- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #52.741
Evet bazen mukuslu oluyor dün 5 sefer yaptı bugün Demiri vermeyip deneyecem. Süt alerjimiz vardı bayadır geçmişti. İlik suyu yapar mı acaba ondan şüphelendimdemir ilaci kabiz yapar diye biliyorum. Gunde kac defa kaka yapiyor, mukus var mi? Ben acaba bisey alerji mi yapiyor diye dusundum.
Cok gecmis olsun, hastayken bir de bebek bakmak cok zor. Insallah hemen atlatirsiniz.
Çok zor alerji bulmakta yaKabız yaptığını duydum da yaşadım da ama ishali hiç duymadım. Başka bir şey sebep olabilir mi?
Ben parmaktan ziyade lokmaya geçtim artık. Cımbızı baya yapmayı öğrendiler. Kuş gibi lokma lokma koyuyorum önlerine bi şekilde alıp yiyorlar. Bi de o şekilde dene istersen. Şimdi de kaşık denemelerine başlayacağım artık onu da öğrenebilirşermiş.Bizde de bi ek gida yememe, zor yeme surecidir gidiyor. Etrafi izlerken nispeten yiyor ama bir sure sonra hayir hayir yapip kafa salliyor:) fark ettim ki yiyecekleri isittirinca cok hosuna gidiyor. Parmak gida onerileriniz varsa acigim:)
Yemek yemeyibce de ac kaliyor, memeye saldiriyor. O da eskisi gibi doyurmuyor fark ediyorum.
Tatilde de cok keyif aldi minnosum. Denize bayildi. Ilk deniz kenarinda ayakta tuttuk, ilk adimini atti denize dogrusonra cukcukcuk suyla oynadi. Yorulup hemen siziyordu. Herkese selam verip surekli guluyordu hic aglamadi tatilde. Ailemin yanina geldik burada mizmiz
Dün tek uyku yaptık ama uyku saatleri kaymıştı ondan olabilir.devam etmez herhalde.Tek uykuya mı düştünüz?
10. ayda sinyalleri vermeye başlayan bebekler varmış. Biz hala 2-3 uyku arasında gidip geliyoruz, tatil bozdu iyice düzeni
Ama 12. ay uyku gerilemesi olarak geçiyor bir sonraki uyku gerilemesi, 1 uykuya düşülecek zaman yani. Yine de çocuktan çocuğa çok değişiyor tabi ki zamanlama. 10. ay itibariyle olabiliyormuş dediğim gibi.
her sey yapabiliyor malesef ya deneye deneyeEvet bazen mukuslu oluyor dün 5 sefer yaptı bugün Demiri vermeyip deneyecem. Süt alerjimiz vardı bayadır geçmişti. İlik suyu yapar mı acaba ondan şüphelendim
Benim bebisim yiyecekleri yere atiyor ya. Ilk zamanlqr kasigi agzina goturutordu, keske o zaman ustune dusseydim belki alisirdi.Ben parmaktan ziyade lokmaya geçtim artık. Cımbızı baya yapmayı öğrendiler. Kuş gibi lokma lokma koyuyorum önlerine bi şekilde alıp yiyorlar. Bi de o şekilde dene istersen. Şimdi de kaşık denemelerine başlayacağım artık onu da öğrenebilirşermiş.
Joyns benim kız kaşığı hep reddediyor kemirdiği şeylere birkaç şey eklendi en azından. Salatalıkla besleniyordu çocuk. Simit, Akça armut, patates kızartması, Kuru kayısı yiyor. Bir de günde 3 tane falan kuru üzüm yiyor. Bu kadarher sey yapabiliyor malesef ya deneye deneye
Benim bebisim yiyecekleri yere atiyor ya. Ilk zamanlqr kasigi agzina goturutordu, keske o zaman ustune dusseydim belki alisirdi.
Haklisin ya insanin morali cok bozuluyor. Sabah deli gibi meme emip duruyor, biliyorum ac, ama ek gida da yemiyor. Muzlu pankek yaptim yedi hepsini. Bu tarz yenecek tarifler bulucaz heralde. Cok yemek ayirmaya basladi oglen domatesli kiymali bulgur pilavitla cacik yaptim onu yedi mesela. Isine gelirseJoyns benim kız kaşığı hep reddediyor kemirdiği şeylere birkaç şey eklendi en azından. Salatalıkla besleniyordu çocuk. Simit, Akça armut, patates kızartması, Kuru kayısı yiyor. Bir de günde 3 tane falan kuru üzüm yiyor. Bu kadarmesela simit dediğim tüm gün 8de 1 i falandır en fazla. Kuru kayısı dediğim yarım mesela. Öyle az yiyor ama zorlamakla da olmuyor napim artık.
Büyük insan yemeği istiyor olabilirHaklisin ya insanin morali cok bozuluyor. Sabah deli gibi meme emip duruyor, biliyorum ac, ama ek gida da yemiyor. Muzlu pankek yaptim yedi hepsini. Bu tarz yenecek tarifler bulucaz heralde. Cok yemek ayirmaya basladi oglen domatesli kiymali bulgur pilavitla cacik yaptim onu yedi mesela. Isine gelirse
Geliyor evet onu adminler yonlendiriyor bazi konularda bildigim kadariylaBüyük insan yemeği istiyor olabilir
Ya bana hep bildirim geliyor alakasız konulardan. Size de geliyor mu. Gebelikle ilgili falan nasıl kapatabilirim
Yaa maşallahBizde de bi ek gida yememe, zor yeme surecidir gidiyor. Etrafi izlerken nispeten yiyor ama bir sure sonra hayir hayir yapip kafa salliyor:) fark ettim ki yiyecekleri isittirinca cok hosuna gidiyor. Parmak gida onerileriniz varsa acigim:)
Yemek yemeyibce de ac kaliyor, memeye saldiriyor. O da eskisi gibi doyurmuyor fark ediyorum.
Tatilde de cok keyif aldi minnosum. Denize bayildi. Ilk deniz kenarinda ayakta tuttuk, ilk adimini atti denize dogrusonra cukcukcuk suyla oynadi. Yorulup hemen siziyordu. Herkese selam verip surekli guluyordu hic aglamadi tatilde. Ailemin yanina geldik burada mizmiz
Kaşık ve çatal deniyorum ben arada. Çatal zaten zor ama kaşığı nasıl dolduracak hiç bilemedim. Ben doldurup veriyorum, o alıp yiyor gibi şu anda durum. Bi de ağzında ters çeviriyor tam sıyırmak içinBen parmaktan ziyade lokmaya geçtim artık. Cımbızı baya yapmayı öğrendiler. Kuş gibi lokma lokma koyuyorum önlerine bi şekilde alıp yiyorlar. Bi de o şekilde dene istersen. Şimdi de kaşık denemelerine başlayacağım artık onu da öğrenebilirşermiş.
Ben de 1 hafta eski tuşlu telefonla kafa dinledim diyebilirim.Hoşgeldin tekrarben de pek sıkı takip edemiyorum artık, günler hep koşturmacayla geçiyor. Geçen gün telefonu evde unutmuşum, akşama kadar aklıma gelmedi
Maşallah İnci kızaKesinlikle farklı gelişimler, sıralama da çok farklı olabiliyor. Biz de emeklememişiz ama ben çok sevimli buluyordum emekleyen bebekleri. Merco da emekledi hoşuma gidiyor benim de
Ben de geçtim ufaktan bizim yemeklere. Tuzsuz yapıp, tabaklara tuz ekliyoruz. O da daha çok sevdi
Ay o çekmeceye parmak sıkıştırmailki çok kötüydü bizim de. Burada çekmece kilidi bulamadım, çok amaçlı kilit aldım ama pek işe yaramıyor arada yine sıkıştırıyor kaşla göz arasında. Ama çok kötü bir şey yaşamadık şükür.
Ben de if yaparak biraz kilo vermiştim ama geri aldım verdiklerimi tatildebi de düğün var 6 ağustos’ta. Tekrar toparlamak lazım
Zamanla öğreniyorlar ya. Benimkiler de büyük büyük tıkıyorlar ağzına diye lokma yöntemine geçtim bi şekilde becerdiler. Sevdiği bir şey olunca bence yapar seninki de . Mesela omlet ve pankek mükemmel bunun için.her sey yapabiliyor malesef ya deneye deneye
Benim bebisim yiyecekleri yere atiyor ya. Ilk zamanlqr kasigi agzina goturutordu, keske o zaman ustune dusseydim belki alisirdi.
Benim takip ettiğim bebek uygulamasında kaşık kullanıyor diye bir beceri var 42. Hafta civarı başlar diyor. Çatal taa 64. HaftadaYaa maşallahne güzel oluyor böyle keyifli tatil yapabilmek. Bizimki de çok sevdi denizi. Biz buz gibi dereye falan da soktuk çıkınca ağlıyor. Yeter ki su olsun.
Parmak gıda olarak mücver önerebilirim, içine bol bol yeşillik de koyuyorum ben ama o senin kararın. Tarhana tostu güzel, pankeke alternatif kahvaltı için. Patates köftesi falan yapabilirsin, ben yapmadım ama yumuş yumuş yer minnoş. Tabi ki muz, şeftali, kavun vs.Aklıma geldikçe yazarım daha.
Ha bi de şu gıda poşetleri var ya, onda püre verebilirsin, emerek yiyor ya, onu da çok seviyor bizimki. Kefir falan da veriyorum öyle. Link bıraktım tekrar. Ben sürekli yanımda taşıyorum bunları, hayat kurtarıyor.
Kaşık ve çatal deniyorum ben arada. Çatal zaten zor ama kaşığı nasıl dolduracak hiç bilemedim. Ben doldurup veriyorum, o alıp yiyor gibi şu anda durum. Bi de ağzında ters çeviriyor tam sıyırmak içinkendileri doldurup yemeyi öğrenebiliyorlar mıymış bu kadar erken?
Aaa unuttum ben o bikini üstünüBen de 1 hafta eski tuşlu telefonla kafa dinledim diyebilirim.
Ben 9 aylıkken yürümüşüm, benim kız 10 aylıkken emeklemeyi öğrendi. Ama bana bağımlılığı biraz daha azaldı. En azından tuvalete, mutfağa onsuz gidebiliyorum. Bugünüme de şükür. Yerde kendi kendine takılabiliyor. Bugün yatakta bana oyun yapıyor, o kadar hızlı kaçıyor ki, bir an düşecek sandım.
Biz geçenlerde kilit almaya diye çıktık, almadan döndük. En yakın zamanda almam lazım benim de.
Bu arada tatili yaptınız sanırım. Seninle bikini üstü hk konusmustuk. Toparlayan, sarkikligini gizleyen bir model önerin var mı?
Bizimki geçen hafta bizim kaşık çatallara saldırmaya başladı, ben de ondan gidip aldım aslında. Hatta şu dönen kaşıktan aldım, dökmeden yer diye. Ağzında ters çeviriyor işte, düz yiyemediZamanla öğreniyorlar ya. Benimkiler de büyük büyük tıkıyorlar ağzına diye lokma yöntemine geçtim bi şekilde becerdiler. Sevdiği bir şey olunca bence yapar seninki de . Mesela omlet ve pankek mükemmel bunun için.
Benim takip ettiğim bebek uygulamasında kaşık kullanıyor diye bir beceri var 42. Hafta civarı başlar diyor. Çatal taa 64. Haftadazamanla öğreniyorlar. Ben de yeğenlerimin bebeklik videolarını açıp izliyorum neyi ne zaman yapmışlar diye de 13 aylıkken baya kaşıkla makarna yiyormuş bizimki ben de ondan gaza geldim hazır yazlıktayız etraf kirlense de temizliği kolay deyip deneyeceğim.
Oyy dereye ben bile girerken cekinirdimYaa maşallahne güzel oluyor böyle keyifli tatil yapabilmek. Bizimki de çok sevdi denizi. Biz buz gibi dereye falan da soktuk çıkınca ağlıyor. Yeter ki su olsun.
Parmak gıda olarak mücver önerebilirim, içine bol bol yeşillik de koyuyorum ben ama o senin kararın. Tarhana tostu güzel, pankeke alternatif kahvaltı için. Patates köftesi falan yapabilirsin, ben yapmadım ama yumuş yumuş yer minnoş. Tabi ki muz, şeftali, kavun vs.Aklıma geldikçe yazarım daha.
Ha bi de şu gıda poşetleri var ya, onda püre verebilirsin, emerek yiyor ya, onu da çok seviyor bizimki. Kefir falan da veriyorum öyle. Link bıraktım tekrar. Ben sürekli yanımda taşıyorum bunları, hayat kurtarıyor.
Kaşık ve çatal deniyorum ben arada. Çatal zaten zor ama kaşığı nasıl dolduracak hiç bilemedim. Ben doldurup veriyorum, o alıp yiyor gibi şu anda durum. Bi de ağzında ters çeviriyor tam sıyırmak içinkendileri doldurup yemeyi öğrenebiliyorlar mıymış bu kadar erken?
Bir sure ben isittirayim alisir belki yiyeceklerin agzina gidecegineZamanla öğreniyorlar ya. Benimkiler de büyük büyük tıkıyorlar ağzına diye lokma yöntemine geçtim bi şekilde becerdiler. Sevdiği bir şey olunca bence yapar seninki de . Mesela omlet ve pankek mükemmel bunun için.
Benim takip ettiğim bebek uygulamasında kaşık kullanıyor diye bir beceri var 42. Hafta civarı başlar diyor. Çatal taa 64. Haftadazamanla öğreniyorlar. Ben de yeğenlerimin bebeklik videolarını açıp izliyorum neyi ne zaman yapmışlar diye de 13 aylıkken baya kaşıkla makarna yiyormuş bizimki ben de ondan gaza geldim hazır yazlıktayız etraf kirlense de temizliği kolay deyip deneyeceğim.
gun icerisinde yeterince uyuyor mu? Belki yorgun dusuyordur. Cok uyuyorsa gece uykusundan da caliyordur dicem de bizimkiler soz konusu olunca bilemedimKızlar gece uyanık kalma sebebi ne olabilir. Sabaha karşı 4 5 6 bu saat değişiyor uyanıyor ve uyanık kalıyor. Ama oyun oynama derdinde diil uyumaya çalışıyor uyuyamıyor. 10 buçuk gibi yatıyor yani hadi kalkalım demek için de erken. 2 saat falan mızıklı bir şekilde geçiyor sonra uyyor
Susamış olabilir ya da günlük yeterli proteini almamış olabilir canımKızlar gece uyanık kalma sebebi ne olabilir. Sabaha karşı 4 5 6 bu saat değişiyor uyanıyor ve uyanık kalıyor. Ama oyun oynama derdinde diil uyumaya çalışıyor uyuyamıyor. 10 buçuk gibi yatıyor yani hadi kalkalım demek için de erken. 2 saat falan mızıklı bir şekilde geçiyor sonra uyyor
Sanırım gün içi yorgunluktan falan oluyor. Uyanık kalma saatlerine dikkat et. 10. ay için 3-3,5 saat diyor uyanıklık sürelerine. Bu arada bi dönem biz de yaşadık böyle bir şey, uyanıp oturuyordu yatağında. Zamanla geçtiKızlar gece uyanık kalma sebebi ne olabilir. Sabaha karşı 4 5 6 bu saat değişiyor uyanıyor ve uyanık kalıyor. Ama oyun oynama derdinde diil uyumaya çalışıyor uyuyamıyor. 10 buçuk gibi yatıyor yani hadi kalkalım demek için de erken. 2 saat falan mızıklı bir şekilde geçiyor sonra uyyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?