığım keşke biraz daha çocuk kalabilseler. 11 yaş çok erken gibi geliyor 🤨 arada kk girip ergen anneleri grubu var mı diye bakmam lazım sanırım 😂😂😂😂😂
Bizde de çiş arada denk geliyor, bazen yapmamış oluyor bezine tutuyorum hemen ama nadir tabi. Ben de pek üstüne düşemedim. Zor iş ya onca derdin arasında bi de çişle uğraş 😬 maşallah size. DışaRıda ben de biraz saldım. Bıgün kahvaltıya geldik, simit, peynir, tahin pekmez falan yedirdim 😬 zaten artık her şeyi istiyor, vermezsen bağırıyor. Farklı şeyler yemenin de pek imkanı kalmadı 😕
Ahhh o ergenlik 🙈 nolur bana benzemesin 😂 ama 11 yaş erken gerçekten 😕 eyvah çok az kalmış, 10 senecik 😂😂

Yürüteci uzmanlar önermediği halde bu aralar kullansam biraz bizi rahatlatır mı acaba diye düşünmeye başladım. Parmak ucu yürümeye sebep oluyor ve erkek bebeklerde testislerin üzerinde zıpladığı için onlara zarar veriyor hatta yukarı kaçmasına sebep olabiliyor gibi şeyler okuduğum için cesaret edemiyorum. Kızım olsa kesin alırdım heralde ya napcamı şaşırdım uyumadığı her saniye elimden tutup gezdirin istiyor. Ne bel kaldı ne bacak bizde..
ben ilk kızımda kullandım. çok şükür 11 yaşında ve hiç bir sıkıntı yaşamadık. ama bu kızıma bakıcı bakıyor ve bebeği tüm gün orda tutar biraz tembelliğe alışır diye, aldığım yürüteci kullanmadan geri verdim. kullanmadığı halde bu kızım parmak ucunda yürüyor. yani demek sebep yürüteç değilmiş.
onun dışında doktor da çok önermiyorum kullanılmasını falan demişti. ama ilk kızımda belli bir doktorumuz yoktu. kendi kafamıza göre ilerledik. ve hiç bir şey olmadı. yani birazda senin içine nasıl siniyorsa canım.

Bizde de çiş arada denk geliyor, bazen yapmamış oluyor bezine tutuyorum hemen ama nadir tabi. Ben de pek üstüne düşemedim. Zor iş ya onca derdin arasında bi de çişle uğraş 😬 maşallah size. DışaRıda ben de biraz saldım. Bıgün kahvaltıya geldik, simit, peynir, tahin pekmez falan yedirdim 😬 zaten artık her şeyi istiyor, vermezsen bağırıyor. Farklı şeyler yemenin de pek imkanı kalmadı 😕
Ahhh o ergenlik 🙈 nolur bana benzemesin 😂 ama 11 yaş erken gerçekten 😕 eyvah çok az kalmış, 10 senecik 😂😂
evet ya ; o bağırma bizde de var. uyanıp biraz zaman geçince kahvaltı yapmazsa evi inletiyor. veya oldu da meyve yerken ona vermedik. aman Allahım dostlar başına 😂😂😂😂

ben ilk kızımda kullandım. çok şükür 11 yaşında ve hiç bir sıkıntı yaşamadık. ama bu kızıma bakıcı bakıyor ve bebeği tüm gün orda tutar biraz tembelliğe alışır diye, aldığım yürüteci kullanmadan geri verdim. kullanmadığı halde bu kızım parmak ucunda yürüyor. yani demek sebep yürüteç değilmiş.
onun dışında doktor da çok önermiyorum kullanılmasını falan demişti. ama ilk kızımda belli bir doktorumuz yoktu. kendi kafamıza göre ilerledik. ve hiç bir şey olmadı. yani birazda senin içine nasıl siniyorsa canım.
Evet işte dediğim gibi bebeğim kız olsaydı büyük ihtimal alırdım kısa süreli de olsa işime yarardı. Parmak ucu yürümeye devam eden pek yetişkin yok nasıl olsa ama erkek bebeklerde testislerin üzerinde zıplama konusu kafamı kurcalıyor

Kızlar ek gıda miktarını ölçüyor musunuz?Bu aralar ne kadar olmalı biraz göz kararı gidiyoruz sorun olmaz umarım fazla versem yemek istemez herhalde.Hepinize mutlu sağlıklı bayramlar dilerim.

Kızlar ek gıda miktarını ölçüyor musunuz?Bu aralar ne kadar olmalı biraz göz kararı gidiyoruz sorun olmaz umarım fazla versem yemek istemez herhalde.Hepinize mutlu sağlıklı bayramlar dilerim.
1 su bardagina kadar cikabilirsiniz demisti doktor. En az 4 yemek kasigi yemeli dedi bir de.

Iyi bayramlar 💐

Back
X